- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Más téma:
Tudtok ajánlani valami megbízható műszert, ami melegben, hidegben is jól mér?
Ugyanis 2 napja hogy szereltem kint az elosztószekrényben, a munka végeztével rámértem a betápra, és 183V-ot mértem (kertes ház).
Mondom na ez hogyan lehetséges. Már azon agyaltam, hogy átmegyek a szomszédba és megmérem ott mennyi a fesz. Majd homlokomra csaptam, hát persze, valószínűleg a hideg a működési tartományon kívül van. Elővettem a ~20 éves Deprez multit, és azzal ~230V-ot mértem.
A műszer manualja írja is:To avoid measurement error especially low temperature measurement, the operating temperature must not exceed 18°C ~ 28°C.
Egyébként ez egy [UNI-T UT61E], elektronikai mérésekre szoktam haszálni, ahol szobahőmérséklet, és mV, uA mérési tartományok a jellemzőek inkább.
Viszont nem szeretném később megint megviccelni így magam, szóval villanyszereléshez be akarok szerezni valami robosztusabb műszert (nyilván oda nem kell ilyenprecíziós
műszer, de a feszültséget jó lenne pontosan tudni mérni akkor is, ha már 5 órája kint van a hidegben).Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Viszont ha jól értelmezem, akkor ha a közelben nincs szabad fém felület, akkor jó lehet a gumiám (illetve társai). De egy szerelvénydobozban, vagy bárhol ahol kötés is van, ott kerülni kell, és olyankor ajánlott a neutrális.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz PROTRON #13712 üzenetére
Akkor nem szóltam.
#13713 biker:
nem szilózunk elektromos környezetben. soha. semmikor.
Ennek mi az oka? Az ecetsav oldja a szigetelést?
Akkor [ez se] jó? Itt konkrétan írják hogy:elektromos kábelkivezetések tömítésére, elektromos szerelvények időjárásálló lezárására
és a cső akrilos tömítővel kinyomva
Tudnál linkelni ilyen akrilos tömítőt?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz csemberlen #13655 üzenetére
Köszi!
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz PROTRON #13585 üzenetére
Köszi a választ!
Hát igazából ezt akarom lecserélni/bővíteni. Csak sajnos ahol van ez az elosztó doboz, ott is nagyon szűkös a hely (ezért nem tudok nagyobb dobozt választani). A jelenlegi ÁVK lenne cserélve az előző képen lévő egyik iID-re, illetve be lenne rakva a másik iID ÁVK + 1db kmsz. Igazából az eddigi felállás maradna, és még Y vezeték se kell, mert az iID ÁVK betáp oldaláról fogok elmenni két 2.5-ös vezetékkel a másik iID ÁVK-ra (azért is lett iID választva, mert ezen dupla kapcsok vannak).
Viszont közben megnéztem mégegyszer, és lehet csak én aggódtam túl, mert a sín határozottabban magasabban van, mint a kmsz/ÁVK kapcsok. Szóval úgy tűnik nem ütköznek egymásnak.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz csemberlen #13581 üzenetére
Hát akkor megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Van egy ilyen 8 modulos kiselosztóm: [Schneider Electric Easy9].
Viszont kisebb benne a hely mint gondoltam. A kép kedvéért beleraktam pár dolgot.
Adtak hozzá gyárilag földelő és nulla sínt. Ezeket gondolom úgy kell elhelyezni, ahogy a képen van, hiszen fordítva lehetetlen bekötni a vezetékeket, főleg ha érvéghüvehely is van rajtuk.
Már így is nagyon necces, nem tudom hogy fognak itt elférni a vezetékek, ha mind a 8 modul be lesz kötve.
Szóval akkor ezt így kell?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Vettem ilyen gégecsövet: [link].
Illetve hozzá ilyen bilincset, amivel felfogatom: [link].
Kicsit nehézkes belenyomni, illetve kiszedni így kézben.
Nyugtassatok meg, hogy csak én vagyok bénus, és ezek így összeillenek.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Padláson rágcsálók ellen ez vagy ez védhet?
Bár jelenleg is van egy MBCu kábel a padláson, amit még villanyszerelő vezetett végig fent a gerendákon védőcső nélkül még tizenévvel ezelőtt. De most hogy egy új kört akarok kihúzni (szintén a padláson keresztül), megfontolnám, hogy az újat és a régit is külön-külön (max 20mm-es lyukat tudok fúrni a mennyezetbe) ilyen gégecsőbe raknám. Azért fémeset akarok, mert a sima műanyagot gondolom ugyanúgy átrágják a rágcsálók.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13527 üzenetére
Köszi!
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13512 üzenetére
Én most a bojlerhez Acti9 ÁVK-t meg Resi9 kismegszakítót fogok felrakni.
Remélem nem túl ördögtől való.
Resi9 ÁVK-t akartam, csak hogy két fórumtárs is írt negatív tapasztalatot róla, őszintén szólva, inkább átpártoltam az Acti9-re.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13505 üzenetére
Így érthető, köszi!
Hát vagy ha SE akkor az Acti9, abból van 6kA-es.
Bár a Legrand valószínűleg jobb áron van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13490 üzenetére
Bocsi, még egy kérdés.
az jó közintézménybe is
Ezt kifejtenéd bővebben?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13498 üzenetére
Köszi!
-
TomMusic
őstag
válasz Szirtimorc #13490 üzenetére
néhány éve áttértem a Legrandra
RX3 szériát raktál fel?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz PROTRON #13487 üzenetére
Ha jól értem, Nálad meg folyton leoldott?
Ezt én akkor is aggasztónak érzem, hogy ilyen létezik. Lehet inkább Acti9-et veszek.
A kismegszakítók is ilyen selejtesek a Resi9-ből?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz vaakuum #13484 üzenetére
a teszt gomb meg a végére megint nem működött
Ez nekem gyanús. Hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen neves gyártó ennyire selejt termékeket dobjon piacra.
Most akarok én is Resi9 termékeket (ÁVK-t is) rendelni, de már kezdek elbizonytalanodni.
Többiek, vélemény?Szerk.: ha ez tényleg így van, ezzel már lehetne menni fogyasztóvédelmi hatósághoz, nem?
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz vaakuum #13474 üzenetére
Kéne egy kapcsolási rajz.
Valahol szivároghat valamelyik ág. És a terheléstől függően változik a szivárgó áram nagysága, amitől látszólag randomszerűen működésbe lép az ÁVK. A folyosói lámpa köre is érintett szerintem. Viszont a konyhai talán nem. A hosszabbítós szoba köre is részt vehet a szivárgó ágban.
Én megpróbálnám felrajzolni a teljes kapcsolását a lakásnak, és így lépésenként behatárolni.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz vaakuum #13470 üzenetére
Hát ha a teszt gomb nem működik (feszültség alatt!), akkor az tényleg az ÁVK hibája.
Ahogy 4D4M is írta, sanszos hogy nem az izzóval, hanem az áramkörrel van a gond.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Az abszolút fűtetlen padlásról megy a relatíve fűtetlen spájzba. De egy ilyet mindenképp akarok tenni a cső mindkét végére.
A fúrószár amit linkeltem, jó lesz?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Ha padlásról akarok levezetni 3x2,5 mm²-es MBCu kábelt, ahhoz a MÜ-II cső gondolom jó lesz. Kérdés, hogy milyen átmérőjűt vegyek hozzá. Illetve ilyennel át tudom fúrni a mennyezetet (vagy födémet, vagy mi a neve )? Illetve ebből is milyen átmérőjű kell?
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz vaakuum #13458 üzenetére
Kicsit félreérthető, mert nem a kmsz veri le az ÁVK-t, hanem a főzőlap.
Milyen osztályú (A vagy AC), hibaáramú (10mA vagy 30mA), névleges áramú az ÁVK?
Illetve milyen teljesítményű a főzőlap?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz csemberlen #13443 üzenetére
Ohmos fogyasztó. Nincsenek olyan hirtelen nagy áramfelvételek, mint egy induktív/kapacitív fogyasztónál.
-
TomMusic
őstag
Ja igazából gőzöm sincs, csak gondoltam ha már van külön lakossági széria, akkor azt rakom fel.
De ha semmivel se rosszabb pl. a villanybojlerhez az Acti, akkor azt választom.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Jól látom, hogy a Schneider Electric Resi9, tehát a lakossági szériájú RCBO-ból nincs B karakterisztikájú?
Acti9-ből van, de az ipari felhasználásra van.
Még mindig az új bekötésű bojlerhez vadászom az alkatrészeket...
A másik amitől megőrülök, hogy ha találok is valamit, akkor az meg sehol sincs raktáron. Az elektrikstore.hu-ban meg csalódtam. Telefonon nem tudtam őket elérni, emailre meg nem válaszolnak.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz PROTRON #13360 üzenetére
Uhh, ez durva. Nem is értem, hogy kerülhetnek ilyen bojlerek a piacra.
Nálam (vagyis ahova fel akarom szerelni) egyelőre [ez] lenne a kiszemelt bojler. Ez vajon melyik kategóriába tartozik?
Lehet megpróbálom a 10mA-el, aztán max cserélem 30mA-re.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz PROTRON #13354 üzenetére
Ó, ezer köszi!
A bojlernek 10A / 10mA RCBO-t raknék be, az úgy látom nincs.
Viszont ÁVK-ból (arról menne minden más a lakásban) meg 1 modulos nincs. Habár végülis felrakhatok helyette RCBO-t (abból már 25A/30mA).10mA védelmi értékkel téves leoldásokba futhatsz.
Akkor is, ha csak az újonnan felszerelt bojler megy róla, amihez külön, elágazás/megszakítás nélkül viszek 3x2.5mm2-es MBCu-t?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Más:
Visszatérve [erre] a képre, bár nem igazán látni, de az ÁVK-ba fent beérkező vezetékek szerintem sodrott rézből vannak, mert van rajtuk érvéghüvely. Illetve ugyanolyan színűek mint a lenti vezetékek. Ez azért lenne jó, mert akkor ahogy írtátok, dupla érvéggel el tudnám ágaztatni az új RCBO számára (amit villanybojlerhez raknék).
Ha már hozzányúlok, szerintetek érdemes cserélni a képen lévő ÁVK-t egy újra?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
[elektrikstore.hu] üzletről van valakinek tapasztalata? Google vélemények alapján jónak tűnik.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz CsodaPOK #13323 üzenetére
Jelenleg így van: [kép] (ezt a szerelést nem én csináltam ).
Így képről meg nem mondom milyen keresztmetszetű a fővezeték (illetve most megnézni se tudom, mert nem ott lakom), de igen, a 4mm2 lehet kevés lesz.Ó tudom mire gondolsz, pont pár perccel ezelőtt bukkantam én is rá: [link].
Lehet ez lesz a megoldás.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Jaa hogy úgy iker..
Igen, az érvéghüvelyesre én is gondoltam, viszont a villanyórától nem tudom hogy alu vagy réz jön. Bár lehet ezzel csacskaságot írok, és oda még régen se raktak alut.
A kétfázisú fésűs sín jól hangzik, utána nézek.
Köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ismét jelentkezek új kérdéssel.
A bojlerhez egy külön új RCBO-t szeretnék berakni. Jelenleg úgy van, hogy az órától jövő fázis-nulla bemegy ugyebár a kiselosztó szekrényben lévő (30mA-es) ÁVK-ba, amiből megy a fázis 3 kismegszakítóra. Emellé szeretném berakni az új (10mA-es) RCBO-t. Ehhez a bejövő fázis-nullát el kellene ágaztatni az eredeti ÁVK bemenetéről. Az mennyire szabályos, hogy 2db 3-as wago-val szedem szét a bejövő fázis-nullát a régi ÁVK és új RCBO számára?
Igen tudom erre való a fővezeték sorkapocs, de sajnos nincs hely. Így is le kell cserélni a szekrényt, és max 8 modulos fér be. Jelenleg fel van használva 5 modul hely. Az új RCBO 2 modult elfoglal, és marad 1 modul hely a szekrényben. A fővezeték sorkapocs meg alapból 2 modulnyi helyet foglal, és abból kéne kettő.
Viszont wagoval megoldható, mondjuk egy ilyennel: [Wago rögzítő adapter] és akkor legalább nem a levegőben fog lógni (feltéve hogy ez a wagokkal együtt elfér 1 modul helyen).
Az óránál lévő szolgáltatói fő kismegszakító B25-ös.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Mivel a szekrénytől a bojlerig nem ajánlatos a vezetéket megbontani, ezért akkor végig sodrott legyen? Viszont a padláson menne jó része, szóval a jobb mechanikai tulajdonságú kellene, aminek az MBCU jobban megfelel.
Végülis ezzel meg is válaszoltam az eredeti kérdésem.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
3x2.5mm^2 MBCU-val akarom a szekrénytől a bojlerig (1.8kW) vinni.
Mivel az MBCU tömör, a fal - bojler közti rész is legyen az, vagy inkább sodrott erű?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Fixre akarok bekötni egy új bojlert (új installáció). Van arra valami szakszerű megoldás, hogy a falból hogyan jöjjön ki a kábel? Illetve hogyan (miben) vigyem el a faltól a bojlerig? Mivel én fogok vésni is, ezért terveim szerint ez a távolság csak max néhány tíz cm lesz.
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Köszi!
Mi a párazáró réteg?
Uhh ezt nem tudom, elég régi egyszerű kis (tégla) házikó. A padláson a "járófelület" jellege mint a régi porózus beton. De sajnos ehhez egyáltalán nem értek.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Elosztószekrénytől fogok bojlerhez kihúzni kábelt.
És tudom erről megoszlanak a vélemények, de a padláson szeretném elvinni (védőcsőben).
Hogyan tudom megakadályozni, hogy amikor a padlásról lemegyek a csőben a kábellel, szóval ott a csőbe behatoljon a víz? (Kicsapódó pára, stb).
Hasonló módon oldott meg (padláson) még régebben nálunk egy villanyszerelő egy új kiállást (konnektor), de ott én úgy láttam hogy ő erre nem figyelt oda, csak simán berakta a csövet a falba, és bele a kábelt. Csakhogy így feltételezhetően a víz szép lassan simán lefolyik a konnektorhoz. Bár nem bontottam még ki, de sanszos hogy így van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Ha már így szóba került az új KIF4 tarifa.
Egyrészt, ez 2026-tól indul ott, ahol okosmérő van (vagy addigra az lesz). És akkor indul ez az 500kWh/év limit is. És kiindulva a malmok őrölési sebességéből, szerintem még ez is simán csúszhat.
Mondjuk azt tudom elképzelni, hogy ahol lejár a hitelesítés, és cserélni kell az órákat, akkor azokra a helyekre már okosmérőket raknak fel. Feltéve hogy van annyi raktáron...
Viszont azt nem tudom, hogy pozitív, vagy negatív ösztönzés lesz?
Tehát akkor nem fizetsz többet, VAGY akkor fizetsz kevesebbet ha napközben (amikor többlettermelés van) fogyasztasz.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Doki16 #13052 üzenetére
Jesszus, ez nem valami vidám
#13053 313313
ha nem kerítésbe kell rakni
Ez mit is jelent?#13054 lappy
Akkor ezek szerint ez az optimista becslés.#13055 PROTRON
Itt csak egy főre lenne (nem magamnak).
Délután csináltam egy gyors durva számolást. Az jött ki, hogy havi kb. 5 ezerrel lenne több a villanyszámla, ha nem a vezéreltről megy a bojler.
Tehát ha mondjuk 300k-ba kerül az új mérőhely, akkor az ugye 5 év alatt jön ki nullára. A mostani állapottal számolva.Ja és köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #13050 üzenetére
Azt jól számolgatom, hogy egy ilyen új mérőhely kb. 200-300 ezerbe (szekrény + villanyóra telepítés) fájna?
Szerk.: mármint amennyit a regisztrált szerelő elkér.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz 313313 #13048 üzenetére
Köszi!
Valóban Opusz Titász terület, most néztem a számlán.
Bocsi hogy csacskaságot írtam az MVM démásszal kapcsolatban, az MVM zavart be.
1.8kW-os bojlereket néztem, annak gondolom elég a 10A, szóval +3A-t kell venni. Remélhetőleg a mostani légvezeték elbírja még azt. De gondolom ezt a reg.szerelő meg tudja mondani.#13049 lappy
Igen az lesz, felhívok egy regisztrált szerelőt.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz 313313 #13046 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Amit neked kell csinálni, az egy külön elosztó fí relével a vezérelt tarifának, onnan közvetlen vezeték a bojlerig.
Gondolom mielőtt kiépítem az új elosztót kábelezéssel, érdemes megtudni, hogy egyáltalán az a szekrény ami most van [kép], jó-e. Attól mondjuk kicsit tartok, hogy a képen látható helyre már nem fér be egy 2. mérő + szerelvények.
A képen ami van, azóta már le lett cserélve a szekrény kerete meg ajtaja, illetve a dobozban ami van nem az én művem, hanem egy villanyszerelő csinálta.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
MVM Démász (Békés megye) területen szeretnék villanybojlert éjszakai vezérelt áramról járatni. Viszont jelenleg csak egy A1 tarifás mérő van felszerelve. Ha jól látom, nekem akkor kéne még egy mérési pont "B alap" tarifával.
Ennek hogy zajlik a kivitelezése? Még nincs kiépítve semmi, egy kisebb bojlert szeretnék lecserélni nagyobbra, viszont az után már nem az A1 tarfiát szeretném fizetni.
Gondolom az MVM-nek kell valami igényt benyújtani a "B alap" tarifára. De semmi részletet nem tudok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Renault, Dacia topik
- Robogó, kismotor
- Windows 11
- Delta Force (2024)
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...