Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz FraFer82 #85227 üzenetére
A Connect Box cseppet sem megbízhatatlanabb. Valami olyan gond van vele, amit a felhasználók legnagyobb hányada soha nem érzékelt és feltehetően nem is fog érzékelni. Keress rá, ha érdekel, mert előfordulhat, hogy érintene ez a hiba, de ne vedd alapból készpénznek, hogy ez egy „rossz” HGW.
Cisco boxról viszont egyelőre én sem váltanék, túlzottan kiforratlannak tűnik még a Voda box tudása.Ghostman78: kicsit kevered a dolgokat, a Connect Box az egy HGW (home gateway, azaz modem + router kombó), a Vodafone box pedig egy tévéadások vételére szolgáló eszköz.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tomp
félisten
válasz FraFer82 #85241 üzenetére
Azaz amíg a boxos időszakot nem zárják le addig a VTV box is koax+IP hibridként fog menni? Ezt max új kérőknél tudom elképzelni.
Ma reggel mikor sikerült visszaaktiválni a boxot megkérdeztem, hogy probléma e koax nélkül üzemeltetni a boxot. Hölgy elmondása szerint nem. Akinél már aktív a box ők maradnak IP-n. Majd egy idő után az új VTV boxot kérőknél lesz csak koax+IP. Gondolom amikor kijön az új szoftver.
Nos, hogy végül melyik lesz igaz azt majd meglátjuk. -
törölt tag
válasz FraFer82 #85248 üzenetére
Velem másfél éve kezdtek el szórakozni, volt hogy az ügyintéző konkrétan hazudott és átvert, de szerencsére észen voltam és 14 napon belül.
Mostanában viszont borzasztó a hozzáállás és nem segítőkészek.
Reménykedem én is, hogy a Voda jobb, de sztem nagyrészt ugyanazok ülnek a telefon másik felén, mint akik eddig is. -
tomp
félisten
válasz FraFer82 #85245 üzenetére
A VTV box IP alapon megy de nem IPTV! Ahhoz a hálózatot is fel kell készíteni hozzá!
Most ha egy ház összes VTV ügyfele ugyan azt a csatornát nézi akkor annyiszor megy külön-külön a stream. Ha IPTV lenne akkor a Node-ig(utcai szekrényig) 1 stream menne és a ház összes ügyfele azt az 1 streamhez kapcsolódna. Így minimális terhelés lenne.
Amíg lenne ez a hibrid kettős megoldás addig szépen megoldják hálózatilag is az IPTV? -
speederiii
tag
-
kezo0
addikt
válasz FraFer82 #85241 üzenetére
Nem tudok neked a Connect Box problémájáról beszámolni, mert én magam sosem találkoztam semmilyen problémával – de én pl. nem játszom online játékokat, ahol esetleg gondot okozhat az a Puma mittudoménhányas chipset, ami a Connect Box lelke. De látom, közben már kaptál linket mástól ahhoz a kimerítő irományhoz, ahol részletesen taglalják ezt a problémát.
Azért azt tudnod kell, hogy ez egy évek óta ismert probléma, ennek ellenére a mai napig a világ sok szolgáltatója ad ilyen chipsettel szerelt HGW-ket az előfizetőinek. Ez a hiba az Intel gyártmányú chipset hardveres felépítéséből ered, ezért nagyon úgy tűnik, hogy szoftveres úton nem lehetséges teljesen meggyógyítani. Viszont olyan nagy számban vannak ilyen eszközök az ügyfeleknel, hogy a lecserélésük meg horribilis összegekbe fájna a szolgáltatóknak.
De ismétlem: ez valami olyan probléma, amivel egy átlagos felhasználó lehet, hogy évekig nem is találkozik – ahogy én sem találkoztam még vele, csak itt olvastam róla.
Az azért nem árt, ha az ember csak modemként, tehát bridge módban működteti a Connect Boxot, és mögé tesz egy saját, jobb fajta routert, arra bízva a feladatok döntő részét. (De mondjuk ez általában véve is igaz minden szolgáltatói eszközre.)[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
-
v.attis
őstag
válasz FraFer82 #85583 üzenetére
Azt lehet tudni hogyan helyezkednek el az antennák a CB-ban? A wifi hullámok az antennára merőlegesen terjednek, tehát ha nem modem módban van, akkor ronthat a wifi lefedettségen a fekvő mód. Mondjuk szerintem szobán belül ez is mindegy, nem hinném, hogy befolyásolja.
Egyébként láttam olyan eszközöket amelyeknek a színét sem lehetett megmondani a kosztól, nem hiszem, hogy baja lenne attól, hogy fekszik. -
Ddgg
csendes újonc
válasz FraFer82 #85648 üzenetére
Csak Upc. Illetve még Telecom a szolgáltatás info szerint de annak a netje igen gyatra.
A teló az egyik haverom flottakedvezményébe van benn azt azért nem szeretném változtatni.
Amúgy újpest kertvárosi része. Egyszer régebben beszéltem egy digissel és azt válaszolta hogy állítólag felvannak osztva a területek és nálunk emiatt nem lesz választék a szolgáltatók között.Passz nem tudom igaz e. -
Madycsa
tag
válasz FraFer82 #85711 üzenetére
Az utóbbi években csak magasabb árakat kínálnak. Meg aljas húzással próbálják bepalizni pl.az idős embert. Ez a szöveg, "azért jó, ha aláírja a hűséget (ugyanazt a szolgáltatásért többet fizet) mert akkor nem emelnek rajta. Én az elmúlt pár évben, mióta ilyen inkorrekt lett az üzletpolitikájuk ezzel kapcsoatban, nem írtam alá hűséget. Emeltek. DE, bőven alatta van annak, amit a hűség aláírása mellett emeltek volna. Akkor, hogy is van ez? A lemondás se a régi már.
-
törölt tag
válasz FraFer82 #85711 üzenetére
Ez így van. Nálam az a helyzet, hogy:
1.Június 30-ig van hűségem, de ha holnap járna le sem váltanék még a koronavírus járvány miatt... ameddig az le nem cseng, nincs idegen a lakásban!
2. DIGI Optika már a házban van! Van olyan szomszédom, aki már azon hasít!3. A Telekom optika is egyre közelebb kerül
4. A relatíve közeli hűségidő lejárat miatt, és a DIGI valamint a Telekom optika (utóbbi talán ideér addig) okán, roppant kedvező helyzetbe kerültem itt Hajdúszoboszlón. 1 évvel ezelőtt még Berettyóújfaluban laktam, ott csak álmodoznak az optikáról, a DIGI sem fog húzni optikát, mert Invitel ED3.0 hálózatot vett át.
5. A Vodafone Telefon és TV maradhat, ha nagyon kedvező ajánlatot mondanak. Az Internet viszont optika lesz. De igazából a TV is lehet, hogy DIGI lesz, még nem tudom, csak a névlegesen 500 gyakorlatilag meg 300+-ból van elegem. -
törölt tag
válasz FraFer82 #85728 üzenetére
A Nappaliban viszont van TV-nk, és tényleg kiváló minőségű a HD adás is! Tapasztalatból mondom, mert telekom IPTV STB, és Invitel DVBC összehasonlítási alapom van.
Ami még plusz a Vodafone TV mellett, hogy:
1. A UPC/Vodafone Mediacard ingyenes volt 0 Ft-os havidíj.
2. A csatornasorrenddel egyáltalán nem volt gondom 1 év alatt (Invitelnél rendszeres volt az ide-oda rendezgetés)Sőt a Mediacardot sem kellett kihúzni 1-2 havonta minimum egyszer a TV-ből.
"(Megjegyzem, hogy több budai, drágább környéken lakó ismerősöm magához nyúlna örömében, ha stabilan "csak" 300+-os internetje lenne, nemhogy 500-as. )"
Kedvenc példám
-
Floyd80
addikt
válasz FraFer82 #85726 üzenetére
Régi előfizető vagyok lejárt szerződéssel, VIII. ker és nincs más a házban csak UPC, most 10800 volt már a digi bronz +500 net. Most mikor visszahívtak ajánlattal, mondtam, hogy ha felmondom, akkor mennyi lenne, mert a honlapon kb. 8500-ad ki. (4 300 Ft/hó az első 3 hónapban, utána 8 599 Ft/hó)
Valamit habogott a nő, gondolom a főnök még odaröfögött neki valamit, hogy akkor 10088-ra le tudják vinni. Csak ezt nem értettem, hogy ez a Cine + Filmbox ez nem is a Premium Tv része, mert úgy hadart, hogy a felét nem értettem.
Úgy el lehet állni a megküldött szerződéstől, hogy vegyék ki ezt a két extrát belőle?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
gduck
addikt
válasz FraFer82 #85770 üzenetére
Azért kell a VTV boxért fizetni, mert nem az az elsődleges box. Ha az lenne, akkor 0Ft lenne. Viszont akkor vissza kellett volna adnom az elsődleges 3 tuneres PHILIPS boxot! Úgy nem lehetett, hogy elsődleges legyen a VTV és harmadik a PHILIPS. Vicc!
Telefon anyósnak kell, órákat telefonál naponta
Videóklub 500 az nálam valójában egy "Light" Filmbox csomagot takar (Fightbox/Docubox/Gametoon nélkül)
UI: Vodafone box jelenleg teszt időszakát tölti nálam. Stabilabb jószágra számítottam, úgy látszik nagyon nyűgös a net kapcsolatra. Nekem pl. szinte sose jön be bekapcsolás után egyből az adás: "ismeretlen lejátszási hiba" vagy "hálózati hiba üzenet" stb. Mindig át kell váltani egy másik csatornára hogy megjelenjen a kép!
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz FraFer82 #85850 üzenetére
Sikerült kijavítani az ajánlatot, kivették a filmboxot meg a cine-t, így 8600 lesz az 500-as net meg a premium tv, telefon benne lesz a csomagban, de nem kérem bekötni. Ez annyi amit új előfizető kapna a házban, négse 10800.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
veterán
válasz FraFer82 #89708 üzenetére
Nálam át is lenne kötve valszeg Telekom optikára, ott lehet stabilabb is lenne (már csak azért is, mert azzal még soha nem volt nálam gond, ellenben a UPC (khm, Voda) nettel).
Amúgy kösz a választ mindenkinek.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
válasz FraFer82 #89959 üzenetére
Az a Discovery HD Showcase? Az van DVB-C-n is. Akkor viszont sajnos tényleg igaz mostmár, amit mondtak. Elállás lesz ebből. Fasza, hogy az exUPC területen élőket hátrányosan megkülönböztetik. Ehhez nem kívánok asszisztálni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
kezo0
addikt
válasz FraFer82 #90289 üzenetére
Mondjuk erről a képminőséget érintő hatalmas különbségről eddig egyedül te számoltál itt be. Én VTV-t még nem láttam, de kizártnak tartom, hogy annyival jobb, szebb legyen a képe a nálam levő DVB-C-s Cisco box képénél. Mert annak gyakorlatilag tökéletes a képe – már persze azon a szinten, amit az 1080i@50Hz-ből ki lehet hozni. (És persze nyilván egy jobb HD csatorna adására gondolok, nem az Izaura TV-re.) Az 55”-es Pana OLED tévém saját tunerjének a képét talán-talán, de csak nagyon talán látom egy árnyalatnyival jobbnak a Cisco box képminőségéhez képest, és nem vagyok benne biztos, hogy ez is nem csak placebo, mert jobbnak akarom látni.
Szóval arra gondolok, hogy nálad az a Cisco box hibás volt, esetleg nem volt megfelelően beállítva, ezért találod most annyival jobbnak a VTV box képét.Az általad leírt hiányosságokon kívül szerintem a Dolby Digital hang hiánya és a csatornaválaszték saját kedvencekre történő szűkítési lehetőségének hiánya is elég komoly problémája jelenleg a VTV boxnak. (Ígéretekkel meg tele a padlás, ahogy a mondás tartja... )
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz FraFer82 #90347 üzenetére
A Vodafone TV boxnak szebb lehet a képe, mivel nem köti visszafelé kompatibilitás, nincsenek korábbi boxok, nincsenek DVB-C csatorna sávszélesség korlátok. Minden szempontból jobb kodekeket használhat SD-re és HD-ra is és nagyobb lehet a bitráta. Természetesen ez a jövő technológiája.
Persze a felbontás, interlaced 50 Hz, 4:2:0 chroma alulmintavételezés, 8 bites pixelek ott is adottak, mint minden más TV-nél, ezek sokáig maradnak, mivel a stúdióknak is ez a legkisebb közös többszörös. De a magasabb bitrátával és jobb/bonyolultabb kodekekkel azért többet ki lehet hozni a stúdió jeléből, mint DVB-C-n.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest