Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
csizzah
aktív tag
válasz
ntomka
üzenetére
Hi,
a@a-laptop:~$ sudo update-grub
[sudo] password for a:
Generating grub.cfg ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Found Windows NT/2000/XP on /dev/sda1
done
a@a-laptop:~$ééés, természetesen megy, a grub látja a winfost is restart után, be is bootol, minden zöld, bakker két parancs volt,

köszi szépen,
@Atapi neked is.Mindkettőtöknek respect.

Üdv.
-
csizzah
aktív tag
erre valakinek nincs ötlete esetleg?, kérem vissza a vindózomat
, vagy gyaluljam le az egészet aztán kenjem újra?Előre is köszi.
-
csizzah
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem, előre leszögezném hogy abszolút kezdő linux felhasználó vagyok. Naszóval van nekem egy netbookom 60gb hdd-vel raktam egy win XP-t egy 20gb-os ntfs parícióra a maradék 40 gb is ntfs lett. Nem olyan régen rábukkantam ilyen pendriveról bootolható linux disztribúciókra és nagyon megtetszett az easy peasy, tök jól paszol egy netbookhoz, egy darabig a pen-ről használtam de aztán gondoltam egyet mi lenne ha feldobnám az xp mellé. Usb kulcsról el is indult a telepítő minden egyértelmű eljutottam egy ilyen képig,

az első opciót választottam, telepítés egymás mellé és az indítandó kiválasztása rendszerindításkor, csuhéj ez kell nekem kapott is az ubi egy kb 9gb-os partíciót ahogy a képen látszik és fel is rakta gond nélkül, miután újraindítottam a gépet a következő kép fogadott,
annyi különbséggel hogy a 2.6.32-22-generic helyett 2.6.32-21-generic(csak iyen képet találtam nem tudom számít e valamit.)
hova lett az xp-m?, gondolom normál esetben valami hasonlót kellene látnom,
vagy legalább is valami ilyesmit,
mit baxtam el?
Előre is köszi és bocsi a hosszú posztért. -
csizzah
aktív tag
Köszi mindenkinek a válaszokat,
@Kendek, igen arra utaltam az idő beállítása az általad leírtak szerint történt, időzóna Budapest blabla, ennek ellenére nem jegyzi meg, meglesem a linket amit adtál, ez az ntpdate eltávolítás hirtelen nem mond semmit :S
@body007, mint írtam persistent módban megy, így mindent megjegyez kivéve ezt...
@kovaax, az az érdekes hogy ezelőtt ubunutu netbook remix 10.04-el próbálkoztam és ott gond nélkül megjegyezte, az easy peasy gyakorlatilag ugyan az csak egy kvázi kibővített változat, (van skype, mozzilla pluginok flash etc előre felrakva, beállítva, más a movie player és alapból minden kodek fennt van stb.) ezért tetszik jobban, gyakorlatilag 100%-ig plug and play.

Üdv.
-
csizzah
aktív tag
Sziasztok,
Netbookomra kerestem valami értelmes oprendszert így találtam rá az ubunutura, kipróbáltam több verziót és az easy peasy 1.6 tetszik a legjobban, jelenleg pendriveról megy persistent módban, nagyjából mindent be tudtam állítani magamnak ahogy szeretném kivéve az időt, mindig CET+2 órával indul a rendszer hiába állítom át újraindítás után visszaáll cet+2-re, ezen kívül minden beállítást megjegyez, ez mitől van? tudom valahogy "force-olni" hogy megjegyezze nekem az idő beállítást? Előrebocsátom hogy kb 2 hete láttam először linuxot úgy hogy lámával van dolgotok.

Előre is köszi.
Aktív témák
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Renault, Dacia topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gitáros topic
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Projektor topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, vagy gyaluljam le az egészet aztán kenjem újra?