Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
válasz
winben #46803 üzenetére
Üdv Winben!
Hasonló cipőben járok, szintén most váltottam hosszú évek után AMD-re, és most próbálom összeszedni a tudnivalókat a különböző beállításokkal, tuninggal kapcsolatban.
Első kérdésedre a válasz, hogy BIOS-ban a PBO-t (Precision Boost Overdrive) Enable-re kell állítani. Ez fogja magától a bázis és a boost órajel között terhelés függvényében állítani a magok frekvenciáját.
Ezzel nagyjából meg is vagyunk. A gyári hűtő, és az általad írt hőmérséklet teljesen rendben van az én tapasztalataim, és olvasmányaim alapján - viszont olyan tuningba kár lenne vele belekezdeni, ami minden mag órajelét egy állandó, gyárinál magasabb frekvencián tartja.
Ez nem hozna kiemelkedő teljesítménybeli különbséget, viszont a gyári hűtő nem bírna el az ezzel járó plusz feszültség okozta hőmérséklettel.
Az 500 wattos táp bőven elég kell hogy legyen ehhez a rendszerhez, feltételezve, hogy nincs rengeteg HDD-d, SSD-d és egyéb különböző USB-s eszközök.A témában ajánlom a https://www.gamersnexus.net/ cikkjeit és youtube videóit!
Ha esetleg azóta Te is többre jutottál már a témában, akkor szívesen várom tapasztalataid!
Én egy B550-es alaplappal és sima Ryzen 5 3600-as procival próbálkozom, Cooler Master 240-es vízhűtéssel - de erről például el kell mondjam, hogy a korábbi i5 6600K-s procimat 100%-os fordulatszámon szobahőmérséklet alá tudta hűteni terhelés nélküli állapotban, itt pedig teljesen mindegy mennyire megy a hűtő, 45 fok alá nem tudja vinni, terhelés közben pedig gyári órajeleken használva is 79-82 fok közé megy fel. Ez számomra elég szokatlan, de állítólag ez normális.
Amin én gondolkodtam, hogy manuálisan alul lehetne feszelni a procit, hogy kevésbé melegedjen - állítólag ez a teljesítményre is jó hatással van, méghozzá órajel emelés nélkül is.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K - Garancia
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest