Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

válasz brd #2804 üzenetére

\\vboxsvr --> bemásoltam, de nem tud kapcsolódni, mert nem találja.

a biosban semmiféle opciót nem találtam ahol amd virtualizáció ki lenne kapcsolva
    a windowsban és a programban is minden létező beállítást, hibakeresőt kipróbáltam, de semmi.

Szerintem sosem fogja látni. Talán egyszerűbb, ha előveszek egy olcsó laptopot és azon futtatok xp-t. És pendrájvval viszem át a dolgokat. Ennek kicsi esélyét látom, hogy valaha is képes lesz a legalapvetőbb feladatok ellátása, mivel ha nincs kapcsolata a gazdagéppel, semmire sem lehet használni. Ja de, nézegetni.

talán bizonyos gépeken, bizonyos hőmérsékleten, vagy földrajzi koordinátákon nem fut rendesen, talán direkt így lett leprogramozva, hogy legyen munkahelyes a supportnak. vannak programok, amik elé leül az ember, és minden evidens, és minden működik, mint pl photoshop, nem kell hozzá doktori szintű tanulmányokat végezni. és vannak programok, amiktől csak 2-4 dolgot várna el az ember, csak annyit, amennyit a buta Windos Virtual Machine tudott, de abból se tudnak 2 megcsinálni. Nem alapértelmezetten nem, hanem szenvedés árán sem. Én nem látok több opciót ezt a programot működésre bírni, talán ha újratelepíteném egy másik gépen, egy másik életben és egy másik telepítőlemezről egy másik windows alatt egy másik windowst tennék rá, talán lenne 50% esély... talán

köszi a segítséget!

• Wolfskin

őstag

válasz IT user #2801 üzenetére

úgy látom elég hasonló...

csak én nem egyes mappákat, hanem egész meghajtót csatoltam be. gondolom az nem lehet gond.

• Wolfskin

őstag

\\vboxsrv vagy \\vboxsvr címen

csak azt nem tudom, hogy hova írjam be ezt a címet. és melyik oprendszerben. normál esetben a meghajtókat a meghajtók helyén keresném. ott nincsenek.

• Wolfskin

őstag

válasz brd #2798 üzenetére

hálózati helyek \\vboxsvr - ezt sehol se találom... :( se hálózatok, se fájlkezelő, semmi. :F
    Display/Monitor Count 2-re van állítva a memória a maximálisan adható 256MB
    4a. ezt kipróbálom, köszönöm, mihylt lesz értelme, tudom használni...
    5. Az Integrációs szolgáltatások (Guest Additions) telepítve vannak, - IGEN
    ill. a CPU-ban (BIOS-ban/UEFI-ben) be van kapcsolva az AMD-V? PASSZ, megnézem,
    A virtuális gép OS típusát jól állítottad be a template-ből (az x86/x64-et is?) IGEN - feltehetőleg
    6. nekem igen. pont azt tudta, amire kellet (nekem), de azt tudta.

A hibaüzenet - ezt a gépet gyári, megvásárolt cd-ről telepítettem. Van egy ilyenem. De el se jut oda, hogy elinduljon... Ment egy csomó ideig, működött rendesen. Csak az újratelepítés után nem indul

• Wolfskin

őstag

válasz brd #2795 üzenetére

1 megosztás:
    • hibaüzenet: nincs,
    • jelenség: nem oszt meg.
    (lehet, hogy én nézem rossz helyen? a fájlkezelőben kelle látszaniuk a meghajtóknak, nem?

2 Full screen
    ven (volt, mert most meg nem hajlandó elindulni) XP-m, az kiment a 27" monizoron fill scrennbe, ez a win10 csal 1900 *1200-ben csücsül a monitor közepén, a többi egy szürke keret. a os-en belül nem tudok nagyobb felbontást beállítani. lehet, hogy rossz VGA-t választottam?

3. két monitor
    nekem nem hajlandó 2 monitoros módot sem állítani. (lásd előző pont, rossz VGA?). az ablakot át tudom tenni másik monitorra, de a vendég os nem hajlandó 2 monitoros asztalt csinálni.

4. mentés
    végül is mindegy is, de a lényeg, hogy akkor tud csinálni képmentést, és azt betölteni legközelebb, nem kell mindig felülírogatni a meghajtót egy biztonsági mentésből. . erre nem tudsz valami tutorialt, hogy megy a gyakorlatban?

4B. azt hiszem ez volt az... :B

5. hogy lassú ugrásokkal megy az egér, nem folytonosan. pedig 4 mag/8GB RAM van neki engedve (8mag és 24GB -ból, FX 8350 CPU). egyelőre nem futtatok rajta semmit, mert nem tudok rá telepíteni, mivel nem érem el sehogyan. alap win10 fut rajta

6. hát igen, én nem is értem, a windows miért engedte el a saját Virtual Machine-ját, az olyan magától érthetődben megcsinált mindent, mintha arra fejlesztették volna. Nem volt ennyi esetlegesség, bizonytalankodás...

Nálad valami más probléma állhat a háttérben.

nem tudom mi lehet a háttérben, emlékeztet a linuxra, 15 éve tettem vele egy kísérletet, de nem látta a többi hdd-t. hetekig küzdötte vele, adták a tanácsot, e sose látta őket. olyanok voltak neki, mint Colombo felesége. maradt a windows.

amúgy ilyen szerencsétlen programmal még én sem találkoztam. volt amin egy két funkció bugos volt, de hogy a feladatainak a felét se tudja ellátni, még nem. pedig 2 napos win, friss telepítés.

most a fent bemásolt hibakód mi lehet? miért nem hajlandó elindulni egyik XP-sem...??? :F :F :F

• Wolfskin

őstag

válasz Wolfskin #2793 üzenetére

Nnnnna... most meg nem engedi az XP-t hozzáadni:

Nem sikerült megnyitni a virtuális gépet: S:/Virtual BOX/Windows XP/Windows XP.vbox.

Cannot register the DVD image
    'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxGuestAdditions.iso' {8fbff57b-0af9-4c95-bc7b-41ac52c5a612} because a CD/DVD image
    'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxGuestAdditions.iso' with UUID {1edc9822-8eb4-4ae6-9589-cf6aab3d5fbb} already exists.

Eredmény kód: E_INVALIDARG (0x80070057)
    Komponens: VirtualBoxWrap
    Interfész: IVirtualBox {d0a0163f-e254-4e5b-a1f2-011cf991c38d}

komolyan mondom, ennél labilisabb, esetlegesebb programmal még életemben nem találkoztam... :W

• Wolfskin

őstag

válasz IT user #2792 üzenetére

szia, köszi!

Tudnál esetleg beállításokat mondani, amik okozhatják ezt? A programban én nem találtam semmilyen beállítást, szinte mindent végigpróbáltam.
    A vendég op-rendszer tűzfala, vagy a gazdagép tűzfalára gondolsz? Nekem comodo CIS fut a gépemen, de nem tiltja, nem blokkolja, semmi nyoma. Elképzelésem sincs, hol keressem még :F

A leállítás és a kikapcsolás között az a különbség, mint a Windows szabályos leállítása és a konnektorból kirántás között - és melyik, melyik?

De akkor olyat ez nem tud, hogy úgy bezárni, hogy a változtatásokat ne mentse le igaz? Ha ezen vírus futott, akkor vírusos marad. :( Vagy ez nem ment semmit el?
    Már csak azért is, mert bezáráskor külön menüpont írja, hogy elmenteni a gép állapotát, tehát ha a másik kettő valamelyikével lépek ki, akkor semmit nem ment el?

• a netre hogy tud kimenni, ahhoz milyen beállítások szükségesek?
    • a két-monitoros üzemmódot is hiába állítom be... ez em tudja? se a full screen? azt be lehet állítani valahogy? az XP tudja, a win10 nem. Ezen múlik, vagy azt véletlen máshogy állítottam volna be telepítéskor? mert a programban minden ugyan úgy van.

• lehetne Virtual box alatt Win XP.re a Windows Virtual Machine-t feltelepíteni? az mennyivel jobb program volt ennél...

• Wolfskin

őstag

Sziasztok, él még ez a topik?

Mert sajna a win10-en nem fut a microsoft Virtual machine, ami teljesen hibátlanul működött, helyett van ez a toldozott-foltozott Virtual box, amin semmi sem működik rendesen...

Volna pár kérdésem, a legfontosabbak

miért nem oszt meg mappákat/meghajtókat? minden be van állítva, integrációs szolgáltatások telepítve, de nem nem és nem és nem. És nem és nem. :W

• a winxp-t ki lehet tenni full screenre, a win10 csak 1900x1200 ablakban fut a monitoron.. :F .

• a két-monitoros mód ezen csak álom? :U

• a kikapcsolások közt mi az érdemi különbség?
    ...- elmenteni a gép állapotát
    ...- leállítani a gépet -
    ...- kikapcsolni a gépet...
    ez utóbbi kettő közti különbségre nem jövök rá... a Virtual machineon volt egy opció, bezárás és változtatások elvetése. tehát bármilyen vírusos cuccot futtathattam, megnézhettem alatta, gond nélkül, mert nem mentette hozzá az állapotához. ez tudja ezt?

• szinte állandóan szaggat, pedig adok neki 4 magot és 8GB ramot is...

• a kétirányú vágólapról már nem is beszélek... :(

egy időben napi szinte használtam virtual machinet, volt pl. nyomtatóim, ami csak xp alatt működött, a HP azt mondta rá, vegyek újat, hiába alig használt, nekik kell a forgalom (tőlük soha semmit!), de amióta ez a vacak van csak, szinte lehetetlen érdemen használni. néha nekiállok bepróbálkozok, de minden csak kínszenedés, semmi nem működik rendesen rajta.,

• Wolfskin

őstag

köszi a választ!
    de sztem akkor gyorsabb, ha csinálik egy másikat. még úgyis csak szűz win volt rajta

• Wolfskin

őstag

sziasztok,
    tettem fel XP-t virtual boxba, de csak 6,5 GB merevlemezt csináltam neki, úgy értelmeztem, ha kinövi, az dinamikusan nő. de nem nő. a c-n már csak 11 MB szabad hely van, pedig programokat alig telepítettem. hogyan lehet növelni a partíció méretét??? :F

Új hozzászólás Aktív témák