- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Atos23 #11349 üzenetére
Egyébként azért szokták az alut érvégezni, hogy megakadályozzák a réz-alu közvetlen kontaktálás miatti korrodálódást, mivel az érvéghüvely ónozott.
Ha még is kicsit átüt az alu, nem fogja az egész rezes kengyelt elcs..ni.
Ez még egy plusz védelem.
Persze az is gond, hogy a merev alu vezeték nem tud úgy alak változni mint az elemi rézszálas vezeték, így azért óvatosan kell eljárni.Nekem a saját lakáselosztómban a bejövő nullát kötötték bele a réz nulla sínre...10 év elteltével csak ránéztem, hogy ráhúzok csavarral, mondom magamnak megszorult, akkor ok.
3 évvel később derült ki hogy valójában az elkorrodált részre szorult rá a csavar fej, mert az alu már törés szintre elvékonyodott...az utolsó 2 évében rendszeresen járt róla egy elektromos sütő 11-12 A-el, az felgyorsította a folyamatot, aztán a kegyelem döfést a fűtéshez használt klíma adta meg, így a csúcs terhelés már 20-25A volt ha épp jókor sütöttem pizzát, miközben épp tekert a game...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest