Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
#PeTeY#
aktív tag
Én is gondoltam rá, de mplayer, vlc, smplayer, totem alatt is csinálja. És úgy tudom, hogy az első kettő saját különböző kodekeket használ. Illetve az is mindegy, hogy milyen kódolású a videó. Mindig csinálja.
Most viszont felfedeztem valami érdekeset. Most itt 1024x768@85Hz van beállítva elvileg. Rendszer - Beállítások - Képernyő felbontása alatt viszont 1024x768@50Hz-et mutat és a frissítés csak 50-54-ig változtatható.
-
#PeTeY#
aktív tag
Üdv ubuntusok!
Lenne egy kis gondom Hardy alatt, amire csekély linuxos ismereteimmel nem találok megoldást. A probléma konkrétan, hogy bármilyen videófájl lejátszásánál a videón "scrollozós" és/vagy gyors mozgásoknál vízszintes csíkok jelennek meg. Olyasmi mintha képernyő frissítési gondok lennének. Megpróbálok majd képet is mellékelni, de itt a munkahelyi gépen nincs semmi videóm.
Munkahelyi gépen és az otthonin is csinálja.
Irodai gép:
-nforce 630i-s alaplap integrált gf7100 vga-val
-512 ram
-celeron 430 proc.
-15" 8 éves proview crt monitor.Otthoni:
-p35 chipset
-8600gt vga
-e2160 proc
-1gb ram
-17" samsung lcd monitor
Mindkét gépen 8.04-es ubuntu van. nvidia zárt meghajtó (amit telepítésnél felajánl). Irodai gép: 1024x768@85Hz, otthoni: 1280x1024@60Hz. felbontások, egyebek nvidia-settings-sel vannak beállítva, elvileg jók is.
A problémát nem befolyásolja a videó és a típusa sem.
Ja, xorg.conf, amit csinál magának nvida-settings alapján, ahhoz nem nyúltam, mert nem igazán értek hozzá, ráadásul a 15"-os monitorhoz már nem is nagyon találok gyártói adatokat frekvenciák megadásához.
Ha valaki találkozott már a probléma megoldásával legyen szíves ossza meg velem is. Köszi.Ui.: Bocs a hosszúságért, és az esetleges hülye leírásért. Meglehetősen kezdő vagyok a linux használatában.
-
#PeTeY#
aktív tag
Ezzel a felirat problémával vlc esetében már én is találkoztam, csak éppen windows alatt.
Lehet, hogy ez ilyen fícsör.
Egy cimborám nekem az javasolta, hogy ne legyen a film ill felirat nevében szóköz és ékezetes karakter. Ő a szavakat vagy "."-tal vagy "_" jellel választja el, és neki nincs ilyen gondja. Én nem próbáltam ki, mert nem használom már a vlc-t, de próba cseresznye... Nagy galibát biztos nem okozhat. 
-
#PeTeY#
aktív tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Köszi a választ.
Az már részlet kérdés, akkor, hogy melyik vinyó melyik, ha jól értem. Gondolom a windows-t sem érdekli, hogy őt most a linux sda-nak vagy sdb-nek hívja.
Ami a lényeg nekem, hogy ha bent van a rack, akkor grub, ha nincs, akkor windows és ne kelljen mindig biosba lépkednem, meg az mbr-rel szórakoznom, ha hosszabb időre távozik az ubuntus hdd. -
#PeTeY#
aktív tag
Sziasztok!
Én is olyat szeretnék csinálni, mint Kalandor. Tehát egy rack-ben lévő hdd-re tenném fel az ubuntut, és megerősítést kérek, hogy jól gondolom-e a következőket.
Adott ugye a gép, benne egy sata hdd-vel, amin xp van (ez lesz sda). Van a rack, amiben jelenleg egy ide-s winchester van (sdb, ha már nem hdx-ezik a cucc). Az ubuntut erre a hdd-re telepíteném, úgy hogy erre kerülne a grub is (sdb0). Az xp-s vinyót nem húznám le az alaplapról, egyrészt, hogy ne kavarjon be nekem sda ill. sdb, másrészt, hogy grub-ból is választható legyen a windows, ha arra van szükség.
A biosban beállítanám, hogy először a rack-es hdd-ről bootoljon, aztán a fixről, így ha a rack a helyén van, akkor grub indul, de választhatok, hogy ubuntu vagy xp (ha elfelejteném kinyomni a rack-et, de mégis xp kell), ha nincs a helyén a rack, akkor pedig egyből az xp indulna.
Jól gondolkozom? Vagy ennyire nem egyszerű?
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért köszi.