Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
GD
őstag
sztem alapvetően ez vga driver problem, nem tudja elég gyorsan a képernyőre küldeni, feldogozni a megváltozott képernyő tartalmat, mivel nem használja ki a rossz driver miatt az eszköz számítási kapacitását, helyette erőlködödik a cpu..
megoldás: nvidia kártyára csere
sztem ATI téren átütő javulás nem várható a közeljövőben, ez részükről szemléleti kérdés, ami nehezen változik, ehhez meg úgy tűnik az opensource közösség kevés.. -
GD
őstag
newubizzál... rendes ubuntu + vmware vagy rakd fel élesben :-)
biosban a sata résznél kapcsolj ki minden extrát..scandisk fusson le az ntfs partíción ha mégis wubi, és legyen töredezettségmentesítve is!
ha lehet ne legyen pata és sata vinyó is egyszerre a gépben telepítéskor -
GD
őstag
dekstop mérő izék téma:
gdesklet, screenlets, karamba(superkaramba)
ezeket már szinte minde próbáltam, igazából a bajom az, hogy elég kevés a szép és használható widget készletük, illetve pl 3D desktop-al nem működnek elég jól együtt..
időként rossz helyre ugranak be indításkor (gdesklets), stb...
bezzeg windózra ott van a yahoo widgets ami szép és jó is és dögivel van rá applet..
ti mit használtok?
általában a következőkre lenne igényem: sysinfo (cpu x2, mem, hdd,temp) naptár, óra, időjárás és mindezt valami esztétikus formában -
GD
őstag
2 oprendszer közös Thunderbird tároló az teljesen járható, annyi hogy a beállításokban, amikor kész a fiók, rá kell mutatni melyik legyen a tárolómappa
mivel a win se nem olvas, se nem ír ext3-at, célszerű a közös partíciónak mondjuk ntfs-nek lenni
vagy felraksz egy ext3 segédprogramot win alá, és akkor mehet fordítva is
valamelyik linuxvilág számban meg olvastam egy közös profil módit, azaz nem csak a tároló mappák közösek, hanem a beállítások is.. a linuxvilág elég sok száma elérthető a neten is -
GD
őstag
válasz
valóságépítő
üzenetére
sem amit írnak fogd fel!
nekünk a szmájli nem kell!
ha sok a szmájli dobd el!
soselegyél emesen <csúvicsúvi> *esztétika gengszter!*=vad lemezpörgetés
ps: dejólennehatudnámazOFFfunkcióthasználni.. sorvégi entert nem szereti..

-
GD
őstag
válasz
luw2win
üzenetére
huh, de szörnyű windows-os észjárásod van...
usb-t nem kell telepíteni.. mikor rádugod add ki konzolban hogy: lsusb avagy azt hogy dmesg és látni fogod milyen meghajtóként jött fel.. ( /dev/sd*) akkor már csak csatolni kell (mount)..
illetve rájönni, hogy magától miért nem tette meg.. -
GD
őstag
hali!
kb olyan 2-3 ubuntu verzióval ezelőtt próbálkoztam azureus-al local desktop gépen, akkor azért még elép szépen volt vele szívás.. kb minden 3 indítás crash volt, mindenféle google és file-hegesztés után sem volt igazán életképes, én onnantól le is tettem róla.. azóta nem kizárt hogy jobb letta te szervereden van ablakozó? vagy hogy éred el grafikus torrent felülettel távolról?
amit "zabált" a torrentflux az a mem és cpu, de nem én vagyok a szerver üzemeltetője.. ellenben aki csinálja számomra hiteles, nem ma kezdte a linux-ot..most googleztam rá, látom hogy azu-nak van webes gui-ja is.. nah majd összehasonlításnak megkérem a srácot hogy tegyen vele egy próbát, kíváncsi leszek

-
GD
őstag
nem a tudás az elsődleges, hanem ez egy 100megás szerveren fut, amin még pár szolgáltatás, és nem illő elzabálnia az erőforrást, viszont webesen biztonságos csak usernak torrenten managelni, nem lenne jó shell-t adni, meg lámák hozzá hogy parancssorból nyomják..azureus egy bughalmaz, még szóló kliensnek is .-)
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
jahm, de érdekes, hogy egyszerre nem tud a két verzió futni..vagy sokat akarok? :-)
gondolom közös libeket használnak vagy nemtom, ha már fut az ff3 és indítk egy ff2-re készített parancsikont, kapásból ff3 nyílik..
az egész mizéria a utorrent webes felülete miatt van.. majd a következő kiadás már támogatja az ff3-at... ideje felébredniük.. -
GD
őstag
kérdésem: ff3 beállításat, könyvjelzőket,pluginjeit hogy tudom legegyszerűbben átdobni ff2-re?
home-ban nézelődtem de nem ott tárolja..asszem..
-
GD
őstag
válasz
drur420
üzenetére
a gyökér filerendszer a linuxban olyan mint a win.ben a Cé'
ergo valamelyik meghajtódnak csatolási pontként add meg a "/" (ez jelenti a gyökér, alias root partíciót)
alap kezdő problémákkal érdemes a linux abszolút kezdőknek topikban nyomni, a tudásszinthez megfelelő az empátia ott..
-
GD
őstag
-
-
GD
őstag
véletlenül nem bóklászik itt egy LIRC guru?
de az is elég ha valaki már csinálta és sikerült neki.. 
-
GD
őstag
válasz
valóságépítő
üzenetére
nekem is volt ilyen asus laptop-on.. ami bios, buglistákon láttam régebben is, acpi probléma
-
GD
őstag
válasz
nyúlon_túl
üzenetére
sima 105 gombos magyar jó neki, sose kellett még cifráznom
-
GD
őstag
válasz
ZCoyote
üzenetére
nah, nekiugrottam egy virtuális gépen a kedvedért.. nálam így tökéletesen megy:
[share]
path = /media/samba
public = yes
writable = yes
browsable = yes
create mask = 0777
directory mask = 0777
force user = nobody
force group = nogroupwinfosban hálózati meghajtóként hozzáadtam
\\gépnév_vagyIP\megosztásmappamivel én xp-vel tartományba vagyok, nem vágom miért nem hirdeti magát a sima csoportok között..
jah már látom.. megérkezett.. szal minden fasza

-
GD
őstag
közben lejárt a time limitem..
szóval elvileg fut egy smdb és egy nmdb nevű démon
ha win-el kapcsolódsz, legyen ebben a munkacsoportban amit a samba hirdet, és ha lehet ne szívasd magad xp tűzfallal, ha igen akkor a file és nyomtató megosztás legyen rajta kiengedve -
GD
őstag
válasz
ZCoyote
üzenetére
kell néha egy kis fertőtlenítés

csinálj mentést a conf-ról,majd
smb.conf-ba keress seciruty bejegyzést vhol az elején és legyen ez:security = share
aztán workgroup = tetszőlegesnév
majd indítsd újra a sambát, aztán jöhetnek a könyvtárbejegyzések
comment = share
path = /valami/share
public = yes
writable = yes
browsable = yesismét újraindítás
van egy testparm nevű parancs ami megnézi a confodat nincs e benne elk@rás -
GD
őstag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
egy virtuálgépen összehoztam hogy lássam, igazából maga a színvilág, ikonok, téma eléggé behatárolja a dolgot, nagyon vékony gnome alól a kde-s progik hasonlóvá hozásának vizuális lehetősége..szóval, inkább elviselem nagyritkán a káoszt
k3b, kftgrabber-ről van szó leginkább, de mindkettő kiváltható.. -
GD
őstag
üdv!
aki ismeri esetleg használja a kftpgrabber nevű okos ftp klienst, megnézné nekem nála mennyit eszik prociból amikor épp tölt? az enyém gyanusan sok.. ~28% (X2@2,1Ghz)
a kérdés a hardy kiadásra vonatkozik elsősorbanps: vhol olvastam hogy talán a gnome alól felrakott kde-s progik is átvennék a gnome stílust , hogy egységesebben nézzenek ki egy abalkozó alatt.. erről tud vki vmi konrétabbat?
-
GD
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
3 gombos emuláció kikapcs? avagy másik xorg beállítás az egérnél
-
GD
őstag
kezdő linuxozóknak továbbra is javaslom, hogy a féltett windózt ha óvni akarják:
1. virtuális gépre tegyenek linux-ot kipróbálni
2. másik vinyóra, (régi, kölcsönkért, saját, talált, lopott, akármi..) a win-eset meg lehúzni
3. csináljon rendszermentést
4. alap fogalmakkal: mbr, grub, lemezkezelés, partíciók, linux sajátosságai a témában előbb képbe kellene keveredni, nem hűbelebalázs módon telepíteni, aztán meg jönni sírni a topikba..
5. ha minden áron dual, trial, és kvad oprendszerekre vágyik, a közös használat buktatóiról szintén érdemes előre kérdezni..
6. ha külön vinyókon vannak az OS-ek, sok bios támogatja a boot média gyors választást induláskor, érdemes ezt is használni, akkor nem kell egymásba fésülni a rendszerindítókat
7. google, keresés a fórumon, 1.hsz olvasása, howto-k olvasása..
8. ha érdekel a linux akkor fogadd el, meg kell tanulni pár dolgot, mi nem tudjuk helyetted megtanulni használni..és végül és nem utolsó sorban:
nem windoz topik.. és nem linux abszolút kezdőknek topik, bár van olyan is
egyébként mindenkinek szívesen segítek
de az én türelmem és kapacitásom is véges.. -
GD
őstag
tudom hogy most mindenki a compiz-al van megőrülve.. én is .-)
jelenleg azt a beállítást keresem egy órája, amivel ki lehet kapcsolni, hogy amikor ablakok részben fedik egymást, ha a mögöttes ablakra viszem a cursor-t, NE váltson át arra az ablakra..
-
GD
őstag
1. talán firewire?
3. a dpi cuccost birizgáld..felbontás pont/hüvely(k)
4. ntp honnan kérdez le? régebben volt vmi time.kfki.hu de asszem az már nem él
én anno scriptből mondtam neki hogy onnan lekérdezps: azért ez a 7.04-től 8.04-ig upgrade kicsit perverz..

sztem legtöbb bajod megoldódik ha egyből 8.04ről kezded..
-
GD
őstag
nah, ATI integrált letiltva, jó kis nvidia bele a lapba..szép az élet.. van xv az mplayernek, compiz meg pattog mint a kecskesz@r..
kérdés: mikor térben csavarom a kockát, hogy lesz a háttér átlátszóbb? azaz hogy látom a kocka túlsó lapját kicsit..?
(micsoda problémák) -
GD
őstag
nem gondoltam volna hogy az ATI ilyen szinten szívózik a driverekkel

-
GD
őstag
válasz
Szkeptikus
üzenetére
3K szint az inkább sata/ide port bővítő.. lehet hogy van benne raid, de ha fontos adatok, nem biztos hogy rábíznám.. home környezetbe az is jó éppen..
-
GD
őstag
válasz
valóságépítő
üzenetére
nem megy a rohadék... a hibernáció + hangra találtam okosságot
-
GD
őstag
válasz
Szkeptikus
üzenetére
elég jó raid van benne és jól monitorozható, de azért egy több
százezres hw-es raidnek nem ellenfele.. inkább olyan szegény ember raid-je
google: mdadm
amiben használtam az raid1,0,5 de volt olyan kernel ami egy hibátlan diszkemet rendszeresen kivágta..
előnye, hogy pl lekérdezéseket scriptekkel frankón lehet variálni, snmp, stb.. -
GD
őstag
üdv!
hibernáció után van olyan nyűgöm, hogy nincs hang, az alsa restart sem segít, csak ha teljesen újraindulok
vmi indulás után basztatja a vinyót.. kerreg.. a trackert elvileg mindenhol letiltottam
átálltam esd-re, ciki hogy a flash plugin böngészőben meg se nyikkan vele.. van rá vmi workaround, de nálam nem működött..
ötletek?
-
GD
őstag
na már most mi van ezzel a pulseaudio-val?micsinález' ? ha már ekkora hírverése volt..
kiválasztom pl az mplayer vagy a audacious kimeneteként, és meg se nyikkan..
állítólag ez a 8.04 "hangrendszere"
töredék infóim vannak, alapos google-hoz meg lusta vagyok, bevallom..
Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

5perce tölti a képet de még nem látom..

csak nincs ilyen ketyénk.. cégnél van de nem jutok hozzá + windóz