Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz upszilon #19417 üzenetére

igazából nem a váltástól akarnálak visszatartani. inkább arra akartam volna utalni, hogy talán azért nincs ilyen szintű védelemre, mert MÁS a rendszer. és a támadásnak kitettség messze nem olyan nagy, mint a windowsnál.

törölt tag

az, hogy a vírusok száma nem egyenlő nullával, mégnem azt jelenti, hogy érdemes is egy komplett internet biztonsági csomagot megvenni és futtani a gépen. a fertőzés veszélye elég kicsi, ivel a repókat ellenőrzik kártékony kód után, illetve a gépeden sem korlátlan jogosultságokkal vagy bejelentkezve. ezt mondjuk azzal kombinálva, hogy egy fizikai tűzfal (router pl.) mögé dugod a gépet, elég kellene legyen ahhoz, hogy ne érje meg a gépeddel vesződni, mert millió számra vannak odakint olyan gépek, amiket ehhez képest két kattintás feltörni.
    amúgy itt egy összfoglaló linuxos malware-ről, biztonsági szoftverek listájával: [link]

• Nagytalp

senior tag

Szíves elnézésed kérem ha belegázoltam a lelkivilágodba! Az én olvasatomban nem jó másra. Nem tartom felsőbbrendűnek a linuxot. De az biztos, hogy nyugodtabbak a hétköznapjaim amióta használom (8 éve). Senki sem mondta, hogy nem sebezhető. Mint írtam ha valaki akar valamit az meg is szerzi.

Másfelől az ember segíteni akar és egyúttal tanulni is. Én a véleményem, a meglátásaim és a tapasztalatiam mondom el. És ha valaki tud hozzátenni az megteszi. Azért vagyunk itt (is). Amennyiben ez Őfelségének marhaság úgy én könyörgöm bocsánatáért! Csak a fejemet ne vegye! :R :R :R :R

Ha több alkalommal elbuktál volna több 10 esetleg több 100 G adatot a sz@ros windows és windows közti ntfs kompatibilitási problémái miatt. Ha elég vírus és ad mászott volna már be a gépedre. És ha win3.1-től fogva eléget telepítettél volna akkor Te is megtiszteled a másikat azzal, hogy segíted őt és nem nevezed marhaságnak azt amit leír

Tisztelettel:
    -Nagytalp-

Aktív témák