Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunmyke
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Értem, lehet még ma, de lehet csak hétvégén megpróbálom vista alatt, majd írok eredményt.

-
Core2duo6600
veterán
amik 50 % körül használták a 2 magos cpu dat azokat nem optimalizálták 2 magos használatra
Ami 80 körül ment ott már van 2 magos optimalizásál, vista alatt talán még feljebb megy.
2 vagy több magos rendszereken jobban fut a vista.
Nálam speciel fény évekkel gyorsabb az xp a virtuális gépen mint amikor gazda os volt. -
Oibacsi
őstag
Sziasztok! Szezertnék veletek megosztani egy kis trükköt. VHS-t digitalizálok és a szűrők többsége egy szálon fut, kivétel nem sok akad. Namármost avisynth nevű frameserver progiban ez megoldható, akár virtualdub szűrőket is alkalmazhatunk, csak előtte 1 sort be kell szúrni. Szűkség van [erre] a kis kiegészítésre az avisynth mellé és máris megy a dolog. Egy példascript:
SetMTMode(6)
avisource("d:\cap.avi")
letterbox(42,46,4,2)
assumetff()
separatefields()
converttorgb32()
LoadVirtualdubPlugin("d:\Zoli\vdub\plugins\super_tc.vdf", "STC", 1)
LoadVirtualdubPlugin("d:\Zoli\vdub\plugins\ccd_sse2.vdf", "CCD", 1)
MT(filter="CCD(50).STC(250)",threads=3)
delayaudio(0.08) #az stc szűrő igényli
weave()Megjegyzés: ha bírja a vinyód, mt nélkül is eljátszhatod azt, hogy a procimagok számának megfelelő scriptet írsz, mindegyiket a video 1-1 szakaszára és ugyanennyiszer indítot el a konvertálóprogramot. Azonban ez csak akkor működik hatékonyan, ha a vinyód iszonyat gyors.
Remélem másnak is hasznára válik!
mod: ha valamelyik sor nem világos, kérdezzetek nyugodtan
-
hunmyke
aktív tag
Nagyjából a következők a tapasztalatok.
TFM-el igen lassú volt, nem tudom, lehet én szúrtam el valami beállítást, kb 45 perc volt vele a konvertálás. 50%-on ment a proci ahogy eddig.
WinAVI-val kb 15 perc volt, ami viszonylag jobb az általam használtnál és szintén 50%-on ment a proci.
ConvertX to DVD-vel 12 perc volt, kb 75-80% volt alatta a proci terhelés.Annyi kérdésem még lenne, hogy jelenleg Xp-t használok, és Xp vagy Vista alatt érdemesebb konvertálni?
-
Balinov
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
The Film Machine, Parszor hasznaltam regebben, akkor bevalt, csak a vas volt ala keves
-
Balinov
titán
szivesen, es szivesen varjuk a tapasztalatokat. Egy dologra azonban erdemes figyelni, a conver to dvd, winavi es tarsai inkabb a sebessegre gyurnak. Minosegi munkat (persze eleve jo minosegu dvd/tv rip forrast feltetelezve) inkabb a TFM es tarsaihoz hasonlo programokkal lehet csinalni. A dolgok netovabbja persze az, hogy kulon a videot (neadjisten az audiosavot) celprogrammal a leheto legtobb menetben kodoljuk m2v-be, mpa/ac3,mp3-ba,stb... es a vegen egy korrekt kis dvd author progival rakjuk ossze a dvd-t (pl. DVD Lab)
-
hunmyke
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, kipróbálok mindent, aztán majd leírom tanulságomat.

-
Balinov
titán
Hat...egyszer meg regen probaltam ezt a programot avi->dvd konverziora, de nem valt be. Probald ki esetleg a WinAvi video convertert, az meg anno egy 2800+ Athlon 64-en is hasitott. Erdemes meg egy proba erejeig a The Film Macine is hasznalhato ingyenes mpeg2 enkoderekkel is, azt hiszem tobbmagos tamogatassal (Qenc vagy HCenc, fejbol nem vagom).
-
-
hunmyke
aktív tag
Hali, lenne egy olyan kérdésem, hogy divx-ből szeretnék dvd-re konvertálni. És a procit (E8200) nem akarja igazán kihasználni a jelenlegi konvertálóm. Tudnátok valami programot ajánlani?
-
Gyúrma
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
thx, kipróbálom

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Megnézem, thx!
Szerk.: OFF.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Smartripper, DVD fab platinum,
Felteszed a gordian knotot, az feltesz egy dvd rippelőt, meg nem mondom, hogy melyiket, de annak is van ilyen funkcioja, nézz körbe
http://www.doom9.org/ és
http://www.divx-digest.com/(#377) Gyúrma
Egy próbát megér, tedd fel a pinnacle studio 12 plust vagy ultimatetÉs próbáld meg a Cyberlink powerdirectorat 7 est
Mind a 2 tud mpeg 4 be is konvertálni.
Mpeg 2 mind a 2 gond nélkül megeszi. -
WonderCSabo
félisten
Sziasztok! DVD-ből szeretnék AC3-at kirippelni. De a TVC szaraxik vele, pedig az előző DVD-t simán megcsinálta. Van erre jó, ingyenes progi?
-
Gyúrma
tag
Winfast TV2000 XP Deluxe karival digizem, az mpeg2 biztos h cbr bitrátájú(capture progiban beállítottam).
de a vhs kazi sztem biztos h nem szinkron hibás, mert az alap mpeg2ben nem csúszik a hang, csak a konvertálás után csúszik el.
szted lehet h nem csuszna el ha ezzel a "picvideo mjpeg/huffyuv" codecel csinálnám? -
Gyúrma
tag
Winfast TV2000 XP Deluxe karival digizem, az mpeg2 biztos h cbr bitrátájú(capture progiban beállítottam).
de a vhs kazi sztem biztos h nem szinkron hibás, mert az alap mpeg2ben nem csúszik a hang, csak a konvertálás után csúszik el.
szted lehet h nem csuszna el ha ezzel a "picvideo mjpeg/huffyuv" codecel csinálnám? -
Balinov
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ezert batorkodtam ajanlani a picvideo mjpeg/huffyuv fele rogzitest, talan az nem haklis annyira az ilyenre,vagy ha megis, akkor avi leven konnyeb korrigalni (cut,stb.).egy probat szvsz meger.
megvalami, lehet hogy az mpeg2 video vbr es nem cbr?
-
Core2duo6600
veterán
Amivel digiztél VHS ről, az milyen eszköz ?
Mert ha egy sima tv tuner, akkor nagy az esélye hogy szinkronhiba volt a vhs kazin ez ott nem ritka, ekkor szokott egyet ugrani a kép a tv én.
Akkor eldöbhatott egy pár framet, bár ez a videora vonatkozik, de lehet, hogy a hang is megy vele.
Másra már nem tudok gondolni, valószínű, hogy a digizés nél történt valami. -
Gyúrma
tag
hát ez nem akar összejönni ...

a két videófájl(mpeg2 és xvid) hossza között alapból 10mp különbség van, nem tudom miért mert mindkettő 25fps-es.
az eredetifájlból(ahol még nem csúszik a hang) vdubmoddal leszedtem a hangsávot wav-ba és érdekes mert a leszedett hangfájl 10mp-vel lett rövidebb mint az eredet videófájl
tehát vmiért pont olyan hosszú mint az átkódolt xvid videófájl.
ha erre a godiuszi csomóra tudtok cmi megoldást írjátok
-
Balinov
titán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ezt akartam kerdezni en is. Lehet egy laza mjpeg tomorites,pcm wav-ban hozna el a kiindulashoz szukseges jo a/v szinkronos avit.
-
Balinov
titán
szvsz virtualdubmod-dal mentsd le a rogzitett mpeg2 fajlodbol a hangot wav-ba,majd kodold at konstans bitrataju (cbr) mp3-a. AutoGK-val ha lehet, csak videosavot kodoltass, majd ha megvan mind a cbr mp3 hangsav es az xvid/divx avi,akkor vdubmoddal fuzd ossze a hangot es a videot.
-
Gyúrma
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
lekódoltam a AutoGK-vel egy videót mpeg2 MPEG Layer2 hanggal(ezt is engedi originalon hagyni a gknot) de sajnos a video végére(3óra) összeszed 3-4 mp késést a hang.
szted mit lehetne ez ellen tenni a gknoton belül?
vagy ha nem lehet akkor utólag h tudnám helyrehozni? -
marcithu
csendes tag
Halihó
Tud valaki ajánlani valamilyen eszközt, amivel matrjoskából (mkv) tudnék, a mérete alapján vélhetően DVD (ifo, bup, vob) tartalmat szétcincálás és konvertálás nélkül visszavarázsolni?
Köszönöm
-
Gyúrma
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
köszönöm szépen a részletes leírást
így már biztos menni fog
ez az Autogordian knot jo kis progi 
-
Core2duo6600
veterán
Onnan írom, hogy rendelkezésre áll már az mpeg 2 es file
a szukséges szerkesztést követőenFogtam az autogordian knotot:
http://www.autogk.me.uk/Beállítottam a dolgokat és elindítottam.
Olyan bemeneti file -t adjál be neki, aminek a hangja ac3, vagy mp3, mert így tudod az original hangot választani, és ekkor biztosan nem lesz hangelcsúszás.
Egyszerű felület mellett elég korrekt végterméket kapsz.Amikor DVD re csinálod, akkor csináld meg az akárhány gigas dvd szerkezetet, majd engedd rá a DVD shrinket, vagy a DVD FAB platinum -ot, és az betömöríti, DVD 5 re
-
Gyúrma
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
próbáltam mpeg2-be 1 DVD-re rápréselni, de sajnos olyan bitrátával már a gyors mozgásoknál pixelesedett!
tehát 2passos xvidbe szeretném kódolni a 10mbites mpeg2-ből.
röviden letudnád h te h csinaltad?előre is kössz

-
Gyúrma
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ok ezeket kipróbálom
kössz a tanácsokat
-
Core2duo6600
veterán
HA divx / xvid be teszed akkor egy DVD lemezen akár 2 vhs kazi is elfér.
vagy több is.
Én azt javaslom, elösször próbáld meg mpeg 2 be
Nézd meg milyen lett.
Majd ezt nyomd be divx be, szintén nézd meg milyen lesz.Hogy melyikkel jársz jobban ezt a tapasztalatod fogja majd eldönteni.
Látatlanban azt mondom, hogy az mpeg 2 vel.... -
Core2duo6600
veterán
-
Balinov
titán
xvid/divx nem realtime tomoritesre valo, hanem mondjuk 2 menetes kodolasra. szerezz egy mjpeg kodeket (Picvideo, vagy huffyuv-ot,digitalizald abba,legjobb minosegben, pcm wav- hangot hasznalva es az igy kapott bohom meretu videofajlt kodold at valami celprogrammal mondjuk 2menetes divx/xvid-be, vagy mpeg2-be.Igy kapod a legjobb minoseget.
-
Gyúrma
tag
Hy!
Régi VHS kazettáim szeretném digitalizálni xvid-be mp3 hanggal, 1 kazit(3 óra) lehetőleg 1 DVD-re, minőség romlás nélkül, digitalizáló karival(WinFast TV2000).
Segítséget szeretnék kérni, h milyen progi a legmegfelelőbb erre, h érdemes:real time xvidbe(sztem a procim bírná), vagy mondjuk mpeg2-be aztán xvidbe.
A Winfast PVR 2-vel már próbáltam real time xvidbe, de vmiért a gyors mozgásoknál akadozott a kép(a proci használat 25% volt, ezért sztem csak 1 magot használ).
Örülnék ha vki segítene h az xvid codecbe miket kell beállítani ehhez(pl.
wo pass encoding + ilyesmik)Előre is köszönöm a helpet!

-
marcithu
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm!
A DVD ripperek kezelik az AC3-as hangot ? Igazából ez okoz gondot.
Próbálkoztam a VirtualDub különböző változataival többek között a v1.8.8 vob és egyéb plugin-os változatával is, kimentve a hangot wav-ba és összerakva kompresszált Mp3-ként az avi videóval, de amikor sikerült valahogy Wav-ot egy darabban előállítani állandóan egy hibaüzenetet kaptam "No decrompressor ........tag2000". Ez a tag dolog keresgélés után úgy tünik az AC3 Filter leánykori neve, az pedig fenn van a gépemen.
Még sem működik a dolog, ezért van az a sejtésem hogy VDub AC3-al pluginolt változata és az AC3 Filter nem vesznek egymásról tudomást.
Egyesek szerint, akiket már kérdezgettem a VDub wav-vá alakítása csak kiterjesztés cserét jelent és ezért nem megy a dolog. Ez igaz?
Összeszedem az ajánlott progikat és próbálkozok velük, bár gondoltam rá hogy teszek még egy kísérletet az egyes vobokból kinyert wav-vá "alakított" darabok valamilyen progival történnő összerakására (bár nem ismerek ilyeneket, ajánlhatnál ha ismersz valamilyent), majd a szokásos módon külső hangforrásként beetetném VDub- bal.
Mindenesetre ha a ripperek célszerszámok inkább azokat preferálom. -
Blue@X
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi a tippet, megpróbálom.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
marcithu
üzenetére
DVD ripper progik közül ami tudja ezt a
Smart ripper
Az auto gordian knot által feltett
DG Index progi
File demux audio only
Xmpeg, Flaskmpeg is tudta asszem, bár ezek elég régi darabok.Beillesztés
Miutan a vágásokat stb -t megcsináltad, A Virtualdub ill. Virtualdubmod dal tudod összerakni, de jól jöhet az avimuxgui is.Ha DVD ét csinálsz divxbe akkor lehet érdemes lenni kipróbálni az autogordian knotot ill. Gordian Knotot, ezek automatikusan megcsinálják amiket akarsz
(#350) Blue@X
Pl Canopus procoder, VideoFAB
TMPG 4 Xpress(#351) dodopek
A DVD k ből csinálj mpeg 2 es videokat első lépésnek.Majd egy normális vágóprogival csináld meg a vágásokat
szintén kapsz egy MPEG 2 es file-t vagy file okat.Majd ezekután tedd be egy DVD authoring progiba, hogy megkapjad a DVD szerkezetet
ÉS így nem lesz gond
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Bár úgy látom,hogy inkább a kérdések vannak,sem mint a váalszok,azért én is megpróbálom feltenni a sajátom.
Nero Visionnal vágtam össze 6 dvd-ből jeleneteket,+menű,stb,szépen ahogy kell.A gond csak akkor jelentkezett,amikor visszanéztem az elkészült alkotást.Olyan,mintha összetömörítette volna a film file-okat.Darabosan mozog az egész,nagyon sz@rul néz ki.Mintha csak minden második képkocka lenne meg...
Van valami 5letetek,hogy hogyan lehet ezen segíteni?
Előre is köszi!
Dodo -
Blue@X
senior tag
Hy,
Olyan konverter progit keresek, ami AVI/MPEG/VMW-ből csinál 320x240-es avi videó fájlt.
A válaszotokat előre is köszönöm, és bocs ha már tették fel előttem ezt a kérdést. -
marcithu
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki tanácsot adni, milyen módon és alkalmazásokkal tudnék vob file-okból hangsávot kimenteni majd némi átalakítás után ugyanazon film avi-s változatába integrálni?
-
KTU
addikt
Üdv mindenkinek!
ugyan az lenne a problémám mint kovacsim fórumtársnak:
"A beltéri USB-jén keresztül vettem fel filmet .ts kiterjesztésü lett. Az avidemux progit ajánlották a szerkesztéséhez, konvertálásához (pl.:mpegre). A video rész jó is, de hangja nincsen. Tudna valaki segíteni, (hogy mit rontottam el) mert már három napja ezen görcsölök. Nekem másik progi is jó lenne, ami freeware. Köszi a segítséget"
én főleg vágni szertném a .ts fájlt, mert néha sajna marad az elején, végén kis sallag
ja és nekem jó fizetős is
-
Balinov
titán
válasz
HarryPotter
üzenetére
Probald ki az ingyenes MediaCodert. Tud dvd formatumba transzkodolni es eleg jol beallithato. Van meg egy masik ingyenes is, TheFilmMachine a neve. Ez is meger egy probat. Mediacoder mpeg2 enkoderet nem nagyon ismerem, TFM-nel viszont beallithatsz kulso mpeg2 enkodert, ami lehet ingyenes Qenc vagy HCEnc is akar. Valamelyik enkoder tamogatja a tobbprocesszoros rendszereket is.
Ja, probaltam en is anno a ConvertXtoDVD-t,de nagyon nem valt be. Hamar fizetost keresel, akkor a WinAvi video konvertert nezd meg.
-
simon7012
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Ment neked a privát!
-
simon7012
aktív tag
válasz
HarryPotter
üzenetére
A megoldás ConvertXtoDVD!
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
Van itt valaki?
-
HarryPotter
őstag
Sziasztok, az alábbi ügyben kellene egy kis segítség:
Adva van egy rakás avi. video file, amit a gépen le tudok játszani. Ki akarom írni őket DVD-re, hogy a TV-n is nézhessem, de ez bonyolultabb, mint elsőre gondoltam. ImageBurn-nel szépen átnyomtam ISO file-ba az AVI-kat, és kiírtam képfile-ként DVD-re. De az asztali DVD-m nem tudja lejátszani. Mi a megoldás? Előre is köszönöm! Ja, és BUÉK!
-
rien
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi szépen!
Virtualdub-bal néztem volna, de nem boldogulok vele (nem igazán használtam még ilyenre csak összefűzésre). Addig jutottam vele hogy ffdshow kell a h264-hez.
File / Open video file *
Video / Full processing mode / Compression (itt az xvid mpeg-4 codecet választottam)
Audionál szintén Full porcessing / Compression AC3 (192kbit)
File / Save as avi
Ennyit csináltam, nem tudom mit kellene még, de a vége egy 136MB-os valami lenne (~700MB a kiinduló), gondolom valamit nem jól csinálok, de ezt sem tudja megcsinálni OOps -- Virtualdub has crashed a vége felé (többször próbáltam).
Crash reason: Access Violation
Crash context:
An out-of-bounds memory access (access violation) occurred in module 'ffdshow'...
...writing address 2066D169...
...while decompressing video frame 120945 (VideoSource.cpp:2111)...
...while using input buffer at 01310000-01310dd6 (VideoSource.cpp:2110)...
...while using output buffer at 01b30080-01c02083 (VideoSource.cpp:2109)...
...while running thread "Processing" (thread.cpp:163).
----------------------------------
*AVI: Variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVI is non-started and you may ancounter synd errors up to 11331ms when attempting to extract WAV files or playing in some players. If this is a problem use Full Processing mode is remcommendee to decopress or recompress the audio. (This warning can be disabled in Options, Preferences, AVI. bitrate: 122.2 +/- 14.2 kbps -
VS461
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szerkesztés:
A mondott progi (ASF-AVI-RM-WMV Repair 1.82) szépen megfexik a fájl-lal
... többször is... azért még próbálkozom...
Hali! -
VS461
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Core2duo6600:
Köszi, megnézem a repairvideo-t. A RAM-ban nem vagyok biztos... azóta teljesen új a gép, és itt is xarok a fájlok. Bár lehet, hogy amazon volt RAM probléma...
Cs! -
Core2duo6600
veterán
Próbáld meg ezt, vagyis szemezgess innen.
http://www.repairvideo.com/Ha maga a file fizikilag sérült a hdd én, akkor sehogy nem lehet megmenteni.
Futtatnék a helyedben egy ramtesztet, az csunyán bekavarhat, ha hibás, vagy rosszul van a bios beállítva, emiatt, a rossz beállítások miatt, már majdnem kicseréltem a fél gépet.(#333) Andie
Tisztázni kéne, hogy mpeg 1 vagy 2
Mind a 2 ö féle file t viszi az asztali.
Nekünk Lx3900 as van.
A FW ert frissitsed benne a hivatalos oldalról letölthetővel.
Ha mindenáron át kell konvertálni, akkor a Autogknot tal elég jól jársz, automata teljesen.(#334) kovacsim
Elösször is ezek a file ok nem avik.
http://www.fileinfo.net/extension/ts
Egy DVD rippelő profival kéne megetetni.
Rengeteg ilyen van, sajna nincs más, kisérletezni kell.
Ha van egy rövid neten átküldhető file od, akkor megnézem mit lehet kezdeni vele, rapidhsarre tedd fel, és dobd el a linket.A beltériben nincsen véletlen DVD író, mert ha azzal kiírod, onnantól kezdve a gépen nincs akadálya semminek sem .
(#336) rien
Próbáld meg másik progival is, ha az is elakad, akkor sérült a file, ekkor nincs mit tenni.
RAM teszt esetleg nálad is jól jöhet, ha azzal nincs valami rendben az is tud ilyen dolgokat meg még cifrábbakat is produkálni. -
rien
senior tag
Sziasztok!
Két triológiát akartam konvertálni Xilisoft Video Converterrel h264-ből divx-be.
Első meglett szépen.
A második triológiánál mindhárom rész 5-6% körül megáll, a státusznál: Fail ennyi látható, meg a log fileban egy csomó ilyen:
error while decoding MB 1 10 ( MB 3 10, MB 2 10, MB 0 10)
concealing 2147483647 errors
left block unavailable for requested intra 4x4 mode -1 at 0 10
left block unavailable for requested intra mode at 0 10
Van ötlete valakinek mi a baj? -
VS461
tag
Sziasztok!
Érdekes problémám van, hátha találkozott már vele valaki. Vegas 9-cel szerkesztettem videót, ami ebben az esetben sok kisebb-nagyobb videofájlt, zenét és képeket jelentett, a végeredmény pedig 3-4 perces lett volna. Mentettem sűrűn, de egyszer csak behalt a Vegas. Újraindítás után, a helyreállított (és később az utoljára mentett) projekt egyik videója nem volt indexelve, illetve indexelés közben kifagyott megint. Persze, a leginkább fontos videó. Jó, új projektet csináltam, ezt a videót viszont nem tudtam használni többet. Még egyszer megcsinálta velem ugyanezt, egy másik, hasonlóan fontos videóval. Ekkor töröltem le a fenébe a Vegast.
Movie Maker-t használom azóta, mert nem az Oscar-gálára kell legjobb vágás kategóriában, amúgy meg ingyér van. S persze azóta csinálok mentést.
Hogy miért ide írtam? Nem tudja valaki, hogy mivel lehet megmenteni az ilyen fájlokat? Sehogy nem tudom felhasználni őket. A BSPlayer stb. elindítja őket, de kiakadnak valahol középen. A hibaüzenet pl. Movie Maker-ben: "A(z) F:\Video\xyz.asf fájl nincs indexelve, ezért nem importálható". Keresgéltem a Google-n helyreállító progi után, AsfTools stb, semmi eredmény. Próbáltam CamStudio-val az egész képernyőt felvenni, de a videót nem veszi fel, csak fekete ablak van (érdekes, a többi rajta van: asztal, egérkurzor stb.), meg ki is akad a lejátszó is, mint feljebb írtam.
A formátumuk asf, méretük 640x480@25 fps, 2809 kbps; kicsiny Aiptek SD-kártyás kamerával készültek, amúgy retkes nagy, másfél órás, másfél gigás fájlok. A Nero Vision beolvassa őket, el is kezdi konvertálni avi-ba, majd hibát jelez, és megáll. Az így nyert közel egy gigás avi használható az egyik videó esetén, de a másik olyan résznél akad ki, ahol még nincs semmi érdekes (1:10-ből kábé 10 perc kéne a közepéből, a többi kuka, de...).
Köszi a segítséget előre is.
Boldog karácsonyt, ami még van belőle
-
kovacsim
csendes tag
Sziasztok!
A beltéri USB-jén keresztül vettem fel filmet .ts kiterjesztésü lett. Az avidemux progit ajánlották a szerkesztéséhez, konvertálásához (pl.:mpegre). A video rész jó is, de hangja nincsen. Tudna valaki segíteni, (hogy mit rontottam el) mert már három napja ezen görcsölök. Nekem másik progi is jó lenne, ami freeware. Köszi a segítséget -
Andie
őstag
Sziasztok!
Vettem Apumnak egy divX-es lejátszót (Philips s510 asszem), és elég frankón müxik, eddig majdnem minden AVI-t lejátszott (igaz apró hibája, hogy nem fesziti a képet fullképernyősre, hanem kis keretbe jeleniti meg a videót, erre még nem tudtam rájönni, miért teszi)
Viszont van néhány horgászfilm, ami MPG kiterjesztésü. Ezekre errort dob.
Át kéne valahogy alakitanom őket olyan AVI-ra, mint a többi. Hogy tehetném meg ezt leggyorsabban, legügyesebben?
-
Core2duo6600
veterán
Fel kéne telepíteni egy mpeg 4 es kodecet
pl. :ffdshow , xvis, generic mpeg 4 codecitt nézelödj : [link]
(#329) Mag__
Nyugodtan frissitheted a fw jét a playernek azért lehet.
Videofab és a canopus procodere amit javaslak ezek mindenhonnan mindenhova kódolnak.
ac3 as hanggal nem lehetne gondja a dvd playernek
ha a video kodec miatt akadozik akkor mindenképpem érdemes frissiteni. -
Mag__
tag
up
-
Mag__
tag
Uj dix-es filmek hangját akarom lebutitani sztereora.
Az a baj hogy a div-xes lejátszo nem mindig tudja lejátszani , mert ezek szerint vmi uj /nem támogatott kodekkel kodolták.
Stereo elég lesz az 5.1 helyett.(fimeware-t nem akarok frissiteni a divxes lejáccon) -
killmz
csendes tag
Sziasztok!
Tudna mondani nekem valaki egy olyan videó konvertáló progit ami a gépre installált codec-okkal dolgozik? lehetőleg priviben,légyszi
előre is köszi...
-
killer1203
senior tag
sziasztok
tudnátok mondani egy olyan konvertáló programot ami kihasználja mind a 2 magot ?
-
subidu
tag
Sziasztok.
A következő problémám lenne. Van egy Sanyo Xacti HD2-e videókamerám ami mp4v kodekkel mp4 formátumba menti a fájlokat. Win Xp alatt megjelentek a miniatűrök nézet és egy kodek telepítése után a Win Mplayer 11 le is játszotta őket.
A mostani gépemen Win Vista Business van és se miniatűr nézet, sem a VMP 11 nem játsza le a fájlokat. A VLC player igen. Abban kérnék segítséget, hogy mit kellene csinálnom, hogy Business alatt is legyenek miniatűr előnézeti képeimet, ill. , hogy milyen kodeket telepítsek, hogy a VMP 11 lejátsza a fájlokat? -
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Van itt még valaki?

WMV fájlt konvertáltam DVD-be és valami oknál fogva a BS playerben és az asztali lejátszón sem hallani a hangot. Ha media Playerrel játszom le akkor van hang.
A konvertálást "Vso ConvertX to DVD" -vel csináltam.
Már próbáltam ezerféleképpen, konvertáltam ide-oda, ezzel azzal, deh egyik esetben sem volt hangom.
Van esetleg valami tippetek??
-
Skizz
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi. Megnézem.
-
Core2duo6600
veterán
Bármely félprófi video editrorral megoldót, pl Pinnacle Studio kellöen nagy tudás, mégis egyszerű kezelés.
(#313) Balinov
Nem kell ennyire bonyolítani, mpeg2 vel kell dolgozni, és akkor csak authoring kell, de ha divx es a player akkor az sem feltétlen
Mert mpg file okat is lejátszanak asszem 1 gb méretig.(#319) kp78
Másik lehetőség szerezd be a procoder 3 at, Canopustól, mindenből mindenbe konvertál
DVD authoruingra, meg TMPEG DVD authoring, szvsz ez a legegyszerübb
A windows movie maker oriási hátránya, hogy wmv file okkal dolgozik, ez onmagában nem lenne negy baj, mert az uj verziók már jol is néznek ki és relative kis méretüek, csak éppen alig kezeli oket valami.(#321) Skizz
Pl Pinnacle studio, tud mpeg4 be is "menteni", azaz renderelni., asszem a plus verzio kell hozzá. -
Skizz
addikt
Valaki segítsen.
AVI-t konvertálok mp4-be, ami sikerül, valahányszor nekifutok, de, ha meg akarom vágni a videot, akkor a levágott részlet nem mp4, hanem ismeretlen fájl lesz, pedig ahol tudom, beállítom a hang és video formátumot (aac, mp4). Semmi máshoz nem nyúltam a vágás során.
Xilisoft video editort, meg valami alap konvertáló progit használtam.
Ötlet?(mobilra kéne a video, gyorsan.)
-
Dexter68
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi, igazad lett
Úgy tűnik, tényleg jó barát 
-
Balinov
titán
hat,ha van hely,nyugodtan valaszd ki az uncompressed avi-t picasabol elougro menunel. A winavi lesz sztem a jo neked,mert az tud olyat,hogy megadod a forras fajlt (tehat amit a picasa csinalt vagy a moviemaker,mind1),es be lehet allitani,hogy a megfelelo mpeg2 (dvd) formatumra valo konvertalas utan irja ki a DVD-t,amit ureset beleraktal az iroba
-
Balinov
titán
szi kp78, windows movie makert passzolom,de a Picasaban sztem valaszd ki a legnagyobb felbontast a Letrehozas/Film eseten,es keress valami vesztesegmentes,vagy lazan tomorito codecet,es a leheto legjobb minosegben csinaltasd meg vele a videot.Aztan MediaCoder vagy a fizetos WinAvi megoldja az AVI-DVD konverziot,authoringot.
udv
Bali -
kp78
veterán
Üdv!
Mivel kell és mire konvertálnom a windows movie makerrel készített "videokat" (összefűzött fényképeket), hogy kiírva egy cd/dvd-re egy normál vagy divx-es DVD lejátszón meg lehessen nézni a tv-n is?
A picasa-val készített filmek esetében is hasonló gonddal küzdök.
előre is -
Core2duo6600
veterán
válasz
Dexter68
üzenetére
szvsz ez a progi lesz a baratod : http://www.autogk.me.uk/
-
doc
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
a minőség sokmindentől függ, az egyik legerősebb jellemző a bitráta/képméret arány, nyilván minél nagyobb bitrátával tömörítesz egy adott méretű filmet, annál jobb lesz a minőség - illetve fordítva, adott bitráta mellett (bizonyos határig) csökkentve a képméretet szebb lesz az eredmény
csináltam eyg ilyet anno, ugyan ez a mencoderhez van, de bitráta számolgatáshoz tudod használni
jobb oldalt beírod a video bitrátát, kiválasztod a képméretet, és kiszámolja a "bit per pixel" értéket, ahogy ott is olvasható, kb. 0.2 felett már egész korrekt lesz a kép
aztán vannak még az encoder opciói, a lavc esetében (amit pl. mencoderrel szokás használni) pl. trellis search (baromi lassú, de meglátszik a végeredményen), stbmplayer/mencoder windowsra
de mondom, nekem sokat segfaultolt windows alatt, szóval "én szó'tam"
Bici: ha gondolod, nézd meg te is, választható benne pár deinterlacer algoritmus, bár lehet hogy neked másra lesz szükséged
-
Dexter68
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Részemről rendben, de annak sem tudom a beállításait. Tehát mitől lesz jó egy Xvid film?
Én egy olyan megoldástól lennék hepi, amiben vagy egy db gomb, amire az van írva, hogy „Convert Mpeg2 to Xvid in qrvajó quality”
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Dexter68
üzenetére
Szerintem az autogordian knotot használd
http://www.autogk.me.uk/ -
Dexter68
addikt
Nem vagyok egy nagy májer a témában, úgyhogy kérnék egy kis szaktanácsadást:
Tehát felveszek ezt-azt a tévéből, aminek egy mpeg-2 fájl az eredménye. Ezt szoktam Media Coderrel XviD formátumba konvertálni. Az eredmény nem rossz, de itt-ott erős kásásodást látok ami időnként zavaró. És ha mondjuk ugyanazt a filmet letöltöm máshonnan, akkor kisebb fájlméret mellett lnéyegesen jobb minőséget kapok.
Tehát milyen beállításokat kellene alkalmazzak, hogy valóban jó minőségű anyagot kapjak?
Persze nem létkérdés, mert ezek olyan „felveszem-megnézem-kidobom” filmek, ha valamiről nem akarnék lemaradni, de ha lehet jobb minőségben, azt nem bánnám. -
Dexter68
addikt
Womble cuccok Mpeg-2 vágásra van kitalálva, ha nem változtatsz a formátumon, akkor nem kódol, csak ahol effektelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

1 Kerdesem lenne:

thx a helpet
wo pass encoding + ilyesmik)