- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
CSiMi_ #11444 üzenetére
szűkebb időzítéseken működik.
az ideális a minél magasabb órajel minél szűkebb időzítések mellett
egy 1066-os ram cl5-ben sacc/kábé egyenlő egy 800-as rammal cl4-ben
viszont a 800 cl4-ben 1.8v körül szokott meglenni, az 1066 meg 2.0-2.1v körül, tehát ha 2.1v-ra belövöd a ramot, és cl4-re, lehet egy 900mhz-t is tud, ami bőven odaveri az 1066-os cl5-ös ramot, tehát a 900mhz cl4-ben. ami ma kikerült a gépből kis crucial 2gb-os modul, 2.3v-on majdnem 1000mhz-t ment cl4-ben, ha jól emlékszem 980 körül állt meg, az már igen jó eredmény, jobb mint az 1066@cl5. én ezért szoktam ezt ajánlani. ha 1.8v-on tudja a 800@cl4-et, akkor 2.0v-on biztos tud 800+@cl4-et, 850, 900mhz, ami jobb mint az 1066@cl5.
egy 450*8-ra belövöd a procit, szépen kiteszteled, a lapot is hátha már kér plusz feszt a 450-es fsb-hez, belövöd 2.0v-ra a ramokat, és 2.0-ás szorzóval 900mhz-n hajtod őket. Szerintem tuti recept. Feszeket szépen kiteszteled, proci, lap, ram, ne fűtsön és fogyasszon pluszba, viszont 450-es fsb-hez már lehet kell vtt-t emelned 1.1-ről, 1.2 még mehet neki bőven, vagy köztes érték 1.1 és 1.2 között ha tudsz olyat állítani, de lehet leszarja, megy simán. Mert a vtt a kulcsa a magas fsb-nek, aztán 333-ról 450-re, hát nemtudom, lehet már megérzi, bár, én 500-as fsb-hez is asszem még 1.1-et használtam, de ez kétes emlék, majd most pénteken tesztelek én is megint.Szerk.: szerkesztett kérdésedre a válaszom passz, proci függő, nincs két megegyező proci, hogy az mit tudhat, passz, lutri. A 8600-at a 10-es szorzó miatt szeretik a tuningosok, mert magasabb órajelet lehet vele elérni extrém tuningnál. Nem mindegy hogy 600*9-en áll meg mert az fsb-ben ennyit bír, vagy 600*10-ben ha feszelni s hűteni úgyis tudják.
Tehát ezek miatt hétköznapi fehér embernek a 8600 szerintem felesleges, nem használod ki a magasabb szorzót. És még valami olyasmi is rémlik, hogy több feszt is kérnek általánosítva. Jó ez az e8400
Szerk2.: milyen beállításokat milyen feszre sikerült kitesztelned? pl a 333*9-et milyen bios feszültség értéken hozza stabilan, és az windoze alatt terhelve mennyire esik le?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Filmgyűjtés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest