Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
válasz
chatran #18381 üzenetére
Én A menü című filmet kölcsönöztem ki 4K-ban (Atmos.5.1.h265 - 20GB), de a magyar felirat valamiért nem jelent meg. Nem szórakoztam a Dune-nel, letöltöttem 720-ban is (DD+5.1.x264 - 6GB), hogy minél levesebbet kelljen várni. Megdöbbentő volt, hogy nem láttam különbséget (75C835 kb. 3 és fél méterről), pedig kitűnő a szemem. MIndkettő.
-
Parmezan77
junior tag
válasz
chatran #18381 üzenetére
Amint FJC is írta a méret a bitrátától függ. A minöség pedig főleg a forrástól. Általában 2 fő forrás van a virágboltban, a WEBDL - streaming vagy a BLURAY. Elméletileg ha mindkettő jól lett kinyerve, a BLURAY jobb lesz mint a WEBDL (az lessz a nagyobb méret). Nyilván ez attól is függ, hogy a kertész hogy dolgozik az anayaggal.
Régebbi filmeknél amik nem használták a mostani technológiákat (HDR, DV) és csak utólag lettek "ráhúzva" valószínüleg megint nem lessz különbség, vagy nem szemmel látható. Ha távolabbról nézed megint nem biztos, hogy látsz különbséget. Azt se felejtsük el, hogy a méret csalóka lehet, mivel mondjuk egy loseless hangsáv akár 5-6GB is lehet, és ez nem befojásolja a képminőséget.
Újabb filmeknél azért tapasztalható különbség egy 30GB és egy 70GB változat között, de nem számottevő és persze ez is TV és beállítás függö. Én látom, lehet más nem látná (pl feleségem sem érti miért kelett 3 különböző TV-t kipróbálni mire megtaláltam a jót, szerinte mind egyforma volt)
Ha jobban érdekel a téma, a legnagyobb virágboltban van egy fórum, azt olvasgatva, sokmindenre fény derül: Fórum > Dumáljunk róla > Filmek > Dolby Vision -
FJC
senior tag
válasz
chatran #18381 üzenetére
A Neflix max. 20 Mbs sebességet használ 4K DV filmek esetén és ez teljesen jó egy film nézéséhez.
Persze teszt klippekkel lehet különbséget észrevenni, de ezek direkt úgy vannak kihegyezve, hogy a leglátványosabbak legyenek.
Egy sima film esetén (pláne egy 40 - 50 éves film esetén) én biztos nem görcsölnék
80 - 100 GB méretű filmekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ingatlanos topic!
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Discord
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest