Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Sziasztok!
APC túlfeszvédős elosztókkal kapcsolatban kérdeznék. Ahogy nézem vannak az 5 aljzatos verziók, ~1kg tömeg körül, és a 6-8 portos 'bázisok', amikre viszont már 16kg-os tömeget írnak. Tehát akkor az aljzatszám mellett ennyivel komolyabb védelem is van benne, ami ezt a tömeget indokolja, mert mi alapvetően köztük a különbség?
Ezen felül gondolom már csak rajtam áll, hogy akarok-e plusz USB / antenna / telefon csatlakozó védelmet, illetve, hogy hány aljzatra van szükségem, igaz? Vagy más különbségek?
Konkrétan ezek között vacilálok:
Alap 5 PM5-GR [link]
USB-s 5 PM5U-GR [link]
Antenna 5 PM5V-GR [link]
USB-s 6 PM6U-GR [link]
Antenna, telefon 8 PMF83VT-GR [link]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Pityu.
nagyúr
-
BB9000
senior tag
230V os elosztó hosszabbítóból a gagyi kínait nem javaslom. A Legrand megvehető. Ha olcsón akarsz kijönni, akkor magad építed meg. Pl. ebből: Legrand 695009 4 Plug.
Ez egy kész darab. Egész vállalható. Ha igazán jót szeretnél venni, akkor fém házasat veszel. Az persze elég drága.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
A LAN kábelen bejövő áramlökés elleni védelemre ezt javaslom: APC ProtectNet Ethernet Pnet1GB. Így kell bekötni.
A kombinált eszközökben lévő RJ45 csatlakozókba jellemzően csak a telefon által használt középső érpár védelmét építik be, ezért azok LAN védelemre nem elegendőek / nem megfelelőek.
Egy kivétel: Ez a kombinált eszköz egy laptop védelmére megfelelő: APC SurgeArrest Essential C8 (PNOTEPROC8-EC)[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Milyen túlfesz védő aljzatot javasoltok, amiben van RJ45-ös aljzat is? (Internet LAN kábelen jön be a lakásba)
-
BB9000
senior tag
A túlfesz védő beiktatása nem fogja megszüntetni a zajt. A laptop tápegységét kell lecserélned vagy megjavíttatnod. Az felelős a 18V egyenáram szolgáltatásáért. A zaj forrása a 18V-os feszültségen lévő zavar.
A túlfesz védőbe további hosszabbítót bedugni nem javasolt, mert a védelem szintjét csökkenti. Erről már írtam korábban. Olvass vissza.
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Egy APC PM1W-GR túlfeszültség ellen védőt néztem ki.
Ha jól látom ez zajszűrős is.
A laptopban van alapzaj ami fülhallgató esetén elég zavaró, ha kihúzom a töltőt és csak akksiról megy akkor megszűnik ez a zaj, több konnektorban csinálja, ez az APC zajszűrős túlfeszültség védő megszüntetné ezt a zajt?Azt akarom még kérdezni úgy is működik a dolog ha ebbe bedugok egy normál elosztót vagy ahhoz több dugaszos túlfeszültség védő elosztót kell venni? (elnézést ha bugyuta a kérdés )
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
ssgk
aktív tag
Na múltkori vihar kijátszotta a túlfesz védelemmel ellátott elosztót. Egymás után 5x-6x kapcsolt ki be, (gondolom, összeért a nagyfesz az úton, s elment valami a gépbe....
-
BB9000
senior tag
válasz zolee3000 #431 üzenetére
Mégegyszer az APC termékgarancia feltételeiről.
Itt található. -
BB9000
senior tag
Két különböző dologról beszélsz. Az egyik a termék-garancia. Ez a 2 év. Azt jelenti, hogy ha az elosztó a garanciaidőn belül meghibásodik, akkor javítást ill. cserét kérhetsz a forgalmazónál.
Mivel ez az eszköz rendeltetésénél fogva egy védelmi eszköz, ezért a gyártó garantálja azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt meg fogja védeni a szabályosan rácsatlakoztatott eszközeidet. Ha ezt a gyártó hibájának felróható okból nem tenné meg, akkor további feltételek teljesülése esetén kártérítést fizet neked. Ennek felső összeghatára 100 ezer EUR. Erről korábban már itt írtam: #382.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
APC termékekre a weboldalon lévő információk a mérvadók, független attól, hogy a bolt ? év garnaciát ad, 2 - vagy akár 10 évet (ez csak akkor lehet érdekes, ha a bolti több mint a gyártói). [link] a Műszaki információk fülön, alul található az élettartam garancia EU területén belül megnevezés. Nem szükséges a regisztráció, az csak akkor, ha különleges , pl garancia kiterjesztésére szolgál.Az élettartam garancia pedig jelen esetben normál garanciának számít.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Tudomásom szerint csak Németországban van élettartam garancia, nálunk max 10 év, vegyed fel a kapcsolatot a MAGYAR forgalmazóval, mert nem a bolt adja a garanciát. Pl ha Aqua-ba veszed egyből 10 év.Ha netalántán ahol vetted, nem az itthoni forgalmazón keresztül került forgalomba bukhatod a garit, bár ez pl a Bosch termékekre(kéziszerszámok) nem vonatkozik, de sok termékre meg igen ...
Most nézem Aqua is 2 év erre, de lehet csak elírás .. A hazai forgalmazó a mérvadó ..
[link]
Garanciális feltételek Teljes élettartamra szóló (csak az Európai Unió országaiban)
De egyeztetni kell velük,,, szerintem ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Media markt-ban van olyan elosztó,ami ajánlott kategóriába való ? 2 dugós elég lenne.
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Vettem egy APC PMF83VT-GR túlfesz. védős elosztót. A bolt két év garanciával árulja, de a gyártó úgy tudom ennél jóval szélesebb körű jótállást biztosít. A fent linkelt weboldalán legalábbis az áll, hogy "Teljes élettartamra szóló: 100,000 Euro". A kérdésem, hogy ezt hogy lehet érvényesíteni? Regisztrálni kell a terméket a weboldalukon? Van erre valami időbeli limit, ameddig ezt meg kell tenni, hogy ne vesszen el ez a lehetőség (pl. 5 napon belül)? Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Johnny198612 #429 üzenetére
A védőföldelés megfelelőségét villanyszerelő vagy érintésvédelmi szakember tudja megállapítani. Abban a speciális esetben, ha van ÉV relé a hálózatban, minden szabályosan van bekötve és minden jól működik, akkor te is le tudod tesztelni annak működését. Ezt azonban kellő körültekintéssel kell csinálni, nehogy megrázzon valakit az áram.
1. fázisceruzával ellenőrzöd, hogy az adott konnektor melyik oldalán van a fázis.
2./ offline állapotban készítesz egy teszt eszközt. Ne legyen bedugva!!!!
3./ védelmi intézkedések: Az ellenőrzés idejére a teljes területen minden személyt el kell távolítani az elektromos eszközök környezetéből, továbbá minden elektromos fogyasztót ki kell kapcsolni vagy ki kell húzni. Ugyanis, ha mégsincs ÉV relé, vagy csak nem működik, akkor a fogyasztók külső palástján meg fog jelenni a hálózati feszülség! Mosógép, hűtőgép, vasaló, satöbbi mind mind rázni fog és akár halálos áramütést is okozhat! Azok az eszközök, amik egyébként nem ráznának!!!! Figyelj oda, mert akár a lakás másik részében lévőket is érheti a tesz idején áramütés. Ne tesztelgess csak úgy!!4./ A teszt eszközt rácsatlakoztatod a földelt konnektorra.
A teszt eszköz egy sima fogyasztó, csak kissé máshogy bekötve. Legegyszerűbb egy villanykörte foglalatban. Szigetelést is tegyél rá!
A fázis oldali áramvezetéket kötöd a fogyasztó egyik lábára, a védőföld vezetéket kötöd a másikra. A sima föld vezetéket rövidre vágod és szigeteled.Ha a teszt eszközt rácsatlakoztatod a hálózatra, akkor az ÉV relének azonnal le kell oldania. Ha ez történik, akkor minden jó. A teszt eszközt húzd ki a konnektorból, majd kapcsold vissza az ÉV relét és készen vagy 1 konnektorral.
Két másik eset is lehetséges:
1./ Nem old le semmi és a teszt eszköz folyamatosan működik. (ég az izzó) Ilyenkor nem megfelelő a védőföldelés, vagy nincs ÉV relé a hálózatban. Villanyszerelő szakembert kell hívni az áramütés megelőzése miatt. Erre az egy tipikus reakció: De hát működik minden már 20 éve és még sose volt baj. Jó lesz ez így ezután is. NEM LESZ JÓ! Azt, hogy eddig nem történt baj, azt a jó szerencsének köszönd és azonnal javíttasd ki a hibát, ahogy észrevetted.2./ Nem ég semmi, nem történik semmi. Valamit elkötöttél, vagy nincs bekötve a védőföld vezeték a hálózatban. Ellenőrizd a teszt eszközt. Ha az rendben, akkor a további teendők megegyeznek az előző pontnál leírttakkal. -> Villanyszerelő szakember
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Egyreszt aggodom a cuccaimert, masreszt van egy problema amit szeretnek kivedeni tulfesz vedokkel.APC termekek tetszenek.
Ezekre a kerdesekre keresem a valaszt:
1. Hogyan tudom megallapitani, hogy a konnektor megfeleloen foldelt-e? Ha jol latom a jol fizeto lifetime garancia elbukik ezen.2. Mikrohullamu antennas netem van, amit a szolgaltato ugy oldott meg, hogy egy POE adapter adja a feszt a teton levo antennanak, ami be van iktatva a router es az antenna koze. Ez az adapter kornyekbeli villamlasoknal gyakran elszall az antennatol a LAN kabelen lejovo tulfesztol.
Masreszrol a kabelek merete miatt ugyanoda lenne bedugva ez az adapter, ahova a PCm, a router es a NAS is lenne. Bar ezt valszeg meg kene szuntetnem hosszabb LAN kabelekkel.De ekkor is az lenne a kerdesem, hogy a LAN kabelen (RJ45 csatlakozo) lejovo tulfesz vedelmere is van eszkoz? Eddig csak telefondugoval lattam vedoket (RJ11 csatlakozo)?
Ha lenne RJ45-os azt be tudom iktatni az antenna es a POE adapter koze? Vagy akkor nem vinne fel a tapot az antennanak?
Vagy eleg, ha az adaptert dugom be az egyik tulfesz aljzatba? Ilyenkor elobb mindenkepp szetsul az adapter, mint most is, nem? A tulfesz vedo megakadalyozna, h a fesz a LANbol ne menjen tovabb a router fele?Bocsanat a sok kerdesert, talalgatok, hogy mit tudnek csinalni. Ha valakinek van otlete, szivesen fogadnam.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Konkrét tapasztalatok: Amíg nem használtam villámvédett elosztókat, addig villámcsapás miatt tönkrement jópár eszközöm. TV, videofelvevő. Amióta használom a védelmet biztosító elosztókat, azóta nem ment tönkre nálam semmi.
A villámcsapás másodlagos hatása ellen véd az elosztó. Ez azt jelenti, hogy ha belecsap a villanyvezetékbe, akkor nem ez fog megvédeni, hanem az elektromos hálózaton meglévő/vagy hiányzó egyéb villámvédelem.
Ha 200-500 méteres körzetben becsap valahol a villám, akkor viszont az történik, hogy a falban futó villanyvezetékben indukálódik hirtelen egy óriási feszültség. Ez a feszültség egy áramlökés formájában jelenik meg a fogyasztási pontokon. Ha nincs védelem, akkor az eszközök tápegységei kapják a "pofont". Ha van védelem, akkor az elnyeli/elvezeti az energia nagy részét és nem mennek tönkre a védett eszközök. Az elosztóba bedugott - gépbe menő kábelen is keletkezik/indukálódik villámcsapáskor feszültséglöket, de a vezeték hosszával arányosan az jóval kisebb, mint a fali vezetékekben keletkező. Csak ezt a kis feszültséglökettel kell megbirkóznia az eszköznek. Magyarázat: A falban futó vezeték akár 10-15 méter hosszúságú is lehet, míg a betáp kábelek csak 1-1,5 m hosszúak.Akik azt írják, hogy nem ér semmit, azok vagy nem tudnak semmit, vagy ha tudják a dolgokat, akkor arra az esetre mondják, ha a villám pont a te házadba csap be. Olyankor a villámcsapás elsődleges hatása ér, amit valóban nem tud kivédeni egy elosztó. De mint fentebb leírtam, az elosztó nem is erre az esetre van kitalálva. Annak az előfordulása viszont sokkal nagyobb, hogy 200 méteren belül valahol becsap a villám. Ekkor jön a másodlagos hatás, ami ellen az elosztó véd.
Az ellen nem véd, de a vízbű veszi ki a zoxigént. Teccikérteni?
-
törölt tag
http://electronics.howstuffworks.com/gadgets/home/surge-protector1.htm
Az irodalom szerint a varisztor a rejtély kulcsa, amely változó ellenállású a feszültség függvényében. Látható az ábrán, hogy összeköttetést ad a feszültség alatt lévő és a föld pólus között. A szöveg szerint, amikor a feszültségszint meghaladja a "névleges értéket", akkor vezetővé válik és a "feszültség felesleget" a földvezetékbe vezeti el.
A dugóban lévő föld vezeték érintésvédelmi célokat szolgál.
Az irodalom választ ad a problémámra, azaz a túlfeszültséget nem a "másik földvezetékbe" vezeti el, hanem önszabályozó módon kezeli azt. Vagyis használhatok surge protectort, az a PC-met a (kisebb) hálózati feszültség megugrásoktól védeni fogja. (Bocsánat a szakszerűtlen terminológiáért, mert nem ismerem azokat.) -
Iomega
addikt
-
törölt tag
Köszönöm a válaszod!
Valszeg nem jól fogalmaztam... Az az alapvető problémám, hogy ha földeletlen dugaszolóaljzatot használok, akkor is alkalmazhatok-e surge protectort? Az ugyanis az elképzelésem, hogy azért van földelt dugója a túlfeszültségvédőnek, hogy a megugró feszültséget a dugón keresztül a dugaszolóaljzat földelésén vezesse le. Mert ha nem tudja hová levezetni, akkor leég, mert nincs elvezetési lehetőség. Jól gondolom vagy sem? -
jeni
félisten
válasz #28250368 #422 üzenetére
Ezen 3600 Joule van írva
Nem utolsó hanem az első megoldás,hogy földelt csatlakozót használj minden olyan eszközhöz amelyekhez elő van írva!
A túlfesz. védők nem egyszer használatosak! Rá vannak írva mennyi Joule lökést bírnak ki.
A konyhából és a fürdőszobából is tudsz földelt csatlakozást bevinni a szobába.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
(Egy hozzászólásom írás közben elszállt, ha mégsem, akkor sorry a duplázásért!) Abszolút analfabéta vagyok, így kérnék tanácsot. Az az alapvető problémám, hogy ott ahol a számítógép van, nincs földelt dugaszolóaljzat. Ha egy túlfeszültségvédő elosztót veszek, akkor az "egyszerhasználatos" lesz-e, mert szétég egy áramlökés esetén? Vagy van-e olyan eszköz, amelyet így is használhatok túlfeszültség védelem céljára? (Tudom, földelt vezetéket kellene kihúzni az órától, de ez lenne az utolsó megoldás.)
A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
Iomega
addikt
Köszönöm neked is a választ!
Néztem ezt én is, 2690Joule-t tud, viszont a Philips SPN 4085 még hatékonyabb (3600J-s) Az ára is kedvező.
A jelenlegi Belkin aljzatom, szintén 3600 J-s.Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Met
nagyúr
Valakinek volt tapasztalata hogy villámcsapáskor tényleg véd vagy nem az ilyen elosztó?
Mert itt a fórumban több helyen írják hogy nem ér semmit."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
titán
Hello!
Én egy APC PMF83VT-GR mellett tettem le a voksomat, ennek a legerősebb a joule védelme, masszív egy szerkezet, bika kapcsolóval. Emellé vásároltam egy APC PNET1GB szerkenytyűt is, ez a lan kábelről vezeti le a túlfeszt a földelésbe, még ezt nem kötöttem be, a földelést is rendbe akarom majd tenni.
-
Iomega
addikt
Köszi a hozzászólásodat, segítségedet!
Sajnos pattintós, nem csavarozott a ház, de ezt úgyis meg tudod nézni azon, ami neked is van.
10E-ért nem lehet kapni, sőt egyáltalán nem találok, pedig Ebay-en is néztem, csak az újabb létezik, az meg nem védett koax+telefon ellen.Philips SPN5085/C 3600 J
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
jeni
félisten
ha szétszedhető és kapsz u.a olyan kapcsolót akkor igen,nekem is ilyen van és még hibamentes. ellenben ha rosszul rakod össze vagy nem pontosan oda valót és ebből akár a lakásod is leéghet emiatt.
de egy ilyen cucc 10000Ft és nincs gondod vele,hogy újat kapsz.
nézz körül a APC gyártó termékeik között is.
olcsó megoldás ha a kapcsoló nem cserélhető akkor fixen bekötöd és kívülre ráteszel egy APC PM1W-GR dugót amire 10 év gari van (hátrány nem kapcsolós). Esetleg egy ilyen kapcsolhatósat.
Ez az amit érdemesebb venned.[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Van egy Belkin túlfesz elleni aljzatom, de mostanában a kapcsolója, bekapcsoláskor serceg. Ha csak egy eszköz van csatlakoztatva, mondjuk egy laptop, akkor nagyon halk bekapcsoláskor, nem feltűnő a hang, viszont, ha két fogyasztó eszköz is csatlakoztatva lesz, abban az esetben már hangosan serceg bekapcsoláskor, van amikor enyhén szikrázik is.Kapcsolót lehet benne cserélni, vagy kuka?
Sajnálnám, ha ki kellene dobni, mert ez a komolyabb típus, tv, telefon is védhető, 10 éves már.[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
milu
aktív tag
Van egy régóta nem használt KOPP (1db) Master-(2db) slave túlfeszültség védelemmel rendelkező elosztóm, két fényjelzésre alkalmas. (A neten sajnos nem találtam meg az eszköz linkjét)
Kérek segítséget, hogy kell optimálisan rácsatlakozni, hogy a megfelelő védelem meglegyen?
A Master csatlakozóra mit kell csatlakoztatni?
A slave-re a védendő termékeket kell csatlakoztatni? (mert most pirosan világít a kijelző)[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
A régebben épült házakban, ahol nincs fi relé, ott bizony érheti kellemetlen meglepetés az embert. Ha te ilyen házban élsz, akkor javaslom, hogy ha teheted akkor szereltesd be utólag.
A két eszköz között a különbség a villámvédelem erősségében és a készülékbiztosításban van.
A PM6-GR -ben erősebb védelem van, továbbá arra vonatkozik az a készülékbiztosítás, amiről itt a fórumon is írtam már.
A PM5V-GR -ben gyengébb a védelem, és nincs hozzá készülékbiztosítás se.
Az árkülönbség minimális, tehát a PM6-GR jobb választás. -
ariel96
aktív tag
Köszönöm a felvilágosítást.
A régebben épült házakba nem tettek fí relét, akkor ott ha meghibásodik egy elektromos berendezés, az életveszélyes lehet?Ez is van olyan jó, mint amit ajánlottál?
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Az érintésvédelem célja: az elektromos, vagy nem elektromos berendezések érinthető részei meghibásodás, vagy üzemszerű működés közben ne kerülhessenek feszültség alá.
Kevésbé szárazan fogalmazva: pl egy kávéfőző fém részei a kávéfőző fűtőbetétjének meghibásodása esetén feszültség alá kerülhetnek (rázhatnak), ha a kávéfőző érintésvédelme nem megfelelő. Ha a kávéfőző érintésvédelme (földelése) megfelelő akkor a fűtőbetét testzárlata esetén lekapcsol a kismegszakító, tehát az érintésvédelmi rendszer megóvott valakit egy
áramütéstől.A védőföld vezeték a háztartásokban az érintésvédelem része. A védőföld vezetéknek sárga-zöld kábele van. Ezen normál esetben nem folyik áram. Ha mégis folyik, akkor az azt jelenti, hogy valami nincs rendben és éppen ráz az áram valakit, vagy bármikor megrázhat. Hogy ne legyen halálos az áramütés: az életvédelmi relé -rövid nevén ÉV relé, tudományos nevén fí relé- gondoskodik arról, hogy ha 30 mA nél nagyobb áram jelenik meg a védőföld vezetéken, akkor leválasztja a fázist. A védőföld is a földelésre van kötve, éppúgy, mint a kék színű null vezeték, de a konnektorból indulva az ÉV relé után van a közös pontjuk.
Tudni kell még, hogy az összes háztartási készülék, amely működése életvédelmi szempontból veszélyes védőföld-del ellátott dugalj-jal szerelt. Ezek csak "földelt" konnektorba csatlakoztathatóak. Ebben a szóhasználatban a "földelt" azt jelenti, hogy védőföld vezetékkel ellátott. Az ilyen készülék belül úgy van kialakítva, hogy a készülék külső, "érinthető" fém részei a védőföld vezetékhez csatlakoznak. Pl. a mosógép, hűtőgép, kávéfőző burkolata. Zárlat esetén ha áram alá kerülne a burkolat, akkor nem érheti az egyént 30 mA-nél nagyobb áramütés, mert azonnal leold. -
ariel96
aktív tag
Túlléptem a szerkesztésnél az időkorlát.
Valamikor régen vásároltam ehhez hasonlót az MM-ben. Volt rajta koax, ethernet és telefon csatlakozási lehetőség. Amikor kijött a szerelő, az volt az első dolga, hogy kihúzta a túlfeszültségvédős dugaljból a koax kábelt, és közvetlenül bedugta a TV-be. Akkor most szükség van erre, vagy sem? Egyébként volt egy élményem ezzel a szerkezettel kapcsolatban (német gyártású) - egyszer véletlenül rá ejtettem valamit (nem súlyos tárgyat!) arra a kábelre, amit ebbe csatlakoztattam, erre a dugalj kilökte magából a csatlakozódugót.
Aztán vettem túlfeszültség ellen védő elosztót is. Most szeretnék venni olyat venni, amilyet ajánlottál. Van ahová ez is elég lenne, de nem tudom, hogy ez minőségben eltér-e a másiktól. Legalább 3 db-t kell vennem.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Aventurium #400 üzenetére
Csak a védőföld vezetékre szabad kötni az eszköz földelő kábelét! Ha véletlenül a konnektor sima föld vezetékére kötnéd, az rosszabb lenne, mintha nem is használnál ilyen eszközt. Ha a konnektorban nincs védőföld, akkor azzal kell kezdeni, hogy legyen!
A radiátor, vízvezeték, és egyéb "remek" ötletek felejtősek.[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz Aventurium #400 üzenetére
Nekem a radiátor cső megfelelőnek tűnik, de én nem vagyok szakember. Ha nem radiátoros a fűtés, akkor egy csap is megteszi - a csőrendszer ott is el tudja vezetni, amit kell.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automobilista 2
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Kuponkunyeráló
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest