Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tocsa

senior tag

Végigolvastam, szétröhögtem magam. De azért a lényeget kiemelném:

Amiket érdemes megfogadni, azok főleg Den koma hozzászólásai, úgy látom neki értelmes rálátása van a dologra:

#9: Hashajtás nem fogyaszt, viszont frankón ki lehet tőle száradni, és kiválóan fel tudja borítani az ion háztartást. A zsírszövetekben tárolt zsír nem fog a beleken át távozni.

#10: az alkohol viszont hízlal

leghasznosabb tanács díjra jelölt:
    #52:
    ''Fogyás legegyszerűbb módja, az, hogy csak egy pár falatot eszel, csak annyit, hogy legyen valami a hasadban és ne korogjon. Keveset egyél, és mindig akkor amikor érzed, hogy egy kicsit éhes vagy. Naponta 5-6 szor. Járj el mozogni, vagy kondiba.''

Ez igen meglepő lehet, de nem szabad összekeverni azzal, amikor valaki állandóan ''csak csipeget'' valamit. Tehát folyamatosan, 15 percenként, fél óránként eszik. Az 5-6 evés napi 2.5-3.5 óránkénti evést kell jelentsen. És ebben benne van az, hogy 1.5 óra alatt kiürül a gyomor, van ideje lecsökkenni a vércukor szintnek, stb. Van lehetősége pihenni a szervezetnek két evés között. Az, ha állandóan chipset, mogyit, tökit zabál az ember az rohadtul nem ez. Az étkezések lehetőleg értelmes falatok legyenek, nem chips. A kollegáim azt mondják rám, hogy ''állandóan eszek''. Pedig ez nagyon nincs így! Ha jobban megfigyelnék, rájönnének, hogy az étkezések közötti 3 órában nem eszek _semmit_, és ez _nagyon_ lényeges.
    Ezen kívül javaslom, hogy igyunk bőven folyadékot, az nem fogyás ha dehidratáljuk magunkat, pont fordítva kell, kifejezetten hidratálni kell magunkat (kicsit segít gyorsítani az anyagcserét, ezáltal aki akar az könnyebben fogyhat, ezen kívül jó a vesének, nem olyan savas a szervezet, stb.).
    Ezen kívül rendszeresen mozogni kell. Mondjuk én eleve ektomorf vagyok, úgyhogy nincsenek jelenleg még súlyproblémáim, többek között a mozgás miatt is, azonban amióta így étkezek és sok vizet iszok, azóta kifejezetten jobban érzem magam, és nagyon ritkán betegszem meg. Régen torokfájós voltam. Ez már a multé, pedig elhihetitek, hogy sport szempontjából nem nagyon kímélem magam.

Még egy valami. A legkevésbé hízlaló tápnyag a fehérje. Erről ábszolóte nem esett szó a totyikban. Szerencsére imádom a szárnyashúsokat, és nem szeretem a bőrét, meg a háját. Azért nem szabad átesni a ló túloldalára sem (lásd Atkins diéta). Egy táplálkozással foglalkoző orvos tanácsolta egy cikkben a frankót: az ember táplálkozzon mértékkel, változatosan. Noha a sok zöldség, gyümölcs és szárnyashús drágának tűnhet, de olcsóbb, mint a wu-tang csodateák, vitamin készítmények, hashajtók, stb, ha még a mellékhatások gyógyítási költségét beleszámoljuk, pláne.

Új hozzászólás Aktív témák