Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• kem

addikt

válasz kem #4656 üzenetére

Nah megcsináltam ahogy javasoltátok, de nem akar bootolni:(
    A telepítés végén kérdezte, hogy hova teszem a boot leírót vagy mi,
    én meg mondtam, hogy sehova.
    Csak egy vinyó volt a listán, és az nem az volt amire telepítettem a linuxot.
    POST után amiokor elkezdődne a boot, azonnal megáll a gép.

Mi a teendő?

• vamzi

senior tag

részemről kicsit kiegészíteném és korrigálnám.Az ubuntunak elég összesen egyetlen 1 ext3-as filerendszer(más fájlrendszert is használhatsz, de ez javasolt)ugyan is képes fileba is swappolni.de a javaslatom a következő.ha az egész vinyót az ubi kapja akkor 20giga a gyökérnek( / ) 99giga a home mappádnak ami a windowsos "D meghajtó" megfelelője( /home ; itt tárolhatod a cuccaidat és jónéhány beállító filet mert formázáskor nem kell törölni a tartalmát) és hagyj 1gb-ot swap-nak.tudom a gyakorlatban a 120gigás winyó nincs 120, ha pontosan leirod a méretet akkor én is lerom a pontos méreteket
    nekem a rendszernek ( / ) 5giga van adva de még nem sikerült megtöltenem még mindig másfélgiga helyem van, pedig már 2hónapos és sok szemét lehet rajta :D

• escape

aktív tag

Ha nem gond magamból indulok ki!

Nekem ugyan 200 as vinyóm van de ez nem változtat sokat a helyzeten.

Minum 3 részre kell. Kell két darab ext3 fájlrendszerü és 1 swap.
    Az első kettő a rendszer (/), és a mappád (/home), a harmadik pedig a "ram".

Ez utóbbinak elég egy 512 es partició.. Nem kell neki nagy hely.
    Az első kettő közül, a / legyen a kisebb méretű, és a /home legyen a nagyobb.

Ha én lennék a helyedben:
    25 GB a rendszernek
    90 GB a /home mappának
    és 512 a swap.

Én Így csinálnám :)
    Windows alatt ezeket nem tudod megformázni, mindenképpen kell hozzá az ubi telepitője, és majd azzal, de a particiók méretét beállithatod windows alatt, igy gyorsabb lesz, mivel csak a fájlrendszert kell majd kiválasztani.
    Telepitésnél mindenképpen a Kézi-re menj, ha igy akarod megcsinálni.

Remélem nem irtam nagy hülyeséget. :)

Aktív témák