- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
VladimirR #21 üzenetére
nézd, nálam ez olyan szintû, hogy a saját cd-im nagy része fel van másolva a vinyómra vagy mp3, vagy veszteségmentes .ape formátumban, mert úgy sokkal kényelmesebb zenét hallgatni, nem kell cserélgetni a cd-t, meg ilyen apróságok.
s, ha dvd-t nézek, azt is általában felmásolom egy image-be a vinyóra, mert úgy nem zúg, hogy pörög a lemez, meg ilyenek. Sõt, sokszor csináltam már olyat is, hogy a pénzért megvett dvd-t átszerkesztettem, kiszedtem belõle a minden logikus hozzáférést lekorlátozó feauture-öket (mint pl. azt, hogy menet közben ne tudjak váltani a nyelvek között, mert õk úgy gondolták, hogy azt csak menübõl tehetem meg), meg a reklámokat, önreklámokat, egyperces ''csúnyadolog a másolás'' feliratokat....
és utána kiírtam magamnak a normális verziót.
egy ilyen új vindóz az összes ilyen jogomtól megfosztana.
megyünk a totalitarianizmus felé, bill bácsi jóvoltából.
nehogy már valaki megmondja, hogy mit csinálok a saját cd-mmel!
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
hát ezen most kiakadtam....
---------------------------------
Tilos másolgatni az új Windowsban
[link]
* Index
2005. november 2., szerda 12:05
A Vista részét képezi a ''Puma'', amely a remények szerint véget vet a zenék illegális másolásának. A Microsoft szerint alapból tiltva lesz például a DVD-k védelmének szoftveres megkerülése is.
A Windows XP-t követő Windows Vistát számos másolásvédelmi eljárással felszerelik majd. Ezek közé tartozik majd a filmek esetében a videójelet a céljáig kísérő PVP-OPM (Protected Video Path - Output Protection Management) rendszer, írta a Windows Professionell című szaklap alapján a Der Standard.
A PVP-OPM két helyen avatkozik be. Egyrészt azonosítja a hardvert, és elkülönített környezetet teremt a hozzáféréshez. Ezzel megakadályozható, hogy például másolatokat lehessen írni a merevlemezre, vagy a pc memóriája menet közben kiolvasható legyen.
Jó ideje elvárás
A másik beavatkozás a tartalmak kiadását felügyeli, a PVP-OPM ellenőrzi a monitorkimeneteket és a TV-csatolókat. A lépéseket a másolástól rettegő filmipar már jó ideje követelte.
A szoftveres támadásokat, például a DVD-k CSS másolásvédelmi eljárásának kiiktatását a Windows Vista alapból tiltaná. A digitális jelek csakis titkosítva hagyhatják el a számítógép házát.
Konyec a zenemásolásnak
Ezen kívül a buszrendszer, például a PCI-Express elleni támadások kudarcra lesznek ítélve, mivel az adatfolyam ott is titkosítva zajlik majd.
Ugyanígy elejét veszik majd a zenék illegális másolásának is. A Puma elnevezés a Protected User Mode Audio (védett audió felhasználói mód) rövidítése. Az audio-engine az operációs rendszer kerneljéből felhasználói szintre kerül. Ezzel a zenei modulul robosztusabb lehet, miközben könnyebben illeszthető, vagyis megkönnyíti a kiegészítő alkalmazások fejlesztőinek életét, ígéri a Microsoft.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest