- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
-
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37376 üzenetére
Azért mert ha a proci belső órajelét emeled akkor a ram is emelkedik, és ez instabilításhoz
vezet ha a ram nem képes akkora mértékű emelt órajelen futni amennyire a proci húzásból
adódóan megemelkedett.Ezért kell visszaosztani úgy hogy közel az eredeti órajelén fusson.
Természetesen ha már megvan a megfelelő proci tuning akkor el lehet kezdeni játszani
a ram órajel és feszültséggel is hogy kiderüljön, mennyivel emelhető a stabilítás megtartása
mellett.Természetesen ha szorzózár mentes prociról van szó, amit pusztán a szorzó növelésével
lehet emelni, akkor ebben az esetben a ram nem fog emelkedni. -
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37200 üzenetére
Ha nem tudsz CPU NB feszt állítani, akkor viszont a CPU NB Frequency-t vissza kell venned 9x es
szorzóra mert amikor emeled a belső órajelet, akkor emelkedik az is és ugyanúgy mint
a proci is egy bizonyos órajel felett már +feszt igényelne, viszont ha viszaveszed a szorzóját,
akkor ugye a normál alapértékhez közelebb mozog így nem kell feszt emelned.Viszont a HT Link Frequency ( nálad HT Bus speed ként szerepel) azt is vissza kell venni 9x es
szorzóra, mivel annak sem tudsz feszt állítani.Ahogy a képeken látszik 2300Mhz en megy most azaz 10x230 ból jön ki.
Ha visszaveszed 9x re akkor 9x230= 2070 en fog menni, tehát emelheted tovább a belső órajelet,
amég 2300 körül nem jársz megint az nb és ht freqivel.A ramot szintén vissza kell venni mert az is emelkedik ugyanígy a belső órajel hatására...
-
joker1220
őstag
válasz
AkosAkos #37181 üzenetére
Szia
Jol mondta a kolléga, több feszültség kell a procinak, 1,425v ig teljesen normális 4 maggal!
De jó hűtésed van akkor 1,475v ig is emelheted de annál feljebb semmiképp.Van még abban tartalék, ezek a procik mennek 3.8-4ghz en is..
Csak a CPU NB Frequency -t 1 szorzóval viszább kell majd venned (9x szorzó) és
ugyanígy a HT Link Frequency-t is 9x szorzóra.A CPU NB Voltage nak adhatsz 1,25V-t!
(Nehogy a sima NB Voltage re adjál!!!!)
Itt vannak a tuning közben leggyakrabban előforduló kék halál hibakódok
jelentései;Common BSOD Error Code List for Overclocking
0x124 = increase/decrease QPI/VTT first, if not increase/decrease vcore...have to test to see which one it is
AMD nél nincs QPI/VTT, szóval kevés a magfeszültség.
Csinálj képet a többi bios beállításról is mert ami látszik az jó
-
-
Speedvoltage
tag
válasz
AkosAkos #37116 üzenetére
Az csak 1 dolog...az ezelőtti hűtéssel nekem is ment a gép ...terheléskor is ment a gép...néztem a hőfököt simán 40 fok körül ingázott bekapcsoltam az orthost 10 percel később 85 fokon is volt a proci ..viszont ment a gép .
csak nem mind 1 ,hogy hosszútávon meddig fog menni a géped
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
AkosAkos #37102 üzenetére
"Felvettem 3,8GHZ-re már a pályatöltésnél lefagyott(BF3). Felvettem a CPU Voltage-t 1,5-re,így már tudtam játszani fél percet aztán fagyott ki,aztán a böngésző is érdekesen nézett ki....sőt,már a Windows se működött úgy mint előtte,újra kell indítani,de mielőtt belépek a játékba, semmi gond. Hogy tudnék 3,8-on játszani? Vegyem feljebb a feszültséget?"
Update: 3,6GHZ-en tökéletesen megy. És lehet,hogy igazad van RetepNyaraB,mert egy kicsit húztam a VGA.t és több FPS-em lett.....akkor most a proci gyenge vagy mi? Mert eddig mindenhol ezt mondták és szerintem is a proci nem tudja kihajtani a VGA.t,,,
Egyébként most 1440x900-on játszok,de majd fogok venni egy Full HD monitort. Mennyivel lesz kevesebb FPS-em(most kb. 40 van Highon)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung topic
- Still Wakes the Deep: Siren’s Rest DLC teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged