- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
cinemazealot #32228 üzenetére
Szerintem nem volt annyira rossz ötlet az az srv mount point, csak hogy pozitívat is hallj
Az OMV (Debian) NAS-om oda csatolja a HDD-ket. Kerestem is egy darabig (aztán 'mount' parancs) és morgolódtam, hogy ez már az x. Linux csatolási könyvtár.
Ha csináltál már valaha Gparted-del partíció-mozgatást, és remélhetőleg akkor is be tudod indítani a géped, ha a Grub rescue prompt-ot látod (megfelelő gugli után), akkor azért nem kell annyira tartani a partíció növelésétől. Linux Live CD alól fogod csak tudni megcsinálni, de valóban nem árt, ha Ubyegon vagy valaki segít.
Más: régen használtam Thunderbird-öt, de akkor roppant hajlamos volt terjengőssé válni a postafiók mérete. Keress rá, nem lehet-e tömöríteni, szerintem beépített funkció lesz. Esetleg ezzel is lehet helyet nyerni.
Más2: vannak olyan programok (nem tudom fejből a nevüket), amelyek grafikusan mutatják meg, melyik mappa mennyit foglal, utána rá lehet fókuszálni a legnagyobbakra. Olyan b-betűs neve van
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #32228 üzenetére
Amit érdemes még beállítani, az az, hogy a frissítésekkor letöltött csomagokat törölje, miután telepítette azokat. A Synapticban ezt is meg tudod tenni a Beállításoknál a Fájlok fülön a Letöltött csomagok törlése telepítés után opcióval.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Valami baja van a tápomnak
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Medence topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós topik
- Kutya topik
- Távcső topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest