Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz C. s. #2761 üzenetére

1. A Guest-ről mindenképpen törölheted, igen. Úgy képzeld el, hogy a Guest gépben egy teljesen más VGA van, ami független a Host VGA-tól. A driver hozzá a Guest Additions-szel kerül fel. Ha ez a driver felkerült (és fut a VBoxTray), akkor bármilyen felbontást tud (egy bizonyos határig, afelett parancssorban lehet hozzáadni specifikusakat és persze a virtuális géphez rendelt VGA RAM mérete is számít), de Windowsban csak néhány szabványosat látsz. Viszont ha be van állítva a nézet menüben az auto resize, akkor az ablak méretéhez automatikusan alkalmazkodik a Guest felbontása, ideértve a teljes képernyős módot is (Host Key+F alapból, ha jól tudom).

2. Ettől virtuális gépbe valószínűleg nyugodtan telepíthető a W8 (a PAE/NX legyen bekapcsolva a virtuális gép beállításaiban (System/Motherboard) - alapból be van, csak megjegyzés; ill. ha több magot szeretnél a virtuális gépbe, akkor az I/O APIC is - azért fontos, hogy az elején jól legyen beállítva, mert Windowsnál problémás lehet ezt a telepítés után állítani). Btw. a W10 sosem volt a legszuperebb (csak a legújabb technikailag), főleg az árukapcsolásos szarai miatt.

Ha játékra kellene, akkor a VBox szerintem nem jó választás, max. néhány régebbire (de arra meg a Host OS-en is van valószínűleg megoldás, nem biztos, hogy egy virtuális géppel szórakoznék miatta - persze ez játékfüggő).

• Syl

nagyúr

válasz C. s. #2761 üzenetére

Félve kérdezem meg, ugye nem a virtuális gépre/be telepítetted a Radeon VGA drivert?
    Ha full screenre (Host + F) teszed a virtuális gépet, akkor az automatikusan felveszik a fizikai gép felbontását.

Új hozzászólás Aktív témák