- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
válasz
darál0w #16450 üzenetére
Király.
Akkor úgy látszik értem miről van szó (élesben még nem gyakoroltam ezeket).Akkor már csak az volna a kérdésem, hogy a CL5, CL6 pontosan mit jelent?
Úgyértem, ez hogy "CL5", ez az egész x-y-z-q számsort definiálja, vagy csak az elsőt (CL)? Vagy hogy van ez? CL6 dettó. Le vannak ezek írva valahol, vagy ez csak ilyen kváziszabvány, hogy a CL5 az 5-5-5-12-t jelenti? -
Wyll
őstag
válasz
darál0w #16448 üzenetére
Hm, ok köszi.
Azért kérdem, mert ilyen memóriáim vannak.
(Tudom, bizonyára bűn egy Kingmaxot egy SuperTalenttel összeereszteni)
Utánakerestem, és a SuperTalent elvileg CL5-ön képes 1066-ra, viszont a Kingmax csak CL6-on.
Szóval most két dolgot tehetek a BIOS-ban, ha 1066-on szeretném működtetni őket (ha már egyszer képesek rá):
1. CL6-ot állítok be, és akkor (elvileg) nincs gond
2. CL5-öt állítok be, és imádkozom hogy a Kingmax-ok is bírják. Ha nem bírják, akkor az 1-es pont lép érvénybe.
(És persze a kettő között semmi különbséget nem fogok érezni úgysem.)
Jól látom a dolgot?
-
Wyll
őstag
Egy memória sebességét nem csak a frekvenciája ("MHz-e") határozza meg, hanem a késleltetési beállításai is, tehát hogy 5-5-5-12 vagy 4-5-4-12, stb?
Tehát pl 1066MHz és 1066MHz között is lehet (sebességbeli) különbség?
-
Wyll
őstag
A gigabyte EasyTune6 milyen memória-szorzókkal dolgozik?
450-es FSB mellett a memória-órajel választási lehetőségek:
540, 720, 900, 1080, 1440, 1800 MHz
Vagyis a szorzók értéke rendre:
1.2, 1.6, 2.0, 2.4, 3.2, 4Holott a BIOS-ban csak 2.0, 2.4, 2.5, 3.0, 3.2, 3.33, 4 lehetőségek vannak.
Lehetséges, hogy ezek eltérjenek egymástól? -
Wyll
őstag
címszavakban:
1. első körben egyáltalán nem muszáj, csak vigyázz ne szálljon el a procc hőmérséklete
2. sztem általában minimum 3Ghz környékén tudnak menni a Core2-k
3. az FSB-t. Arra figyelj, hogy a memória maradjon az eredeti (vagy ahhoz közeli) órajelén.
3. Prime95Léptem tanulni.
-
Wyll
őstag
#9354 lizakattila
#9355 d@minator
Köszi a tanácsokat! -
Wyll
őstag
sziasztok,
két kérdésem volna:Az egyik, hogy az FSB egyre magasabbra állítását (a procin és a memórián kívül) gondolom az alaplapnak is bírnia kell, ugye? Előfordulhat olyan, hogy a procc meg a memó bírná, de az alaplap adja fel? Magyarul arra is ügyelni kell? Vagy ez nem jellemző?
Az enyém pl (GA-EP35-DS3+E2200) alapból 200MHz (QPB 800), de rá van írva az alaplap dobozára szép nagy díszesen hogy FSB1200 meg FSB1600 (és picivel hogy by O.C. => ez gondolom azért, mert a chipkészlet ezeket hivatalosan nem támogatja), ez azt jelenti, hogy elvileg nyugodtan feltolhatom 400MHz-re (QPB 1600) is az FSB-met, bírni fogja a lap?
(Esetleg még tovább is emelhetném?) Mi ezzel kapcsolatban az általános tapasztalat?A másik, hogy 2x1GB DDR2 800MHz-es Elpida chipes GoodRAM-om van.
Meddig merészkedjek ennek a húzásával, nagyjából mire lehet számítanom?Most elmegyek aludni, majd visszajövök megnézni mit írtok
-
Wyll
őstag
Nekem is tetszik!
Pl most értettem meg, hogy a soxor emlegetett FSBRAM ratio nem csak egy amúgy létező arány, hanem egy paraméter, aminek mindig megfelel e két paraméter, bármelyiket állítom is el..
És bár rendszerbusz-membusz arányról beszélsz, mivel az fsb csak egy 4x szorzó intelnél a rendszerbuszhoz képest (qpb miatt), gondolom logikus, hogy attól függően hogy melyik buszt értjük alatta (rendszer vagy külső), az FSBRAM arány értéke is 4x -es lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- Intel I9 14900K + ASRock Z690 PG Riptide + TeamGroup 32GB(2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 128GB / 12 hó jótállás
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest