Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz ArchElf #1384 üzenetére

Nem értitek. A Basic Stamp a mikrovezérlő programnyelve.
    Én mondtam, hogy keveredik a szezon a fazonnal :))
    Azaz a Basic Stamp-ben írt program nem a számítógépen fog futni, hanem a mikrovezérlőn.
    Csak annyi kell, hogy fel kell telepíteni a Basic Stamp editort (én csak windows-os verziót találtam, úgyhogy ubuntu bukónak látszik), majd USB-n keresztül összekötöd a cuccot a PC-vel, és feltöltöd rá a megírt programot.
    Erre mondtam, hogy ebben kb. bárki fog tudni segíteni, akinek van Parallax mikrovezérlős robotja kéznél :C Tele van a világ ilyenekkel, nem? :DD
    A programozás rész sem lesz bonyolult, mert ezek a mikrovezérlők nagyon buták.
    Ez az LPT, meg soros port buzerálás is valami alapvető félreértés lesz, mivel ezeken a cuccokon USB port van (már egy pár éve), akkor miért kellene már rég nem létező portokkal hülyéskedni?

Van egy mérnök informatikus diplomám is :) maszekban néha szoktam robotokhoz is programot írni, legutóbb haletető robothoz írtam menedzsment felületet .Net WPF-ben, igaz az txt fájlokkal kommunikált a PC-s adatbázissal. Basic Stamp-pel még életemben nem találkoztam, csak hallottam róla. A többi robotos munkám is mind USB porton keresztül kommunikál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés