Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
kem
addikt
Nah megcsináltam ahogy javasoltátok, de nem akar bootolni

A telepítés végén kérdezte, hogy hova teszem a boot leírót vagy mi,
én meg mondtam, hogy sehova.
Csak egy vinyó volt a listán, és az nem az volt amire telepítettem a linuxot.
POST után amiokor elkezdődne a boot, azonnal megáll a gép.Mi a teendő?
-
vamzi
senior tag
részemről kicsit kiegészíteném és korrigálnám.Az ubuntunak elég összesen egyetlen 1 ext3-as filerendszer(más fájlrendszert is használhatsz, de ez javasolt)ugyan is képes fileba is swappolni.de a javaslatom a következő.ha az egész vinyót az ubi kapja akkor 20giga a gyökérnek( / ) 99giga a home mappádnak ami a windowsos "D meghajtó" megfelelője( /home ; itt tárolhatod a cuccaidat és jónéhány beállító filet mert formázáskor nem kell törölni a tartalmát) és hagyj 1gb-ot swap-nak.tudom a gyakorlatban a 120gigás winyó nincs 120, ha pontosan leirod a méretet akkor én is lerom a pontos méreteket
nekem a rendszernek ( / ) 5giga van adva de még nem sikerült megtöltenem még mindig másfélgiga helyem van, pedig már 2hónapos és sok szemét lehet rajta
-
escape
aktív tag
Ha nem gond magamból indulok ki!
Nekem ugyan 200 as vinyóm van de ez nem változtat sokat a helyzeten.
Minum 3 részre kell. Kell két darab ext3 fájlrendszerü és 1 swap.
Az első kettő a rendszer (/), és a mappád (/home), a harmadik pedig a "ram".Ez utóbbinak elég egy 512 es partició.. Nem kell neki nagy hely.
Az első kettő közül, a / legyen a kisebb méretű, és a /home legyen a nagyobb.Ha én lennék a helyedben:
25 GB a rendszernek
90 GB a /home mappának
és 512 a swap.Én Így csinálnám

Windows alatt ezeket nem tudod megformázni, mindenképpen kell hozzá az ubi telepitője, és majd azzal, de a particiók méretét beállithatod windows alatt, igy gyorsabb lesz, mivel csak a fájlrendszert kell majd kiválasztani.
Telepitésnél mindenképpen a Kézi-re menj, ha igy akarod megcsinálni.Remélem nem irtam nagy hülyeséget.

Aktív témák
- World of Warships
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest