Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
fatal server error : no screens found
nézzem meg a /var/log/xorg.0.lo -ot
ilyesmit ír
-
vilmaboy
őstag
feltettem a lubuntut a másik laptopomra. inspiron 1300.... de feltelepül és csak parancssort enged... hogyan tovább? hogy lesz grafikus felületem?
-
vilmaboy
őstag
dehogy mindegy
akkor is felteszem és megtanulom ezt az "istenverte" linuxot
és már csak azért is az amilo-ra teszem fel
pusztán kiváncsiságból érdekelt, hogy win telepítéskor mi van az ext particiokkal, h látja e őket a telepítő. Éppen csak bevillant az agyamba a kérdés 
Ne haragudjatok, ha ilyen amatőr kérdésekkel nyúzlak titeket
Ígérem gyorsan tanulok... csak jobb szeretek kérdezni arról amit nem vágok, mint soxor hülyeséget csinálni 
Köszönöm a türelmeteket

-
vilmaboy
őstag
Ha a linuxos gépre visszateszem a win xp-t vagy fejlettebb win-t, akkor a telepítője mindegyiknek látja majd az ext 2-3-4-es particiokat és simán törölhetem majd azokat? vagy van amelyiket a például xp vagy win7 nem látja?
-
vilmaboy
őstag
Ezt a mint-et javasolták nekem is többen is. Ennek milyen a driverezettsége? megeszi a via vga-t?
Másik: Amikor bejelentkezek a lubuntuba grafikus képernyőn, ugyebár nekem akkor fagy ki. Hogyan is lépek vissza terminal ablakba? Van olyasmi linuxnál, mint windows bootkor F8, és akkor beadja, hogy milyen módban indítsam??? Ha leszedem a drivereket másik géppel, akkor simán mc-ből telepíthetem azt usb-ről? ha csatlakoztatom a pendriveot, akkor azt automatán felismeri, vagy csatlakoztatni kell és parancssorból installálni?
-
vilmaboy
őstag
Igen. ezért szeretnék feltölteni egyet a gépre. tapasztalatszerzés
legalább az alapok menjenek felhasználói szinten. Nem gondolom, hogy grafikus képernyőn ez olyan nagy dolog lenne. Konfigolni sem lehet sokkal másabb mint win-t... belekóstolok kicsit
aztánnék mehet a mélyvív, ha már megy minden amit szeretnék. -
vilmaboy
őstag
Itt avgyok
bocsi
ebéd volt... Valóban jogos. egy előző kommentemben írtam, h 1,5GB a ram. sajna kifelejtettem a mostaniból. elnézést. csak típust írtam. akkor maradt a vga driver probléma és a lubuntunak mennie kell... este nekifexem. akkor is összekaalpálom valahogy. a windows is 1001szer megszivatott már... (csak annál tudtam mivel próbálkozzak)
itt csak rátok számíthatok 
-
vilmaboy
őstag
szuper... nekem is azt mondták, h a lubuntu egy bakelit lemezjátszó képességeivelé is képes beérni
én meg szivok vele mint atom
Este folytatom a kalapálást. reméllem lesztek
akkor is összerakom a piszkot... lehet, hogy előtte az intelest is, de akkor is megcsinálom a via chipest is 
-
vilmaboy
őstag
Értem... mákos vagyok
Előveszem a szekrényből a másik nem használt laptopom
az nem via.. intel ha jól sejtem. azzal könnyebben lennék? Abban pedig egyetértünk, hogy a windows is tud szivatni, csak azt már ismerem. ott én is tudom szivaatni őt 
-
vilmaboy
őstag
Sajna már csak este 7kor tudom leírni, h nómit reagáll fentebb írt parancsra...
Srácok... Én amikor rászántam a fejemet, h linuxot teszek egy nem használt laptopomra, akkor azért tettem, mert már rég ótra nagyon érdekelt a világa , és mint windows-os szerelő, golndoltam megtanulom, ha nem is konzul szinten. Felhivtam egy linuxos emberkét. aszonta ubuntu kell nekem. már telepítettem is... mindenhol fagyott. akkor nekem lubuntu kell.. az uis fagyott... akkor legyen lubuntu alternative... na ez végre működött, de csak terminál ablakkal. varázsolok vele 1,5 napja, már van egy olyan grafikus képernyőm, ami néha belép, néha nem, mert még mindig vacak valami... Szét szivom az agyam vele és én nem vagyok igazán parancssoros emberke... Ha kell kloffolom én a klaviatúrát, h menjen a linux, de nem lenne egy olyan verzió, vagy akármi, amin beteszem a telepítő cd-t, feltelepítem és használom? Nagy lelkesedéssel indultam neki, de kezdek elkeseredni, hogy konzulos munkanapok kellenek ahoz, h menjen aegy oprendszer... Tuti hogy van valami változat amivel menne és kipróbálhatnám végre az ubuntut, vagy akármelyik másik linux módozatot...
Kommenteket előre is köszönöm... Ha más nincs, hát legyen parancssor, de tuti van megoldás, hogy feltelepítsem és menjen is... Akár régebbi verzio. akármi... Segítsetek kérlek...

-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
Nahh... az történt... Ahogy kibogarásztam a windowsmániás, linuxhoz nem értő fejemmel, hiányzik neki ez az openchrome nevü akármi. rákerestem a neten,. hogy hogyan installáljam ezt az openchoreme nevü akármit. Találtam is egy leírást, amelyet a harmadik lépésig meg engedett csinálni. Ujraindítottamm a gépet és lássunk csodát, lett grafikus felületem. Meg ne kérdezzétek, hogy miért, ti nyilván értitek... én nem...
A probléma áés a kérdés az lenne. Számos alkalommal bejelentkezés után (username, pass) nem tölt be az asztal. néha igen (inkább nem). Amúgy is érezhetően lassú a gép. Ez az openchrome egy vga driver, vagy egy megjelenítési téma? mi ez pontosan? Mit tegyek, mire állítsam és hogyan a gépem, hogy gyorsabb legyen? Hogy léphetek ki ismét konzul módba, hogy parancsokat adjak neki?
-
vilmaboy
őstag
A gép egy fujitsu siement amilo L7320
Nekem sajna lassan mennem kell. hajnalban műszak. van 5 percem. ha megoldódik akkor köszi... ha nem akkor majd holnap. akkor az eddigieket köszi...
-
vilmaboy
őstag
meg is nyílott... na most ebben a 45 sorban mit nézzek???? (isten mire adtam a windows-os fejem)

-
vilmaboy
őstag
Köszi...
feldobtam közben egy gyengébb laptopomra a lubuntu alternativ verziót. fel is ment, de amikor betölt, a starting lxde display manager feliratnál megszűnik a világ... mi lehet az oka?

ez egy sima fekete képernyő. felső sorban a felirattal... (nem tudom fontos e)
-
vilmaboy
őstag
Erre a laptopra szerintetek mehet az Ubuntu 11.10 ? Bírni fogja?
Kommenteket előre is köszönöm...
-
vilmaboy
őstag
Köszönöm a kommenteket!

nekimegyek este az alter lubuntuval... Meglássuk.

-
vilmaboy
őstag
Úgy fagy ki, h megáll a folyamatjelző egyhelyben és nem mozdul továbbiakban sem egér, sem semmi... Live cd ként elindul. Onnét indítva a telepítőt sokkal tovább jut a telepítésben. nélküle már a file-ok másolásakor is kiakad néha, de licve-ból eljut a telepítés végéig és ott fagy ki. Hagytam több mint fél órát, hátha megmozdul, de semmi.
Lehet hülyeséget kérdezek, de az alternative telepítő az melyik is? Honnét szedem le? Adnál nekem egy linket?
köszönöm a segítséget...
-
vilmaboy
őstag
Sziaxsztok!
Segítsetek légyszives... Elakadtam az ubuntu telepítésekor. van egy nem használt laptopom. egy Amilo... 1,7-es proci, 1,5 GB ram, 60 GB hdd... nem egy erőmű, ezért nem is használom, de laptop...

Ezen volt egy XP és egy adat particióm. Letöltöttem az Ubuntu 11.10-et és próbáltam feltelepíteni a gépre, de nem igazán akar sikerülni. Kiadtam neki, hogy cserélje az xp-t ubuntura, mindent formázhat... soxor lefagyott itt-ott. Legutóbb az apk telepítésekor...
Kiírtam újra, hátha a cd hibás. Nem ment. Leszedtem egy Lubuntut... ez a 9 hónapom játék laptopjára is felmenne, amekkora igénye van. De ez is mindíg kifagy telepítéskor. Mi az isten szerelme lehet a baja? Mivel deríthetném ki, h miért nem megy fel rá?
Windowsban jó vagyok, de linuxban szinte semmi tapasztalatom. Ezért szerettem volna egy ubuntut, hogy begyakoroljam kcisit. Legyen fogalmam a dolgairól...
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Anyagi helyzetek és életutak
- BestBuy ruhás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
dehogy mindegy
akkor is felteszem és megtanulom ezt az "istenverte" linuxot