Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mixi80
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
A jelszót már megváltoztattam, ezzel kezdtem a leírtak alapján. A root felhasználónevet is meg lehet változtatni?
Érdekes, hogy ha a chanel 4-re volt állítva, akkor probléma volt a wifi-vel, utána átállítottam 8-ra és jó lett, próbáltam 10-zel is de akkor nem működött egyáltalán a wifi.Üdv!
-
Hunsaman
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hi!
Próbáltam az általad tanácsolt scan funkciót, látja is a master routert, valahogy össze is linkeli (nem igazán értem mi történik), de internet mégsincs a második routerre csatlakozva.
a második routeren kikapcsoltam a tűzfalat, és a DHCP-t, de semmi. titkosítás nincs a routereken, csak MAC szűrés.
Nem értem
A további segítségetekre van szükségem
Ha összejön, esküszöm egy szájbarágós dokumentációt adok közzé a két router összekapcsolásáról, mert én erről nem igazán találtam használható útmutatót.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Soma01
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Ezzel a módszerrel nem csak annyit tesz, hogy csatlakozik a 1043-hoz wifi-n és a LAN portokra kiadja a 1043 "jelét"? Tehát a 841-re dugott (LAN) gépeken lesz net a 1043-tól.
De a 1043 jelét wifin tovább szórja-e? Mert most ide az kellene! (És nekem is jó volna ez a funkció.) -
Hunsaman
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem boldogulok.
Van egy 1043nd-m Openwrt Vargalex-el, lóg rajta egy asztali pc, egy laptop wifin, és ezen van
az internet (ADSL). Van még egy 841nd-m openwrt-vel, ez kint lenne a teraszon. A kettő közt kellene megoldanom a WDS-t. Remélem van aki okosabb a témában, mert gyári firmware-el megtudtam oldani, de openwrt-ben még kezdő vagyok. Legjobb lenne Luci-n beállítani, ha lehetséges (itt még látnám is, hogy mit csinálok), persze ha nem megy, konzolon is megoldanám útmutatással.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Grapet
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
A 8081-es porton elérhető segédfelületen formáztam, szépen fel is mountolta. aztán egyszercsak elveszítette az sda2-t, és nem engedte visszamountolni a LuCI-ból.
Aztán egyszercsak sikerült. :-)De most olyat játszik, hogy 1-10 perc közötti időközönként újraindul.
(De úúúúúgy kivágom!!!!) -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Telón a wifi speciálisban az a rész mindig "soha"-n volt, de sajna mégis lekapcsol
igaz ez még az első 512ramos ROM (2,1-update1)
Ráadásul ezt a beállítást energiatakarékosságnak hivja, de belül meg az van hogy mikor kapcsoljon át adatkapcsolatra......érdekes hogy a 2-t öszzehozzák -de lehet csak a magyarosítás sikerült így?)A kapcsolódott wifire bökve az előugró ablak mindíg 54-et mutat, pedig a luci ugyan akkor sokkal kevesebbet....(ujrakapcsolódás után)
valaki ismer itt valami profibb wifi kezelőt androidra, ami kiírja a sebességet -félek hogy ez a gyári menüpont nem igazán frissül

-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
szia!
android (zte
) vs tplink:
most tesztelgettem kicsit,és a következőre jöttem rá:
teló bekapcs, szépen felmászik 54mbitre, weboldalak szaladnak
teló elalszik (már elég ha csak elsötétül,ilyenkor még visszagombbal éleszthető), wifi szakad
felélesztem a telót, wifi kapcsolódik, de csak 1mbs-en! nyitok egy oldalt, dög lassú.....megállítom a betöltést, majd újraindítom a menj gombbal, oldal már egész gyorsan betöltődik, de csak pár mp múlva éri el az 54 mbs-t a sebesség
a kapcsolat végig 95%, a routertől kb 2m-re ülök
az eseményeket a laptopon elindított luci-ban láttam (Status/Overview/Wireless bekezdés)
sajna az androidban nem találok olyan lehetőséget hogy tartsa fent a kapcsolatot állandóan

tudsz ajánlani valami kis progit a ZTE-re, amiben látom a telón is a kapcsolati sebességet?
jó lenne ezt onnan is leellenőriznivalakinek valami ötlete arra, hogy lehetnen rávenni a routert, hogy visszakapcsolódásnál ne 1mbs-mal indítson, hanem 54-gyel?
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Köszönöm !
Kínomban már betettem az Asus RT-N12-est piros-kapcsolós AP-nek, így tökéletes minden, de azért mégis megnézem és beállítom így a TP-linket is és utána lekapcsolom rajta a wifit , mint Mari néni falun az ujonnan beszerelt gázkonvektort.Kell a qss-file elejébe a script nyitósor ,vagy nem?
Ha beállítom a qss-gombot wifi ki-bekapcsolónak, akkor eza később beállítandó lehetőségeimet (transmission satöbbi) nem kolátozza ?
Kösszönöm ! és elnézést kérek a tolakodásért !
Üdv ... Csi
-
dbius
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
"Éppen most van készítés alatt egy friss verzió"

Eddig a gyárit használtam, mert nem volt olyan dolog, ami miatt ne lett volna elég a tudása, viszont az elmúlt időszakban naponta tapasztalok olyat - legfrissebb gyárit pár napja raktam fel, ezzel is ugyanaz a szitu -, hogy a net megakad, a router elérhetetlen, majd kb. fél perc múlva megy tovább minden, mintha mi sem történt volna.
UTP kábel hibára ezzel kapcsolatban nem gyanakodnék, mert akkor szerintem folyamatos csomagvesztésem is lenne, de ilyeneket nem tapasztalok, ill. a letöltött cuccok is hibamentesen jönnek le.
Viszont ha kész lesz az új builded kipróbálom.
-
rruzsi
tag
-
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex
üzenetére
Téged is megkérdeznélek, a Te fw-eddel mit mondasz a router stabilitására, megbízhatóságára? egy Asus WL-500W-t cserélnék le csak nagyon jó esetben, az elmegy 2-3 hónapokat is hiba nélkül, az áramszünetek miatt nem tudom mit bírna. Ilyesmi eszköz kellene, routerként funkcionálna, semmi komolyabb. Köszi!!
-
VIC20
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
192.168.1.X.
Át is állítottam a router-t 192.168.2.1-re, és DHCP-je is 192.168.2.X-es címeket oszt. Gyári firmaware-rel így rendben volt a dolog.
Most szedtem le az általad készített csomagot (
), este felülírom vele a mostanit, hátha segít.Még egy kérdés: olvastam, hogy létezik RAM-mod, vagyis hogy 64 megás RAM-csipet forrasztani bele. Nem biztos, hogy ezt meglépném, de a TL-WR2543ND eleve 64 megát tartalmaz. (A procija viszont nem gyorsabb) Megéri váltani?
Vagy akkor már inkább egy RouterStation Pro? Kb. annyiba kerül, igaz, abban még nincs wifi kártya.
-
tukko1
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
A transmission-remote és a tranmission-cli csomagokat feltelepítettem, de a script íráshoz nem értek. Tudnál ebben segíteni?
Más!
Ftp-n wifivel milyen másolási sebesség érhető el? Laptop és a router közt 2,6MB/s sebességet mértem, asztali gép (amiben N-es PCI-E wifikártya van) és a router között 3.8-4.6MB/s mértem. -
mrfree
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia(sztok)!
Az új miniDLNA installban kérném segítségedet=segítségeteket.
Próbálom letölteni ssh-h a honlapodról, de nem sikerült. Win alatt pedig le tudtam tölteni
Mindenegy átmásoltam a routerre, de nem tudom installálni az opkgvel sem úgy, hogy a .gz-t teszem fel, sem úgy, hogy kitömörítve. Valószínűleg láma kérdés, de nem értek a linuxhoz. LE tudnátok írni, hogyan kell csinálni?Másik kérdéseim a miniDLNA kapcsán:
- lehetséges, hogy egy könyvtárban csak egy typusú file lehet pl. csak avi, csak mkv? Mivel, nálam ha különböző típusú file-k voltak egy könyvtárban akkor megállt az indexelés.
- hogyan lehet, mkv-t lejátszani?Előre is köszi,
mrfree -
Dasler
csendes tag
-
Dasler
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sajnos nem egészen értem a kérdést de mégis köze lehet a megoldáshoz ugyanis a net szolgáltató egy kis helyi válalat, bérelt vonallal.
Az alap router a régi amit ők állitottak be megbirkózik velük... lehet hogy a MAC adress a ludas ? hogy két routernek különböző... :S -
DonDragonka
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
No igen. akkor meg is csináltam.
De az újabb zip-ben már csak a .bin van oszt jónapot.
Sőt ezt az okosságot, kiírták a honlapon is ahol a FW-ek vannak az általad említett FW-nél. Sőt ott azt írták inkább konfigolj újra mindent, mert az úgy lesz jó. De az újabbnál semmi ilyen infó nincs.Kicsit egyszerűen gondolkozom, de ha írják akkor mentek, ha nem akkor nem. Mind1, pár kattintás és gyorsan vissza is állítottam mindent, 4-5 perc alatt megvolt.
-
Dasler
csendes tag
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Már kezdem magam szégyellni a buta kérdéseimért...
A firewall.user nekem tök üres vagyis csak ez szerepel # This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.
de ez semmi.
Az /etc/config/firewall-ban természetesen ott van minden kiegészítve azzal, amit én írtam bele.
Tehát innen ezt kitörlöm, majd ezt iptables -I FORWARD --src 192.168.1.27 -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00 -j REJECT
iptables -I OUTPUT --src 192.168.1.27 -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00 -j REJECT beillesztem a firewall.user-be a "kikommentezett" rész után? -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Értem és köszönöm!
Eszerint, ha biztosra akarok menni, hogy a gyerek már ne netezzen, mikor én már nem akarom, akkor erre az időpontra ütemezzek egy router újraindítást? Vagy esetleg van valami kevésbé drasztikus megoldás?
Csak úgy, hogy én is megértsem....

Köszönöm Neked is! Megnézem ezt is, de az iptables-t egy hete nézegetem, de még nagyon a sötétben tapogatózom...
-
-
válasz
vargalex
üzenetére
Lemaradtál a témáról, mert közben dbius átszerkesztette a hozzászólását! A kérdés itt csak az volt a paranccsal kapcsolatban, hogy...
mount -t ntfs-3g /mnt /dev/sda1
vagy pedig fordított sorrendben
mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /mnt
mint ext esetén... Tehát az eszköz és a cél sorrendje!

-
obligat
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
igen, végül úgy gondoltam átmásolom az egész mappát, máshová, de persze jöttek a jogosultságok is, azt sem engedte, akkor chown paranccsal az ftp lett a tulaj a users groupban, utána a mappa tartalmát egy csillaggal kijelöltem, mindnek adtam minden jogosultságot.
utána leszedtem és töröltem a másolatot a routerről.tudom, hogy favágó-megoldás, de gyorsan kellett.
egyébiránt kösz mindenkinek.
-
-
p06
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
De nincs fstab-om valószínűleg (nincs az /etc/configban ilyen fájl).
Milyen Package-et kell hozzá telepíteni?
A wiki oldalon találtam egy parancsot de nem telepít:
opkg install block-mount
Unknown package 'block-mount'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package block-mount.Előre is köszi!!
-
raidx
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
A formázás seperc alatt végetért és ugyanazon hibával szált ki mint korábban. Tehát továbbra sem jó. Kábel nem valószínű, hogy hibás mert win alatt jó.
"Formatting partition /dev/sda2
mke2fs 1.41.12 (17-May-2010)
Could not stat /dev/sda2 --- No such file or directoryThe device apparently does not exist; did you specify it correctly?
Formatting partition /dev/sda3
mke2fs 1.41.12 (17-May-2010)
Could not stat /dev/sda3 --- No such file or directoryThe device apparently does not exist; did you specify it correctly?
All done.
Enabling transmission.
Mounting partitions, creating fstab config.
mount: mounting /dev/sda2 on /tmp/overlay failed: No such file or directory mount: mounting /dev/sda3 on /mnt failed: No such file or directory
Copying root filesystem to external drive
Rebooting..."HDD nélküli rebootnál nem kellene eltünni sda2-nek is?
-
rruzsi
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Örülök, hogy itt vagy köztünk, így jobban megy a meló is

Hogy értetted, hogy gyárival? Nem a disabled-overlay van, hanem annyi van hogy amint engedélyezem az is_rootfs 1 -et akkor nem megy végig a boot, viszont ha utána dugom be miután bootolt utána automatán felmountolja a /mnt ba
OpenWrt | vargalex v1.02.1 (trunk, r29492)
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
én beállítottam de majd később indítom újra vagy áramszünetet generálok, de ezt gondolom az etc/config/fstab fájlba kell tenni nem pedig az overlay/etc/config/fstab -ban
akkor elvileg ez a config nekem
config mount
option target /home
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options ''
option 'uuid' '2b2f7edc-40c2-4e92-b6bd-cc6c60a453cc'
option enabled 1
option enabled_fsck 1
option is_rootfs 1nem tudom a home az biztos kell mert a te formázóddal került bele gondolom
-
-
raidx
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
opkg. conf tartalma. Csak az utolsó sort adtam hozzá. A többi eredeti!
src/gz snapshots http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlay
option force_spaceFilesystem Mount Point Available Used
rootfs / 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/root /rom 0.00 B / 6.00 MB 100% (6.00 MB)
tmpfs /tmp 13.48 MB / 14.39 MB 6% (928.00 KB)
tmpfs /dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3 /overlay 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/sda2 /tmp/overlay-disabled 443.51 MB / 478.54 MB 2% (10.31 MB)
overlayfs:/overlay / 648.00 KB / 1024.00 KB 37% (376.00 KB)
/dev/sda3 /mnt 243.05 GB / 366.16 GB 30% (104.51 GB)Mount Points
Mount Points define at which point a memory device will be attached to the filesystemEnabled Device Mount Point Filesystem Options Root Check/dev/sda2 (494 MB) /overlay ext4 defaults yes yes
/dev/sda3 (380924 MB) /mnt ext4 rw,sync no yes
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3945, 92% Akkumulátor
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
am nekem ez van: 5f40526d794c7b159b13fc4bd2e5f469 Előre is köszönöm!

Mindenegy átmásoltam a routerre, de nem tudom installálni az opkgvel sem úgy, hogy a .gz-t teszem fel, sem úgy, hogy kitömörítve. Valószínűleg láma kérdés, de nem értek a linuxhoz. LE tudnátok írni, hogyan kell csinálni?