Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Nagyjából leírta kymco, hogy mi is a probléma a humanizmussal. Annyit fűznék még hozzá, hogy elméletben a humanizmus sokkal szebb, mint gyakorlatban. A megvalósulása ennél sokkal emberibb, a szó negatív értelmében, kiütközik a ''mindenekfelett az ember'' hozzáállás, ami végül mindig oda vezet, hogy mindenekfelett az ÉN. Na ez nekem nagyon nem szimpi.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
kymco
veterán
A humanizmus hisz az ember alapvető jóságában, a Biblia azt mondja, hogy az ember velejéig romlott. A humanizmus hisz abban, hogy az ember képes előbb-utóbb minden problémára megoldást találni, minden titkot megfejteni, minden kérdésre válaszolni... a Biblia szerint az ember Isten nélkül elveszett még akkor is, ha ez sokszor nem látszik nyilvánvalóan és Isten segítségére mindennél inkább szüksége van.
A humanizmus számos eszméje, alapelve sok esetben nem esik távol a bibliai etikai értékrendtől, de a kettő nem ugyanaz. Más a gyökere. Sokan tarották pld Marcus Aureliust a bölcseleteinek olvasásakor kereszténynek.
De az ő bölcsességének a gyökere teljesen más is volt. Sok keresztény mártír halt meg az uralkodása alatt, mert hivatalból üldözték őket.www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest