Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Mától lettem UPC-s, mégpedig úgy, hogy a helyi kábeltv megszűnt (Csepel, Királyerdő), és azt vette át a UPC.
Postán küldték ki az eszközöket (2 médiacard-ot, és a connectboxot.)
A következő a kérdésem. Az egyik tv-nél azt írja ki amikor behelyezem a kártyát, hogy nincs a listában a tv-nk. Ugyanakkor a nem hivatalos listában megtaláltam (Sony KDL 40W4000). Ahogy néztem szoftvert nem lehet frissíteni, szóval akkor ide kénytelen leszek stb-t tenni? Ha igen, akkor besétálok az ügyfélszolgálatra, és szó nélkül kicserélik úgy hogy még az ügyfélszámot se tudom?
Előre is kösz a választ. -
ztibor
senior tag
Olyankor mi van ha elment a netem, a Connectbox nem elérhető?
Újraindítást már próbáltam, és az a kis lámpácska világít alul mintha minden rendben lenne.Ui: a tv adás megy
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Következő a szitu már másodszor.
A connetbox kábelel a PC-hez kötve, de PC-n net nincs, illetve úgy látszik mintha nem is kapcsolódna sehova utp-n. Connectboxot nem tudom elérni, net pedig van wifi-n, tehát a bejövő kábellel nincs gond.
Azaz ha telefonrol usb-n megosztom a wifi-s netet, akkor tökéletes a pc-n.
Mindent újraindítok, és a PC sokadik újraindítására működik újra a kábelen keresztül.Hosszú évekig a net tv-vel nem volt hasonló probléma. Mit kéne ellenőrizzek?
(lan driver PC-n fent van, nincs hiba az eszközkezelőben.) -
ztibor
senior tag
válasz ztibor #59265 üzenetére
Kértétek nézzem meg az elosztókat hátha lehet javítani a bejövőn.
Ez az elosztó van a bejövő vezetéken, innen a tv megy egy hirschmann SZNE152v erősítőbe, majd az egyik kimenő egy Sony TV-be, a másik kimenőre pedig egy 3-as elosztó van kötve, aminek az egyik kimenőjére még egy dupla elosztó van kötve (mindegyik olyan gyártmány mint ami a képen van)
a lényeg hogy van két digitális (1 tv és egy box) és 2 analógtv, amire kell az analóg adás.
Várom a tanácsokat hogy lenne ideális bekötni ezeket.
Ja a Net az közvetlenül megy a connectboxba és ilyen értékeket produkál: -
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #59275 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
A sony tv az másik szoba, kb 5 méter kábel, a médiabox az fél méterre az elosztótól, a két analog tv viszont elég messze, konyha, és barkácshelység szóval azokhoz biztos hogy kell erősítő.
Próbálgatom majd, de azt hiszem a hármas splittert kötöm a tv kimenetre, kettő megy a digitálishoz, 1 az erősítőbe, és az erősítő 2 kimenetelére pedig mehet a 2 analóg tv.De szerintem legozok majd, és ahogy a legjobb lesz a jel, úgy marad. Mondjuk ilyen hpf szűrőt bekell még szereznem, a többi végül is adott.
Köszi még egyszer.
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #59278 üzenetére
Ezzel kapcsolatban kérdezném, mióta átvette az upc a szolgáltatást, úgy érzem mintha akadozna a gépem, érzem ezt görgetéseknél, gépelésnél kicsit késlekedve jelenik meg, nem vészes, de halványan észrevehető,
Eddig 30-as netem volt, most 120-as lett.
I5 3470 8gb ram van a gépemben, létezik hogy ez a gyorsabb net miatt van? CPU-t ahogy látom nincs leterhelve. -
ztibor
senior tag
Na ma megvolt a legozás, ezt tudtam kihozni belőle:
Jobb lett így?Másik, mostanra kábelen totál nem tudom összekötni a pc-vel a connectboxot.
Ugyanazon a kábelen a laptop tökéletesen működik.
Másik hosszú kábelt nem találtam (bár szerintem a kábelt kizártuk), másik lankártyám sincs most hirtelen.
Jelenleg egy n-es wifisticken keresztül kap netet a pc, de jó lenne valahogy működésre bírni a kábelt. -
ztibor
senior tag
válasz Gubek-Einste #59306 üzenetére
az még hátravan, bár ha jól láttam frissítés nincs hozzá, szóval újrateszem majd. Köszi.
-
ztibor
senior tag
válasz Intruder2k5 #59948 üzenetére
Én ma kaptam ajánlatot a Csepeli irodától:
Gold +HD + HBO pack+ 120-as net + telefon s + hd média card + hd médiabox. 2 év hűséggel 8690Ft
Én elégedett vagyok vele, eddig hűség és HBO nélkül 12k volt.
Volt Net-TV-s körzeten. -
ztibor
senior tag
Egy elég bosszantó problémában szeretném ha segítenétek.
Sport1HD jelminősége 23-26% között ugrál, a jelerősség 93%. Ezért gyakorlatilag csak azt írja ki a tv-m hogy gyenge jelminőség, és kép sincs. A nem HD Sport1 tökéletesen jön. A többi adó (HD és nem HD), tökéletesen jön 100%-os jelminőséggel, és 93-94%-os jelerősséggel.
Ja ez egy mediacard egy sony tv-ben. A másik szobában tökéletesen jön a stb-n a Sport1HD.Mi lehet a probléma, és mi lehet a megoldás?
Előre is köszi. -
ztibor
senior tag
válasz Gubek-Einste #60988 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek.
Végül a Tv- és PC közötti HDMI kábel lett a ludas. Megigazgattam a kábeleket, most minden rendben van, de azt hiszem be kell szereznem egy minőségibb HDMI kábelt.
Még egyszer köszi.
-
ztibor
senior tag
Sziasztok, 4-5 napja naponta többször elmegy a net. mostanra kiderült hogy ilyenkor újraindul a ConnectBox.
Az a gyanúm hogy valamit frissítettek rajta, mert pár napja eltűnt a beállított Wifi SSid-m, helyette kreált egy újat (érdekes módon a vendég hálózat megmaradt.), és az addig megszokott jelszavamat se fogadta el (eddig szóközök voltak benne).A hálózati naplóból kiderülhet valami egy hozzáértőnek? Két újraindulás után is csináltam róla mentést.
-
ztibor
senior tag
válasz mlinus #76552 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Volt kint a UPC szerelő, aki resetelte a CB-t valamint kicserélte a régi Net-TV-s elosztót, a jelek ugyanazok maradtak, és sajnos maradt a szakadozás is.
Ami azért kellemetlen mert itthonról melózok, és pénz is múlhat egy egy szakadáson, CB újrainduláson.Kérdésem hogy ha átállítom modem módra, és saját routert csatlakoztatok rá, akkor is lesznek újraindulások, vagy ezzel áthidalható ez a probléma?
-
ztibor
senior tag
kb 2 hete volt kint szerelő mert CB újraindulgatott, meg elfelejtette a wifi SSID-t stb. Akkor a szerelő resetelte a CB-t de a hiba ugyanúgy megmaradt. másnap átállítottam bridge módba, azóta jó (a srác megerősített ebben, 10 napja nem volt hiba), csak a routerem nem bírja a 120-as netet, de sebaj.
Pár napja felhívtak a UPC-től hogy kijönnének ellenőrizni a kapcsolatot. Ma itt is volt az úriember, leellenőrizte a médiakártya és a médiabox gyáriszámát, a cb gyáriszámát, elmeséltem a CB-vel a történetet, mire mondta hogy holnap kicserélik mert azzal van valami gebasz. Ja fényképeket is csinált a csatlakozókról.
A kérdésem az hogy másnál volt már ilyen? Most a szerelőt ellenőrizte, vagy minket?
Korrekt volt, segítőkész, nincs takargatnivalóm se, csak érdekel a miért :-)[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Szüleim elkavarták a UPC szerződést. Honnan lehetne megtudni meddig tart a hűség, mert mostanában kéne lejárnia. UPC profilban nem találtam semmit. Esetleg telefonon?
-
ztibor
senior tag
válasz Watercolour #77079 üzenetére
Köszi, és valóban, mindenhol jártam az oldalon csak a szolgáltatásaimba nem kattintottam bele :-)
-
ztibor
senior tag
válasz zolee001 #78434 üzenetére
"(egyébként miért kell a hüség bárhova is? csak halkan kérdezem)"
Mondjuk mert amikor kötöttük a kiajánlott csomag 14k-lett volna, hűséggel nagyobb nettel és +HBO-val 8k-t fizetek.
Most járt le, ha nem kapok jobb ajánlatot, akkor értelemszerűen pár száz forintért nem fogok hűséget vállalni.[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz Beniii06 #78684 üzenetére
semennyire nem működik, egyik tv régebbi és CI slotos, amikor átvette a UPC a régi szolgáltatást két mediacardot kértünk ahogy addig is volt a régebbi cégnél, és semmit nem lehetett kezdeni vele, már nem emlékszem pontosan, de hangolni tuti nem lehetett, olyan volt mintha nem lett volna bent kártya. Szóval rögtön séta volt STB-re cserélni.
-
ztibor
senior tag
válasz Gubek-Einste #78759 üzenetére
Ezt tuti a UPC küldte?
-
ztibor
senior tag
1 hete, mióta kb frissítették ezt a fos fehér Connetboxot a következő problémáim vannak:
- pár percenként kihagy, megakad a net, majd pár másodperc múlva visszajön, ez jelentkezik amikor oldalt töltök be, vagy akár wifin, mondjuk játék közben ami kis időre offline megy
- az elmúlt pár napban legalább naponta 5-6x elmegy a net, ilyenkor villog minden a connectboxon, majd pár perc múlva (néha több) általában visszajön.
- az okosotthon egyes elemei a frissítés után nem tudtak a wifi hálózatra lépni (pl okos konnektrorok) és azóta se tudnak, acces pointos routerre csatlakoznak.Egyelőre ennyi amit észrevettem.
Kezd idegesíteni mert ma online poker közben szakadt meg és a mobilneten is pont elfogyott az adat, így most pénzt is buktam rajta...Ötlet? Ha bridge-be raknám van esély hogy megjavulna? Csak próbából nem vennék egy komolyabb routert.
Szívem szerint szolgáltatót váltanák mióta átvette a Voda, de tudomásom szerint csak itt van CI+ modul tv-hez.Ja az lemaradt hogy 300-as net és az a sebességet teszt szerint meg is van
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Én ma beszéltem az ügyfélszolgálattal a CB ujraindulások miatt. CSinált egy hardresetet. Leültem a gép elé 2 órával később , pont újraindult megint a CB. Újra ÜSZ, kedden jön a technikus, mert szerintük a CB a rossz. Szerintem meg a frissítés amit ráküldtek...
-
ztibor
senior tag
válasz -=Jam=- #119385 üzenetére
Akkor kezdődtek a problémák amikor megjött a vodás frissítés a CB-re, tehát kb 3 hete, rögtön leszakadt a routerről az okos cuccok egy része. Előtte semmi gondom nem volt.
Nagyon gondokozom hogy lemondom a vodás netet és beköttetek egy digist. A tv-t sajnos nem tudom lemondani mert digin nincs Arena4, ami nfl miatt must have.
-
ztibor
senior tag
Nekem ma jött a levél hogy a hibajegyemet lezárták (kedden jött volna a technikus), mivel frissítették a 2.2-esre a FW-t, és ők már nem tapasztalják a hibát, vagyis hogy újraindulgat a CB. LEvél megkapása után 10 perccel már nem volt netem mert a CB újraindult.
Vicc lett ez a banda.[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz Toth_Jani #119451 üzenetére
Nagyon nem kell extrém használat hogy xar legyen, nálam pc kikapcsolt állapotban is jelez időnként a telefonom hogy megszűnt a wifi jel, ilyenkor indul újra a CB magától. Tegnap éjjel kb 3-4x ébresztett fel a jelzés. HBO max sorozat nézés közben 1 óra alatt 2x ment el ugyanígy a net 4-5 percre...
Te a szerencsések egyike vagy akinél nincs gond, ennek csak örülnöd kell -
ztibor
senior tag
válasz #42308056 #119456 üzenetére
Biztos hogy az uj vodás FW a gond, azóta van ez mióta frissítették a upc-sről, konkrétan rögtön jelentkezttek a gondok, elötte soha semmi bajom nem volt a nettel.
Az értékek rendben vannak, a legnagyobb kánikulában is.Én nem fogok voda 1000-esre váltani mert mióta átvette a Voda a bizniszt egyre xarabb minden csak idő kérdése hogy valami gond legyen ott is, inkább átmegyek a konkurenciához, ami még lehet olcsóbb is, és valahogy nagyobb a bizodalmam beléjük.
-
ztibor
senior tag
Ma volt szerelő, lecserélte a fehér routert feketére. Normális volt a srác, nem lehetett rá panaszom, viszont a hiba ugyanúgy fennáll, random időnként újraindul a router, azóta mióta kint volt legalább 2x megtörtént már. Holnap újra bejelentem a hibát.
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120026 üzenetére
letöltés jelszint: 3 és -1 között, SNR: 38-36 között
feltöltés jelszint: 47-48 közöttElosztva 3-as UPC-s kék elosztóval, ami itt jónak van mondva.
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120031 üzenetére
az egyik -4db-es, abban van a net.
3DSS3U az elosztó[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120033 üzenetére
igen a bejövő van az in-ben. Az elosztónál megnézte a csatlakozókat a szerelő, mind jók voltak.
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120035 üzenetére
van modem üzemmód, a technikussal kimondottan ellenőriztettem az új routert mikor regisztrálta hogy ipv4-en legyen.
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120040 üzenetére
Ezt még nem próbáltam meg, mert még nem értem rá vele foglalkozni de a fehérnél kipróbáltam az áramtalanítástól kezdve a resetig mindent. Holnap ezen is kipróbálom.
Amúgy a technikus azt mondta nemsokára jön a 2.3, ahol a ledek nem világítanak majd.
-
ztibor
senior tag
válasz kabelmania27 #120044 üzenetére
Természetesen tegnap az is megvolt, azóta volt legalább 3 általam is észrevett újraindulás.
Beszéltem az Üsz-al holnap jön újra a technikus. -
ztibor
senior tag
válasz ztibor #120060 üzenetére
Ma jött a technikus, kicserélt pár csatlakozót és az elosztót 3-asról 4-esre.
A légkábelről a szobáig lejövő kábelt lekell cserélnünk, mert csak egyszeres árnyékolású, ezt megoldom este. Ezen kívül hibátlannak ítélte a kábelezést.
A jelszintek romlottak: Letöltés 0 - -4dBmV, SNR: 36-38, Feltöltés: 50 - 51 lett.Mióta itt volt a modem már egyszer újraindult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest