Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
\\vboxsvr --> bemásoltam, de nem tud kapcsolódni, mert nem találja.
a biosban semmiféle opciót nem találtam ahol amd virtualizáció ki lenne kapcsolva
a windowsban és a programban is minden létező beállítást, hibakeresőt kipróbáltam, de semmi.Szerintem sosem fogja látni. Talán egyszerűbb, ha előveszek egy olcsó laptopot és azon futtatok xp-t. És pendrájvval viszem át a dolgokat. Ennek kicsi esélyét látom, hogy valaha is képes lesz a legalapvetőbb feladatok ellátása, mivel ha nincs kapcsolata a gazdagéppel, semmire sem lehet használni. Ja de, nézegetni.
talán bizonyos gépeken, bizonyos hőmérsékleten, vagy földrajzi koordinátákon nem fut rendesen, talán direkt így lett leprogramozva, hogy legyen munkahelyes a supportnak. vannak programok, amik elé leül az ember, és minden evidens, és minden működik, mint pl photoshop, nem kell hozzá doktori szintű tanulmányokat végezni. és vannak programok, amiktől csak 2-4 dolgot várna el az ember, csak annyit, amennyit a buta Windos Virtual Machine tudott, de abból se tudnak 2 megcsinálni. Nem alapértelmezetten nem, hanem szenvedés árán sem. Én nem látok több opciót ezt a programot működésre bírni, talán ha újratelepíteném egy másik gépen, egy másik életben és egy másik telepítőlemezről egy másik windows alatt egy másik windowst tennék rá, talán lenne 50% esély... talán
köszi a segítséget!
-
Wolfskin
őstag
\\vboxsrv vagy \\vboxsvr címen
csak azt nem tudom, hogy hova írjam be ezt a címet. és melyik oprendszerben. normál esetben a meghajtókat a meghajtók helyén keresném. ott nincsenek.
-
Wolfskin
őstag
hálózati helyek \\vboxsvr - ezt sehol se találom...
se hálózatok, se fájlkezelő, semmi. 
Display/Monitor Count 2-re van állítva a memória a maximálisan adható 256MB
4a. ezt kipróbálom, köszönöm, mihylt lesz értelme, tudom használni...
5. Az Integrációs szolgáltatások (Guest Additions) telepítve vannak, - IGEN
ill. a CPU-ban (BIOS-ban/UEFI-ben) be van kapcsolva az AMD-V? PASSZ, megnézem,
A virtuális gép OS típusát jól állítottad be a template-ből (az x86/x64-et is?) IGEN - feltehetőleg
6. nekem igen. pont azt tudta, amire kellet (nekem), de azt tudta.A hibaüzenet - ezt a gépet gyári, megvásárolt cd-ről telepítettem. Van egy ilyenem. De el se jut oda, hogy elinduljon... Ment egy csomó ideig, működött rendesen. Csak az újratelepítés után nem indul
-
Wolfskin
őstag
1 megosztás:
• hibaüzenet: nincs,
• jelenség: nem oszt meg.
(lehet, hogy én nézem rossz helyen? a fájlkezelőben kelle látszaniuk a meghajtóknak, nem?2 Full screen
ven (volt, mert most meg nem hajlandó elindulni) XP-m, az kiment a 27" monizoron fill scrennbe, ez a win10 csal 1900 *1200-ben csücsül a monitor közepén, a többi egy szürke keret. a os-en belül nem tudok nagyobb felbontást beállítani. lehet, hogy rossz VGA-t választottam?3. két monitor
nekem nem hajlandó 2 monitoros módot sem állítani. (lásd előző pont, rossz VGA?). az ablakot át tudom tenni másik monitorra, de a vendég os nem hajlandó 2 monitoros asztalt csinálni.4. mentés
végül is mindegy is, de a lényeg, hogy akkor tud csinálni képmentést, és azt betölteni legközelebb, nem kell mindig felülírogatni a meghajtót egy biztonsági mentésből. . erre nem tudsz valami tutorialt, hogy megy a gyakorlatban?4B. azt hiszem ez volt az...

5. hogy lassú ugrásokkal megy az egér, nem folytonosan. pedig 4 mag/8GB RAM van neki engedve (8mag és 24GB -ból, FX 8350 CPU). egyelőre nem futtatok rajta semmit, mert nem tudok rá telepíteni, mivel nem érem el sehogyan. alap win10 fut rajta
6. hát igen, én nem is értem, a windows miért engedte el a saját Virtual Machine-ját, az olyan magától érthetődben megcsinált mindent, mintha arra fejlesztették volna. Nem volt ennyi esetlegesség, bizonytalankodás...
Nálad valami más probléma állhat a háttérben.
nem tudom mi lehet a háttérben, emlékeztet a linuxra, 15 éve tettem vele egy kísérletet, de nem látta a többi hdd-t. hetekig küzdötte vele, adták a tanácsot, e sose látta őket. olyanok voltak neki, mint Colombo felesége. maradt a windows.
amúgy ilyen szerencsétlen programmal még én sem találkoztam. volt amin egy két funkció bugos volt, de hogy a feladatainak a felét se tudja ellátni, még nem. pedig 2 napos win, friss telepítés.
most a fent bemásolt hibakód mi lehet? miért nem hajlandó elindulni egyik XP-sem...???

-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Nnnnna... most meg nem engedi az XP-t hozzáadni:
Nem sikerült megnyitni a virtuális gépet: S:/Virtual BOX/Windows XP/Windows XP.vbox.
Cannot register the DVD image
'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxGuestAdditions.iso' {8fbff57b-0af9-4c95-bc7b-41ac52c5a612} because a CD/DVD image
'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxGuestAdditions.iso' with UUID {1edc9822-8eb4-4ae6-9589-cf6aab3d5fbb} already exists.Eredmény kód: E_INVALIDARG (0x80070057)
Komponens: VirtualBoxWrap
Interfész: IVirtualBox {d0a0163f-e254-4e5b-a1f2-011cf991c38d}komolyan mondom, ennél labilisabb, esetlegesebb programmal még életemben nem találkoztam...

-
Wolfskin
őstag
válasz
IT user
üzenetére
szia, köszi!
Tudnál esetleg beállításokat mondani, amik okozhatják ezt? A programban én nem találtam semmilyen beállítást, szinte mindent végigpróbáltam.
A vendég op-rendszer tűzfala, vagy a gazdagép tűzfalára gondolsz? Nekem comodo CIS fut a gépemen, de nem tiltja, nem blokkolja, semmi nyoma. Elképzelésem sincs, hol keressem még
A leállítás és a kikapcsolás között az a különbség, mint a Windows szabályos leállítása és a konnektorból kirántás között - és melyik, melyik?
De akkor olyat ez nem tud, hogy úgy bezárni, hogy a változtatásokat ne mentse le igaz? Ha ezen vírus futott, akkor vírusos marad.
Vagy ez nem ment semmit el?
Már csak azért is, mert bezáráskor külön menüpont írja, hogy elmenteni a gép állapotát, tehát ha a másik kettő valamelyikével lépek ki, akkor semmit nem ment el?• a netre hogy tud kimenni, ahhoz milyen beállítások szükségesek?
• a két-monitoros üzemmódot is hiába állítom be... ez em tudja? se a full screen? azt be lehet állítani valahogy? az XP tudja, a win10 nem. Ezen múlik, vagy azt véletlen máshogy állítottam volna be telepítéskor? mert a programban minden ugyan úgy van.• lehetne Virtual box alatt Win XP.re a Windows Virtual Machine-t feltelepíteni? az mennyivel jobb program volt ennél...
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, él még ez a topik?
Mert sajna a win10-en nem fut a microsoft Virtual machine, ami teljesen hibátlanul működött, helyett van ez a toldozott-foltozott Virtual box, amin semmi sem működik rendesen...
Volna pár kérdésem, a legfontosabbak
• miért nem oszt meg mappákat/meghajtókat? minden be van állítva, integrációs szolgáltatások telepítve, de nem nem és nem és nem. És nem és nem.

• a winxp-t ki lehet tenni full screenre, a win10 csak 1900x1200 ablakban fut a monitoron..
.• a két-monitoros mód ezen csak álom?

• a kikapcsolások közt mi az érdemi különbség?
...- elmenteni a gép állapotát
...- leállítani a gépet -
...- kikapcsolni a gépet... ez utóbbi kettő közti különbségre nem jövök rá... a Virtual machineon volt egy opció, bezárás és változtatások elvetése. tehát bármilyen vírusos cuccot futtathattam, megnézhettem alatta, gond nélkül, mert nem mentette hozzá az állapotához. ez tudja ezt?• szinte állandóan szaggat, pedig adok neki 4 magot és 8GB ramot is...
• a kétirányú vágólapról már nem is beszélek...

egy időben napi szinte használtam virtual machinet, volt pl. nyomtatóim, ami csak xp alatt működött, a HP azt mondta rá, vegyek újat, hiába alig használt, nekik kell a forgalom (tőlük soha semmit!), de amióta ez a vacak van csak, szinte lehetetlen érdemen használni. néha nekiállok bepróbálkozok, de minden csak kínszenedés, semmi nem működik rendesen rajta.,
-
Wolfskin
őstag
köszi a választ!
de sztem akkor gyorsabb, ha csinálik egy másikat. még úgyis csak szűz win volt rajta -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
tettem fel XP-t virtual boxba, de csak 6,5 GB merevlemezt csináltam neki, úgy értelmeztem, ha kinövi, az dinamikusan nő. de nem nő. a c-n már csak 11 MB szabad hely van, pedig programokat alig telepítettem. hogyan lehet növelni a partíció méretét???
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
se hálózatok, se fájlkezelő, semmi.