Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Igen, és ezt helyesnek tartom, a szekularizáció és az ország/társadalom fejlettsége egyenes arányban áll egymással.
Ebben nagyon nem értünk egyet, mert szerintem a szekularizációnál kevés társadalom romboló társadalmi jelenséggel találkoztam. Kiszolgáltatottá teszi az embert, és épp azt végzi be, amit te a keresztényekben látsz, csak itt nem veszel észre.....A teokrácia pedig köszöni szépen, jól van...
Bár a földi leképezései nem nevezhetők annak, mert inkább az uralkodó istenmajmolásává vált....és talán ez is volt a szándék.... de ez más történet...A birka lét abból a szempontból igaz, hogy a fontos kérdésekben a pásztor szavára hallgatnak és a pásztor itt most nem a lelkipásztor. Anno pont itt bukott el az ember, magának akarta a jó és a rossz eldöntését... és ma már ott tartunk, hogy az ember kimondja, hogy nincs rossz és nincs jó...
Én vállalom ebben a tekintetben a birka létet... de ez nem jelenti azt, hogy nincs döntési szabadságom, mert a törvény csak alapirányt ad meg, a konkrét döntéseket nem hozza meg senki helyettem.
Az emberi tudatunk és a szellemünk pedig köszöni szépen jól van... esetenként jóval nyitottabbak vagyunk dolgokra, mint az itt fórumozók közül bárki. Kérdem én, hogy közületek ki segédkezett pld fogyatékosok között, az ő életükben élve huzamosabb ideig?
Vagy kinek van közületek (közelmúltban még az volt) hajléktalan közeli ismerőse?
Ezzel most saját példát mondtam... A megtérésem előtt sokkal zártabb voltam. Ilyeneknek anno az esélye nulla volt... nyitottabb lettem a világra... talán még titeket is lepipálva...Ha a nyitás politikai, közigazgatási, oktatási, stb. területeket érintene, akkor mondjuk én nem szeretném Ezt az álláspontot általában diktatúrák képviselik... tényleg nem egyezik az értékrendünk... én nem szeretnék olyan országban élni, ahol a kendermag egyesület közösségként politizálhat, de egy vallási közösség nem....
A kereszténység az engedelmességet és a vallási tézisek megkérdőjelezhetetlen igazságát hirdeti. Nos ebben nagyot tévedtél... A kereszténység arról szól, hogy az emberek döntéseinek tartalmat ad. Felelős vagy a döntéseidért... és ezek meghatározzák az életed és a halálod... nincs sunnyogás, nincs kiskapu... a döntéseidnek következményei vannak.... Ez nem az, mit te látni vélsz....
Továbbá nem túl etikus, hogy túlvilági jutalmat ígér az engedelmeseknek és büntetést a kevésbé engedelmeseknek.
Tényleg nem túl etikus... de a kereszténység nem is ezt teszi. Azt mondja a bűnös latornak Jézus, hogy ma velem leszel a Paradicsomban, azt mondja a házasságtörőnek, hogy én sem ítéllek el...
És nekem azt mondja, hogy kegyelemből van az én üdvösségem, nem a cselekedeteimért, és a bűneimről nem emlékezik meg....
Nem igaz, amit írtál.....Az egyszerű gondolkozású emberek tömegének a vallás választ ad az emberiség nagy kérdéseire, Ezt kikérem magamnak....
A felkészültséged láttán nem látom, hogy a nem kereszténységed bármiben is előnyt jelentene neked a hitemmel szemben...www.refujvaros.hu
-
lao ce
aktív tag
"Az állítás, hogy "a jó pásztor életét adja érted, szeret téged, az egyetlen feltétel, hogy te legyél a birka". Úgy gondolom, hogy ez a birka lét pontosan az, ami sem az egyén, sem a társadalom fejlődését nem segíti."
itt szamomra is van bokkeno: valaki azt mondja hogy csinalj igy meg viselkedj ugy, de o maga maskent tesz, o a kivaltsagos okoskolbasz (amibol gyakorlatilag kialakult a fizetett megmondoember allasa). azt hiszem a keleti vallasok masok, ott ugy vettem eszre hogy mindenki elsosorban magaval foglalkozik es nem masoknak osztja az eszt amig nem kerdezik - persze ennek is megvan a hatulutoje.
ez nekem is kiakadast jelentett anno mikor a keresztenyseggel ismerkedtem. vegul arra jutottam hogy azert van ez igy mert a birkak boldogabbak mint a pasztorok igyhat vegulis indokolt az ilyen tanitas, es szerintem nem hatraltat semmit fejlodes szempontjabol, de ennek ellenere sem fogok birkakent elni, koszonom.nicht kompot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest