Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Másnak is akadozik Zuglóban az internet szolgáltatás?
Előre is köszi.
-
Willie
őstag
Ma jött volna a technikus. Mediabox helyett hozott volna mediacardot és modem helyett hozott volna modemet. 16 és 20 között érkezett volna, 20 óra körül hívtam a 1270-et, hogy várjam a technikust vagy feleslegesen vagyok a lakásban? Jujj, hát nagyon sajnáljuk, de eszközhiányunk van... Aha, okés és erről miért nem lehet az ügyfelet tájékoztatni? Engem senki se hívott... Hú nagyon sajnáljuk, adok új időpontot...
Nevetséges, hogy senki se bírt szólni és nekem kell új időpontot kérni...
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Bátyámék elköltöznek, én pedig megyek a helyükre. Költöztetni szerettem volna a jelenlegi csomagomat (Digital Gold + HD csomag + mediacard, FP 240 + Cisco modem, NonStop S = 8240 Ft) ezért felhívtam őket, hogy a bátyámék által használt előfizetését lemondjam (Digital Bronze + mediabox, FP120 + Technicolor modem, NonStop M = 7815 Ft).
A bátyámék előfizetése helyett kaptam egy jól hangzó ügyfélmegtartó ajánlatot:
TV Premium + mediacard, 1000-es internet = 6290 Ft. 500-as internettel 5790 Ft lett volna a havidíj, 300-as internettel pedig 5290 Ft.
Elfogadtam a fenti 1000-es ajánlatot, augusztus 10-én hozzák a Technicolor modem helyett az újat. Mindkét lakásnál megadnák a fenti kondíciókat, viszont a Cisco modemes csomagot valószínűleg le fogom mondani, mivel a tulaj nem tart igényt az előfizetésre.
Mit gondoltok jól járok? Milyen az 1000-es internet? Sajnálom a Cisco modemet leadni. Olvastam, hogy amit adnak modemet azt nem tudom majd bridge módba kapcsolni és ezáltal saját routert nem fogok tudni használni. Ez még nem is feltétlenül lenne probléma. Feltételezem, hogy portot lehet az eszközön nyitni, így van? Inkább az a problémám, hogy majd szeretnék NAS-t venni és külső hálózatról is elérni. A DIGI-nél ki lehet kapcsoltatni a NAT-olást, a Vodafone-nál is lehet ilyet kérni? Gondolom, hogy van megoldás arra, hogy NAS-t használjon az ember.
Előre is köszönöm a válaszokat, a segítséget.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Budapesten a XIV. kerületben másnak sincs szolgálatás? Se TV, se internet. A modem oldalán a jelszint mindenhol 0.
Előre is köszönöm a választ.
-
Willie
őstag
válasz
YellowFlash
üzenetére
3 ingatlanról tudok nyilatkozni, ebből kettő debreceni, mindkét helyen régi Cisco modem, sose volt probléma a nettel. A harmadik hely most a XIV. kerületben van, itt is a régi Cisco modemet használom és tökéletes, szintén szoktam otthonról dolgozni VPN segítségével és úgy sincsen probléma.
szerk.: Bátyáméknál is UPC van - szintén Zuglóban, ők sem panaszkodnak sosem. -
Willie
őstag
Sziasztok!
Cisco EPC3212-höz tudnátok ajánlani adaptert (15V 1A szerepel a mostanin)? Kína is opció.
Szimplán a jövőre való tekintettel rendelnék be egyet, nem akarom kivárni hogy meghaljon a mostani, cseréltetni meg nem szeretném.Előre is köszönöm szépen.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Sziasztok!
Na beadtam a derekamat a UPC-nek...1 év hűségidő a mai nappal:
8789 Ft havonta:
digital gold 3100 Ft
digital HBO Pak 2190 Ft
HBO GO 0 Ft
HD csomag medicarddal 500 Ft
ePack -600 Ft
FP 500 3499 Ft
Nonstop S 100 FtMit gondoltok ez mennyire számít jó árnak?
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
Watercolour
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ.
A DIGI és a Telekom oldala szerint nincsen szolgáltatás.
A ConnectBox-ot én sem szeretném, maradnék a jól bevált Cisco-nál, esetleg hétfőn bedobom az HBO csomagot a net helyett, arra szoktak kedvezményt adni? -
Willie
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni. Megkeresett az előbb a UPC telefonon, így néz ki most a csomagom:
Digital gold, HD csomag + mediacard (alig nézem)
FP 240, Cisco modemmel (használom, de bőven elég)
Nonstop S díjcsomag (nem használom)7500 Ft
Ezt ajánlották 1 év hűséggel:
Telefon, TV ugyanaz
FP500, Connectbox7599 Ft
Hétfőig kell választ adnom, de szerintem nem fogadom el. Majd júniusban felhívom őket lemondással, június 6-ig van hűségem. Mit gondoltok? Igazából nekem teljesen jó ami most van, esetleg az HBO csomag lenne jó, de inkább kevesebbet fizetnék.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Üdv.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Androidos telefonról (honor 8) simán megy a upc wi free, viszont windows 7 alatt sehogyan sem akar működni. Olvastam a hozzászólások között, hogy elvileg az adott felhasználóinév/jelszó pároshoz tartozó modem gyűjti a készülékek MAC címeit a upc rendszerébe és annak függvénye a csatlakozás, ez tényleg így van?
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia! Ez jól hangzik, köszönöm szépen!

-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper!
Ilyenkor újraindul a hűség vagy marad a régi lejárati idő?szerk.: Ahol most lakok lakás valószínűleg ki lesz adva albérletbe. Gondolom a mostani szolgáltatás költöztetése után gond nélkül lehet majd újraszerződni. ?
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat. Ennyi lenne az egész? Ezt hűségidő alatt is be lehet játszani?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Januárban költözök Debrecenből Budapestre, ahova megyek ott is UPC lesz, milyen módon tudnám a mostani csomagomat költöztetni? A mostani csomagban 240-es net van, digital gold hd csomaggal, havi 8000 forintért - nem szívesen válnék meg tőle. Ahol most élek az a lakás szüleim nevén van, a UPC-s előfizetés édesapám nevén, ahova költözök pedig a nagybátyám lakása (apukám öccse), itt perpillanat nincsen UPC előfizetés. Ezt csak azért mondom, mert egyik helyen se rendelkezem tulajdonjoggal, a lakcímem is egy harmadik helyre van bejegyezve - szüleimhez. 2018. júniusáig hűségidő van a fentebb említett csomagra. Van arra bármiféle mód, hogy én ezt a csomagot elköltöztessem Budapestre? Ha igen és majd arról a helyről elköltöznék, akkor milyen módon tudnám majd ismét költöztetni a csomagot?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
borges7
üzenetére
Szia!

Azt hittem, hogy az én csomagomnál kevés jobb van, hát tévedtem.
Digital Bronze + HD csomag, 120-as net, alap telefon havi 6000 Ft
Szeptemberben lejár a hűségidő, remélem, hogy nekem is felajánlanak valami hasonlót mint Neked.
Bár inkább nem leszek telhetetlen és maradjon ezen az áron ez a szolgáltatás mert itt nincs digi, de a környező utcákban mindenütt van. 
A minőségről pedig annyit, hogy bátyámnál a XIV. kerületben is UPC van, nálam is Debrecenben, szüleim március elején váltottak a digire, előtte kb 15 évig voltak UPC előfizetők és nagyon stabil, megbízható volt a szolgáltatás.
Nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor olyanok panaszkodnak egy adott szolgáltatóra, akik nem értenek hozzá, arra sem képesek, hogy a kábelmodemet vagy a mediaboxot időnként újraindítsák. Ha már ennyi affintása van az embernek, akkor általában a problémák nagy része szerintem orvosolható. -
Willie
őstag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Szerintem a boxoknál nagyon bosszantó az, hogy a műsorismertető fele hiányzik... Kártyával nincs ilyen probléma, ott kiír mindent.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Internet lemondásakor a modemen és az adapteren kívül kell valami mást vinni?
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Cisco EPC3212
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, akkor örülök hogy működik, mint ahogyan Zitronensaft mondta.

-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy a médiakártya jelerősségét, jelminőségét leellenőrizem? Vagy esetleg a 1221-et felhívva meg tudják mondani? Vagy csak egy kiérkező szerelő tud valamit mondani? Emlékszem, hogy a mediaboxnál egyszerűen a beállításokból meg lehetett nézni. UE48H6400 a TV-m típusa.
Új építésű társasházról van szó, ahol már az építkezés folyamán az ütemterv részeként került be a UPC. Minden lakásban a bejárati ajtó mellett egy villanyszerelési dobozba jön be a kábel és onnan megy tovább a falban egy koax kábelen keresztül a másik két szobába. Mint mondtam összesen "egy" koax kábel van, ami a hálószobából a fali TV csatlakozón keresztül megy át a nappaliba lévő fali aljzatig (mindkettő Legrand Randevú) és ott van bedugva a csatlakozóba egy kábel, ami csatlakozik a TV-hez. Ha jól tudom, akkor általában a fali csatlakozókat az első mozdulattal ki szokták kapni és direkt kábelezéssel megy a TV-re a jel (pl. a bátyámnál ezt csinálták), viszont nálam 2 aljzaton megy át a jel illetve az ajtónál lévő dobozba fel lett téve egy elosztó, ahova a modem csatlakozik fel. Problémát eddig ezzel kapcsolatosan nem vettem észre, sem a mediaboxnál, sem most a kártyánál nem tapasztaltam kockásodást. De azért érdekelne, hogy milyen adatokat produkál így a hálózat. Sajnos nem emlékszem, hogy a sima HD típusú boxom milyen értékeket mutatott.Előre is köszönöm a válaszokat.

-
Willie
őstag
válasz
Zitronensaft
üzenetére
Köszi!

Lenne még valami, a Nickelodeon HD-nál hogyhogy nincsen magyar hangsáv? Van más csatorna, ahol ez a jelenség tapasztalható?
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, meg is oldódott!

Minden HD csatorna tartalma megegyezik az SD változatával - a National Geographic Channel SD-HD kivitelével?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a mediaboxot kártyára. A készülékcserekor azt mondta az ügyintéző, hogy 2 hónapig 0 forintért nézhetem majd a HD csatornákat, utána pedig 1000 forint lesz a havidíj, de ezt bármikor le lehet mondani.
A kártyát sikeresen beüzemeltem az UE48H6400 típusú televízióban, minden csatornát megtalált a mediabox kiosztása szerint. De csak ugyanazokat a csatornákat tudom nézni, amiket a mediabox mellett tudtam - digital bronze csomagom van - a HD csatornákra azt írja, hogy kódolt jel.
A My UPC profilomon lehet látni a kártyát is és a HD csomag előfizetést is. Gondoltam, hogy várni kell egy kicsit, de mivel ott is látni lehet a módosítást így úgy gondolom, hogy valamit elronthatott az ügyintéző.Van valami tippetek vagy hívjam a 1221-et?
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Esetleg a HDMI jelet valahogyan nem lehet kettéosztani? Ha jól tudom, akkor létezik HDMI y csatlakozó, azzal sem lenne megoldható?30800: De jó, mit nyerek vele?

-
Willie
őstag
Sziasztok!
Van egy HD felvevős mediaboxunk, ami HDMI-n keresztül van összekábelezve a TV-vel. A box SCART csatlakozója szabad, erre a SCART csatlakozóra szeretném rádugni a másik szobában lévő TV-t. Megoldható, hogy egyszerre két irányba küldje ki ugyanazt a jelet a mediabox? Próbálkozott már valaki ilyennel?
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerintem le van terhelve a szerver
6.5-7 MB/s a maximális letöltési sebességÍgy már tényleg vannak jó értékek:

A nyíregyházi szerver miért olyan amilyen?

-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
6 GB van benne.
(#23310) Intruder2k5: Szerintem már letelt a 8 nap, de ha tényleg lesznek új letöltési frekvenciák, és jobb lesz, akkor nem probléma. "Csak" márciusig van hűség.
(#23311) mlinus: Rendben, megnézem úgy is.
Illetve majd később este is mérek. -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi!
Akkor ennyit tud, ne foglalkozzak hibabejelentéssel? Mert akkor vissza is lehet mondani 120-asra, nem? -
Willie
őstag
Sziasztok!
Most jutottam el odáig, hogy legyen időm ezzel foglalkozni.
Áttették a netemet, most már elvileg 240-es csomagom van. De napok óta nem tudok mérni egy megfelelő sebességet.
i3-as LH532 notebookról mértem gigabites UTP porton keresztül, közvetlenül a modemre csatlakozva.
uTorrent-ben max 20 MB/s-al tudtam tölteni a 30 helyett.Chrome:

Firefox:

Opera:

Modem: [link]
Mi a véleményetek, mi lehet a baj? A 60-as netem tökéletes volt.
Előre is köszi!

Üdv.
szerk.:
Chrome - UPC-s speedtest:

-
Willie
őstag
A CISCO-val természetesen tudom nézni a HD csatornákat - a TV is képes rá. Ahova az SD boxot kértük, ott a TV egy régi katódsugárcsöves Panasonic TV. De ha kérek egy másik HD boxot, akkor ott is ugyanazon csatornáknak kéne lenniük, nem?
Vagy ez nem ilyen egyszerű? 
-
Willie
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elképzelhető, hogy ebben más HDD van. Mondjuk javítva volt, mivel tönkrement és más típust tettek bele. De annyira nem vészes a hangja mint a Thomsonoknak, azokat pedig már megszoktuk.
A tippet köszönjük, kipróbáljuk. 
(#23093) blakey: Nem rossz ötlet, de ha jól tudom, akkor csak az egyik box "ingyenes". Nekünk a CISCO 0 Forintos, az SD boxért pedig plusz pénzt számolnak fel. A HD havidíja pedig több lenne, nem?
(#23094) canniball:

-
Willie
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ.
A CISCO-ban a HDD elég hangosnak tűnik bár a Thomson boxok még ennél is hangosabbak. Ami még így elsőre szembetűnő, hogy sokkal jobban szellőzik a CISCO. Ez tutira nem fog úgy felforrósodni mint a Thomson boxok.(#23090) canniball: Ez rosszul hangzik.
Esetleg van még a UPC-nél más SD box? -
Willie
őstag
Sziasztok!
Most hozott a postás 2 mediaboxot. Két Thomson SD felvevős boxot cserélünk le egy Cisco HD felvevősre illetve egy mezei Pace SD boxra.
A HD felvevős jó darabnak tűnik, míg az SD box elég gyatrának. Látszik rajta, hogy már minimum 5x volt javítva, mivel ennyi garanciás matrica van egymáson.
Mi a véleményetek a két boxról? Van ezeknél jobb? Én azt hittem, hogy egy kicsi fekete SD boxot fogunk kapni, nem egy ilyen ősrégi szürke f*st.Előre is köszönöm.

Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, én is így vagyok vele. Igazából a +30 megabit nélkül megvagyok, a minőségibb adás, a több csatorna lenne az egyedüli jó dolog, de 2 év láncot nem igazán ér meg. Holnap lesz a visszahívás, megpróbálok esetleg egy digital bronze, 30 megabit, legalapabb telefoncsomagot összeállítani. Aztán ha lehet ilyet és olcsóbban, akkor talán alá is írnám 2 évre.

-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Úgy lesz, köszönöm!
Legfeljebb megmarad a mostani csomag. 
-
Willie
őstag
Pontosan. Engem csak a 2 év hűségidő tart vissza. Beszéltem a digivel és elvileg nem tervezik az utcába kiépíteni a hálózatukat. A környéken egyébként az összes többi utcában elérhető a szolgáltatásuk kb. fél éve. Csak a mi utcánkban a közmű a föld alatt megy, nem oszlopon és emiatt jóval drágább lett volna kiépíteni a hálózatukat. Csak tapasztalataim szerint a UPC általában akkor szokta magához láncolni az ügyfeleit valami csábító ajánlattal, amikor tudják, hogy megy az utcába az olcsóbb szolgáltató.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Kaptunk egy "csak" telefonos ajánlatot.
Jelenleg így néz ki a csomagunk: analóg tv, 30 megabites net, bronze telefon, ez havi 5000 Forint hűségidő nélkül.
Ezt kapnánk: digital bronze TV csomag, 60 megabites net, alap telefoncsomag, wifis modem - erről már érdeklődtem itt, erre semmiképpen sem tartanánk igényt. Ez lenne havi 5400 Forint és 2 évet kellene aláírni. Mit gondoltok róla? Szerintetek megéri?Előre is köszönöm a segítséget a döntésben.
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja...hogy ez egy márka lenne.
Eddig még sosem hallottam róla. De akkor tényleg nem adom a mostanit. 
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat!

Rám akarnak sózni egy wifis modemet - gondolom a Technicolor csodáját. De inkább marad a modem+router kombó.

-
Willie
őstag
Sziasztok!
A Cisco EPC3212-nél van jobb szolgáltatói modem?
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Próbáltam, de 30 percnyi várakozás után kinyomtam a 1221-et. Kb. azalatt a 30 perc alatt rendbe is jött az, ami előtte több órán keresztül sz*r volt. Ha még párszor megismétlődik a dolog, akkor mindenképpen be fogom jelenteni.
-
Willie
őstag
A mai napon is csak nekem van problémám az internettel? Most megnéztem a műsorújságot a TV-n, az sem ment. A net pedig folyamatosan szakadozik délután óta, 18:45 körül el is ment vagy 45 percre. Jó pár órája pingelem a bixet, sokszor kimaradozik a mérés.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor jó, köszönöm a segítségedet!
Esetleg hol lehet érdeklődni az üzemzavarok okáról? A UPC honlapján tartanak erről valami nyilvántartást? -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Közben talán helyreállt a rendszer - most jónak tűnik a net.
Ezt mértem:
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem igazán találok olyat, hogy adási szint.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Azt sajnos nem tudom, mivel a szekrény háta mögött jön be a kábel a lakásba , a szekrényt pedig nem olyan egyszerű kimozdítani a helyéről.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nincsen, csak ennyi van. Lassan 5 órája halott a szolgáltatás.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Telefonról tudom csak írni:
Channel1: power level:8.6 dBmV, signal to noise ratio: 41.8 dB
Az összes többi nulla. -
Willie
őstag
Csak Debrecenben haldoklik a UPC internet "szolgáltatása"?
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerencsére csak az adapternek lett annyi, azt pedig az üzletben kicserélték.

-
Willie
őstag
Sziasztok!
A mai napon meghalt a Cisco EPC3212 modemem. Lehetséges, hogy csak az adapter purcant ki. Holnap tervezek bemenni a debreceni ügyfélszolgálatra. Elég csak a modemet, és az adaptert bevinnem? Járt már valaki így? Automatikusan kapom majd az új modemet?
Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerült, köszi a segítséget!

-
Willie
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Ezt hogyan tudom megtenni? 
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Két különböző helyen lévő routert szeretnék megcserélni: az egyik egy WL520GC, a másik pedig egy 1043ND Mindkét helyen UPC internet van, ugyanolyan Cisco EPC3212 modemmel. Azért szeretném megcserélni mert az egyik helyen 25 megabites net van, a másik helyen pedig 50 megabites, és a WL520GC kevés az 50 megabites nethez. A routereken a legfrissebb gyári firmware van.
Mindkettőt annak idején nagyon egyszerű volt beállítani, összekötöttem mindent helyesen, aztán a gyári CD-vel beállította magát, aztán már csak egy kicsit kellett finomhangolni a netes felületen keresztül.
Na de a probléma a következő:
Mindkét helyen ugyanazt a jelenséget tapasztalom. Összekötök mindent úgy ahogyan kell, aztán a modem folyamatosan újraindítja magát. Emiatt nem tudom telepíteni az új routert. Csak úgy enged fel a modem a hálózatra, hogyha a routert kivonom a hálózatból, és csak egy adott gép csatlakozik a modemre vagy azzal a routerrel enged fel, amit eddig is használtam az adott hálózaton.Mi a probléma szerintetek? Mit csináljak?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
Willie
őstag
Nálam minden helyreállt kb. 10 perce. (Debrecen)
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Valaki megtudja nekem mondani, hogy mi ez a sok UPC reklám mostanság a Discovery Channelen? Nézem az Autókereskedőket, és egyszer csak félbeszakad a műsor, és bejön egy UPC reklám, és amikor annak vége van akkor a műsor nem ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt a reklám miatt, hanem megy tovább folyamatosan a reklám alatt is, és kb. 1 perc részt csak úgy kivágnak...
Digitálison még nem néztem meg a dolgot, analógon tapasztaltam ezt a jelenséget, Debrecenben. Tapasztalt már valaki ilyet?Üdv.
-
Willie
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Nem adtad vissza? Azt vissza kellett volna adni, tudtommal, és csak akkor adnak újat.
A 1221-et hívtad már ez ügyben?(#1667) AndrewTdi:
Tudtommal a felfele módosítás semmi következménnyel nem jár, csak lefele nem lehet módosítani, ugyanolyan modemet adnak szerintem a 120as nethez is mint az 50eshez, magyarán nem kell cserélni.
-
Willie
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Nem lehet, hogy az "dugult" be? Nekem volt már olyan, hogy a routeremet resetelni kellett mert max 30 megabitet tudtam belőle kicsikarni, és aztán a reset után az 50ből látta a 42 megabitet (ez a max amit tud, majd cserélni fogom)
Router nélkül egyáltalán nem próbáltad még ki? -
Willie
őstag
Ismételten van internet, telefon - más is tapasztalta az előző kommentben leírt jelenséget?
-
Willie
őstag
Csak nálam vannak problémák a UPC szolgáltatásaival a mai este folyamán? (nincs se internet, se telefon, reset nem segített, azt mutatja a modem, hogy online...közben pedig nem...) (debreceni vagyok)
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Annyi biztos, hogy az out megy a beépített szekrénybe, és szerintem - ebbe nem vagyok biztos, nem is tudom megnézni - az elosztó 1es végébe jön be a lépcsőházból a jel, míg az out melletti csatlakozóból kanyarodik vissza a mediabox fele, így gondoltad?
De nem értem akkor, hogy mi lehet a gond? Mi miatt ilyen a letöltési sebességem úgy is, hogyha a router nincs bekötve?
Az nem hiszem, hogy baj, hogy a modem eredetileg nem itt volt, hanem az egyik szobában de semmi elosztás, csatlakozó nem lett kibontva csak a kábel amiről elágazott ott fent a szekrényben ki lett cserélve egy rövidebb darabra, egy olyan fekete színűre amit a képen is (http://sfgt.atw.hu/03.jpg) láthatsz, nem akartuk a préselt csatlakozót levágni, és úgy csinálni egy új - rövidebb kábelt, nem láttuk értelmét, hogy egy kíváló minőségű kábelt szétbarmoljunk.
Anno volt visszirány szűrő, úgy emlékszem de amikor bekötötték a mediaboxot akkor kibontották, és most már azt hiszem nincsen.
Mit gondolsz akkor, mi lehet a probléma? :\ Mert nagyon bosszant a dolog. -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na akkor írom is a megbeszéltek szerint.

Szóval ez egy társasházi lakás, nem mai darab már.
Ami biztos az a következő:
A villanyóra szekrény felől jön be egy koax kábel, ami a nappaliba érkezvén egy elosztóval kétfelé van osztva, (http://users.atw.hu/sfgt/01.jpg) az egyik kábel megy a nappaliban lévő mediaboxba a másik pedig, egy fenti beépített szekrénybe, a nappaliban ahol bejön a kábel nem tudom, hogy van-e valami még felszerelve mivel egy szekrénysor háta mögött történik az elosztás, és nem tudok hozzáférni, csak a csatlakozóhoz.
A fenti szekrénybe beérkező kábel (http://users.atw.hu/sfgt/03.jpg) egy ugyanolyan kettes elosztó egyik kettes végébe érkezik be ahonnan az egyes vége megy a modembe, míg a másik vége megy egy hármas elosztóba amire 3 tévé kábele csatlakozik rá. (http://users.atw.hu/sfgt/02.jpg)Ennyi volt a tudományom, remélem, hogy érteni fogod de ha valami nem világos akkor szólj!

Előre is köszönöm.
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Újraindítás már többször volt, és semmit sem javult, ezt elfelejtettem írni.
Szerintem erre vagy kíváncsi:
A kábelezést most nem tudom leírni, holnap lesz rá alkalmam, akkor feltétlen leírom. -
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Így volt eddig is beállítva, és így is produkálja a jelenséget. :S Más ötlet?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Írtam már nem olyan régen ide ez ügyben, modemcsere volt, 50 megabites net miatt, cisco modemet kaptam, és a letöltés max 2 megabyte/mp-ig megy fel még most is, ezzel annyira nem is lenne gond ha a net nem lassulna be élvezhetetlenül (1 oldalt vagy nem tölt be avagy több percig tölti)...uTorrent 2.2.1-et használnék, a routert lekötöttem, és direktbe kapom a netet, és így is ugyanaz a jelenség, annyi biztos, hogy a routerem kevés már ehhez a nethez de most rá sincs kötve a hálózatra. A konfigommal biztos nincs gond: ASUS P5K, 4 GB RAM, Intel Core 2 Duo E6750, Sapphire HD6850
Kérlek segítsetek, nagyon bosszant, addig nem veszek új routert ameddig nem lesz jó simán modem mögül sem a letöltésem.
Korlát alatt szerintem biztosan nem vagyok, miért lennék? Nem töltök annyit.Direktbe a modemre csatlakozva, letöltések futtatása nélkül:

Előre is köszönöm.
Üdv.
P -
Willie
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Köszönöm!
Ha tényleg ennyi, így néz ki a router menüje is akkor nem lesz vele gondom, szerintem.
Maximum majd írok levelet, ha valami nem menne, remélem nem lesz gond. 
-
Willie
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ugyanezt néztem ki.
Nehéz beállítani? Azért vettem az ASUS WL-520GC-t anno mert azt könnyű beállítani, én meg router téren eléggé ismeretlen vagyok. -
Willie
őstag
válasz
twingos
üzenetére
Szia!
Modemcsere volt, az új modemmel direktben megkapom az 50 megabit letöltést illetve az 5 megabit feltöltést. De a router mögül már más a helyzet...resetelés előtt 20-30 megabit jött csak át, most a reset után pedig 40 megabit körül. Speedtesten mértem a dolgokat. Mit lehetne tenni? Van a routeren valami beállítás ami segíthet? Nem értek sajnos a routerekhez.
-
Willie
őstag
válasz
twingos
üzenetére
Igazad van, ne haragudj, csak úgy felhúzta az agyamat délután - gyorsan kellett volna valamit letöltenem.
Konfigom:
ASUS P5K
Intel Core 2 Duo E6750 - CoolerMaster Hyper 212 Plussal felszerelve
4 GB RAM
SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3500418AS <-- a mentések helye
Sapphire HD6850Processzor, alaplap, RAM csere tervben van, SSD is belefog kerülni az új vasba de a mostani konfigomnak is elégnek kellene lennie, szerintem.
Windows 7
uTorrent 2.2.1
1 torrent futtatása is elég a jelenséghez.Igen, router mögött vagyok: Asus WL-520gC routerem van, UTP kábelen keresztül csatlakozom rá.
Maximum 30%-ig megy fel a processzor terhelése, de közben fut a Firefox is, egyéb programok (mint ahogy egyébként is lenne) -
Willie
őstag
Valaki segítsen légyszíves, miért csak 1 mb/s a max letöltésem torrentnél, és miért hal be az egész böngészés mialatt megy a torrent? Holott nincs ilyen problémám ha a böngészőből töltök le.
Előfizetésem: 30 megabit / 3 megabit#1159
Oks, akkor meg fgom rendelni, de akkor modem csere is lesz, az megoldhatja a problémámat??
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Csak engem nem tettek még át a nagyobb sávszélességre? Nektek milyen modemetek van egyébként? Csak azért kérdezem mert 3.6 MB/s helyett max 500 kb/s-al töltök, és az egész internet behal tőle...
Illetve ez sem normális dolog, szerintem...egy 30/3as internetcsomagnál.

Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elnézést , úgy tűnik egy kicsit le vagyok maradva.