- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
Csaba_20_ #3427 üzenetére
Épp egy alaplapot teszteltem a táppal, amikor egyszercsak lekapcsolt az egész. Rendben, biztos valami zárlatba ment át. Próbáltam párszor elindítani, nem indult.
Lehúztam a 20pines ATX csatlakozót, és próbáltam a PW-ON földelésével indítani a tápot, ekkor produkálta a fentebb leírt jelenséget.
Szétszedtem a tápot, és elkezdtem méregetni, és az egyik kimeneti dióda zárlatosnak tűnt (pontosabban a többi kimeneti diódához képest igen kicsi volt a nyitófeszültsége, de így utólag valószínűleg a környező elektronika pofázott bele (nem forrasztottam ki)).
Csak nem akart indulni, amikor észrevettem, hogy a táp 12V-os 4 pines csatlakozója még az alaplapon van (elfelejtettem lehúzni)
Lehúztam, és láss csodát, tökéletesen megy a táp.
Utána méregettem egy sort az alaplapon. A proci fesz.szab mosfetjének zárlatban volt a kapu - nyelő elektródája. Kivettem a procit, és megszűnt a zárlat.
Így utólag azt mondom, hogy az alaplap kinyírta a procimat, ami valamiféle zárlatot produkált.
Lehet hülyeséget mondok, de talán amolyan "félvezetős zárlat", ami nem egészen ohmikus, vagy nem tudom... És talán a táp ezért nem oldott le teljesen, csak "vicceskedett". Persze lehet hatalmas baromságokat beszélek...
Az alaplapi csatlakozóra rámérve nincsen zárlat a 12V és a föld között akkor sem, amikor a proci benne van az alaplapban.
Összefoglalva gazdagabb lettem egy kis tapasztalattal, és szegényebb egy procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest