Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
Persze mivel kicsi a méret kevés mozgás is elég hogy torzuljon. Va panelt a jobb fajták kivételével csak szemből ajánlott. Így kép alapján amugy is nehéz megállapítani mi lehet a gond. A frissítést megcsináltad? Milyen szoftver van rajta? Eszközbeállítások / névjegy / termékinformácio
-
-
Kiskutya
veterán
A szoftvert nézd meg az a legfontosabb mi van rajta! Oldalról azért fakul a szín mert va panel ha oldalról is nézed olyat kellett volna nézni ami ips. Csatorna rendezésbe nemtok segíteni mert már legalább 10 éve külső boxot használok t-sat. Nemtom hd ready-ben hogy kellene kinéznie mert ahogy fentebb írtam az anyósék lg hasonló tévéjén se valami fasza a kép.
-
Kiskutya
veterán
32be még nem láttam tcl-t. Próbáld meg a képjavító funkciókat kikapcsolni főleg a az mpeg és digitális zajszűrőt. Frissítsd a szoftverét és nézegesd a többi képmódot hátha valamelyik jobb.
Nézd meg a szoftver verziót [link] a v364-et írjak a legujabbnak. Ha régebbi akkor innen le is töltheted és tedd fel ha nem frissíti magát a tv.
-
Kiskutya
veterán
Ezzel a megbizhatosággal én úgy vagyok majd kiderül. Én az LG-vel vagyok úgy hogy soha többet nem veszek nekem 3 éven belül 2 ment tönkre. A Samsungra is nagyon sokan panaszkodnak. Most egy tcl 65c715-öt nyúzok majd kiderül meddig bírja. Nekem semmivel nem lassab mint az LG web os. Szép számmal jönnek ki szoftver frissítések szerencsére a tcl foglalkozik vele ha véletlenül nem úgy sikerül egy frissítés bármikor vissza tudod rakni a régebbit ezt más rendszeren nem tudod megcsinálni.
-
Kiskutya
veterán
Lehet kicsit pörgősebb lesz a 728-on. Ha szánsz rá annyit én tuti a 728at venném. A 725 kB olyan mint ami most van nekem a 715. Átlag felhasználásra teljesen ok én még játszogatok is rajta nekem azzal sincs gondom. Szerencsére a szemem nem érzékeny a mozgás megjelenítésre így az 50hz-el is elvagyok. Most viszont ha venném tuti a 728at venném. Sokkal időtállóbb típus jobb mozgásmegjelenítéssel és hdmi 2.1 csatlakozással és minden olyan funkcióval ami a játékokhoz kell az hogy erősebb a hardver már csak hab a tortán.
-
Kiskutya
veterán
válasz
üzenetére
Műszeres beállítást nem tudok de nekem a mozi mód teljesen ok. A zajcsokkentöket kapcsolom ki és a micro dimminget alapra rakom de valahol meg azt se használom. Ha kicsit a színesebb képet szereted akkor a színtelitettséget feltolhatod 55re viszont én a szinhőt normálra állítom. A fekete színtet én forrástól függően valamikor leviszem 48ra úgy nálam a fekete mélyebb. Ha találsz valami jó beállítást akkor szívesen látnám és kipróbálom.
-
Kiskutya
veterán
válasz
üzenetére
Egyedül amit észrevettem hogy a hlg videók képhibái javítva lettek már aki nézett ilyeneket viszont a dv filmeknél kevesebb lett a beállítás lehetőség. (ez a 649 a 650-et még most fogom tesztelni)
Csak akkor kísérletezz ha érdekelnek az ilyen dolgok ha elégedett vagy a gyári 645-el akkor szerintem felesleges.
-
Kiskutya
veterán
V650 [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
215 nagyon jó ár. Igazából szerintem az lenne a legjobb ha berendeled és teszteled max ha nem tetszik visszaküldöd. Tesztelés előtt frissítsd mindenképp a szoftvert 645 a legujabb hivatalos. Én elsőre azt mondanám szerintem nem lesz vele gondod azokkal amiket irtal. Sportra egy 100hz-es tv jobb lenne de én ezzel is jól megvagyok.
-
Kiskutya
veterán
Felraktam a 649-et a 645 után. A HLG videók javítva lettek a menü talán kicsit gyorsabb. Eddig negatív tapasztaltat nincs.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Szerintem valahol mind a kettőtöknek igaza van. Én úgy vagyok vele hogy érdeemes a kiválasztott tv-t előben is megnézni ha van rá lehetőség. Az üzletben viszont vigyázni kell mert az ottani fényviszonyok nagyon csalóka ezért se nagyon lát sok ember különbséget ips vagy va panel között és szerintem a panel hibák is nehezebben látható mint sötétbe. A másik dolog én az értékesítő véleményét nem venném figyelembe. Sokszor jártam úgy hogy olyan marhaságot mondták hogy nem hittem a fülemnek. Nem tudom az a tudatlanság vagy lehet más típusnál több a jutalék.....
-
Kiskutya
veterán
Egy kis érdekesség a tcl ilyet is gyárt igaz nem euba a rendszer szerintem stabilabb lenne mint az android meg sokkal szebb a menüje is. 75r648 miniled 8k [link]
-
Kiskutya
veterán
Majd kipróbálom. Én nem nyúltam hozzá mert szürke kép alatt próbáltam állítgatni de max halványodott ha levettem a fényerőt de ugyan úgy látszódott. A kontrasztot nem próbáltam állítani az nálam 90-95 körül van belőve.
Kíváncsi leszek ez a 728-nál mennyire látszódik remélem hamarosan többen vesznek ilyen tv-t és jönnek a tesztek. -
Kiskutya
veterán
TCL C72 teszt itt a ph-n: [link]
-
Kiskutya
veterán
válasz
üzenetére
[link] innen szedd le a 645-öt. Kimásolod penre a tv menüben meg rámész a helyi frissítésre [link] de még az is lehet hogy automatikusan frissíti majd a tv ahogy bekapcsolod.
Kövesse a TCL Android TV szoftverének frissítéséről szóló részletes utasításokat:
A kezdőképernyő megjelenítéséhez nyomja meg a TCL Android TV távirányító Kezdőlap gombját.A navigációs gombbal vigye a kurzort a Beállítások
ikonra, amely a képernyő jobb felső részén található, majd nyomja meg az OK gombotGörgessen és válassza a További beállítások lehetőségetGörgessen és válassza az Eszközbeállítások lehetőségetGörgessen és válassza a Névjegy lehetőséget Görgessen és válassza a Rendszerfrissítés lehetőséget Megjelenik a Szoftverfrissítés felugró ablak, válassza a Hálózati frissítés lehetőségetA TV megkeres egy elérhető szoftverfrissítést, amikor a rendszer kéri, kattintson az OK gombra a megerősítéshez. -
Kiskutya
veterán
válasz
üzenetére
645 a hivatalos de folyamatosan jönnek frissítések. Ígéret van hogy kapjuk az android 11et remélhetőleg hamarosan. Frissítés után ajánlott a fentebb említett szerviz menüs reset. Szerintem a kép minőségre nem lesz panasz, papíron a hdr fényerő ami kevés de élőbe itt többen elégedettek vagyunk azzal is. Bevilagitas nem jellemző viszont szűrke alapon sávosodás előfordul az hogy milyen mértékben az panel lottó mint a többi márkánál.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Recon666
üzenetére
Engem pl sokkal jobban zavar a szűrke sávosodás a tcl-nél mint a kevés fényerő. Ha teljesen egyenletes megvilágításu lenne a panel nekem semmi gondom nem lenne ezzel a tv-vel és nem gondolkodnék hogy mi legyen a következő ha lecserélem mert tuti maradnék a tcl-nél. Egy biztos lg soha többet.
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
válasz
Recon666
üzenetére
Amúgy van a családba Samsung 65q82r tv. Sok HDR anyagot néztem rajta én nem fostam össze magam a látványtól. Ami viszont feltünt a fekete mélység ami elsőre jónak tűnik ha jobban mégnézed a részletek rovására megy. Egy csomó dolgot kitakar a képből és így johogy látványosabbnak tűnik a fénylő effekt meg jelenet. ( jobban nemtom leirni remélem érthető vagyok
) -
Kiskutya
veterán
Attól még lehet jó tv. Én egyelőre nem érzem a nagy fegyerő hiányát. Ha itt lenne mellette egy 1000nit-es biztos látható lenne a különbség. Egyébként a családba már a 4. Lg tv megy tönkre 4 éven belül ebből az enyém 2db az egyik 1 a másik 2 és fél éven belül ment tönkre. Ha valamikor lecserélem a c715-öt fogalmam nincs mire cserélném.
-
Kiskutya
veterán
válasz
BigBear
üzenetére
Cseréltesd ki nekem kicsit úgy néz ki mintha a led szalag meg lenne tekeredve nem egyenes. Netes vásárlás esetén 14 napon belül vissza lehet küldeni. Sajnos megvilágítási panel problémák minden márkánál előfordulhat. (panel lottó) Én valószínű hogy LG-t nem fogok venni soha többet nekem 3 éven belül 2 is panel hibás lett az egyik garancián belül azt cserélték a csere viszont 2 év pár hónap után ment tönkre. 190 ezres tv-t 180-ba tudná javítani az LG szerviz.........
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futárcégek
- Kisebb PC-t szeretnél? Az MSI-nek van számodra egy jó ajánlata
- Okos Otthon / Smart Home
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos autók - motorok
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB ZALMAN Z1 Plus EVGA 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
jó kis erősítőnek tűnik.
Vhiktor