Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
Ha nem "pumpál" a féked hanem csak "szimplán darál", akkor nincs 8-as / vetemedés a tárcsában -> remélhetőleg csak a betétek rosszak.
Hátulra tárcsaféket szereltetni elég macerás dolog sztem, bár ki tudja...
Ha megérdeklődted akkor lszi írd be a topic-ba, mert engem is érdekelne.
-
mcmike
őstag
válasz
Satan_Claus #90 üzenetére
Tényleg vidéken voltam, és ott nincs gép...
- Olajcserét csináltam, már nagyon ráfért (Castrol Magnatec 10W-40 + szűrő)
- Alkatrészrendelést intéztem: levegőszűrő (iszonyatos állapotban van), benzinszűrő, pollenszűrő, gyertyák (NGK), fékolaj (inkább lecseréltetem), fagyálló hűtőfolyadék (inkább lecseréltetem ezt is)Az egész anyagköltség megvan kb.30k-ból, sztem ez nem sok...
Legközelebb csak 2 hét múlva megyek vidékre, és ott csinálják majd (ismerős)
Hétvégén egyszer csak kigyulladt a motorhibára utaló visszajelző(narancssárga motorblokk) a műszerfalon->rájöttem hogy a hűtőfolyadék ment Min. érték alá. Ez érdekes mert az állapotfelméréskor ellenőrizték a fagyáspont értéket + szintet is, de minden rendben volt a lap szerint.
Létezhet, hogy hőmérsékletcsökkenés (környezet) következtében a hűtőfolyadék térfogata kevesebb lesz?
Amint a hőgomba kinyitott, a rendszer beszippantott egy adag fagyállót a kiegyenlítő tartályból (amit utántöltöttem), azóta viszont sztem stabil a szint.
UI: Első fékek odavannak -> tárcsa + betétek is. Nagyobb sebességről történő lassításkor elég rendesen darálnak. A régi tulaj (nő volt egyébként
) elégtte őket...
-> csere lesz ebből is. Amúgy ki lett takarítva, patika most a gép! Ennyi az össz baj vele, és ez jó hír...
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus #92 üzenetére
Jó duma
.
Hoppá , valamikor kvázi-tag lettem.
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus #90 üzenetére
Számítógép nélkül?!
.
-
lsc
nagyúr
Hali
Kihal a topic v. mivan? -
Omni
aktív tag
A kézikönyv szerint az üzemanyagtartály térfogata 50 liter. Kezdem kitapasztalni a mutató müködését. Sokáig Full-on tartja magát, majd zuhanásba kezd kb 3/4-től 1/4ig, majd ismét tartja magát. Maradék 8-10 litertől már világít.
-
mcmike
őstag
válasz
Satan_Claus #85 üzenetére
Hogyhogy szervó nuku?
Ja én is olyan 42 literre saccoltam, mert 10k-ból kb. 35 ment bele, és fullos lett. Azért az jó dolog hogy ilyen "pici" a tankja. Kevesebb pénzből feljebb megy a mutató. Ettől ugyan nem eszik kevesebbet, de mentálisan mégis jobb érzés...
Igen, ahogy mondtátok is: ez végre AUTÓ...
-
Geller72
veterán
Gratulálunk. Végre AUTÓT vettél..
-
mcmike
őstag
Hát összefoglalva: KIRÁLY!
Nagyon kellemes csalódás, a rövid tapasztalatok alapján:
- A futómű, valami istencsászár. Nővérem 2001 VW Bora-ja jobban kopog, ugrál, nem kezeli ennyire jól az úthibákat. Ez Magyarországon nem elhanyagolható tényező...
- Motornak teljesen egészséges hangja van, 1.4-esnek megfelelően húz, csendes...
- A váltó 1-es sebességben picit sípol -> valszeg sokat volt használva, kicsit kopott lehet a fogaskerék.
- A beépített rádió is kellemes csalódás volt, ráadásul 4 hangszóróval van szerelve. Az összesben ilyen?
- Ajtók enyhe legyintésre csukódnak!
- Féket egy kicsit szokni kell, először kicsit, aztán jóval erőteljesebben fog.
- A teljes átiratási procedúrát a kereskedő elintézte helyettem, már a kész papírokkal, forgalmival várt.
- Az autót kitakarítva, motort lemosva adták át. Pozitív!
- Téli gumik: FULDA, és legalább 80%-osak, ezzel is jól jártunk...
- Ez az autó kifejezetten SPORTOS! Alacsony, még egy Clio-nál is alacsonyabban van a teteje, Astráról már ne is beszéljünk. Az ülések szerintem kényelmesek, megfelelően kemények.
- 10k-ból telitankoltuk, pedig a sárga lámpa már égett. Mekkora a tankja? 42-44-45?Fogyaszási tapasztalatok esetleg valakinél?
Egyszóval az eddigi benyomások: egyértelműen TETSZIK! Jó választás volt (eddigi tapasztalatok alapján)
-
mcmike
őstag
válasz
Satan_Claus #79 üzenetére
Köszönöm, ez jól esik...
-
lsc
nagyúr
válasz
Satan_Claus #79 üzenetére
Amennyire körbejárta a dolgot, kíváncsi vagyok, hogy "élőben" hogy tetszik neki.
-
mcmike
őstag
válasz
Satan_Claus #76 üzenetére
Ma hozzuk el!
-
afrikaiati
csendes tag
általában meg vannak elégedve a toyotával legalább is én ezt olvastam ( a2 auto bild ...stb )
nekem is bejön ez a márka főleg a régebbi yaris és az auris -
Omni
aktív tag
Szép autó. Mennyi is lett végül az ára?
A gyártás helyét alvázszám első két karakteréből egyértelműen megállapíthatod.
JT - japán
SB - angol
VN - francia (pl. Yaris)
NM - törökAz új Corollák valóban japánok, még egy ideg... Aztán "Made in S.A." lesz... Azaz South-Africa.
Olajból kitűnő választás lehet a Castrol vagy a Liqui Molly.. Írd meg ha megvan az autó
-
Boxer001
veterán
Annyi legyen a legnagyobb baj vele.
Miénket múlt héten takarítottuk kívülről, csilli-villi...persze már tudtam, hogy pár nap múlva tiszta gány lesz...hát most nagyon szép koszos megint.
Én 15W40-est nyomtam bele, Agip, lehetne jobb is, de nem igazán volt másra keret, ez kéznél volt, apum tudott adni.Eszegeti sajnos, de ez van.
-
lsc
nagyúr
Hali
Szerintem normál használathoz/nincs gyorsulási verseny, ilyenek/, és ha a kezelési szerint lehet 15W40-est tölteni bele,akkor megfelel az is.Az olaj teljesítményszintjére/API/ kell odafigyelni.Ráadásul a VVTI motoroknál 15000 km-ként kell cserélni, annyit a normális márkák bőven kibírnak. -
mcmike
őstag
-
mcmike
őstag
141.000Km van benne, és ami durva h tegnap felvilágosítottak a szervizben, h ez nem szíjas hanem láncos!
A vezérműlánc meg soha nem hal meg...amúgy a szervizkönyv 150.000-nél írja a vezérműlánc cserét. Akkor majd lecseréltetetem, mert ráadásul nem is kerül sokba.
UI: ez a LIFTBACK állítólag JAPÁN gyártású! A tulaj mondta, mert egyszer alkatrészt kellett rendelni hozzá, méghozzá olyat ami a JAPÁN gyártásúhoz kell. Nemtom h igaz-e, de örülnék neki ha tényleg így lenne....
TOYOTA Corolla 2000/8 Liftback 1.4 VVT-i:
- 141.000 Km (vezetett szervizkönyv)
- klíma
- női tulaj
- vonóhorog -
Geller72
veterán
Én is a 10W-40-et ajánlom. Mostanában minden új autóhoz is az 5W-t írják, aztán eszi, mint az állat. Bőven jó a tizes. Azokat a cseréket végezd el, én amikor autót veszek, minden ilyet alapból cserélek, akármit mond a tulaj. (Utoljára, amikor autót vettem, a tulajdonosa mutogatta, hogy nincs az új olajban 5000 km. Addog ok, de azt elfelejtette mondani, hogy ittas vezetésért elvették közben a jogsiját, és egy év alatt rakták bele azt az 5000-et, tehát mindenképpen cserélni kellett, mert kb pont egy éve volt a csere.)
-
mcmike
őstag
Igen van szervizkönyv, és a használati útmutató is megvan (csak egy kicsit elébe akartam menni a dolgoknak...
). Asszem 5W-40 a gyári ajánlás, de sokan emlegették hogy jobb választás lehet a 10W-40. Ezt nem eszi annyira...
A márka meg azt hiszem Castrol lesz, eddíg azokkal meg voltam elégedve. -
mcmike
őstag
válasz
Satan_Claus #38 üzenetére
Megnézettem a Mayer Toyotánál lévő Liftback-et egy másik szerelővel, azt mondta h semmi komoly baja nincsen. Ajánlja az autót.
Ma megyünk megnézzük még1X kipróbáljuk, aztán lerakjuk a foglalót.Asszem eldőlt a meccs, úgyhogy ténylegesen klubtag leszek...
1.4 VVT-i-be olajat mit írnak elő gyárilag?
Mert egyből ezekkel kezdem majd:
- olaj / olajszűrő csere
- légszűrő csere
- benzinszűrő csere
- esetleg gyertyák is...Mi az amit még érdemes cserélni megvételkor?
-
lsc
nagyúr
Hali
Én is beszállok 2 Corollával, egy 92-es 3 ajtóssal és egy 94-es 4 ajtóssal, mindkettö 1.3-as,88 lovas. -
Omni
aktív tag
válasz
Satan_Claus #49 üzenetére
Úgy rémlik, hogy Japán. Ha JT-s az alvázszáma akkor biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest