- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Hát ha baj lesz a csövezéssel, akkor nagy balhét vágok a csávó sírján aki csinálta
Fél éve húztam be, szintén akkor beépített csőbe direkt antennának kiépített részbe koax-ot, azzal semmi gond nem volt. Ami meg padlásról le, ott egy kiállás, és onnan át egy másik helyiségbe, amiben 2 kanyar is volt.
Szóval bizakodom, mindenem is keresztbenAzért akkora, mert volt toldva félszocpollal 2000-es évek közepén.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
demars
addikt
Ilyet én is sokszor hallottam , hogy hívja vissza azt aki csinálta.
Én azt szoktam mondani, hogy meg kell nézni mi a gond, mit szeretne és egyeztetni kell. Sokszor mondják, hogy "csak" a konyhát, egy szobát vagy a fürdőt kellene megcsinálni, mer a többi új, azt már megoldotta valaki... Mikor oda megyek, látom, hogy minden kesze kusza, alu bennhagyva, stb. Erre mondom, hogy nagyobb munka lesz ez (időben több) ami nyilván többe is kerül, akkor meg értetlenkednek hogy de eddig működött, meg az most is jó, mer már megcsinálták... Csak arra nem gondolnak, hogy közben beüzemeltek egy rakat gépet amit nem bír a rendszer (szárító gép, mosogatógép, villany sütő).
Volt, hogy burkolás, festés után szóltak nekem! 1 nap volt mire a pincén keresztül húztam külön kört a villanysütőnek, a konyhapult alatt fúrtam le kb 5 lépésben (egyre hosszabb furoszárral). Mert a csempe az új!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Tanisz
senior tag
Nem probléma miatt hívtam volna anno
Új vezetékezés, kiállások (új épület villanyszerelése)...stb.
Meg a villlanyóra dobozának lecserélése miatt, hogy meg tudja-e csinálni, vagy hajlandó-e, mert már nem lehet leolvasni az órát, úgy szétb@szta az UV, mert akkor bejelenteném a szolgálató felé, hogy lesz csere és jöjjenek blombálni.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
Hát engem ez nem vígasztal, max annyiban, hogy nem reménytelen a helyzetem
Figy, aki helyben van, aki ezt "csinálta" a katyvaszbóla ami előtte volt és visszahívtam volna más miatt egy nagyobb felmérésre, rá várok 3 éve, hogy mondjon időpontot, más szerelők akiket felhívtam meg mind azt mondta, hogy idén már biztos nem, hívtam év végén őket, hogy jövőre valamikor, akkor is azt kaptam hogy jövő évre sincs kapacitás, max ha felszabadulnak jelentkeznek, na azóta is várom ezeket a visszahívásokat
Ebben a tekintetben szeptember nincs is olyan messzehttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
tknof1871
őstag
Nem, szerintem ezt mezei is megcsinálja neked. A plafon 100k, ez alatt megúszod. Anyag+szerelés.
De ha EON minősített villanyszerelő csinálja az ugye nem hátrány. Ezen nem spórolhatok, a villany nem játék. Rákerestem a Google-ban. A városban találtam egy villanyszerelőt, aki 5 értékelésből 5 csillag. Rákerestem az EON oldalán és EON minősített. A Google szerint szombaton is 08:00-20:00 nyitva van.
A lakáselosztó cseréjével is már előrébb vagyg, de igen, előbb-utóbb az egész házat vezetékelni kell.
Ne! Az egész házat? 15 lakás van ebben a panelházban! Én csak azt az egyet tudom kifizetni amiben élek.K.b.szott rendetlenség van. Nem elektromos szerelés, másfajta van félkész állapotban mert én csinálom. Minden szanaszét. A jogi ügyem és egy másik ügy papírjait/dossziéit szét kellett szedni. Évekre visszanyúló ügyek. Máshogy már nem látom át. Ezért a nagyobbik szobában mindenfelé fontos dokumentumok. A vasalódeszkát is most erre használom.
A védőföldelés miatt be kellene járnia a lakást? Ellenőrizni kell, hogy megvan? Védőföldelés csak a konyhában és a fürdőszobában van. 50 éve úgy gondolták a szocializmusban a szobákba nem kell védőföldelés. Az a hanyatló nyugat ópiuma vagy mi.[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
PROTRON
addikt
Lehet valahol valamelyik kötődobozban volt korábban egy vezeték szín csere amiről nem tudtak.
Így az általa visszakötött elosztóból induló fekete vezeték valahol össze volt kötve egy eredetileg földelő szándékkal behúzott vezetékkel, ami valahol megérkezett egy olyan sínre ahonnan már az EPH-val volt összekötve.Vagy lehet hogy eleve az elosztótól az egyik induló fekete vezeték valójában földelő volt, amit a szétszedéskor még csak megmosolyogtak, aztán elfelejtették felírni...
A jelenlegi villamosenergia árakra gondolsz? És a bekerülés anyag és munkadíj költsége ami elszállt a csillagokba a belengetett majd visszavont pályázatok miatt az smafu?
Mert ugye azok akik beadtak igényt azok ugye a magas áron lesznek kénytelenek kiviteleztetni, amit előre kell kifizetni, csak utólag fizet ki az állam a pályázat keretében.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Ha azonos színűek a vezetékek a kötődobozokban és nem írod fel előre még szétkötés alkalmával vagy előtte mindegyikre hogy hova volt bekötve és minek a milyét látta el, simán véletlen rá tudsz kötni eredetileg földelő vezetőt valamelyik fázis kismegszakítóra.
Sok helyen anno behúzták a piros színű vezetéket védőnek, aztán jött később egy villanyszerelő, nem volt nála csak piros színű vezeték, csinált egy átkötést az egyik dugalj számára mondjuk.
Aztán 10 évvel később jön egy másik villanyász az meg csak a piros színt látja, azt nem hogy mit szerelt előtte a másik és simán ráköti a másik végét a védőföldre. A felfűzött dugalj hálózaton meg valahol csak felcserélődik a kettő...Ahogy a cikkben írják, mikor végzett a villanyász, akkor mindegyik dugaljat köteles leellenőrizni hogy nincs-e kint a fázis a földelő vezetőn.
Mármint teljeskörű első felülvizsgálatot kéne csinálnia, de még ha azt el is lustálkodja, legalább ezt a dugaljanként 3 seces ellenőrzést nem szabadna...Ha Bp-n egy lakásban ilyen történik, az egész házat lekapcoslja az ELMŰ hálózatról, amíg valaki ki nem javítja és nem ad az egész épületről új felülvizsgálati jegyzőkönyvet.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
N.otorious
senior tag
https://www.dropbox.com/t/bJHLR3CG8haCqs9J
pl 62.-63.-64. oldal[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest