- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rosszcsont88 #108 üzenetére
Valamit tenni kellene már ebben az ügyben!
-
rosszcsont88
tag
sziasztok anyukámat is felhívta ez az illető rejtett számról a csaló 15 perce hogy t-mobiltól nyert 150.000FT nyereményt menjen el automatához és üsse be számokat .stb
persze én nem hittem el , elküldtem fenébe .
persze olvastam több áldozatról is,és tudok a csalásról . sajnos nem csinálnak semmit az ügyben ! -
bombear
csendes tag
#zsohu, Pontosan ezzel a szöveggel hívtak fel fél órája. Aztán rá 10 percre, hogy elindultam-e már az automatához. Amikor kifejtettem neki, hogy nem, és nem is fogok, mivel tudom hogy csaló, erre káromkodásba kezdett, amit már nem volt kedvem végighallgatni, így kinyomtam.
-
Techdiszkont
újonc
http://techdiszkont.blogspot.hu/2017/05/a-telefonos-csalasokrol.html
...és ez csak egy a sok közül. :/
-
zsohu
tag
Kapaszkodjatok meg ahogy én is tettem!!! Az előbb nyertem én is 250.000 Ft-ot!! Hihetetlen xD
Nálam a mese az volt hogy a telenor, telekom, vodafone kombinált sorsolásán ötödikként az én számomat sorsolták ki. A duma elfogadható volt de sajnos volt egy kis "akcentus"... Már az elején gyanús volt de azért beszéltünk pár percet. Engem is megkértek hogy fáradjak el egy bankautomatához mert ez a feltétele a nyeremény átvételének. És megnyugtattak hogy nem kérnek el semmilyen adatot. Erre mondtam hogy mivel dolgozom nem tudok ATM-hez fáradni maximum délután. Erre Ő: "az igazgatóság fél órás limitet határozott meg a nyeremény átvételére"
Én erre azt mondtam hogy akkor ez van. Ezt hallva elköszönt tőlem és letette a telefont. A biztonság kedvéért azért felnyomtam őket a rendőrségen, hátha ezek is mennek a police.hu-ra a hírek közé!
Eszméletlen hogy majdnem 10 éves a topik és évről évre feltűnnek ezek a csalók.
-
Detached
csendes tag
Telekomos csaló!
Vigyázzatok, vagyis inkább szülők nagyszülők... karácsony előtt hívta anyukámat a telekom nevében a telefonálási szokásokról kérdezte. 15e ft-ot csaltak ki, domino egyenleg feltöltéssel...persze a 61 éves édesanyámat könnyen bepalizta... Engem mért nem hívnak ilyen patkányok? Ezt a számot kellet feltöltenie. 30/4840737
Tud valaki infót, gondolom rendőrségen hiábavaló is lenne. -
Brave_86
aktív tag
válasz
tundike87 #102 üzenetére
Sziasztok!
Engem is kb 15 perce hívott egy Dr. nemtudom kicsoda hölgy a sorsolás elnöke, felhívja a figyelmemet, hogy beszélgetésünket rögzítik és, hogy ötödikként nyertem és az én számomat sorsolták ki (T-mobile gp nyereményjátékán, ha jól emlékszem) .
A nyereményem 1.250.000 Ft.
Amit ma személyesen átadnak házhoz szállítással, mert egymillió feletti összeget személyesen adnak át ráadásul egy bankkártyán.(elmondása szerint)
Az egyetlen feltétel, hogy vegyek egy 10eFt értékű feltöltőkártyát 15 percen belül (benzinkúton vagy valamilyen bevásárlóközpontban) és visszahív és diktáljam be a számát. Hirtelen nem is tudtam melyik számról beszél, a nyereményörömtől valószínűleg, (mert ugye mégis csak több mint egy milliót nyert az emberígy többször is visszakérdeztem, de nagyon hitelesen adta elő magát. Ha nem sikerül, akkor még tudnak adni pár perc haladékot természetesen.
Ahogy letettem a telefont (a lényeg nálam is, hogy szám nélkül hívott a 'hölgy') rákerestem erre a nyereményjátékra. Igazából semmit sem találtam róla, kivéve ezt az érdekes témát itt a prohardveren.
10-15 perc múlva fel is hívott újra, hogy sikerült e, mondtam 'sajnos' még nem. Valamit dörmögött még magában halkan ezt már nem értettem tisztán és hirtelen kinyomta a telefont.
Azóta nem hívott vissza pedig mondta, hogy van pár perc haladékom is. Így rá kellett jönnöm, hogy tényleg nem nyertem.Vigyázzatok, tényleg egy szemét hazug banda. És nagyon hitelesek.
Ne dőljetek be, a jól hangzó nyereménynek. -
tundike87
újonc
sziasztok. sajnos nem voltam én sem netközelben így nem tudtam ellenőrizni a sztoriját a pasinak s nem is hallottam a visszaélésekről. bár a vicces az hogy eddig soha nem vettem fel rejtett számot s minden nyereményjátékos hülyeségre azt mondtam h menjenek a picsába. ennek ellenére én ma 19:52-kor lettem átverve s miután ebben az évben nagyon megszívtam (boltban vásárolt telómról kiderült h állítólag lopott s a rendőrség lefoglalta 4 hónapja nem haladtak semmit legalábbis felém nem jelezték pedig elég drága volt :-S, múlt héten eltört a csuklóm, egy vizsga miatt csúszott az államvizsgám januárra stb stb) szal jócskán kellett volna a pénz. S ma felhívtak rejtett számon h nyertem raiffeisen kártyán 750.000 ft-t mert valami t-mobilos sorsoláson nyertem. elmondása szerint holnap délre meg is érkezik csak teljesítenem kell egy feltételt miszerint el kell mennem egy közeli automatához és a többit elmondja ott, megmondtam neki h a várostól 10 km-re vagyok így nem megoldható de szerencsétlenségemre anya bent volt én megörülve a pénznek mondtam neki h menjen az automatához de előbb vegye le a pénzt a kártyáról nehogy lehúzzanak, de sajna nem adtak neki sok gondolkozási időt s el is felejtette levenni s mondták neki h töltse fel a bediktált számot 15000 ft-al de ez a kártyámról nem lesz levonva (na persze). a baj az h mire észbe kaptam h átvertek nem tudtam elérni anyut mert a pasival beszélt hívtam rokonom h nem-e eltudna menni az otp-be de ő sajna melózott mire elértem anyut már megtörtént az utalás :-S a feltöltött számot felhívtam h adja vissza a pénzem vagy feljelentem s képes volt azt mondani hogy az ő kártyájára nem érkezett semmilyen feltöltés hiába mondtam neki h itt van nálam a bizonylat ő ragaszkodott hozzá hogy őt is átverték anno 35000 ft-tal húzták le elmondása szerint. csak azt nem értem miért ,mondta volna valaki hogy azt a számot töltsük fel ha nincs benne a dologban. holnap felhívom megadom az utolsó lehetőséget neki hogy vissza adja a pénzem de a feljelentést mindenképpen megteszem. az említett telefonszám: 30/733-6497. a bankkártyámat letiltattam nehogy hozzáférjenek a maradék pénzemhez. a t-mobile közölte hogy ők nem tudnak semmit tenni nem adták ki a pasi adatait sem de egyébként igazán kezelhetné a panaszokat ha már visszaélések vannak a nevükkel akár a kérdéses számok kivonása a forgalomból, vagy a rendőrséget rájuk hívni vagy bármi. akik tettek eddig feljelentést azoknál volt valami fejlemény pl. visszakapták a pénzüket vagy felejtős? vagy csinált-e a rendőrség egyáltalán valamit? előre is köszi.
-
Kanczy
veterán
Negyed órája nyertem 850.000 Forintot a T-Mobiletól
-
billy
csendes tag
Engem is hívott ma egy faszi. Hihetetlenül meggyőző az előadásmódja. Ügyes hanglejtés, szóhasználat, szakszerű megfogalmazás. Van gyakorlata már benne rendesen. Eddig nem ismertem ezt a fajta átverést, és kb. 3 évvel ezelőtt még voltam olyan jóhiszemű, hogy egy ilyet simán beszoptam volna. Sajnos mára már nagyon megrendült a bizalmam az emberekben. Így mikor megkérdezte, hogy igényt tartok-e a nyereményre, én azt javasoltam neki, hogy ne húzzuk egymás idejét és keressen egy másik szerencsétlen balféket. Szerettem volna csúnyábban mondani, de épp emberek között voltam és egyébként sem szeretek odáig lealacsonyodni.
-
McKane
senior tag
előbb hívták tesómat ugyanezzel a szöveggel,de most már annyiban változott hogy, netbankon keresztül utaljak egy adott összeget a T-Mobile számlaszámára (muhahaha) majd megkapom az igazoló kódot és avval menjek be a legközelebbi T üzletbe,ott átvehetem a pénzt.
ha érdekel valakit megvan a kölök telefonszáma, ugyanis hívószám kijelzéssel hívott a köcsög -
maximus72
újonc
válasz
fapacsker #51 üzenetére
Sziasztok. Nálam is az előbb jelentkeztek, hogy sikeres nyertes vagyok és még ma ( vasárnap) gyorspostával kiküldik a nyereményt! A kérdése az volt, hogy érdekel - e a nyeremény? Mire én értetlenül hogy-hogy érdekel-e? Ha megnyertem akkor mi az, hogy érdekel-e? Akkor jár alapból, nem? Mire ő köszönés nélkül lecsapta a telefont! Biztosan csalók, úgyhogy mindenki vigyázzon!!!
-
Möhe
addikt
Engem ma talált meg este 19:15 körül (!!!) T-mobile ügyvezetősége,hogy sikeres nyertese vagyok egy szép pénzösszegnek(csak 350.000.-
),és hogy igényt tartok-e rá.A cél most is az hogy 20 perc alatt bevásárolni minimum 30k összegű kártyás feltöltést. De azért adunk erre fél órát és majd közben érdeklődünk hogy halad a vásárlással. Visszavásárlási lehetőséget adnak ha előfizus a telefon.Ha mégsem így lenne ahogyan a telefonban elhangzott nyugodtan perelhetem a Telekomot.
De a kimenő hívásokat minimalizáljam ,mert a vezérigazgató hívhat. Nah itt kezdett a kisördög mocorogni.
Mákomra közelben egy T-s üzlet,ott meg egyből: " nyereményakció van? " Egyből rázták a fejüket,hogy átverés.
eközben megcsörren a telefonos csaló: de másfél óra alatt odaérhet a pénz (a beszélgetés kezdetén mondtam a várost ami 250km-re van BP-től !!,és még így is másfél óra a futár ) ha mégis úgy dönt hogy játszik velünk,és erről minden értékesítési pontunk kapott hivatalos körlevelet!
én: (már az illetékes ügyintéző lányoktól kapott infó után) : de Budapesről nem ér ide másfél óra alatt a futár!!!
tcs:-ööööö,a legközelebbi ügyfélcentrumból indul a futár (ahol én álltam,mert ez van nyitva este 8ig ,óra szerint 19:41 mutatott a telefon )
én:-zárás előtt 20 perccel?
tcs:-uram ma ön a negyedik nyertesünk,ugyanis egész napos sorsolás volt,így ön estére jutott sorra,na hogy döntött,tovább játszik?
én:-nem köszönöm kicsit furának érzem az egészet és ez nekem elég is
tcs:-ezen a ponton el sem köszönt!!! ennnyi................tényleg a telefonszám mert kijelezte és erre hivatkozott is hogy nem bújunk el:
+3630-6252-387 -
Briarleas
újonc
válasz
Chaosftw001 #94 üzenetére
Sziasztok!
Úgy tűnik nem fogták el az összes telefonos csalót,engem ma hívtak a "vodafone ügyfélszolgálattól", a sztori ugyanaz mint az összes korábban leírt.
750.000 Ft-ot nyertem Raiffeisen bankkártyán, a nyereményt holnap 12-ig kipostázzák nekem, ehhez CSAK azt kell tennem, hogy 20 percen belül eljutok egy újságoshoz/benzinkúthoz/bankterminálhoz, és 12.000 Ft értékben veszek feltöltőkártyát.
Tovább nem hallgattam, szerencsére...
Egyébként nem mutatkozott be, ő kérdezte az én nevemetmiután felhívott, és tőlem is megkérdezte hogy "nem örül a nyereményének???"
Szóval vigyázzatok, még nagyon is aktívak...
-
Chaosftw001
tag
Nézzétek mit találtam ezek szerint nagyon könnyű becsapni az embereket mert még mindig csinálják
-
enjacsepke
újonc
Ma délután kaptam a hívást a fantasztikus nyereményemről,de volt olyan balfék a pasi,hogy a számát is elküldte.Sajnos még mindig bedőlnek a gyanútlan emberek!
Itt a telefonszám,kezdjük el mi is megviccelni ezt a derék embert!
30 518 72 85
Bízom benne,hogy sokan hívjuk!!!!!! -
revel214
újonc
És ezt már évek óta tolják? Mi a poén benne?
Ma engem is megtaláltak, hogy nyertem 1.5 milliót bankkártyán, de a feltöltős részig el sem jutottunk, mert fura volt, hogy ő kérdezte a nevem. Nem tudja, hogy kit hív? Mondtam neki, hogy ugyan mondjon már egy ügyfélszámot, mire ő, hogy személyes adatokat nem adhat ki. bruhaha A saját ügyfélszámomat? Mondjuk nem mintha hirtelen tudtam volna ellenőrizni, ha mond valamit.
Mondtam akkor már legalább azt árulja el, hogy milyen típusú készülékkel vásároltam azt a kártyát, és mikor, na erre letetteA poén, hogy az, hogy az a SIM kártya egy internet stick-ben van használva, csak épp most volt egy telóban
-
bpdjoco
tag
Üdv mindenkinek!
Engem most próbáltak emg 20.000-ft os kártyával lehúzni de szerencsére nem vagyok olyan naív hogy bedőljek nekik. Végighallgattam a mondanivalóját húztam az időt hogy hagy ketyegjen neki csak az idő majd mondtam hogy hívjon 15 perc múlva. Na a következő hívást már nem vettem fel. Nem volt kedvem felhúzni magam
-
breztom
újonc
Sajna késön találtam rá erre az oldalra
engem most ejtettek át! 15000 ft csaltak ki tölem ! de anniyra jól adták elö hogy az hietettlen ! nem tudtam feltöltö kártyát venni de felajálották hogy terminálos feltöltés is jó és megadtak 3 számot. én meg marha belementem!az utolsó feltöltés után mondta hogy 2 perc és visszahiv .....ez volt egy órája!
nem tudom hogy érdemes e a rendörségre bemenni csinálnak -e valamit !
ja és azt mondták hogy menjek be egy T-mobik boltba és majd ott visszaadják a pénz ! -
Darahian
tag
válasz
Krisztciii #85 üzenetére
Hallod, most leakadtam. Engem is ez a taknyoshangú hívott.
-
Darahian
tag
Nálam is jelentkeztek az okosok.
1.950.000,- Ft nyereményért 2*10.000-es telenor kártyát kellett volna bediktálnom.
A bibi ott volt, hogy az idiótája T-online nyereményjátékkal kezdte, így két mondat után gyanús is lett.Gratulálok, barom.
Csak annyit kérdeztem, mikor eldarálta a kis szövegét:
" - Visszakérdezhetek? ENNYIRE HÜLYÉNEK NÉZEL, B+?!?" - és letettem. -
KicsiKrisz
csendes tag
Hallo!
Anyósékat is felhívták ma. A sztori ugyan az... nyertek X összeget stb... sajnos bedőltek nekik és megadták az adatokat SŐŐŐT azt is hogy nincsenek otthon................... szerencsére felhívták a t-mobilet mielőtt vettek volna feltöltőkártyát és ott mondták hogy csalás. Nem is ez a lényeg hanem hogy a szomszédunk egy rendőrcsajszi és szóltunk neki aki beszólt a kapitányságra és mondták hogy 10 percenként fognak járőrözni mert a héten már volt egy ilyen betörés ugyan ezzel a szöveggel ott a környéken! Szal már nem csak feltöltőkártyával húznak le hanem be is törnek ha van rá módjuk!
Csak gondoltam szólok hogy már nem csak két 16 éves hülye gyerek szórakozik akinek nincs pénz a kártyáján, hanem nagy pályások akik ha rájönnek hogy nincs otthon senki simán betörnek...
-
Krisztciii
újonc
Ma én is nyertem 2 milliót XD Dr xy(nem emlékszem sajnos)hívott a T-mobile-tól rejtettszámmal és boldogan gratulált nekem,hogy mennyire szerencsés vagyok h az én számomat sorsolták ki.Felolvasta a számomat,kérdezte hogy ez vagyok-e én mondom igenigen.Aztán megkért h diktáljam be a címem mondtam neki hogy szerintem inkább nem diktálom be erre kicsit ideges lett és durván kezdett beszélni mondtam neki hogy ne haragudjon de amég én nem beszélek így magával addig ön se beszéljen így.Ezután lecseszett hogy ő milyen fáradt mert péntek van az utolsó munkanapja stb. Mondtam neki hogy elhiheti hogy nálam is péntek van na mind1 erősködött tovább paragrafusokat meg nem tudom miket idézett hablatyolt az áfáról az adóról minden hülyeségről, sajnos nem tudtam 100%osan figyelni mert közbe dolgom volt amire figyelnem kellet. Na mind1 is végül eljutottunk a lényeghez miszerint 25 percen belül vásárolnom kell 20ezer forint értékbe feltöltőkártyát.Kérdezte megoldható-e mondtam neki hogy majd még meglátom.Mondta 55kor visszahív. Vissza is hívott de én nem vettem fel.Így már visszagondolva nagyon bánom mert ma láttam ezt a videót: http://homar.blog.hu/2010/09/01/a_feltoltokartyas_csalas_a_legujabb_kor_bitlisze Ha ezt előbb látom tuti felvettem volna énis és eljátszok valami hasonló szitut..tetűk sajnálom nagyon azokat akik bedőlnek bár bevallom nagyon hiteles volt az elején ott kezdett gyanús lenni amikor elkezdett "kiabálni" velem..
-
hatala
tag
Sziasztok!
Segíteni szeretnék ebben az ügyben nektek és másoknak is.
Ha ilyen telefonhívást kaptok, az első hívás után, a lehető leghamarabb menjetek be egy rendőrkapitányságra és mondjátok el a szitut.
A hívás lista alapján, ha nem írta ki a számát akkor is, előbb-utóbb elkapják az ilyen csalókat, mivel nyomozás indul benne.Szerintem, ezzel mindenkinek segítünk, nem csak magunknak.
üdv.
H
-
Ronin-
senior tag
aki ezeket beszívja az meg is érdemli.. sajnos sok a buta ember, megemlítik a pénz szót, aztán egyből mindenki meghülyül és képtelen gondolkodni..
-
misssziszi
újonc
Sziasztok
Engem is felhívott kb egy órája egy fazon, hogy a TMobil-tól telefonál és xy-nak hívják. Gratulált hogy engem sorsolatk ki harmadiknak egy nyereményjátékban. Mondta hogy nyertem egy 400000 Ft értékű Raiffaisen kártyát, amit szabadon felhasználhatok. Egész megörültem mert elég komolynak tűnt. Ekkor mondja hogy mondjam meg az adataimat és elmondja még azt az egy feltételt ami alapján majd megkaphatom a nyereményem. Elmondtam neki a nevem és címem, majd egyből rátért a kitételre. Közben elmondta hogy a beszélgetést rögzítik a szokásoknak megfelelően. Mivel szám nélkül hívott így még azt is elmondta hogy biztosan feltűnt hogy szám nélkül hív engem és hogy ez az üzletszabályzat miatt van így. Aztán hozzátette hogy ha teljesítettem a feltételt felhív számmal és küld egy sms-t is amiben gratulálnak ujra. A kitétel azt volt hogy vegyek 3* 3500 Ft, vagy 2* 5000 Ft értékű Tmobil feltöltőkártyát és őrizzem meg a blokkot, majd visszahív pontosan 20 perc mulva. Ki is mentünk a benzinkútra, szerencsénkre nem volt kártya csak terminálos feltöltés. Így mivel az nekik nem volt jó nem csináltunk semmit, vártuk a hívást. Hívott is, kérdezte hogy sikerrel jártam e, erre mondom neki hogy csak terminálos feltöltés van, erre ő: az nekik sajnos nem jó. Adott volna még 30 percet egy ujabba lehetőségre, de amikor azt mondtam neki hogy nem élek a lehetőséggel lecsapta a telefont. Már a benzinkuta kiére mondták a kutasok hogy ez csalás és hogy nem mi vagyunk az elsők akik ilyen dologgal fordultak feléjük. Még akkor sem hittem el hogy csalás az egész. Minden esetre jót nevettünk az egészen és örülök neki hogy megmaradt a pénzünk. Mindenkinek azt ajánlom, hogy még a telefont se vegye fel ha szám nélkül hívják, főleg meg ha ilyen ajánlatokat tesznek vasárnap délután. !!
Egyébként az én számomat rendszeresen hívogatják ilyen csalók, biztosan tetszik nekik
P -
csakazértsem
újonc
Engem ma 14 órakor hívott egy nagyon kellemes,fiatal női hang.Valóban hihető,diszkrét stílus,olyan mint amikor valóban a T-mobilosok hívnak.Első meglepetésem az volt,mikor megkérdezte kivel beszél?Erre mondtam Ön hivott,gondolom tudja kivel akart beszélni.De neki ellenőriznie kell,ígyhát a nevemet megmondtam.
.Elismételte a tel.számom,mondtam helyes. Szöveg ua. 600000ft,Reiffaizen Bankkártyán,amit nyertem,egy feltétel van vegyek 3x5000ft-os feltöltőkártyát(Dominó) MOL töltőállomáson.És itt jön amitől gyanakodni kezdtem:elektronikus feltöltés nem lehet,csak kártya és az azonosítót majd ha visszahív(40 perc)be kell diktálni.Na abból a feltöltésből amit én fizetek max.mentőt hívhatsz(mert azt ingyen lehet),
mondtam .Erre elég ingerült lett,és nem értette az én bizalmatlanságom.Felvilágosítottam,nem barátságos hangnembe.
Mostmár csak attól félek,nehogy visszaélhessenek az előfizetéses számommal.Mert olyanról is olvastam,hogy nem szabad rejtett számot felvenni,mert visszaélnek a számmal.
Remélem ...nem.Végülis azért találtam rá erre a fórumra,mert azért bennem bujkált a kisördög:és ha mégis igaz,és nyerhettem volna....Rákerestem a T-Mobil nyereményjátékra ahol elsőként erre a fórumra találtam.
Mostmár megnyugodtam.
Vigyázzatok,és mondjátok el másoknak is,nehogy bedőljenek!!!
-
Cukorborso
újonc
Sziasztok!
Sajnos én is az átvágottak között vagyok. Pedig annyi gyanús jel volt.... Hívott egy nő,hogy nyertem 1.9M Unicredit b.kártyán és 3 órán belül hozzák DE vegyek és hagyjam bontatlanul a feltöltő kártyákat amit vennem kell 20E ft. értékben.. Már a kutas mondta,hogy szivacs az egész, de én még hittem - még a pici babámról is kérdezett merthogy neki is van blabla. Majd amikor bediktáltam, hívtam a férjem,hogy asszem nagyon átvágtak. Rögtön félre álltam, és elkezdtem a sajátomra feltölteni. A 6 kártyából 4-et sikerült a többit már lenyúlták. Hívott a nő , hogy mi a szitu majd mondtam neki hogy jééé már amúgy kettőt nem is tudtam...erre az,hogy igen mert már a számítógépen van és mindjárt rendben lesz, de így el estem a létől. Vagy veszek újra 20ezerért....- itt nyomtam ki. ja és hangoztatta ,hogy így másé lesz a pénz és sajnálja a bizalmatlanságomat
. Az egész napom ráment, hogy hogy lehettem ennyire b..f...z. De már megtanultam a leckét. Vigyázzon mindenki!
u.i. Mondjuk én várom,hogy hívják fel mondjuk egyik családtagom és legyek ott.....
-
molecula
csendes tag
Sziasztok!
Én ma 2,2 millát nyertem
figyeljetek mert újra indul a mizéria. A céges T-mobilos telefonon. Elég hamar sikerült leráznom, mert először 10 ezerFt-os feltöltésről voltszó a második mondatban már 20 ezer Ft értékbe akart vásároltatni. Jól felhúztam a genyót, mert amikor mondtam neki, hogy ne szivasson azt mondta, hogy most akkor meg fog szünni az előfizum és lecsapta a telefont (szeretek kötekedni
). Céges flottába??
Kiváncsi lennék a mai napon mennyit kaszálnak (mennyien dölnek be neki). -
hhx
tag
Sziasztok!
Ma a barátnőmet is felhívta egy ilyen majom és mondta a telefonban, hogy nyert 1500000 Ft-ot, amit egy Raiffeisen bankkártyán fog megkapni. A telefonos fószer mindenáron ráakarta dumálni, hogy 10000Ft-os feltöltőkártyát vegyen, mi meg kiröhögtük, hogy minek kell az, ha már "nyert"...
Aztán kérdi a manyus, hogy akkor elállunk a nyereményünktől? Igen, majd pont az ilyen baromságnak dőlünk be.
Szóval aki ezt olvassa, figyeljen az ilyen majmokkal!
Üdv.:
hhx -
mikor
csendes tag
Sziasztok!
Engem is az előbb hívott - alvásból felkeltve - egy nyugodt hangú idősebb hölgy, mondván, hogy kilencszázvalamennyi-ezret nyertem egy több fordulós sorsolás utolsó körében több ezer T-Mobile előfizető közül. Hosszasan beszélt, jól tagoltan, egy-egy mondat között 1-2 mp szünetet hagyva. Banknevet nem említett, csak nagyon kiemelte, hogy "bármire" költhetem a pénzt. Ezt nem egészen értettem, majd arra is rákérdeztem, hogy mennyire tarthatom megbízhatónak a hívását, hiszen rejtett számról hívott. Erre már csak valami olyasmit mondott, hogy Természetesen megbízhat... majd letette. Ezután felhívtam a szolgáltató ügyfélszolgálatát, ahol már mondták is, hogy valószínűleg domino előfizetést vagy feltöltőkártyát akartak volna vetetni velem, de mivel felmerült bennem a gyanú, eddig már nem jutottunk el. Egyébként főleg csak azért hívtam fel a ügyfélszolgálatot, mert már olyan legendát is hallottam, hogy a hívott félnek lett hirtelen nagy számlája furcsa számról történő hívás fogadása után. Gondolom, rejtett számú hívást viszont csak belföldi, hagyományos számról lehet kezdeményezni. -
v.alaki
újonc
Ma minket is megtaláltak!
Azzal kezdte az illető, hogy ő Dr. xy a T mobil társaságtól és ezúton szeretne gratulálni ugyanis engem dobott ki a számítógépük és nyertem 5.000.000 Ft-ot a Reiffeisen Bank -al közös nyereményjátékon. Azt is rögtön hozzátéve, hogy ez az összeg adómntes!
Mikor rákérdeztem milyen nyereményjáték hisz én nem játszottam sehol akkor Dr. xy azonnal rávágta, hogy most azok vesznek részt a játéksorsoláson akik 1-10 év között vásároltak valamikor sim kártyát. Mikor elmondtam hogy ez tulajdonképpen a férjem telefonja azzal jött hogy akkor sajnos nem tudjuk folytatni mert csak a kártya tulajdonosával lehet egyeztetni már elköszöntem volna amikor mégis kiderült én is egyeztethetem az adatokat. Szerencsére csak a telefonszámot ismételgette amit nekem meg kellett erősítenem. Ezután jött a többi hogy menjek el egy benzinkútra vagy Tescoba és 50.000 Ft-al töltsem fel a kártyámat és 24 órán belül egy futár kihozza BANKÁRTYÁN az 5 millát. Ja természetesen kaptam néhány másodperc gondolkodási időt igennel vagy nemmel kellett válaszolnom hogy kell e a nyeremény ! Közöltem Dr. xy-al hogy 500 Ft-ot sem nem hogy 50 ezret nem tudok nélkülözni tehát a válaszom nem érdekes a vonalat rögtön bontották!!!!!
Ja és a híváskor nem írt ki a készülékünk számot!!!!
Hát vannak akiknek semmi nem szab gátat mocskos csalók!!!!!!
Mi nem bánkódunk a "majdnem" megnyert 5 millió után!
Remélem tanulságos amit leírtam! -
Thrawn
félisten
Betaláltak ismét...
Mondhatni a szokásos...
T-mobil nyereményjáték, én maradtam bent az utolsó körben és kapaszkodjak meg, mert nyertem 2 milliót! Nem valami fantáziadúsAz illető "úr" (alias Tótárpi) egy-két keresztkérdés után édesanyám állapotáról érdeklődött, biztosítottam róla, hogy jól van. Viszonoztam a "kedvességét" majd azt tanácsoltam neki, hogy legközelebb húzza fel korábbra az ébresztőóráját, mert ez így nem fog menni. Még beszélgettem volna vele de sajnos letette, így nem tudtam nála elég nagy számlát csinálni.
-
blueMerle
veterán
Emberek, most ezt teljesen komolyan kérdezem és úgy mindenkitől: TI ENNYIRE NAIVAK VAGYTOK? Felhívni bankot meg ilyenek. Jézusúristen a naivitás legfelső foka, hogy az ember mégcsak egy kicsit komolyan gondolja is, hogy nyer egy olyan nyereményjátékon amin sosem játszott és amiről mégcsak nem is hallott.
Komolyan elmegyek instant vízport árulni, szerintem meggazdagszom
-
B.Krisztina
újonc
Helló mindenkinek!
Engem ma délelőtt akartak csőbe húzni.
A szitu hasonló mint a többieknél. Hívnak szám nélkül, valami T-mobilos játék az én számomat sorsolta, nyertem 700.000 ft-ot ha 15 percen belül 10.000 ft-os feltöltőkártyát veszek.
A Raiffeisen bankkártyát házhoz hozzák a pénzel.
Még mielőtt bármit csináltam volna felhívtam a bankot, persze ők nem hallottak semmi ilyesmiről. Meglepő
Az pasi hívott is 15 percen belül. Kérdeztem tőle, hogy hogy a bank nem tud erről?
A válasz, csak 3 ember tud róla, mert titkos!!!!!!hahahahaha
Mondtam, hogy akkor egy Raiffeisen-es kollégával szeretnék beszélni!
Ez is lehetséges volt, valami Kajdán Csabával beszéltem de nem győzött meg. Miután egyre több kérdésem lett elég ingerülté vált a hangja. Megköszöntem, hogy nem kérem a nyereményt Rögtön le is csapták a telefont.
Visszahívtam a bankot, mondtam nekik a nevet akivel beszéltem, megköszönték és elnézés kértek.
Bár nem nyertem, de szegényebb sem lettem.
Mindenki vigyázzon!!!!!!!!
Üdv: Krisztina -
mrsmart
csendes tag
válasz
Thulcandra #71 üzenetére
Őstag létedre már felnőhettél volna
http://www.kislexikon.hu/koltoi_kerdes.html
De tudod mit, meghagyom Neked, hogy Tiéd legyen az utolsó komment... Be my guest -
mrsmart
csendes tag
válasz
Thulcandra #69 üzenetére
Hát, szerintem tök felesleges volt ez a hozzászólásod, kedves Thulcandra. De biztos tudod, mire volt jó...
-
mrsmart
csendes tag
Ja, ez az új trend... Másoktól is hallottam, hogy már így nyomják. Gondolom a feltöltőkártyás csalásnak már vége.
Szóval felhívnak, nyertél ~3,6M HUF-ot, add meg a számlaszámod. Aztán majd küldik a pénzt. De ha már arrajársz, add meg a jelszavadat is... És hopp, ugrott a pénzed, de egy része biztosan. Ráadásul VIBER-el tolják, h pikk-pakk ottlegyen náluk a lé... Jó lenne, ha az egyik ilyen csaló is írna ide, kb. mennyi ember dől be nekik? Meg mit csinálnak a megszerzett adatokkal vajon?
-
jockey66
újonc
A mai napon felhívtak, hogy T-Mobile előfizetőként engem sorsoltak ki, és nyertem 3.600.000ft-ot.
Nincs más dolgom, mint megadni az adataimat.
Gyanús volt hogy nem jelzett ki hívószámot a telefon, de azért születési idő, ilyesmiket megadtam.
Ezek után jött az, hogy melyik banknál vagyok, ahová utalhatják az összeget.
Mikor a kódokat kérték, és elutasítottam, mondta hogy fel fognak hívni a banktól, ott majd meg kell adnom.(ja persze)
Két perc nem telt el, felhívtak, persze ezt a számot se jelezte ki a telefon.
A hölgy aki állítólag a bankból telefonált kérdezte, hogy mi volt ez a csipogás a telefonon?
Mondtam neki, hogy felveszem a beszélgetést, úgy ahogy maguk szokták.
Mondanom se kell, egyből lerakta a telefont. -
mandalore
újonc
Hali!
Ma egyik ismerősömet is felhívták a "t-mobiltól" (természetesen hívószámkijelzés nélkül) hogy nyert 1,8M Ft-ot, amit másnap át is utalnak, csak kell nekik a bankszámlaszáma, és sajnos ismerősöm bedőlt nekik és megadta a számlaszámát, mert úgy volt vele hogy végülis azzal nem veszíthet, mert ha csak a számlaszámát adja meg akkor úgysem tudnak levenni pénzt róla...
-
Rixman
tag
Sziasztok!
Engem ma "sorsoltak" ki a Vodafone-nál és nyertem 3,2MFt-ot, csak meg kellett volna adnom a bankszámlaszámot és ha jól értettem, akkor a bankkártyaszámot is. Na itt lett vége a beszélgetésnek...
-
aimettirlz
tag
engem is betaláltak.. alapból feltettem én is az előzőleg elhangzott keresztkérdéseket... de nagyon ügyesnek bizonyult a hölgyike és mindenre tudott mondani valami lényegtelen hogy értelmes volt e vagy nem körülbelül elbeszéltünk egymás mellett.. csak kettőn közül én voltam az értelmesebb... tettettem a hüyét csak furcsa volt neki mert azért nem voltam felhőtlenül boldog a "nyeremény" miatt...
aztán a vége az lett hogy jóóóó... majd visszahívnak.. erre ÉN tmobile szokgáltató: elmondták hogy csak nagyon kevés esetben hívhatnak engem rejtett számmal de elképzelhető... de ez volt az első kérdésem és onnantól kezdve csak ő beszélt és elmondta helyettem amit mondani szerettem volna...
poén volt... szal nyilván való volt számomra is hogy kamu... ha vissza hívtak volna felvettem volna telóra ugye egy kb két gombnyomás... és beadom a rendőrségre
dehát nm hívtak
fosmák...
Ui: ezelőtt is volt egy próbálkozásuk amit nem vágtam le csak a 2ik beszélgetés után mert ugyanis az első próbájuknál éppen órán voltam.. rejtett szám felveszem.... tmobile ügyfélszolgálat stbasdsad mondom most nem alkalmas... és letesz egy szó nélkül majdnem utánanyúltam a telefonon keresztül
dehát nah mind1... aki kicsit is értelmes az nem dől bele az ilyen amatőr dolgokba... még ha meg is veszi a kártyát max feltölti "feleslegesen" a saját kártyáját...és?
-
wednesday
őstag
Sziasztok!
Engem is ma reggel hívtak ugyan ezzel a dologgal. Én nem is hallottam erről az esetről hiába megy ez 5 éve, de szerencsére nem dőltem be, mert egyrészt félre értettem az egészet, másrészt itt volt a net, amin azonnal rákerestem a dologra.
Az elején jön a szokásos szöveg, hogy nyertem a Raiffeisen bankkártyát rajta 1.2 millió Ft-tal. És annyit kell tennem, hogy veszek 10eFt értékben feltöltő kártyát ennyi. Tehát én úgy értettem megveszem és feltöltöm a saját telefonomat 15 percen belül és nyertem, és visszahívnak később. Ezért az elején nem is gyanakodtam (alvásból keltettek fel, elég kóma voltam).
Aztán mondom itthon, hogy miért hívtak, mondta anyám, hogy ez csalás mert majd kérik a feltöltőkártya kódját. Akkor gondoltam rá, hogy a 2. körbe akarják majd kicsalni tőlem. Mert az elején erről nem volt szó!
Rákerestem neten, és egyből kidobta, hogy csalás az egész.
Aztán visszahívott a pofa (egyébként elég meggyőző volt, pláne, hogy az első hívásba nem teregetett még ki semmit) és kérdezte sikerült e az akció?
Mondom jah, nem kapsz semmit....aztán elmondtam neki pár dolgot, aztán ő csapta le anyázva és szitkozódva a telefont.
Egyébként itt a hangja megváltozott, mintha 2 külön ember lett volna. Az elején nyugodt kimért teljesen jól szituáltan intelligensen beszélt, mikor meg már rájött a dolgokra olyan érdekes tájszólása lett.... -
Thulcandra
senior tag
Arra leszek kíváncsi hány évig lesz ez még kihasználható. Mennyi idő kell egy országnak, hogy mindenki megértse, hogy át akarják ****ni ? :/
Egyébként feljelentést tett valaki? Fel kéne venni a beszélgetést aztán bejelenteni. Pusztuljanak az ilyen barmok.
-
szgede
csendes tag
sziasztok
csak azert regiztem mert ebben a pillanatban tettem le a telot. engem is ezzel hivtak hogy nyertem 400E Ft-ot de lötte 3x 3000ft-ot rá kell nyomnom a általuk megadott telefonszámra . ráadásul a tájszolásábol kihallottam hogy az ország keleti részéböl lehettek. a duma nagyon eredeti volt és nagyon hihetö magabiztos azt gondolom 65 év fölött kevesek lesznek akik nem eszik meg. -
csoliver
újonc
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Engem is hívtak ma ezzel. Természetesen kapcsoltam, hogy kamu a dolog. Eleve a T-Mobile ezer éve a CIB ügyfele, így kétlem, hogy valamilyen közös játéka lenne egy idegen bankkal. Minden számlakivonaton és csekken CIB-es a számlaszámuk van rajta.
Jól kibeszéltettem a csalót úgy tíz percet, csinálja csak magának a számlát
A végén közöltem vele, hogy természetesen a feltöltőkártya kódot a t-mobile üzletben adom ki neki, ott találkozhatunk a nyereménnyel együttEgyből lecsapta a telefont... Utána értesítettem a T-Mobile-t a dologról.
-
Thulcandra
senior tag
Annyi helyen beszéltek már erről, mégis mai napig van akit le tudnak húzni.
Még ha nem is hallott semmiről, nem igaz, hogy nem gyanús!!! Emberek, ne magatokból induljatok ki, ismeretlenekkel szemben alapból kell egy egészséges bizalmatlanság!
-
Falconer85
újonc
Épp az előbb hívtak fel, szintén rejtett számról, én már korábban halottam ilyenfajta csalásról, így rögtön gyanússá vált, de azért hagytam hagy lökje a rizsát, majd megkérdezte, nem is örülök a Raiffeisen okos kártyán nyert 750.000Ft-nak, ere mondom, majd akkor fogok örülni ha a kezembe less a pénz, majd megkérdezte hogy miért? Erre én "mert sok a csaló" na itt tette le, addig már el sem jutott hogy bármi feltöltőkártya számot kérne, na persze amúgy is be bukta volna mert számlás előfizetésem van.
-
tibyke666
újonc
Engem kb 30 perce hívtak és sajna csak most olvasom hgy átvertek de nem is kicsit
Uriember felhív....Jónapot kivánok (Nemtom mien) Sándor vagyok és gratulálni szeretnék önnek.NYert 600000Ft összegű Raiffaisen Bankkártyát amit hamarosan postázunk önnek de elöbb Lakcím stb-t kéri. hát ok megadtam neki naívan nem gondoltam hgy átverés az egész.
Igazából az furcsa hgy monta hgy az ön telefonjáról 30 perce regisztráltunk egy hívást és amúgy tényleg 30 perce hívtam vkit de pont 30 perce
Namost ennek mien következményei lesznek? Szóval viszaélnek a nevemmel meg a lakcímemmel vagy mi? Am nekem is monták hgy 10000Ft-s T-mobile feltöltőkártyát vegyek ami lehet 2X5000ft-s is. -
fapacsker
újonc
nálam is próbálkoztak(gondolom azért írok ide
) éshát én még az idejüket se húztam mert annyi elég volt hogy megkérdeztem hogy pontosan milyen nyereményjáték? amire azt mondta hogy már mindent elmondott.
én meg kértem hogy egy kicsit bővebben meséljen róla, mire letette. úgy bukkantam erre az oldalra hogy rákerestem hátha nem kamu, de szerencsére a szkepticizmusom megint megvédett ezektől. (ez most picit nagyképűen hangozhatott)
előttem szólókhoz:
szerintem kamu számokat hívnak, mert a további feltételekről csak itt a fórumon hallottam és az én előfizetéses számommal meg amúgy se tudtak volna elérni nálam semmit, tehát fogalmuk sincs hogy kit hívnak.
csalókat meg nem fogják előkeríteni mivel a rendőrségnek kisebb baja is nagyobb ennél, a t-mobil meg ugyanúgy lesz*rja mert eladott még egy-kettő feltöltőkártyát, és szerintem amúgy sem törődnek holmi 300-500 ezres (csak sacc/kb.) bűncselekémnnyel amivel 30-50 embert károsítanak...
a rendőrség meg amúgy se tudna tenni semmit azokkal (mivel utolérhetetlenek) akik telefonfülkéből aprókat áldoznak 1 perces beszélgetésekre (ezért hadar és teszi le ha húzod az időt).
ezekkel sajna együtt kell élni és sajnos sokaknak meg kell fizetni a tanulópénzt a csalók ellen. köszöntök mindenkit a MAI magyarországon a sajátos jogrendszerével, társadalmával
, rendőrségével
és a multik viselkedésével
! de mindezek ellenére mégis szeretünk itt élni
(én tényleg
) és mégcsak be sem vagyok szívva! (de nem ám!)
-
Louro
őstag
Érdekes, az index-en most olvastuk, hogy elkaptak feltöltőkártyás csalókat pécsett. Fura, de nemrég volt, hogy ajándék sim-kártyákat nyúltak le egy márkaüzletben és az is pécsett volt. Szerintem az ottani alkalmazottaknak nagyon a körmére kellene nézni.
Lehet ez már összeesküvés-elmélet, de azért nem kicsi az összefüggés esélye
-
Louro
őstag
Ja és nem T-seket miért nem zaklatnak? Szerintem ez picit feltűnő
-
Louro
őstag
Ha rendőrre találnának, akkor lehet hamarabb indulna bármiféle eljárás ellenük és akkor nem lenne ez a huza-vona, ami megy évek óta. Bosszantó dolog mindez. És úgy érzem a kisnyugdíjasok többsége be is nyeli és mivel nem tudják mi tévők legyenek, csak szitkozódnak. A legtöbb az ügyfélszolgálatot se tudja felhívni, mert nem tudja, hogy ott mire van lehetősége.
Ez olyan, mint politikus a saját zsebéből nem vesz ki. Azért valahogy "megszűrik" a számokat.
-
Louro
őstag
Jelentem engem is bekóstoltak tegnapelőtt, de már az elején gyanús volt, hogy
-1 hónapos a kártya és 3 ember tudja csak a számot,
-csak úgy nyerek valamit ennyi idő alatt
-közöm sincs a Raifeissen-hez.Vajon ezek honnak szedik a számokat? Ha ennyire friss számot is ismernek, akkor lehet, hogy belsős ember adja ki egy adatbázisból :S
Meg hát nem nekünk kisembereknek kellene feljelentést tennünk, hanem leginkább a két nagycégnek (T és Rai), mert hát a neveikkel élnek vissza.
-
naívka
újonc
Engem most, frissen vertek át. Sajnos, nem voltam gép mellett, hogy gyorsan megnézzem a T-mobile oldalát. Volt pár gyanús jel, meg egy tétova próbálkozásom "Mért nem tudok én erről a nyereményjátékról?" - de megdumáltak. Szégyellem. Soha, senkinek nem dőltem még be, és iszonyú gyanakvó vagyok, minden ilyen telefonálót el szoktam hajtani, de most speciel baromira jól jött volna a pénz. Ha nem vagyok ennyire legatyásodva, tuti nem veszem be. Nem hallottam róla, csak most, miután bediktáltam minden adatomat, és hazaértem, tudtam utánanézni, és láttam, mi van.
Viszont: végigolvasva a hozzászólásaitokat, jelentem: minden hibát kikupáltak, amire felhívtátok a figyelmüket! Ugyanazokat már nem követték el. Ugye, jól gondolom, hogy nem érdemes feljelenteni őket, úgysem történik semmi, csak nekem macera? Tudtok arról, hogy ennél (10eFt ugrott) több baja is történt volna valakinek? Más visszaélés címmel, névvel?
köszi, és szebb napokat mindenkinek. -
Parkerov
csendes tag
Sziasztok. Kb. egy öt perce hívott engem is valaki, magánszámon. A szitu a többiekéhez hasonlóan a következő volt: Mivel 1-10 év között vásárolt sim-kártyám van, és kisorsolt a számítógép, ezért nyertem. Ha a következő 20 percben töltök a sim-kártyámra 30000 Ft-nyi összeget (vagy valami ilyesmi volt, a figura beszéde nem igazán volt érthető), akkor utána megkapom a raiffeisen bankkártyát 3 millió forinttal (ez lenne a nyeremény). Csak annyit közöltem vele, hogy utánanézek ennek az akciónak a t-mobile honlapján. Bontotta is a kapcsolatot.
-
schmidty
újonc
Sziasztok!
a telefonos csalók kb egy órája hívtak, apu vette fel, odaadta nekem, hogy beszéljek.Illető mondja, hogy a T-mobiletól van (nevét nem értettem) és hogy közjegyző jelenlétében kisorsolták a telefonszámunkat, és nyertünk 750.000 Ft-os Raiffeisen OKOSkártyát. Mondom ez komoly? Igen, amennyiben ez a szám a 0630...4131. mondom igen. Kisorsoltak, mi vagyunk a 12...ezredikek, és hogy nyertünk, ennek feltétele, hogy 2db 5000,- os domino kártyát kell vásárolni a legközelebbi postán, vagy újságosnál, erre van meghatározott x percünk hogy teljesítsük. ők visszahívnak 40perc múlva. mondom rendben van, megbeszélem a családdal. Meg is beszéltük, el is hittük naívan, pláne a gazdasági válság kellős közepénés mondtam neki, hogy rendben van a dolog. Édesapám megjárta a falut, hogy feltöltő kártyát vegyen, 20 perc alatt megjárta a 40 perces utat, amint hazaért csörgött is a telefon. Addigra tesómmal bújtuk a netet, rátaláltunk erre az oldalra, és elolvastuk a tapasztalatokat! Egyből előkerestük a szerződést, amivel 2002-ben tesóm megvette a telefont(XD), a sim kártyával együtt ugye... És az volt a tervünk, hogy majd visszakérdezzük a szerződés számot, vagy legalább a telefon tulajdonosának adatait. Telefon csörög(telszám kikapcs), tesóm felveszi, erélyesen beleszól: -Igen Tessék? - Sikerült teljesíteni a feltételeket? - Milyen feltételeket? Elnézést kivel beszélek? Recseg a vonal! (XD) -Horváth Péter vagyok. - Beszéltünk már?Mégis kicsoda ön? - Horváth Péter a T-mobile ügyvezetője! - Ügyvezető?!? erre bíp bíp bíp... azóta nem csörgött, és megmaradt a 2db 5000es kártya. Ez nálunk kb 1 évig kibírja úgyhogy hosszútávú befektetést kötöttünk, tudtukon kívül. Köszönjük T-mobile.
-
rizs78
újonc
Most hívott engem is az ember, aki magát Szekeres Sándornak nevezte(T-Mobile játék osztályról ).
Amikor kimondta, hogy postázná a számítógép által kisorsolt nyereményemmel feltöltött Raiffeisen bankkártyát, gyanús lett a dolog. Megmondtam, hogy ez engem nem érdekelne.
Ezután egyből anyámat kezdte emlegetni, nem részletezném hogyan.
A gonosztevő értelmi szinvonalát tükrözi, hogy fél percen belül újra hívott. Újra bemutatkozott a azon az alulképzett IQ-mentes hangján. Azóta is sajnálom, hogy letettem a telefont, és nem mondtam meg neki a magamét.Előszőr próbáltam utánanézni, hogy a T-Mobilenál van-e valaki, aki foglalkozik velem. A 1430-on nem vették fel. A vállalati ügyfelek száma viszont azt mondja, hogy hívjam a 1430-at.
Gondolom, a T-Mobile érdeke volna, hogy feljelentést tegyen(amennyiben tényleg nem az ő munkatársuk a Szekeres Úr...). Utánna a rendőrség dolga volna kideríteni, hogy ki és milyen céllal gyűjti az adatainkat ilyen szorgalmasan.Gondoltam, hogy segítséget kérek a médiában ismert telefontanú program szakértőitől. Az internet szerint (a google a rendőrség honlapját adja ki elsőnek) este 8-ig vannak. A gépi hang meg azt mondja, hogy csak 4-ig. Így aztán el tudom képzelni, hogy haragom lecsillapodik, és a csalókat nem kapja el senki.
ARRGH -
ALEXA_1985
újonc
Sziasztok!
Sajnos én bedőltem ezeknek a csalóknak a mai nap folyamán!
Szégyellem és utólag nagyon hülyén érzem magam,de annyira megörültem ennek a 'jó lehetőségnek",hogy simán belesétáltam a csapdájukba!
Azért írom le nektek ide,hogy Ti is tudomást szerezzetek arról,hogy mekkora egy csaló a magyar ember!
Végig olvastam a fórumot és mint utólag tájékozódtam máshol is ezek a csalók már 4 éve ezt csinálják Magyarországon! Csak azt nem értem,hogy ezeket hogy nem lehet elkapni??
Délután hívtak ismeretlen számról!
Mondták,hogy a T-mobile-tól telefonálnak és hogy egy sorsoláson vettem részt,ahol az én telefonszámomat sorsolták ki,ahol 300.000.- forintot nyertem,ha hajlandó eleget tenni a feltételeknek!
Kérdeztem,hogy mi lenne az?
Mondták,hogy kellene vennem egy hagyományos feltöltőkártyát 10.000.- forint értékben! Ez lehet 2x5000.- forint értékű is,ha nem találok...
Van-e a közelemben benzinkút vagy posta,esetleg újságárús? mondtam,hogy van,de kell egy fél óra,még megjárom!
Nem gond,ők fél óra múlva visszahívnak!
Elmondták,hogy ha kifizetem akkor be kell nekik diktálnom az aktiváló kódot,ők leellenőrzik a gépen,hogy érvényes-e a kód és aztán már diktálhatom is az adataimat!
Bediktáltam nekik a kódot. Utána név és pontos cím.:S
Bankkártyás utalást akartak,de mondtam,hogy azt nem adom meg,küldjék csak ki a címemre( bár már az is gyanús volt,hogy annyi pénzt kipostáznak egy borítékba).
Azt mondta,hogy 20 perc múlva sms-t kapok,hogy aktiválva van minden és feladják a pénzemet!
Letettem. Nem telik el 2 perc sem,hív megint ismeretlen számmal a férfi,hogy nem jó a kód,amit megadtam! A számítógépük azt írja ki,hogy nem érvényes a kód! Menjek vissza
a kutashoz és kérjem el a blokkot róla,hogy kifizettem.. Elkértem a blokkot.
Ilyet szól,hogy tegyem el a blokkot,viszont kéne még egy 10.000.- forint értékű kártyát vennem,hogy megkaphassam a 300.000.- forintot!
Mondtam,hogy nem veszek másikat,nézzenek utána ennek alaposabban,mert nem hiszem el,hogy nem jó a kód!
Kérte a kutast a telefonhoz! Adtam őt,ő meg lerázta,hogy próbálkozzon máshol!
Csak álltam és lestem,hogy nem hiszem el,hogy ez velem történik!
2 perc múlva megint hívnak kicsit erőszakosabb hangnemben,hogy akarom-e azt a 300.000.- forintot?!
Mondtam,hogy persze,de nem veszek még egy kártyát,főleg nem 10.000.- forintért!
Össze-vissza elkezdett beszélni,hallottam a hangján,hogy nem tetszik neki a reagálásom..
Megmondtam,hogy felhívom a T-mobile ügyfélszolgálatát és majd utána beszélhetünk! Mondta,hogy rendben van,de még egyet kérdezne... Mekkora a mellbőségem?!
Először azt hittem,hogy rosszul hallom! Mondom neki tessék?! Mekkora a mellbőségem?! Akkora,mint amekkora a te fejed,te rohadék! Leraktam,az ideg majd szét vetett,hogy ekkora balek voltam!! Borzasztó rossz érzésvolt,még most is az,ahogyan leírom!
Azonnal mentem a T-mobile-ba és mondtam,hogy mi történt,mit lehet tenni?!
Mondtam,hogy nem jelezte ki a számot,de ők rendszerbe megtudnák nézni,hogy milyen számra lett feltöltve a bediktált azonosító kódom!
Látta a számot a srác,még le is írta.. Nem adta ki,mert titkos!!!!!!!!! Nem hittem el!!
Így jó ,hogy nem lehet őket utol érni 4 éve!
Tudom,hogy akkor ők kapnak érte,ha kiadnak titkos adatot,de ez akkor sem helyes így,főleg,hogy nekik is elmondtam,hogy mi történt!
Beszéltem egy ismerőssel telefonon,aki történetesen rendőr.. Kérdeztem,hogy mit tegyek?! Mondta,hogy be kell mennem el kell mondani,hogy mi történt,feljelentést tehetek ismeretlenek ellen,így viszont bűncselekmény történt ezáltal ki kell adnia T-mobil-nak a telefonszámot!
Nagyon jó lett volna az a pénz,amit kínáltak és eszembe nem jutott,hogy ezt megcsinálják az emberrel. Mint utólag megtudtuk a T-mobilnál nagyon sokan beveszik ezt az egész történetet,csak engem az bosszant a legjobban,hogy nem is hallotam róla semmit! Sem most,sem 4 éve!
Hiába.hogy gyanús volt,nem akartam arra gondolni,hogy éppen a saját kártyájukat töltik fel a szemetek az én pénzemből!!
A pasi beszédéről annyit,hogy érdekesen beszélt!
Engem már hívott T-mobilos és annak azért meg van az az igényes,gesztikulált stílusa,amiből hallod,hogy tényleg ő hív és nem egy csaló! Bár kitudja! Majd azt is kitanulják! De ez profi munka volt. Most csak abban bízok,hogy elkapják őket a telefonszám alapján és a 300.000.- forintnak a 10x kell befizetniük bírságnak!
Köszönöm,hogy megoszthattam veletek.. Tudom,hogy most mit gondoltok rólam.. Mekkora hülye,pancser vagyok.. Én is ezt érzem!
Senkinek nem kívánom,hogy ezt érezze,mert nem csak a zsebe kevesebb a pénzzel,de még lelkileg is megrázza az embert!
Sziasztok! Puszi nektek!
ALEXA_1985 -
LionTm
aktív tag
Hívtak engem is tegnap, így találtam rá a topicra ;)
Hasonló előzmények, magánszám, tempós férfi hang stb.
Közben leültem a gép elé (ezt közöltem vele), kérdeztem, hogy akkor kezdjük élőről: Milyen cégtől hív? Mi az Ön neve és beosztás? A válasz: tü-tü-tüRá 3 percre hívtam a rendőrséget, hogy bejelentést tegyek, lehetséges csalás vádjával. A rendőrség _sajnos_ már nem lepődött meg rajta, de mivel nem történt meg ténylegesen a csalás, sajnos nem tudnak mit tenni. Amennyiben elmentem volna megvenni a kártyát és feltöltöttem volna és nem jött volna meg a "nyereményem", akkor lehetne nyomozást indítani. Általában külföldről telefonálgatnak nyilvános fülkéből (ezért is általában a rejtett szám).
-
fl0ri
csendes tag
Ma engem is megkerestek. azt mondja kisorsoltak, és nyertem. Elkezdtem diktálni az adatokat, mikor bevillant, kérdezi, hogy mi a foglalkozásom: mondom neki fegyveres testületnél dolgozok. Azt mondja habogva: 2 millát nyertem netto! Mondom a csajnak:...legyen olyan kedves, és mondja már meg még egyszer a nevét, és alkalmazotti azonosítóját: Na ekkor letette!
Száradjon ki a mája az összes csalónak! -
tomcsi23
veterán
Hali!
Még akkor el lehet küldeni őket, ha valóban ők hívnak.
Múltkor beszéltem az ügyfélszolgálattal valami szervizes ügy miatt, de nem nagyon tudott segíteni, és kihasználva az alkalmat elkezdte sorolni, hogy milyen kedvezményekre van lehetőségem. Megkérdeztem, ez most komoly, hogy itt telefonálok a problémám ügyében (ami végülis miattuk lett) és ő meg ilyen hülyeségeket sorol, ami egyáltalán nem is érdekel?! Erre mondta, hogy ő csak tájékoztat. Megkérdeztem a nevét - ez amúgy is hatásos bármikor (a beszélgetést meg rögzítik) és úgy elküldtem a francba, hogy végül ő rakta le a telefont. -
Sacoka
újonc
Sziasztok!
Engem most hívtak és szöveg, amivel kábítani akartak az volt, hogy számom sorsoláson vett részt és nyertem bizonyos összeget. Meg kérdeztem, hogy ez még is milyen játék, mert nem hallottam sehol róla és a „kedves úr” szerint, aki hívott nem is halhattam róla… Már ez érdekes volt de mondom jó próba szerencse. Én adatott nem adtam meg, épp azt kezdte sorolni az „úriember”, hogy milyen feltételek kellenek hozzá és valami 2%-os adózásról hablatyolt nekem mikor meg szakadt a vonal (nálunk nagyon rossz a tmobil térerő). Az én adataim is titkosak, sőt nem is használom ezt a számot, csak bevan kapcsolva ezért is lepődtem meg az hogy csörgött.
-
q3k4ex
csendes tag
Hali! Engem ma hívtak de hála ennek a fórumnak nyugodt szívvel küldtem el őket melegebb éghajlatra. Általában is elég bizalmatlan vagyok, de most már ha valaki a kezembe nyomja pénzt azt se hiszem el.
-
lúzer
veterán
ha valakinek kell egy:
vodafone
79270 66884 20148
vn:
7355 -
deaild
újonc
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Sajnos én az előbb majdnem bedőltem egy csalónak, csak az a problémám, hogy megadtam az adataimat, remélem ezzel nem szoktak visszaélni!
na az este ugy történt, hogy rejtett számon felhívtak, majd volt a nyeremény ígérete (400ezer forintos bankártya), menjek el a legközelebbi benzinkútig, vásároljak három 5000Ft-os kártyát, de hangsúlyozták, hogy csak 10-15 percem van tehát most azonnal induljak el! ja és sajnos én barom először megadtam az adataimat.....na reméljük semmi baj nem lesz! még kétszer visszahívott mondtam hogy nem megyek sehová nem veszek semmit erre elkezdett elég durván anyázni!!!! -
lúzer
veterán
természetesen ilyenkor be kell diktálni a feltöltőkártya adatait!
csak előtte töltsd fel a mobilodra
már csak azért is adjatok udvariasan 3 kamu kódot, hogy a barma hadd nyomogassa végig. meg aztán hátha eltörik egy kéz....
-
Shy
tag
válasz
Janoska26 #18 üzenetére
Nem, ez úgy szokott menni hogy hivják a lámát
, hogy mondjuk nyert egy személygépkocsit stb stb hivatalosan bejelentkezve meggyőzően. Tehát nem ilyen Győzikék makognak a telefonba, és ezért mindössze annyit kell tenni hogy leugrik a benzinkúthoz és vesz mondjuk 3db 10k-s feltöltökártyát és bediktálja a titkos részt. A láma lemegy gondolkodás nélkül megveszi, bediktálja. Majd rájön mivan és jöhet az örjöngés.
-
Thulcandra
senior tag
Mellényomtam úgynézki, megesik. Topik nem árt szvsz, jobb ha az emberek minnél több helyen látják, megértik mi van, mielőtt könnyelmüséget (hülyeséget) csinálnak. (10 emberből 6 simán bediktál mindent, sőt legalább 2 még azután is bediktálja, miután megtudta, hogy csalók telefonálgatnak.)
-
válasz
Winner_hun #13 üzenetére
És te(a sok szmájli miatt gondolom
)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Thulcandra #6 üzenetére
Neharagudj, be vagy szívva?
Ezen jót derültem
-
Shy
tag
Sziasztok!
T-Mobile dolgozó vagyok, ha valakit felhivnak rejtett számról beigérnek ajándékot pl pénzt, cserébe szoktak kérni feltöltőkártyás kódot amivel szépen ugye lehúznak van akit nagyon sokkal, az nem más mint a T-Mobile nevével való visszaélés, büncselekmény!
Ne dőljetek be! A honlapunkon is látható a felhivás már [link]
Csak okosan -
g@bo
nagyúr
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
lehet, valami jóakaród akart elpüfölni, de nem tudta a címed...
legközelebb mond be egy jószomszédod adatait.
-
válasz
Thulcandra #6 üzenetére
van egy frankó válasz gombocska is akkor tudom hogy nekem szól az igéd
. Egyébként max a nevem megadtam volna nekik oszt jóidő, utána meg felhívtam volna az ügyfélszolgálatot és kiokosodtam volna, bizonyára nem nyitottam volna neki topicot itt a ph-n
-
Thulcandra
senior tag
Neharagudj, be vagy szívva? (vagy mi ez a sok vigyori) Ha téged felhív valaki rejtett számról, bemutatkozás nélkül azonnal elhadar valami szépet, aztán rögtön mindent tudni akar rólad, akkor nem esik le kapásból, hogy valami nem kóser?
Lehet felkéne hívnom az ügyfélszolgálatot igen, de nem azért, hogy van-e ilyen titkos akciójuk, mert azt garantálom neked, hogy nincs, amiért mégis lehet hívnom kéne őket az az, hogy nézzek utána ki hívott, s esetleg tegyenek feljelentést, mert az ő nevükkel viszaélve sok szerencsétlen naiv embert húznak le. Naiv embereket is utálom, de azokat mégjobban akik pofátlanul akarnak lehúzni mindenkit észnélkül.
-
Bármi megtörténhet a mai világban
. Egyébként asszem a legegyszerűbb az lett volna, ha felhívja az ügyfélszolgálatot megkérdezi, hogy van-e momentán ilyen titokakciójuk, oszt jóidő. Logoutra lehetett volna írni 1 írást amin mindenki frankón kiokosodhatott volna oszt jóidő.
-
Superman
nagyúr
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
Engem egy nyilvános fülkéből hívtak fel ezzel. Épp számítógép előtt ültem és kijelezte a számot, amit nem tudtam azonosítani, mert teljesen ismeretlen volt. gyorsan rákerestem a T-Com adatbázisában és egy buszpályaudvari nyilvános fülke volt.
-
válasz
Thulcandra #1 üzenetére
És mi van ha tényleg véletlenszerűen sorsolt ki a trémobil?
-
Thulcandra
senior tag
Előbb csörgött a telefonom, rejtett szám, felveszem, mondom tessék, egy fószer rögtön elkezdi tolni, hogy engedje meg had gratuláljon, ugyanis egy előbb történt tmobile általi sorsoláson részvett a számom, és nyertem egy összeget, amelyet majd raiffeisen bankkártya formájában postáznak nekem! De mielőtt megtudhatom a pontos összeget, diktáljam be az adataim!
Mondom neki, ne haragudjon, de miért rejtett számról hív ezesetben?
Mert nem engedélyezett számomra a számkijelzés még! -mondja ő...
Na mondom ez így valahogy csöppet nem kóser... erre szépen le is rakta...Namost, dominokártyás vagyok, számom elvileg nincs bent semmilyen telefonkönyvben, és nagyon kevés embernek van meg...
100%, hogy valami piszok csaló banda volt, fene tudja mire akarták használni az adataim.
Tapasztalt más is ilyet ugyanezzel a rizsával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest