Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz Celtis #22305 üzenetére

Nézegettem ezeket a videókat, készítettem fix expozícióval fényképeket is, de végül nem jutottam semmire.

TLDR ON
    Tényleg úgy tűnik, hogy főleg HDR filmek sötétebb jeleneteinél észrevehető a fekete csík enyhe szürkesége. De a fényképek ezt nem igazolták.
    Aztán azt láttam, hogy a Lupin 3.évad (DV) stáblista esetén a feketeszint 50-ről 49-re csökkentése a fekete háttér szürkeségét megszünteti, de a filmbe visszalépve a fekete sávra mégsem volt hatása, viszont a sötét részek egyértelműen vesztek.
    Aztán arra gondoltam, hogy talán csak a szemem tréfál meg, és a kép többi részétől függ mennyire látom feketének a sávot, mert HDR tartalomnál is néha van matt fekete, a YT demo videókról nem is beszélve. Aztán megnéztem egy SDR filmet (Johnny English 3) és ott annyira fekete volt képtartalomtól függetlenül a csík, hogy ez is megdőlt.
    TLDR OFF

Szóval fogalam sincs. Talán Vhiktor segítségével lehetne az okának utánajárni. Esetleg kalibrálni kellene? Mindenesetre ha úgy állnak a csillagok, elképesztő kontrasztot és képminőséget produkál ez a tv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés