Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Aktív témák
-
Akkor jó, attól nem tartok, ha meg igen még mindig jobb mint hogy nap mint nap szívat, xp alatt se csinátam soha faszságot, pedig nem átlag userként használtam.
Tegnap délután raktam fel a friss ubit, nem igazán tudtam mit elkonfigolni ennyi idő alatt, meg az ikonkirakásnál pl nem is tudom mit lehet.
A sudos dolog:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu
eisty#Using_gksu_vs._sudo
''However, there are some subtle differences. Specifically, gksu launches with the root configuration files, while sudo launches with the user's configuration files.''
Ha nem lenne írási jogom akkor a sudo make install sem tudná létrehozni nem?
Amúgy direkt magamat állítottam be tulajdonosnak és a csoportnak is, végül kínomban már 777-re állítottam.
Különben alapból root-é volt.
Akkor sem kézzel túrok bele, csak a checkistall csinál egy debian csomagot és azt telepíti, amit aztán el is leeht rakni s bármi gebasznál nem kell újra fordítani csak azt felrakom, meg így a synaptic is látja s könnyebb eltávolitani is.
Ja, amúgy az opt azért játszik közbe, mert --prefix=/opt/progi nevével indítom a configure-t, jobb szeretem ha egy helyen van a cuccos aztán majd linkelem a bin, lib stb könyvtárakba.
Ha csak böngészgetnék ellennék én is, de szertenék teelpítgetni, fordítgatni, meg minél mélyebben beleásni magam.
Tudom, ehhez képest elég láma kérdést tettem fel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pánik a memóriapiacon
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Flint 2 OFF topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Villanyszerelés
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
eisty#Using_gksu_vs._sudo