Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #24307 üzenetére
nozs23-al értek egyet, ott az FX9 cinema kamera pazar AF-el, és gyro adatokkal való utó stabival. Pedig pont az utólagos stabi hozza azt a jelenséget amit írtál, nem az IBIS
A RED is rakott AF-et a Komodoba.Remélem lesz czettele rentalnak bérelhetők bmpcc6k proja, rápróbálnék egy eskuvon. Bar szerencsetlen embernek most leptek le egy komplett bmpcc6k rigjével és eddig nem kért kauciót bérlésnél, szoval nálam már tuti fog...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #24305 üzenetére
Sajnos igen. Pedig majdnem az összes hibáját korrigálták a 4K/6K-nak. Csorgatom én is a nyálamat
NPF570es aksi, 1500 nites kihajtható kijelző, külön EVF, hajtható PD képes powerbankról, a beépített ND zseniális... az AF-re ott a Lidaros megoldás, már csak az IBIS hiányzik. -
Tuninger
Topikgazda
Készítettem egy full GPU terheléses tesztet Resolveban
Ezt a kört egyszer már megfutottuk tavaly.
Mostani eredmények:GTX1070:
5K: 3-4 fps
4K: 6-7fps
FHD: 21 fpsRTX2070Super 8GB:
5K: 6-7 fps - GPU memória használat 6,9GB
4K: 10-11 fps - GPU memória használat 5,9GB
FHD: 24-25 fps - GPU memória használat 4,2GBMacbook Pro M1 16GB:
5K: 1-2fps
4K: 2-3 fps
FHD: 8-9 fpsAsus Vega 64 OC 8GB
5K: 6-7 fps
4K 10-11fps
FHD: 25 fpsÍgy ránézésre úgy érzem hogy a Macbook valamivel a GTX1060 teljesítménye alatt van.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #24254 üzenetére
A third party de natív mountos obik vagyis a sigma/tamron a sonyknál kb az a6300/r2től már kitűnő eredményt ad, A7 IIItól kezdve meg már munkára is alkalmas megbízhatóság terén. (Tehát nem 80-90 hanem 99%ot hoz)
A tamron 28-75nél voltak hibák valóban jól emlékszel, javították firmwareből.
Nagyon kár hogy a Sigma 24-70 f2.8 nem tudja az S5-ön a natív obi fókuszát. Meg lehet csípni kb 360k-ból és hibátlan üveg. Sonyra gondolkodás nélkül azt választanám a GM helyett de így panára... hozzáteszem a Pana 24-70 f2.8 a legjobb obi lenne a kategóriájában, de 1 misiért húzós.
-
Tuninger
Topikgazda
Több szem többet lát alapon keresek kis brainstormra embert.
Volna itt két video:
Dji fps stabi reelsteadyvel
Zcam e1 stabi reelsteadyvelMit látunk a videókon: egy srác fogja a dji fpvnek a gyro adatait ráilleszti egy open source appal a videó filera olyan formátumban mint egy gopro tenné majd ezt stabilizálja a reelsteady applikációval
A második videón ugyanez történik csak cinema kamerávalFutottam egy pár kört a témában, a goproból ki lehet nyerni a telemetria adatokat, ezt kellene valahogy ráapplikálni a dslr/milc felvételre, és reelsteadyvel stabilizálni. (Felrakva a goprot a kamera hotshuejába)
Ezt ugye az új sony milcek már tudják, de tök király lenne a jelenlegi cuccaimmal megoldani.
Mártont érdekelheti esetleg a dolog de hátha van itt megbúvó olvasó akinek van goproja és rászánja az időt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #24236 üzenetére
Nem, fullframeben már nem készült CCD érzékelő.
Most color sciencenél jpg színekről beszélünk?
Én akkoriban dolgoztam a Canonnak promóterként mikor megjelent az 550D-600D, és nagyon kellett tolnunk a szín mágiát... az mindenesetre biztos hogy a lightroomban a rawok nagyon jó színnel nyíltak meg míg minden más márka fakó, élettelen volt by default. Szerintem jattoltak az Adobenak a Nikonnal együtt...
-
Tuninger
Topikgazda
Vannak már pletykák az M1X-ről amit a 2021 early Macbook Pro-k fognak megkapni. Azok elvileg 16 magos GPU-val lesznek szerelvei. Ott már a dedikált GPU-s laptopokat is szorongatni fogja, illetve 2022 elején jön a 64 magos Mac Pro, az többszörösen fogja lenyomni a csúcs Intel megoldásokat.
Szóval ez már nem is olyan távoli jövő. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #24202 üzenetére
Nekem volt réges régen egy 2012-es 13" Retina Macbookom, amit nagyon szerettem és a magas felbontás miatt nem volt szűkös a munkafelület sem. Akkor még FCPX-ben vágtam azt meg optimalizálták arra.
Itthon egyébként a jelenlegi monitoromra kötném, az extra az lenne hogy melóban is tudnék vágni. Élmény használni egyébként a macbookokat.
Mac Mini is jó deal lenne, de akkor már rádobok és legyen kijelző és hordozhatóság. -
Tuninger
Topikgazda
Letöltöd az easyminert, elindítod, bereggelsz gmaillel, automatikusan azt bányássza amit leginkább érdemes, viszont nem "kapsz" coint, az aktuális napi árfolyamon gyűlik a virtuális számládra a lóvé amit ki tudsz utalni.
Ez csak azért "nem éri meg" a hagyományos bányászathoz képest mert ha bányászol fél évet és 2x ennyit ér fél év múlva az etherum akkor 2x annyiért válthatnád fél év múlva.szerk: de tényleg inkább a megfelelő topicba kérdezz, mert speckó gpu driverekkel, speciális tuninggal (csökkentve a feszültséget növelve a ram órajelet) lehet kihozni azokat a számokat amiket a whattomineon látsz
#24193taranis:
Én már kb "minden" tesztet megnéztem a MB Air-ekkel kapcsolatban, illetve voltam iStyleban, megtapiztam a Pro-t és meg vagyok őrülve a touchbarért. Most próbálom észérvekkel alátámasztani hogy melyik a nyerő, 5600X-re váltás (B550 + 5600X + 32 GB ram = kb 220-230k - a régi cucc értéke ami úgy 70k) vagy a gép eladása (70k-t + a GTX1070 ami nagyjából 110ért megy most) és Macbook Air vétel svájból 360k-ért ismerősön keresztül.Az előbbi kerülne 160k-ba az utóbbi 180k-ba. Úgy látom hogy Resolve zajszűrésnél kb 2x erősebb a 1070 mint az M1 macbook. Minden más téren viszont...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #24186 üzenetére
1800 dolláron van az Etherum, vagyis most 2x annyit ér mint a 2017es bányászláz idején. Ez azt is jelenti hogy még régi kártyákkal is profitábilis a bányászat. Ha valaki akkor épített 6 kártyás 1060 riget és azóta is bányászik, és most váltja be (ami azért valljuk be nem reális), akkor keresett 7 millát 3 év alatt a rig és ebből le van vonva a fogyasztás..
Nekem a GTX1070 napi 1200 forintot termelne most ha hajtanám úgy hogy már levontam a fogyasztást... Persze hogy még laptopokkal is bányásznak... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #24105 üzenetére
Bár igazat adok neked, rossz irányba megy a beszélgetés és felesleges eltolni 50+ offot arra (hacsak most meg nem állunk) hogy ki mit tart megbízhatónak, hacsak nem kamera megbízhatóságról megy a csevej.
Álljunk meg ott, hogy hibavissza linkelt egy SCAM-et, amit nagyon jól tett (mostanság rogyásig van a facebook feedem 89 dolláros GoPro Hero9 hirdetéssel és hiába reportolom, csak jön, más is találkozott vele?), a Paypal / einfi stb, maradjon egyéni meggyőződés kérdése. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Sordoran #24091 üzenetére
Ha 85k vs 140k, akkor nem kérdés hogy Ronin, nagyon hasonló a két gép,ha közel egy árban vannak akkor lenne jobb választás a weebill. Nozs azt hitte hogy a gimbal kábelén akarod a vázban állítani a zoomot. A follow focus motorral jó lesz, én is így használom.
Délután láttam Zhiyun Crane (V1)-t a Cinematography adokveszeken 39 pénzért... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Sordoran #24085 üzenetére
Ronin SC helyett szerintem a Zhiyun Weebil S jobb választás, nagyobb cuccot tudsz rajta kiegyensúlyozni mert "hátrébb" lehet tolni a kamerát.
Mindkettő megfelelő a setupodhoz egyébként, zoomot balanszolni középen szoktak, esetedben olyan 70mm környékén, a gimbal simán megtartja ez esetben anagylátós és a tele állást is.
Focus motort tudsz használni itt is a zoomhoz, szuperül működik. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #24067 üzenetére
Erre gondoltam én is. Videóban én sem érzem hátrányos helyzetűnek a kisebb szenzort, még egy mFT is pazar lenne, pl ha lenne GH5s csak szenzorstabival.
_q: nem, a fény mindig ugyanannyi. az ISO teljesítmény viszont nem. Vagyis egy APSC egy F2.8-as obival mehet ISO800-on egy adott szituációban, ahol a fullframe F4-es obival csak ISO1600-on. Még így is a FF lesz előnyben egyébként.
Az A7 III fotóban ISO3200-ig patika, míg az a6300 én úgy éreztem ISO800-ig hozta csak. Videóban meg nyugodtan rá lehet dobni 2 EV-t mindkét értékre.
Mint írtam nem a videó aggaszt, hanem a fotó, mostanság sokat klikkelek itthon.. többet mint videót.
-
Tuninger
Topikgazda
Csak 1.5 a szorzó a Sonynál. FF ekvivalens 26-105 F4
Hajdani esküvői videóimat Canon 24-105 F4 + boosterrel lőttem ami ugyanez az átfogás, és nagyon jól lehetett használni, fényerőben és DOFban is jó volt. Csak ott ugye nem volt AF-em, illetve annak az obinak zajos volt az stabija.
Ez könnyebb lenne, élesebb, jobb, néma stabival, villám AF-el.
De nehezen tudom elképzelni hogy visszamegyek kisebb szenzorra, fotóban nagy a különbség.szerk: Kovsol: te hogy értékeled élességben a fullframe vs APSC-t. Neked van a6100, és penge obik. Milyen ISO tartományban marad penge az a6100 és van e lemaradás az A7 IIIhoz képest 24MP vs 24MP témában. Én amit most pont ettől a Tamrontól láttam dpreview tesztképek az alapján azt mondom nem "lehet" annyira éleset rajzolni kisebb szenzorra. Persze ott a natív Sony 16-55 ami képes rá, de kb annyi...
-
Tuninger
Topikgazda
SMC Takumar 50 1.4 olyan 35 ezer körül vagy a Canon FD 50 1.4 28-30k körül tutter obik.
És boosterrel számoltam az 1.4-et, szóval F2őn már tutik. Persze nem Sigma Art vagy Zeiss szint, de videónál nem fog látszani a különbség.
Én a 70mm-t szeretem, az a6300-zal anno nagyon sokat használtam az 50 1.8 OSS-t, igaz volt AF-em vele.Egy kedves barátom vett egy Samyang 75mm F1.8-cat bontott tégla árban és volt sétálni a családdal az erdőben
Igaz ez A7 III -
Tuninger
Topikgazda
Szerintem a G9-hez érdemes venned egy két obit. A 18-35-tel nem várnék tovább, kell még mellé egy 50 1.8 stm meg egy 85 1.8 és visszhall.
Mondom ezt úgy hogy imádom a fullframet és már az apsc-re váltást sem tudom elképzelni
Aztán majd lehet újragondolom ezt az állítást ha jön esetleg egy A7000 egy XT4 tudással, mert az kombóban egy Tamron 17-70 F2.8cal szuper választás lehet... -
Tuninger
Topikgazda
raksz bele egy dummy batteryt, amit hálózatra kötsz, a HDMI-n keresztül meg korlátlanul tolja ki a feedet akkor mehetnek elvileg egész nap.
De 300 ezer forintért régebbi vázat kapsz csak, ott szinte minden esetben probléma a melegedés egy idő után és a megbízhatóság fontos prioritás. Illetve még kell optika is.Egy camcoder szimplán megfelelőbb erre az igényre
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem erre egy camcoder a legalkalmasabb, viszont azokkal nem vagyok képben.
A milcek nem erre vannak tervezve, melegszenek, nem tudod konnektorrol hajtani őket, draga a nagy átfogású zoom vagy a fényerő
300k-ért kapsz jó minőségű 4K képes camcodert ami tud all day dolgozni. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #24023 üzenetére
-
Tuninger
Topikgazda
A tintes arc vlognál is előjött volna, azzal én is szoktam küzdeni, bár azt hittem hogy a log és 8 bit miatt. Alapvetően szép természetesek a színeid, az tetszett, sőt még akár bátrabban is lehetett volna hozzányúlni.
A vignettet én ki sem szúrtam, a flaret sem, vagyis szépen belesimul. A 21:9-nél sok helyen éreztem hogy nincs "elég levegő", de azért az összhatás a jobbak közé tartozik, nem nagyon vannak levágva fontos részek a képről, és inkább ez szokott lenni hiba.
Forgatás minőség: a deep dofosak amikre itt celoztam, mert van pár nagyon szép dofos felvétel ahol az előtérre is figyeltél, még a nagylátósnál meg ott a többi szolgáltató.
A speedramp jó, csak lehetne smoothabb, de azt gimbalon kb lehetetlen megcsinálni, a fehér disszolve nekem tetszett, azt szerintem lopom is :D.
A lagzis rész jó lett. -
Tuninger
Topikgazda
Már ketten is mondjátok ezt a deep DOF-ot. Hát mit csináljak nagytotálban az MFT + sötét zoomal egy méterekre lévő párral? Szerintem ott még középformátumon is minden éles lenne.
De értem, mire gondoltok.
Na ez az ami rossz gondolkodásmód!
Fullframe 35mm-t nagylátószögnek mondják, nem véletlenül! Minél szélesebb obit használsz annál több minden mutatsz meg a téma körül!
Vagyis egy olyan felvétel ahol a pár deréktól felfele látszik és a kép felét tölti ki, teljesen más érzetet ad 15mm-en (arcukban vagy) 35mm-en (látszik a környezet, de ki tudod takarni ami nem szép) és 50mm-en (épphogy kontextusba tudod őket helyezni)Hogy miről beszélek: itt a sweettraveles vidi. Ezt mint mondtam anno 90%-ban 35mm-en lőttem f2.8-on és van közte "wide" és "closeup" is ugyanazon gyujtotavon
-
Tuninger
Topikgazda
Idáig tartott ezt megvágni? hát szégyeljed magad, vagy 3 hónapot ültél rajta!
Nagyon hullámzik a képminőség, vannak pocsék bőrszínek (zöldes árnyalatos mellett pirosas árnyalatos sárga 00:31-nél), és vannak tuti bőrszínek (00:59).
A nagyon deep dof nekem nem tetszik, meg a túl nagylátóval arcba mászás.
A vékony dofos snittek jók, az előtér - téma - hátteres felvételek szuperek.
A 2.35:1 az esetek felében jól működik, másik felében kevésbé, érezni hogy különböző tudásúak vagytok videózás terén a kolegákkal.
Én semmi képpen sem raknék be olyan snittet ahol látszik másik szolgáltató, csak ha nagyon muszáj. Itt egyik esetben sem tartottam annyira fontosnak az adott snittet hogy berakjam.
A b-rollok, amiket én is mindig elfelejtek pazarok, több kéne.
A gyors vágások kiesnek a ritmusból a második esetben, valahogy elnézted az ütemet, ráadásul még nekem is elkapkodottnak tűnik pedig én szeretem a pattogósabb vágást. Ha ilyen gyorsak a képváltások, akkor közelebbi kapcsolat legyen a snittek között, mert az autón ülünk - autó mellett állunk -sétálunk random helyen - kézenfogás - gyűrűközeli a virágban túl "messze" van egymástól történésben, így csak kapkodom a fejem hogy mi is történt. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #23975 üzenetére
Amikor bejött a Sony MILC-ekre az slog / sgamut akkor Allister Chapman fejtette ki ha jól emlékszem egy cikkben, hogy az olcsóbb kamerák színszűrői nem olyan minőségűek mint ami az F55-ben van, így nem látják a teljes s-gamutot.
Viszont hogyan tudsz egy sRGB monitorral szaturáltabb zöldet mutatni a kamerának mint amit ő ábrázolni tud? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
panoly #23970 üzenetére
Idő szűke miatt csak egy részére válaszolok most, a többire délelőtt.
1. A teljes lineáris az azt jelenti hogy raw képfileod van, nem rgb vagy yuv. Vagyis helytálló a 8bit 8ev, 10 bit 10ev. Ezért tud a legtöbb kamera 12 EV dinamikát, mert szinte minden gyártó a consumer kategoriaban 12 bites analog/digitalis atalakitast vegez a gyorsabb kiolvasas erdekeben.
2. Ha Natural, Vivid, LOG képstílusról beszélünk, azok nem lineárisak, max van lineáris tartományuk. Pl egy vividben is simán lehet 10 ev dinamika csak a highlightban és shadowsban van tömörítve a plusz amit befog, míg a "középső 6 EV" lineárisan viselkedik. Itt most csak a hasamra ütöttem, gyártója válogatja mekkora rész lineáris.
3. A HLG workflowhoz még nem értek, de dolgozom rajta :D kéne monitor hozzá de nagyon4. Itt sokmindent keversz, ha erre nem kapsz választ, kifejtem délelőtt.
-
Tuninger
Topikgazda
A 4-est nagyon el kéne adni mert azt nem használom.Van hozzá gimbalom, lehet a kettőt együtt be lehetne cserélni egy Hero 5 vagy 6-ra. Egy ReelSteadyvel megtámogatva még több mint használhatóak lennének.
Az egyik 7-esnek el van repedve a kijelzője így nem vízálló és az eladási értéke is a béke segge alatt, a másik 7es patika, azt szokta a zasszony használni mikor vidékre utazik a gyerekkel.
Én vagy a 9-est vagy a törött 7-est használom, kevés fénynél pl jobb a 7-es. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23942 üzenetére
De kötözködős hangulatban kelt ma valaki
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23932 üzenetére
Majd jövök is teszttel. A motion blurt illetően csak időt kell találni :D
-
-
Tuninger
Topikgazda
A Sony megcsillantotta az A1-et
Gyakorlatilag egy R5 csak Sony kivitelben, igaz a RAW-ot csak HDMI kimeneten tudja. 7300 euroért nem hiszem hogy a fórumban dömping lesz belőle
8k 30 fps kell azert mint a falat kenyér -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #23882 üzenetére
A Sonyn szoktam használni és valszeg ezután is fogom, a GoPro-n rengetegszer próbáltam de a végeredmény azért nem volt jó, mert a képstabi mértéke a záridőtől függ és 1/48 záron már elég visszafogott a stabi. Ha a GoProt gimbalra rakom akkor meg már akkora méretnél vagyunk hogy miért nem a sonyt raktam oda? ...
Nameg azért vannak képhibák, csak sokkal kisebb mértékben mint Resolve 16nál.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #23878 üzenetére
Elvileg tud, mindent manuálisan tudsz állítani benne, ciki lenne ha az fps ingadozna.
Nézegetem a Resolve 17-et és kellemes meglepetés, hogy az utólagos Motion Blur sokkal szebb eredményt ad és gyorsabb is mint Resolve 16 esetében! Ez már egy valós alternatívája a ReelSmartMotionBlurnak, és kb 10x gyorsabb. Én elkezdtem felpakolgatni most már szinte fixen a gopro felvételekre.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23866 üzenetére
Én GoPro fanboy vagyok, szerintem a Hero 7 a király,, így azt javaslom megvételre gopro.comról 88 ezer az új, a használtak 75 körül mennek.
Mindegyik akciókameránál vannak kompromisszumol, én a képminőség miatt fényezem a goprot, ott verhetetlen, minden más téren vannak erős ellenfelei, akár sokkal olcsóbban... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
panoly #23858 üzenetére
Simán "Filmic Pro"
A két híresebb magyar letöltő oldal egyikén is fent van régebbi verzió. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
panoly #23856 üzenetére
Báromi egyszerű: csinálj egy travel videót a jelenlegi telefonoddal.
Androidnál a Filmic Proval ki lehet kapcsolni a brutális élesítést, ami sokat javít a kép összhatásán. Ha a jelenlegi telóddal nem lesz "olyan" a videó, egy új telóval sem lesz az.
Nekem most már két éve az összes privát videóm gopros és imádom.
A Myanmaros videó nagyon durva#23854Teasüti:
Pl ha telefonon videózol, akkor sose fogsz igazán belekóstolni mondjuk egy grade-elésbe.
Az S20-am HDR-be kapcsolva 10 bites videót vesz. Mégis "lehetetlen" értékelhető gradet kihozni belőle. Hasonló problémába fut bele az ember mint a múltkor Kukcaman erdős videóinál, hogy túl hirtelen van vége a highlightban a dinamikának. Kellenes "rendes" log mert ami a filmic proban van az nem a szenzorról jövő jelet logosítja hanem a már kész felvételt.. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #23836 üzenetére
Abból a szempontból is igaza van teasütinek, hogy az évek során öregednek a ledek (vajon csak akkor ha hasznalod? Mert akkor nem gond) és tólódik el a spektrum zöldbe. Vagyis ma lehet jó a matchhez de 2 év múlva nem biztos.
Persze ha minden alkalommal lefuttatod a tesztet az XT3-ra is akkor mindegy. -
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #23774 üzenetére
Nem fuji konverzióra gondoltam ACES-nél, hanem egy G9/GH5-re szabott IDT-re normál linear-hoz.
#23778vond:
11TB-m van a felhőben, localban csak a legutolsó év van. Így ha valamit vágni akarok, előbb le kell töltenem. Sokminden van amit nem dolgoztam fel, ott fekszik a sok LOG / FLAT videó, ami avatatlan szem számára "nézhetetlen". Így legalább felhőből átgyúrom színesbe. Mivel a reakcióidőt a ping és a sávszél is korlátozza, a rendes vágáshoz kell egy proxy azért.. -
Tuninger
Topikgazda
Hú, egy érdekes felfedezés:
Egyetlen különlegessége van: az összes timelineon / media poolban látható felvétel a google driveon van, egyik sincs letöltve a gépre. Persze a Timelineon tekergetés egyáltalán nem smooth, csak 100Mbps kapcsolatom van és ezek 60Mbps-es gopro videók, de a Resolve 15/16 még belefagyott a cloudból tallózásba.
-
Tuninger
Topikgazda
Én a Sonyhoz Taranis Eterna LUT-ját szoktam használni, mert jó balanszos a képe és adok még hozzá kontrasztot
Bár az utóbbi időben Allister Chapman Venice LUT-ját preferálom, ha meg egyik sem, akkor ACES.Taranis: Maszek ACES konverziót nem tudsz esetleg kirakni így hogy nálad van a kamera? Tudom hogy maga az ACES függvény alapú és nem LUT, de a Fujihoz is megcsináltad a filmsim IDT-ket.
-
Tuninger
Topikgazda
1EV-vel kellene alul expózni, de akkor erősen zajosodna a kép már alap ISO-n is. Persze zajszűréssel fel lehetne takarítani, a deep shadowsban meg nem annyira tűnik fel ha elveszik információ. De mivel Taranis is látja hogy a userek nem olvassák el a használati útmutatást, ezért inkább a biztosra ment. ami a matchelést illeti.
-
Tuninger
Topikgazda
Mennyivel tónusgazdagabb az eterna a sötét részeken.
Igen, abban maradtunk hogy marad a "helyes" expónál matchelésnél, amit kb a gép is 0-ra választ, mivel a legtöbben így használják a gépet. Így a highlightban (0,7) 1EV-t veszít a fujihoz képest.
szerk: a +50 kontrasztos felvételnél látszik hogy mennyire mások a színek, a zöld dobozka, a lámpa, a narancssárga fotel.
-
Tuninger
Topikgazda
Engem az lep meg hogy mennyire "poppol"nak a színek úgy hogy van kontraszt és dinamika.
Sajnos 1EV hátrányban van (minimum) a GH5 az XT3hoz képest, így nem egyszerű Taranisnak a feladata, tegnap vagy 20 percet beszéltünk telefonon hogyan lehetne user friendly módra megcsinálni.
Vond, te mikor ETTR-re expóztál milyen sűrűn fordult elő hogy a gép fénymérője alexpósnak mutatta a képet? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #23688 üzenetére
Caleb Pike rávilágított hogy van különbség a Sonynál 8 bites és a 10 bites színreprodukció között, 8 biten magenta shift van, 10 biten green shift.
Vagyis majd Sony 10 biten is érdemes lesz újra csinálnod a profilozást amikor elkezdenek jönni a megfizethető 10 bites vázak és lesz valakinek. Én most kicsit lehiggadtam, inkább bérelni akarok melóra mint venni. -
Tuninger
Topikgazda
Alapvetően Taranis VLOG-L-re készíti el a Fuji Eterna/Astia/Provia filmszimulációkat.
Vagyis nem célja a Pana alap képstílusok profilozása.Taranis: az nem lesz probléma hogy 1,5EV-vel kisebb a dinamika vlognál mint flognál? Vagy alexpós vlogra csinálod meg a profilt?
Nagy gratula a reviewhoz, ha felkapják a vloggerek akkor nagyon meg fogsz szaladni. Remélem kamerabérlés lesz a vége profilozásra, nem mondvacsinált "ezt is a házra költöm" szöveg -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23667 üzenetére
És ha 2.4-es gammával mész akkor van különbség az eszkozok kozott? Nem vagyok benne biztos hogy ilyen szempontból számít a timeline beállítás ha az eszköz utána a metadata alapján úgyis tudja hogyan kell megjeleníteni
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23664 üzenetére
Az csak egy irányszám ez esetben nem? Vagyis szemre vagy szkópra lövöd be a képet. Vagy bekerül metadatába és TV-n így máshogy jelenhet meg? (ritkán nézem vissza az anyagaimat TVn, mindenhol máshol meg rendben van)
Én tegnap jöttem rá hogy Resolveban lehet scrollozni jobb-balra a timelineon az egér görgőjével az edit pagen (a cut-on eddig is lehetett). Ehhez viszont hozzá kell rendelni a billentyűzeten egy gombot az "Enable 2D Timeline Scroll" funkcióhoz. Nekem ez eddig nagyon hiányzott.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #23653 üzenetére
Sztem csak annyi hogy amire emlékszel azt még CineD-ben vette fel
-
Tuninger
Topikgazda
Biztos hogy a tied a színhűbb, hiszen én a Resolvenak a full VLOG konverzióját használtam, ami mint ahogy teszteltük is, nem ad pontos eredményt a VLOG-L-el.
A gradenél az arcközelieknél húztam be a színeket, nem is néztem meg a nagytotált, így nem ugrott ki a highlightnál a színeltolódás.
Ez mijez az összehasonlító tool? Nagyon látványos.
-
Tuninger
Topikgazda
VLOG > REC709 de a Resolve beépítettjével, aztán egy kis bőrszín korrekció mert sárga volt eredetileg, utána szelektíven a bőrön kívül minden kicsit hidegebbe és kis plusz kontraszt, illetve kapott egy vignettet is. Igen, én a kontrasztos lookot preferálom, mindig az a célom hogy a kép lemásszon a monitorról.
-
Tuninger
Topikgazda
Itt az én verzióm a gradeből. Itt szépen látszik hogy a Resolve beépített color space transformja nem azt a bőrt adja vissza mint kellene. Nem rossz, de ahogy nézed érzed hogy lehetne jobb a bőrtónus.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Ne áltasd magad, most hogy rákóstoltál (a keményebb drogokra mint f1.2) nincs megállás, csak az a kérdés hány nap míg meglesz a saját.
Szab13: sajnos külső mikibe is bele fog hallatszani, csak nem olyan hangosan. A hang összhatása egyébként jobb lesz külső mikivel, szóval szerintem mindenképp érdemes venned
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Reméljük a Sony ismétli 2015/16-ot.
Ott az S2 után jött az a6300 kb fél évvel, így most is jó lenne egy 10 bites apsc.Szerintem nem ördögtől való hogy az A7IV hozza a 4K 60 10 bitet crop nélkül.
Ami para hogy képesek voltak recyclingolni az a6600-ban még mindig ugyanazt a szenzort mint ami az a6300-ban volt, és eltelt közben 4 év. Szóval van rá eséy hogy az A7IV még mindig az IMX410-zel jön (A73, Z6, Z6II, S1, S5, S1H, volt pár váz ezzel a szenzorral..). Mondjuk akkor lesz legalább S5 tudás sonytól is. Csak gáz lesz 2000 euroért. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
mihulino #23509 üzenetére
Én már megfutottam kis köreimet a témában és azt mondom: az 6500zat cseréld GH5-re :P
Gyakorlatban meg ha 4K-rol beszélünk semmi hátrányod sincs a sonykkal képminőség terén.Volt nálam karácsony előtt egy EosM, nem okozott problémát matchelni az A7 III-al a képét és nem láttam azt az óriási különbséget a RAW és a 8 bit között. Tény nem is volt szélsőséges a felvétel. Szóval ahogy már volt róla szó a 10bit nem jelenti automatikusan h jobb lesz a felvétel.
Vond: kéne neked egy jó RibCage Hero 7 és arra egy jóféle B4 Canon 7-105 f1.4 servo zoom. Az kb 35-525 F8-nak felel meg.
Van egy használaton kívüli Hero 4-em azt tök jó lenne hekkelni, de túl mélyen ül a szenzor (a ribcage pont ezt alakítja át jó pénzért), a megfelelő bázistávolság miatt, hogy obit lehessen rárakni szét kéne barmolni a gopro vázát. -
-
Tuninger
Topikgazda
Fullframen ritkább a nagy átfogású zoom. Nameg annyi a "fullframe looknak" mert nem tudjak fenyerosre megcsinalni.
Viszont ha tudod nelkulozni az AF-et, ott van MC21-es adapterrel a canon 24-70 2.8 200rugoert, meg egy 70-200 f4 110 rugóért. + a kit hogy legyen af. Mikor megjelent az S1 erosen szamolgattam en is hogy hogy lehetne váltani..
Viszont ha belekóstoltál a jó AF-be akkor nincs vissza út.
Szerk: mondjuk ez most eléggé ON téma. A monitorvétel kevésbé volt az.
-
Tuninger
Topikgazda
Jó az az Aputure, de brutál drága.
És a pro lightok között olcsók. Az összes fényük kalibrált, míg a neewereknél ha az egyik lámpád zöldbe shiftel akkor szívsz vele. De a fényeket meg nem cserélgeted, érdemes lenne beruházni. De ezt mondom kb 2 éve, csak smucig vagyokMostanság meglepően sokat használom a viltroxot és kéne egy kisebb lámpa is, ez amit linkeltél tökéletes lenne. Előtte az Aperture Amaran MX / MC / Sokani X21eket néztem de ez a Vl49 ugyanazt hozza olcsóért, csak kevésbé elegáns.
wow, most nézem a Vijim VL196ot, ez még inkább jó lenne.
-
Tuninger
Topikgazda
Ki tud tolni 800luxot fél méterre? az ennyi pénzért döbbenet jó.
Nekem a viltrox ami nagyobb tud ennyit. Valami ennél még nagyobb méretű / fényerejű kéne nekem hasonló áron. Az F7-re nem tud valaki valami olcsóbb megoldást? Ez már elég power, de 40 rugót nem adnék érte. Akkor már ott a Jinbei amit Vond linkelt 60 pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest