Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz suste #47285 üzenetére

Azért a tanácsod adni, és leírni, hogy nálam mi hogy van beállítva és úgy miként működik, azért nem ugyanaz. Abban viszont igazad van, hogy nem igazán értek a routerek belső világához, (pont ezért nem is nagyon piszkálom) sem a különféle hálózati konfigurációk kialakításához. Mondhatnám, hogy egy egyszerű user vagyok, aki látott már hálózatot, de ez így nem teljesen pontos. Az alap dolgok mennek, de azért a több hálózati hardver összehangolása már némi utána érdeklődést és olvasást követően megy csak.

A Cisco meg úgy jön a képbe, hogy most minden eszközöm a TP-Link-re van felkötve, ráadásul a TP-Link-ben fix IP címet osztottam ki mindegyiknek és valamivel egyszerűbb lett volna a Cisco IP címét átírni mint a TP-Link IP címét és ráadásul az össze rákapcsolt eszközét is. Mindez mellett a Dune lejátszóban a menüben IP címekkel vannak megadva a különféle média tartalmak helyei, amiket szintén át kell írnom, ha a TP-Link IP címét cserélem le, és abban lövöm ki a DHCP szervert.

Na ennyi. Egyébként pont úgy adod elő, mint én szoktam, mikor a nejemnek magyarázok mondjuk a fotózásról. Mondom a nekem tök egyértelmű dolgokat, ő lelkesen bólogat, aztán kiderül, hogy ami nekem tök egyértelmű volt, arról neki lövése nincs, és fogalma nem volt miről hablatyolok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés