Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Tarisznyarak #30531 üzenetére

Ahogy olvasgattam Nvidiás driverekről itt a topikokban, mintha az ugrana be a gépedről, hogy nagyon új a VGA benne....nem tudom, AMD-m van mindig. Az Inteles nyílt drivereket jónak mondják, viszont az Nvidiás esetén úgy rémlik, hogy a rendszerben lévő kernelt frissebbre javasolják cserélni és ezzel párhuzamosan az Összefoglalóban lévő PPA-ből frissíteni kell a mesa-t.

De nincs kizárva, hogy a linkelt leírásban is lévő újabb nvidia csomag is megoldja a gondodat.

Laptopnál a HD megjelenítőd miatt érdemes kipróbálni a tlp csomagot, konfigolni elég bonyolult kezdőknek, de akár alap beállitásokkal is javíthat a helyzeten. Én felraktam a nem túl fiatal Toshiba Satellite-re és kevesebbet zúg a ventije egy ideje.

Mivel nem ismerem az Nvidia VGA-kat, igy ezeket ne vedd készpénznek, várjuk meg, míg valaki jön és megerősíti ezeket az infókat! Ettől persze próbálgathatod a javasoltakat a link alapján, valamint a tlp-t is kipróbálhatod, az nem Nvidia függő. :)

Ha kernelt akarsz frissíteni és bonyolultnak tartod a terminalos módszert, akkor tedd fel az ukuu csomagot és onnan telepítsd az újabb, de lehetőleg lts kernelt.

Az ukuu-t én is kipróbáltam a Toshibán 4.12-ig, semmi gond nem volt a rendszer működésével. Mint 18.1 Cinnamonon persze, de az is 16.04 alapú. Ezt csak azért írom le, hogy tudd, hogy kipróbáltam ezt a dolgot, nem csak úgy írok valamit, aztán vagy bejön neked vagy nem! ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés