Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Hali,
Egy 1.8-as hardver verzioju routerem van. melyik vargalex build-ot ajanljatok, amivel megy a WAN port? (DD-WRT-vel nem ment)
-
vampire17
addikt
Szuper, megy vargalex firm-jevel a WAN!
Egy kerdes. mi a helyes beallitas a Dinamikus DNS-nel, ha no-ip-t hasznalok?
Nalam most igy van:
Az IP cím forrása: halozat
Halozat: Wan
IP-cím változás ellenőrzése minden: 10 perc
IP-cím változás ellenőrzése minden 12 ora
Ez igy jo lesz, vagy az ip cim forrasahoz mas kell?
-
vampire17
addikt
Alapertelmezetten a 443-as porton tudsz kivulrol bejonni.
Ehhez engedelyezni kell SSH nal a "Távoli hostok csatlakozásának engedélyezése a helyi SSH továbbított portokhoz. " menut, illetve a tuzfal "forgalmi szabalyok" nal a "Luci_HTTPS"-t. Itt adhatsz meg tetszoleges portot is.
en igy csinaltam, de csak fel oraja van fenn ez a firm, szoval.....
-
vampire17
addikt
Ujabb problemaba utkoztem
Tavolrol probalom felebreszteni a gepet WOL-al, de nem akar osszejonni....
a metodus a kovetkezo: Belepek mobillal LuCI-ba (mobilnetrol), es ott ranyomok az ebresztesre. Viszont a gep nem ebred.... Mi lehet a gond? esetleg valamit meg be kell kapcsolni?
A gepen aktiv a WOL, a Regi WRT54GL routeremmel ugyanis siman ebredt DD-WRT alol, ugyan ezzel a technikaval...
-
vampire17
addikt
válasz hudyfiu #31049 üzenetére
Kozben rajottem h a br-lan a megoldas
De azért köszi a helpet!Most mar megy minden faxan! Meg a no-ip miatt izgulok, nem tom, valamiert nem akart befrissiteni, amikor beirtam a hostot... a no-ip.com admin feluleten kellett atirnom az IP-t... Remelem a megfelelo idokozokben frissiteni fog...
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
A Vargalex buildot (1.1.4) hasznalom es a gondom, hogy a router nem menti el a valtozasokat. Ha uj porot nyitok, vagy a DHCP-hez uj statikus cimet adok, nem menti el. a portot ugyan alkalmazza, de ha a mentes es alkalmazasra megyek, azt sem menti el... A regebben mentett dolgok (portok stb...) megvannak, csak az uj valtozasok nem mennek valamiert...
Valami otlet?
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz Intruder2k5 #34729 üzenetére
Kozben megoldodott, frissitettem a legujabb build-re.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Adott egy Router, aminek Wifi-jet tovabb szeretnem repeat-elni (masik SSID-vel) egy olyan WR1043ND-vel, amin az 1.1.7-es vargalex build van.
Mi erre a helyes megoldas?? Kerestem, de nem talaltam sehol "repeat" modot a beallitasok kozott...
Elore is koszi!
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vargalex legfrissebb buildja van fenn, viszont tegnap oda nem tudok belepni az admin feluletre. A login meg megy, de ha megprobalok belepni, az alabbi hibauzenet fogad:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute function dispatcher target for entry '/'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: Session data invalid!
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Mi lehet a gond es a megoldas??
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok,
Most toltottem le es elesitettem a Mom's Internet Access helper-nevu kis ugyes MAC filter progit. Az lenne a kerdesem, hogy van arra valami mond, hogy az elerhetoseget a cuccnak valami jelszoval vedjuk? (meg egyket szemfules esetleg kitalalja az oldal cimet.... )
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vargalex buildban van lehetoseg globalis whitelist letrehozasara? Tehat olyanra, ami nem csak a wifire csatlakoztatott eszkozoket szuri... Probaltam a "mom's internet access helper"-t, de az a gond vele, h 10+ MAC cim utan osszecsinalta magat (konkretan meg sem jelenik a lista...) Nincs valami beepitett dolog, amit nem talaltam meg a vargalex buildon belul? Fontos, hogy valami grafikus megoldas legyen, mert gyakran lesz modositva es nem feltetlen szakerto altal.
Ha ez build nem tudna, ajanlnatok egyet, ami igen? A gargoyle-t probaltam, de az a gond vele, hogy nem lehet az engedelyezett MAC cimek melle megjegyzest rakni (ami fontos, leven ez alapjan tudjuk h ki-kicsoda)
-
vampire17
addikt
válasz lasarus1988 #42428 üzenetére
Eloszor hozzaadsz egy uj port tovabbitast.
A peldaban mondjuk nezzuk a transmissiont.
- A forras zona legyen WAN.
- kulso port legyen 9091
- belso zona: LAN
- Belso IP cim: ez legyen a server IP cime. (amennyiben a router-rol akarsz valamit elerni, nyilvan a router IP-jet kell megadni)
- belso port: Az a port, ami magaban az alkalmazasban be van allitva, tehat amivel a belso halozaton elered az adott alkalmazast. Ez esetunkben szinten 9091. (de a transmissionben szabadon allithato)Forras IP, Forras port, kulso IP cim legyen "barmelyik"-re allitva.
-
vampire17
addikt
válasz lasarus1988 #42437 üzenetére
jaja igy jo
-
vampire17
addikt
Udv,
A kerdesem az lenne, hogy valahol azt olvastam, hogy egy routerre kotott (butabb) switch a router eroforrasait hasznalja. Mennyire igaz ez? Tehat ha veszek egy 5 portos TP-Link switch-et, azt meg elbirja ez a router? Nem fog nagyon melegedni, ill tulporogni (a proci)?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vargalex-et hasznalok "TL-WR1043ND V1"
Az a gondom, hogy radugtam egy 8 Gb-os pendrive-t a routerre, folcsatoltam, leformaztam ext4-re de ha elinditom a Transmissiont, akkor fel perc utan ujraindul a router... pedig 15mbit es a net, nem hinnem hogy a nagy savszel tulterheli....
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -65% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest