Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez igen!
-
A szenet már én is befejeztem pár éve.
Amikor elkezdte tönkretenni a rostélyokat.
Idővel a hő elkezdi kienni a szenet az acélból és innentől kezdve kezd el mindenféle alakváltozásra szert tenni.
Ha nyerek pár évet ezzel sem gond, de az öntvényeknek egy határ sz@r lett a minősége.Alusky : a kazánnál én már este nem rakok fát.
Ahogy leég a huzat teszi a dolgát, kihűti a rostélyt és a kazánt is.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Nagyon nem mindegy, hogy mivel és hogyan fűtesz. Ha kivesszük a képletből a szenet, már eleve nagyságrendekkel megnöveled egy ilyennek az élettartamát.. Nekem van egy nagy, rakott cserépkályhám, csak fával (legalább egy-két szezont száradt) tüzelek, nagy parázsnál zárom és 10+ éve semmi baja.
-
Nekem egyidős a mamáéval, az enyémnek semmi baja, az övében az idén raktuk be a harmadikat. Én sose zárom le sok parázzsal, bár ez a hatékonyságot rontja, mert a huzat kiviszi a meleget a kályhából és a házból is mivel kinti levegőt húz be a helyére, viszont hűti a rostélyt. Ő rázárja, át is izzik tőle, ki is égeti. Van mikor az ajtó is megszorul, mert a hőtől annyit tágul.
Sose szerettem mikor ennyire ki van maxolva a kazán vagy cserépkályha, de persze alapvetően így hatékonyak, különben az udvart fűtöd. Én csak akkor zárom le amikor már alig van benne valami.Értelem szerűen a parázsra rázárva, fára, szénre nem zárjuk rá amíg lángol, mert olyan gázokat ereget ami gyúlékony aztán úgy lehet szépen kidurrantatni az eszközt. A fél rokonság megcsinálta már.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
..Legyen "szerencséd"... Nekem alapvetően vannak ezzel kapcsolatban fenntartásaim. Egész pontosan az, hogy az eredeti anyaga ezeknek nem véletlenül öntvény... Ahogy az általad feltett képen is látszik, még az sem bírja ezt hosszú távon.. Szerintem igen hamar elkezd majd deformálódni, 1-2 szezont tippelek max és látni fogod, miről beszéltem.. (Még a "gyári" öntvényre is csak 2 év garanciát adnak, nem véletlenül..) Azon sem lennék meglepődve, ha a varratoknál elkezdene elpattani a két anyag. (Minősített hegesztő (is) vagyok).. Hidd el, ide kelleni fog az öntvény..
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Nem semmi, én ilyet nem tudnék csinálni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Soderes: A géplakatos mestereket mindig is tiszteltem.
Ők azok akik pontosan tisztában vannak a fémek tulajdonságaival, jellemzőivel.
Igen én is érzem, hogy van hová fejlődnöm.Urby66 : Nem szükséges végigvarrni, mivel a varrat is csak egy kemény felületet eredményez.
Sőt a sok hegesztés elhúzza az anyagot.
Amit tanultam még a suliban, az az, hogy egyetlen hegesztési pont is kb 500kg terhelést bír elviselni.
Így elég csak pötyögtetni a pálcával.
köszönöm a jókívánságot, remélem a kazán élete végéig kihúzza.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Urby66
aktív tag
Érdekes, hogy nem kellett végig varrni, bár a két borda közötti részbe szerintem amúgy se fért volna be semmi...
Mi ennek az oka, hogy elég csak a szélét odapöccinteni?
A keretet körben azért végigvarrtad vagy azt sem kellett?
A kiemeléshez hegessz rá két kis fület, az biztos nem zavarja a tüzelést.Egyébként szép munka, használjátok egészséggel!
-
Figyelj, végülis frankó lett ez.
Biztos tovább fog tartani, mint a kínai.Bár a megboldogult édesapám, azt mondta volna erre : "Van hova fejlödnöd még, fiam."
De ő géplakatos master volt.Én mai világban már nagyon tisztelem azt, ha valaki egyantalán alkot valami tárgyat magának a műhelyébe.
Tisztes iparos munka!Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest