Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Total Commander

Hozzászólások

(#3351) fPApi válasza totron (#3350) üzenetére


fPApi
őstag

Én is örülök, hogy örülsz, bár az lenne az igazi, ha belátnád, hogy amit mondtál, az nem biztos, hogy megállja a helyét!

(#3352) partymaci válasza IT user (#3341) üzenetére


partymaci
aktív tag

Köszönöm, valóban azzal akadt össze. :R

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#3353) woodworm


woodworm
veterán

Lehetséges az eszköztárra könyvjelzőzött könyvtáraknál ikon helyett felirat megjelenítése? A tooltip kevés, nem két darabról lenne szó!

(#3354) Fire/SOUL/CD válasza woodworm (#3353) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Sajnos nem lehet. Lehet, hogy van valami plugin, de arról Én nem tudok.
Az eszköztáron az megoldható, hogy lenyitható ikonként viselkedjen egy ikon, és ahhoz hozzá is lehet adni alcsoportokat, de az kínszenvedés lenne esetedben.

Amit javasolni tudok (Én is ezt a megoldást használom), hogy kívánt mappára ráálsz és CTRL+D/Aktuális mappa hozzáadása. A következő CTRL+D-nél meg kiválaszthatod a listából az összes korábban hozzáadott mappát.
Itt szintén van lehetőség a Beállítások/Új almenü segítségével (ha szükséges) csoportosítani a mappákat.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3355) tonyrulez válasza woodworm (#3353) üzenetére


tonyrulez
őstag

Fogod és könyvjelzőkhöz adod a mappát ahogy Fire/SOUL/CD mondta, majd ezeket a csillag gombbal is meg tudod nyitni Ctrl+D helyett:

Ha sok mappa, akkor úgyis előnyösebb egymás alá listázva tenni őket, mint eszköztárra. Igaz nem 1 hanem 2 kattintás így egy mappa.

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#3356) woodworm válasza Fire/SOUL/CD (#3354) üzenetére


woodworm
veterán

+ tonyrulez
Köszi szépen mindkettőtöknek! Néztem ezt a lehetőséget vagy esetleg a Menüsorban a Start listába lehet még hasonlóan betenni. Valószínűleg ez lesz a megoldás.
Egyébként a középső eszköztárat szerettem volna használni, ha már adott a széles monitor.

(#3357) milu válasza Fire/SOUL/CD (#3333) üzenetére


milu
aktív tag

Ha a kereséssel megtaláltam a (példádban felsorolt és) keresett kiterjesztésű fájlokat, hogy/hol lehet azokat időrendi sorrendbe tenni?

(#3358) milu válasza milu (#3357) üzenetére


milu
aktív tag

Megtaláltam! Ha a keresés befejeződik, akkor a jobb oldalon alul az "Ablakba" gombra kattintva már dátum szerint tudom rendezni!

(#3359) Fire/SOUL/CD válasza milu (#3358) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Leírok egy "összetettebb" eljárást, csak az érdekesség kedvéért, hátha mások még hasznát veszik vagy hasznosnak tartják. ;]

Szóval a keresés végeztével az eredményeket ablakba küldjük. Ekkor a szokásos megjelenítés fogad, amiből hiányzik néhány oszlop, ami nem árt ha lenne, pl. dátum és útvonal. Éppen ezért egyedi oszlopokat hozunk létre, még pedig ilyen formán. Ha jól jártunk el, akkor már egyből látszódik az eredménye.
Ennél a pontnál akár meg is állhatnék, hisz az egyedi oszlopok választásának lehetősége bekerült a SHIFT+F1 menübe és azt már bármikor alkalmazhatjuk is, mindkét fájlablak esetén is, de nem állok meg, ugyanis automatizálható, hogy a keresést követően, az ablakba küldés gombon kattintás után, a létrehozott egyedi oszlopbeállítás automatikusan "betöltődjön".
Először is létrehozunk egy új nézetmódot (2. lépés), majd hozzárendeljük a korábbi egyedi oszlopokat (4. lépés).
Már csak annyi van vissza, hogy aktiváljuk az automatikus nézetváltást, amikor is létrehozunk egy új szabályt (3. lépés), amely szabály a keresés eredményekor aktiválódik (4. lépés), amihez hozzárendeljük, az imént létrehozott, új nézetmódot (5. lépés).
Ha OK-val kilépünk a beállításokból, akkor KÖTELEZŐ bezárni a TC-t és újra elindítani, mert csak így lépnek érvénybe a korábbi beállítások.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3360) milu válasza Fire/SOUL/CD (#3359) üzenetére


milu
aktív tag

Fire/SOUL/CD (nagyúr) nagy vagy, ezt a részletes megoldást nagyon megköszönöm, nagy segítség ez nekem! És gyakorlatban sokat fogom használni (az útmutatód alapján beállítottam én is) és kiválóan működik!
Nagyon köszönöm a leírást és az idődet! ha van még további tipped, azt is örömmel veszem!

(#3361) milu válasza Fire/SOUL/CD (#3359) üzenetére


milu
aktív tag

ha egynél több (kettő vagy több) szóra emlékszem a dokumentumból, azt hogy kell beírni a szöveg vagy cím keresőbe? "és" logikai kapcsolatra gondoltam

[ Szerkesztve ]

(#3362) Fire/SOUL/CD válasza milu (#3361) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Itt Word doksik kapcsán volt már szó erről
Nyilván ha sima Text fájlokban keresgélnél, akkor nem kell bejelölni a 2. pontban említett opciót.

(Bocs, hogy csak most írok, beköszöntött a fűszezon, aztán 3 napja megállás nélkül motoros fűkaszával felfegyverkezve dzsungelt irtottam...)

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3363) milu válasza Fire/SOUL/CD (#3362) üzenetére


milu
aktív tag

Fire/SOUL/CD! Nagyon hasznos és egyértelmű a válaszod, nagyon köszönöm!

(#3364) totyaNYC


totyaNYC
csendes tag

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. Van egy meghajtóm, rajta több különböző folderrel (bennük több sub-folderrel). Ezek a folderek tele vannak fájlokkal, melyeknek egy meghatározott részét (Excel 'text' fájlnév listám van a fájlokról) szeretném tömegesen kijelölni és átmenteni egy másik meghajtóra. Kiterjesztés alapú szűrés nem jöhet szóba sajnos, csak fájlnév-alapú. Van-e erre automatizmus a programban vagy egyesével kell keresnem/kijelölnöm őket? Esetleg erre a problémára létezik TC-n kívüli bármilyen megoldás? Válaszaitokat előre is köszönöm!

(#3365) Petyás válasza totyaNYC (#3364) üzenetére


Petyás
tag

Szerintem a Windows is tudja.

[ Szerkesztve ]

(#3366) totyaNYC válasza Petyás (#3365) üzenetére


totyaNYC
csendes tag

Köszi! Közben találtam rá megoldást. Megosztom veletek, hátha hasznos:

- A kérdéses meghajtóra lépve első lépésként ki kell választani a 'Commands' majd azon belül a 'Branch view(with subdirs)' lehetőséget. Így az ablak/fül fogja magát és megjeleníti az összes, a meghajtón lévő fájlt egymás alatt (magyarán 'elfelejtjük a mappákat')

- Második lépésként - most, hogy csak a fájlokat látjuk - fogjuk a kijelölni kívánt fájlok neveit tartalmazó txt-fájlunkat (amiben csak a fájlok neveinek kell szerepelniük, soronként pontosan egynek) és betöltjük a TC-n belül a 'Mark' / 'Load selection from file' menüponton belül. Így kijelöli a megadott fájlokat és mehet a másolás/törlés/áthelyezés. :)

(#3367) milu válasza totyaNYC (#3366) üzenetére


milu
aktív tag

"- A kérdéses meghajtóra lépve első lépésként ki kell választani a 'Commands'..." ezt úgy érted, hogy a TC-ben választod ki a meghajtót..?

Egyébként számomra hasznos a leírásod, részemről köszönöm!

(#3368) totyaNYC válasza milu (#3367) üzenetére


totyaNYC
csendes tag

Szia! Igen, a TC-ben kiválasztod az adott meghajtót és utána következik a 'Commands' és a folytatás. Örülök, hogy segíthettem! :)

(#3369) fPApi


fPApi
őstag

Készítettem egy gombot, mely beállítja a jobb és bal ablakot (/L=”elérés” /R=”elérés”). Rendben működik, de szeretném azt is beállítani, hogy mondjuk a bal ablakban dátum szerint legyen a rendezés. Próbáltam a "sortorder=3"-at utánaírni, de nem működött. Hogyan lehet ezt megoldani?

(#3370) Fire/SOUL/CD válasza fPApi (#3369) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Szvsz csak usercmd.ini fájlba írt parancsok sorozatával kivitelezhető a dolog (így biztosan)
[em_FireAllCommand]
button=wcmicons.dll
cmd=cm_FocusLeft,em_FireChangeLeftFolder,cm_LeftByDateTime,cm_FocusRight,em_FireChangeRightFolder,cm_RightByDateTime

[em_FireChangeLeftFolder]
cmd=cd C:\

[em_FireChangeRightFolder]
cmd=cd D:\

Az usercmd.ini fájlt abba a mappába kell létrehozni, ahol a wincmd.ini is található. (TC Súgó/TC névjegye és ott kiírja hol van)
Mint láthatod, az egyéni parancsokat szögletes zárójelek közé kell tenni ill. em_ előtaggal kezdődnek(pl. em_FireChangeLeftFolder), míg a TC beépített parancsai cm_ előtaggal(pl. cm_FocusLeft). A parancsokat vesszővel elválasztva lehet felsorolni egymás után.

alt="alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""" title="alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""""

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3371) fPApi válasza Fire/SOUL/CD (#3370) üzenetére


fPApi
őstag

Köszi, kipróbálom!

(#3372) Fire/SOUL/CD válasza fPApi (#3371) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Még annyit, hogy természetesen az előbbi példát direkt apróztam el ennyire, csak azért, hogy jól látható legyen az elv, hogy hogy lehet egymást követő egyéni és beépített parancsokkal dolgozni.

Azt a feladatot, amit korábban felvázoltál (bal és jobb oldalra töltsünk be mappákat, majd az egyiket rendezzük dátum szerint), az egyszerűbben is kivitelezhető, használva azt a módszert, amit te is említettél.
Ez esetben a usercmd.ini tartalma csak ennyi

[em_FireAllCommand]
cmd=em_FireChangeFolderLeftAndRight, cm_LeftByDateTime

[em_FireChangeFolderLeftAndRight]
cmd=C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD64.EXE
param= /O /L="C:\" /R="D:\"

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3373) fPApi válasza Fire/SOUL/CD (#3372) üzenetére


fPApi
őstag

Köszi, tökéletesen működik! És nagyon jó a részletes magyarázat, mert így legalább értem is a dolgot!

(#3374) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Total Commanderrel létre lehet hozni több mappát automatikusan? 52 mappát szeretnék, az év minden hetének egyet. Olyan mappanevekre gondoltam, mint: 1. hét; 2. hét; stb.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#3375) Fire/SOUL/CD válasza tknof1871 (#3374) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Beleállsz a kívánt mappába, ahova szeretnéd létrehozni a "sok" almappát, ütsz egy F7-t és bemásolod ezt a sort <1-52>[C]. hét és OK.
Ez automatikusan érzékeli hány számjegyből áll a számláló és nullával kitölti(mappák rendezésénél ez a jó módszer), azaz ez lesz
01. hét
02. hét
...
52. hét

Ha azt szeretnéd, hogy ne töltse ki nullával a számlálót, akkor ezt add meg F7 után
<1-52>[C1]. hét

Amúgy, ha az F7 (új mappa) ablakon rákattintasz a +- gombocskára, akkor feltárulnak a lehetőségek.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3376) milu


milu
aktív tag

A TC-ben (10.00beta6) indítottam egy keresést.
A kérdésem az, hogy a keresés eredményét hogy tudom elmenteni úgy, hogy ha legközelebb (Parancsok>Keresés>Beolvas/Mentés) megnyitom az elmentett keresést, ne csak a keresés beállítását, hanem a keresés eredményét mutassa, mert azokkal a fájlokkal ma, holnap dolgom van. TXT-be a keresés eredményét ki tudom menteni, de abból kinyitni a fájlokat macerásabb. A TC-be visszatöltés lehetőségét biztosítva lenne jó elmenteni a keresést.

(#3377) poirot


poirot
senior tag

Sziasztok!
Két kérdésem lenne;

Ha több fül van nyitva, az aktuális fület hol lehet átszinezni olyanra, mint az aktiv/inaktiv fejléc szine? Elég nehézkes meglátni hol áll, igaz a fejlécen rajta van, de így áttekinthetőbb lenne.

Hogy lehet átírni Total commanderben egy mappa/file létrehozási dátumát? Szerintem a Nortonban volt ilyesmi, itt meg nem találom, pedig lehet, hogy pofonegyszerű.

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#3378) Fire/SOUL/CD válasza poirot (#3377) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. Aktív/Inaktív fülek színét nem tudom, hogy lehet-e állítani (magukat a fülek színét igen, lehet módosítani, de az nem aktív/inaktív dolog)
2. Ráállsz egy fájlra vagy mappára (vagy kijelölsz többet) és Fájl menü/Attributumok módosítása

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3379) poirot válasza Fire/SOUL/CD (#3378) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm.
Tudtam, hogy vak vagyok. :)

(#3380) Polgesz válasza poirot (#3377) üzenetére


Polgesz
tag

1. Általános beállítások -> Képernyő -> Szín -> Egyéb (lenyíló menü) -> Fájlablak fejléc -> Itt lehet az aktív/inaktív oldal szövegének, ill. hátterének színét is változtatni!
Ha erre gondoltál!

[ Szerkesztve ]

(#3381) poirot válasza Polgesz (#3380) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm, de ezt sikerült, hanem az aktiv/inaktiv panelfület szeretném, vagyis nem a fül szinezését, mert az ott marad, hanem csak a fentiek, vagyis, ha egy új panelra ugrok, akkor a füle is szineződjön el.
Köszönömszépen.

(#3382) Lauda


Lauda
félisten

Helló!

Azt szeretném kérdezni, hogy mindig látható-ra be lehet valahogy állítani a tc-t? Lehet én vagyok vak, nem látok ilyen beállítási lehetőséget. :F

Köszönöm szépen!

(#3383) Mr.Mercury


Mr.Mercury
aktív tag

Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy TC-ben, ha egy videót szeretnék F3-al megnézni, akkor megnyílik az ablak, el is indul a lejátszás, de kép nincs csak hang? :F

Mercury

(#3384) tonyrulez válasza Lauda (#3382) üzenetére


tonyrulez
őstag

Tudtommal nem tudja ezt a funkciót, más programokkal lehet elérni ezt. Vagy ahogy itt olvasom, ezzel az AHK script-el:

WinSet, AlwaysOnTop, Toggle, ahk_class TTOTAL_CMD

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#3385) Lauda válasza tonyrulez (#3384) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen az ötletet! :R

szerk: Tökéletesen működik, szuper! :C Hogy eddig miért nem gondoltam erre, hogy itt megkérdezem. Köszi mégegyszer! :B

[ Szerkesztve ]

(#3386) Krogoth


Krogoth
senior tag

Üdv.

Van pár zeneszám, aminek ugye a neve előtt szám is szerepel. Van lehetőség úgy csoportos átnevezésre, hogy ne egyesével (első kijelöléskor az 1eseket, majd a 2eseket...) kelljen törölni a számokat a címből? :R

(#3387) poirot válasza Krogoth (#3386) üzenetére


poirot
senior tag

Persze. Kijelölés majd CTRL+M. Itt mindent be lehet állítani.

[ Szerkesztve ]

(#3388) Krogoth válasza poirot (#3387) üzenetére


Krogoth
senior tag

1.a
2.b
3.c

Ezt úgy megcsinálni egy kijelöléssel, hogy a b c maradjon, tehát az összes számot eltüntetni.

(#3389) poirot válasza Krogoth (#3388) üzenetére


poirot
senior tag

Nem teljesen értem. Kifejtenéd bővebben?

(#3390) pilipi válasza Krogoth (#3388) üzenetére


pilipi
aktív tag

igen [link]
Ha jól értem a problémát:

[ Szerkesztve ]

(#3391) Krogoth válasza pilipi (#3390) üzenetére


Krogoth
senior tag

Jól érted, köszi, erre gondoltam :)

(#3392) poirot válasza pilipi (#3390) üzenetére


poirot
senior tag

Ja, ja, pontosan így.

(#3393) [w]


[w]
őstag

azt szeretném elérni, hogy eszköztár egyik ikonjára a vágólapra másolja annak a mappának a teljes elérési útját, amin a kurzor áll, erre van ötletetek? :F

eddig csak a szülő mappát sikerült beállítani vagy azt, hogy csak akkor másolja az útvonalat, ha a kérdéses mappában állok, sajnos nem találtam olyan parancsot amivel nem kell belépnem az érintett mappába :(

cmdr PETER W. VOLKOV

(#3394) tonyrulez válasza [w] (#3393) üzenetére


tonyrulez
őstag

cm_CopyFullNamesToClip pont ezt csinálja. Ha rajta állok a mappán, akkor a mappa teljes elérési útját vágólapra teszi. Több mappát kijelölve az összesét. (Természetesen fájlokkal is működik)

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#3395) [w] válasza tonyrulez (#3394) üzenetére


[w]
őstag

és tényleg... :W mappán állva sosem próbáltam ki, de ez ugyan az, amit én is használtam

[ Szerkesztve ]

cmdr PETER W. VOLKOV

(#3396) tonyrulez válasza [w] (#3395) üzenetére


tonyrulez
őstag

Hmm, ha nem állsz a mappán, akkor hogy találja ki a parancsikon hogy épp melyik mappa elérési útvonala kell? :) Illetve valahol biztos állnod kell, ha más nem legfelül, akkor pedig a gyökérmappa elérési útvonalát másolja.

4 8 15 16 23 42

(#3397) [w] válasza tonyrulez (#3396) üzenetére


[w]
őstag

értsd: a cm_CopyFullNamesToClip parancsot csak file-on állva próbáltam, úgy hogy kiléptem a mappájából és a mappa nevén álltam úgy sosem adtam ki a parancsot

arra, hogy bármit vágólapra lehet vele másoltatni azért nem jöttem rá magamtól, mert:
ad. 1. hülye vagyok
ad. 2. hülye vagyok
ad. 3. a parancs leírásában "Filenév másolása teljes elérési úttal" szerepel, ebből kurvára nem egyértelmű, hogy bármire is vonatkozik, elvégre filenév szerepel benne, de nyilván viccből

elnézést kérek, hogy hülye vagyok és köszönöm a segítséget

cmdr PETER W. VOLKOV

(#3398) tonyrulez válasza [w] (#3397) üzenetére


tonyrulez
őstag

A fájlnév megnevezés a magyar fordítás bénasága, angolul Copy Names With Path To Clipboard a tooltip.

4 8 15 16 23 42

(#3399) Fecogame


Fecogame
veterán

Total Commander 10.00 final for Windows available!

[ Szerkesztve ]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#3400) milu


milu
aktív tag

A TC-ben hol és hogy lehet beállítani, ha
1, konkrét szóra keresek (amit a fájlnév része, azt a szót tartalmazza) és
2, a kiterjesztés legyen konkrét (esetemben például most .ods)
Néztem a Parancsok > Keresés menüben, sajnos nem találtam.

(Total Commander Verzió 10.00 64 bit (2021 -06-10))

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Total Commander
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.