Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz eszizoli #1299 üzenetére

Hm, azt hiszem, értelek. Ezek szerint telepítés után egyből, mindenféle driver felpakolása _előtt_ akartad aktiválni? Mert akkor tényleg lehet ez a gond, hiszen kvázi semmi sem egyezett meg a régebben aktivált Windows alatt lévő hardverrel.

A kérdést nem teljesen értem. Arra gondolsz, hogy ha megvannak a recovery cédék, vissza tudod-e állítani a recovery partitiont? Amennyiben megvan az üres hely neki (a régi rejtett rész), akkor igen. Ha a jelenlegi rendszer elfoglal mindent, akkor nem, hiszen kell neki egy rész, ahova felmegy.
    Ha most még úgyis szűz a rendszer, a helyedben lecsípnék egy részt a vinyó elejéről (amekkora eredetileg volt, sajna, én nem tudom, mennyi, talán 5 giga), beállítod rejtettre, majd utána Windows install.

Vagy dönthetsz úgy is, hogy leszarod, használod így, rejtett rész nélkül. Amikor összedől, úgyis gyalu az egésznek, s akkor állítod helyre a rejtettet, majd arról az eredeti IBM-es oprendszert.

(Annyi ''gáz'' azért van, hogy egyes programokat nem az IBM készít, hanem a gyári géphez adja. Le sem tudod tőlük tölteni, hiszen nem az övék. Ezek sajna ''elvesznek'' a számodra, míg nincs recovery készleted. Egy gyári rendszeren úgy tudom, a C:\IBMTOOLS alatt van ez a néhány program, s majd egy szakértő (pl. Shadowfax) esetleg linkel doksit, hogyan lehet a recovery-ből kinyerni ezeket anélkül, hogy újrahúznád az egész gépet.)

Sipi

Aktív témák

Hirdetés