Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lefty
addikt
válasz
martonx
üzenetére
ne haragudj, excel makró, vba.
még annyit hozzátennék, hogy a public változónév dologgal tisztában vagyok, de én pl olyat szeretnék, hogy egy set-el pl worksheet változóba töltök egy munkafüzetlapot, majd az bárhonnan elérhető legyen. Ok, hogy a public-al létrehozok egy globális változót, de hogyan adok neki értéket is?
-
Lefty
addikt
Sziasztok!!
Elkezdtem most egy új programot, elég sok modulból állna, viszont próbálnám minél elegánsabban megírni.
Lényeg az, hogy lesz jó pár változó, amiket egynél többször nem akarok deklarálni, majd azt használni mindenhol. Ergo globális szinten kellene nekem az, hogy memóriába töltöm őket, majd bárhonnan meg tudjam hívni. Az sem pálya, hogy mondjuk egy külön modulban deklarálok mindent, majd ezt a részt meghívom az egyes subokban. Illetve option explicit sem pálya, mert úgy csak modul szinten tudok deklarálni, illetve memóriában helyet foglalni.
Van erre bármi mód? Köszi előre is!! -
Lefty
addikt
sziasztok!
azt, hogy tudom megcsinálni, hogy adott egy tábla, melynek 2. oszlopában x mezőnként van egy szám, a számok nem egyeznek. majd a szám mellett mellett pár oszlopra van egy pár oszlopból álló tábla üres sorokkal megszakítva változó hosszal, de a 2. oszlopban levő szám nem ismétlődik. ezen oszlopok mellé a 2. oszlopban levő szám tartozik, így melléjük kéne kíratni a számot. mindig addig tartozik a többi adathoz a 2. oszlopban levő szám, míg ott új szám nem jön, utána az azt követőekhez már az új szám tartozik így annak kellene melléjük kerülnie. a 2. oszlopban levő számok mindig ugyanazzal a 3 számmal kezdődnek, többi részük más.
arra gondoltam, hogy ha a 2. oszlopban levő érték ezzel a bizonyos 3 számmal kezdődik, akkor betöltöm változóba majd ebből a változóból beíratom a megfelelő oszlopba olyan feltétel mellett, hogy az előtte levő oszlop nem üres. de a változóba hogy kerül bele az új szám a 2. oszlopban ha majd újat talál? hogy adja át a változó az új értéket egy másik változónak? Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Ultra jó ajánlattal lépheti át a Vivo a 7000 mAh-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- További aktív témák...
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 i5 12 gen 1235UCPU 16GB RAM 240GB SSD 14" FHD LED HUN bill W11pro laptop notebook
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 255 G9 Ryzen 3 5425U 8GB RAM, 512GB SSD,Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Gar
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
igen, kicsit zavaros. viszont már megoldottam