- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
joker1220 #27687 üzenetére
1, én nem vagyok elektroműszerész, semmiféle ilyen irányú képesírtésem sincs.
2, Már a zx80 elött is és azóta is minden számtek fejlődéssel kapcsolatos technikai dolgot elolvasok, szóval a lexikális tudásom mára egész szépen kikerekedett, de sajna manapság nagyon szegény vagyok, és nincs lehetőségem a gyakorlatban ezeket a dolgokat letesztelni, tehát a fórumon felbukkanó régi tunning mesterek biztosan sokkal többet tudnak nálam ezekről a dolgokról.Az elektromos jeleknél (és bármilyen más jelnél is) van egy olyan hogy SNR,(singal to noise ratio) a jel-zaj arány. Ez így van a FSB adatbuszán a VTT-nél is. Az aktuális SNR-t nagyon sok tényező határozza meg (pl a környezeti tényezők (hő) ), és szükség esetén a feszültség növelésével növelni lehet az SNR-t (tehát a jel aránya a zajhoz képest nőni fog). Az idézett 1.1V szerintem csak a 45nm-es procikhoz tartozó referencia érték, és igazából az a lényeg, hogy 0,4V-os külömbség legyen meg.
A 775-ös prociknál én azt vettem észre hogy egy csomószor nagyobb VTT-vel is el lehet érni a kívánt stabilitást, ahelyett hogy a Vcore-t növelné az ember, ami azért jó mert kevesebb Vcore = kevesebb hő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged