Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• PuMbA

titán

válasz sh4d0w #42713 üzenetére

Laposom: Toshiba L30-134 : Intel Core Duo T2050 - 1.5GB DDR2 - ATI Radeon Xpress 200M - Realtek ALC861 - WD Scorpio Blue 320GB

Összeírom, hogy miket próbáltam rajta:

Debianok: túl régiek a csomagok és a kernel, ezért itt is fennállnak a 10.04 LTS körüli hibák meg a 3D is rossz.
    10.04 LTS: jól fut, de néha egy versenyhelyezet miatt kernel drm error-ral elszáll bootolás közben meg túl régi és mivel ATI drivert már nem tudok felrakni, ezért a 3D egy nagy semmi
    10.10: jó, de netezés közben többször elszáll a kernel drm hibával
    11.04: Unity tiszta lassú. GNOME 2 se valami gyors már és a videók szakadnak a Unity-s belemókolások miatt.
    11.10: Unity használhatatlan, venti szétpörgeti az agyát, a videók szakadnak, értékelhetetlen az egész desktop. Win95 desktopja jobb.
    11.10 KDE: Akonadi, Nepomuk felesleges lassítók, de a tálcán néha bent rekednek az alkalmazások, hiába zárom be őket(nem csak az én gépemen, egy ismerősömnél is felraktam és ugyanez van ott is). Az összes ablak átméretezése szaggat kikapcsolt effektekkel, Win95 már tudott smooth windows resize-t.
    11.10 Lubuntu: minden jó, csak néha az lxpanel behülyül és használhatatlan lesz a gép, hiába lövöm ki meg indítom újra a folyamatot.
    Windows 7: Már 1 hónapja van fent, de minden megy jól (úgy, hogy a gépem 6 éves és a VGA nem is támogatott Win7 alatt).

• neverDell

tag

válasz sh4d0w #42713 üzenetére

Nem feltétlenül, pláne, ha a windows gond nélkül megy neki.
    És hát vannak extrém hardverek is, amikkel nem biztos, hogy a linux tökéletesen boldogul (különösen, némely VGA kártyák voltak régen izgalmasak :) )

Aktív témák