Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
Aktív témák
-
cqr
aktív tag
A legújabb 8.5 -ös ati driverek esetén a beépített telepítőt használva mind mandriva mind ubuntu alatt gyakorlatilag tönkrevágta az xorg-ot. Azóta feltetem egy debiant és ezen howto alapján [link] (plussz még egy két dolgot szórakoztam de sztem azok lényegtelenek voltak) végre MŰKÖDIK ! El se hiszem, mindjárt sírok
Nem laggolnak az ablakok 8k körüli fpst dob a glxgears.. szal perfekt , azért ide írom mert, ha nem is pont igy de ubuntu alatt is tuti fel lehet ehhez hasonlóan tenni (nekem a restricted drivers bepipálása után felrakott fglrx közel sem volt ilyen jó), plussz akkor egy sry az atinak, ez a driver már 2D-ben is remek (az x800-on legalábbis
). -
cqr
aktív tag
Az ati control center szerint amit feltettem az a 8.47.3 volt.. tehát ez is a "performance is much boosted" driverek közül való.. hát elképzelni sem tudom milyen lehetett a nem boosted...
A 8.49.akárhány meg lehet hogy még nem compatibilis valamivel mert a login után fehér képernyő fogad, tudom forgatni a kockát csak azok az oldalai ahola desktopok voltak fehérek (se ikon se menü semmi) , egyébként a firefox kétszer lerakva tálcára majd vissza mindig anachronistic chron anachron üzenettel volt szives meglepni.... ugyhogy ennyi egyenlőre elég volt
-
GD
őstag
sztem alapvetően ez vga driver problem, nem tudja elég gyorsan a képernyőre küldeni, feldogozni a megváltozott képernyő tartalmat, mivel nem használja ki a rossz driver miatt az eszköz számítási kapacitását, helyette erőlködödik a cpu..
megoldás: nvidia kártyára csere
sztem ATI téren átütő javulás nem várható a közeljövőben, ez részükről szemléleti kérdés, ami nehezen változik, ehhez meg úgy tűnik az opensource közösség kevés.. -
n0_gAboR
őstag
Hat a Compiz eszik nemi eroforrast. Baratnom ATI9250-esevel pl a scrollozaskor (FFox) erezheto a lag, az otthoni 6100-on is. En kartyamon (7600GT) csak akkor ha be van kapcsolva a vsync, es akkor is csak minimalis, aki nem figyeli sztem eszre sem venne. Szoval kartya teljesitmenytol is fugg.
Aztan regebben az ATI driverek arrol voltak hiresek hogy 3D-ben sokkal szarabbul teljesitettek Linux alatt mint Win alatt. Bar valoszinuleg a helyzet valtozott azota.
-
n0_gAboR
őstag
Ha nem megy a a catalyst control center, az azt jelenti hogy nem megy az fglrx driver.
Gondolom a X alapbol a nyilt forrasu ati drivert tolja.
Be kell allitani sztem az xorg.conf-ban hogy az fglrx drivert hasznalja
(Device section:
Driver "fglrx")
De mivel nvidia kartyam van, igy reszletesen nem vagom. -
n0_gAboR
őstag
Ajánlom a Compiz-os cikkemet
A végén le van írva hogy hogy lehet a teljesítményt fokozni (autodetect refreshrate-> off, vsync->off)XGL-t meg ne hasznaljatok mar, AMD(Ati) Binaris driverben (fglrx a neve) van AIGLX tamogatas, azt kell feltenni. Alapbol nem volt desktop effects magatol?
Ahogy nezem, ha az envy-t hasznalod, akkor ujabb verziot tesz fel, mint ha a sima fglrx-et. -
cqr
aktív tag
Feltettem újra, most a 8.04-et majd az xgl telepítése után ismét eléggé lelassult (pl a fórumot nagyon akadozva görgette, ablak teljes képernyőre kirakása is eléggé akadt..) de a driver letiltása után egész jó.. lehet hogy a 8.04 ben az xgl nem támogatja az x800 at vagy, nemtudom.
Most az lenne a kérdésem, hogyan lehet összehozni az operát a flash playerrel, eddig csak a firefoxhoz akarta hozzáadni..
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Autós topik
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Automata kávégépek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 11
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).