- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Drpesti1985 #5198 üzenetére
Na ez így nem igaz!
Médialejátszókra is van hivatalos Dolby Vision. Ami itt fontos dolog, az a profil!
Van Profile 4-5-7-8.1
Ezen felül MEL és FEL!A Shield TV/TV Pro hivatalosan támogatja a Dolby Vision-t!
feriferi12
A helyi tartalomnál mire gondolsz? Hálózati lejátszás? Ahhoz tökéletes a Plex.
FEL típusú DV-t át kell alakítani MEL-re.
FEL-re pedig Sony X700. -
tomp
félisten
2019-2020-as modellekre jön a Google TV 11!
TCL will also bring Google TV to its 2019 & 2020 Android TVs
TCL's 2019 and 2020 models are currently running Android 9 and will be updated to Android 11, which introduces the Google TV user experience. The update is scheduled for release in Q3 2021. -
tomp
félisten
Szia!
Zip fájlnak pedig mennie kell! A TCL oldaláról letöltött zip fájlban van egy másik zip fájl?
Ha igen akkor csak az első zip fájlt csomagold ki hogy megkapd tisztán a másodikat. Azt már nem szabad kibontani.De jobban jársz képminőségben a 395-ös verzióval. Ezt a verziót megtalálod itt a topikban.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #5105 üzenetére
Hogy érted a feliratot? Én bekapcsolom és ott van a képen.
Át kell tolni minden hangot DDP-ba és ki fogja adni HDMI-n.
Amúgy érdekes, hogy a Realtek miért használ saját audio API-t....
Shield TV-ben Tegra SoC van de teljesen a natív android API-t használja az Nvidia. Ki is adja az összes létező hangot. -
tomp
félisten
fw v615
Fel is raktam. Elvileg a 609-en talált gondokat javították. -
tomp
félisten
válasz
baticool333 #5069 üzenetére
55-ös méretnél a kijelző típusa is más!
65-nél VA. 55-nél HVA. Utóbbiról nem nagyon találtam leírást. -
tomp
félisten
Ha mellé rakom a régi fullHD-s Sony TV-t ami a TCL előtt volt akkor látom az órási különbséget de viszont a Sony-n csúnyán mossa a mozgást. Amíg nem volt TCL addig ez nem tűnt fel. Most már konkrétan zavarna.
Amúgy a C815 tudja azt amit te szeretnél. Abban konkrétan külön lapka egy MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) dolgozik a mozgáson mivel ott 120Hz-es a panel.
Ha érkezik az Android TV 10 akkor talán a C715 is kap egy alap kapcsolható menüt mivel a 60Hz-es panelhez nem szükséges a MEMC. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #5024 üzenetére
Nekem is.
Netflix, Play Movies Shieldről. Filmnézés Plexel szintén Shieldről.
Youtube-ot meg nagyon ritkán nézek. Az a kevés meg vegyesen. Vagy TV-n vagy Shielden.Amúgy TV-n a youtube gondot a VP9 Profile 2 okozza!
Sz@r a Realtek SDK-ban a kodek kezelés amit a TCL-nek önerőből kell kijavítania. Ha lesz Android TV 10 akkor ahhoz már talán a Realtek egy jól működő SDK-t ad ki.24p:
Sony TV után furcsa volt nekem de aztán mikor szervizbe látogatott a TV visszaraktam a Sony-t amin ránézésre simább volt a mozgás de jobban megnézve azért volt simább mert mosta a mozgást. Azaz nem az eredeti képet adta vissza. Pedig nem volt azon a TV-n semmilyen kapcsolható mozgás javító. Gyárilag mosott az algoritmus.
Amúgy HDMI-ről jobb a 23,976 megjelenítés!
Netflix is szebben megy. -
-
tomp
félisten
Ha valami oknál fogva bootloopot kapunk(pl a fejlesztői menüben piszkálunk valamit
) vagy csak szimplán tiszta lappal szeretnénk indulni akkor az img flasheléséhez a leírás: klikk
-
tomp
félisten
606-os img nem jó! Csatornakeresésről nem lép tovább! Kihagyás gomb nem csinál semmit!
Ha pedig átdugom a kábelt és megkerestetem a csatornákat akkor sem lép tovább!
Ment vissza a 382-es img és abból a 606-os OTA zip. -
tomp
félisten
Van a 606-os fw-ből is img fájl így nem kell a 301-es img-et felrakni. Megnézem így tisztán mit produkál a TV.
-
tomp
félisten
Ha OTA zip akkor nem lehet téglázni a TV-t mivel újraindulás előtt végig megy rajta a CRC check. Csak sikeres CRC után kérdezi meg, hogy frissíted e.
-
tomp
félisten
válasz
marton.m #4913 üzenetére
Szia!
Az összehasonlításon az látszik, hogy a "P" csak HDR10-et tud!
E mellett nincs Dolby TrueHD, Atmos támogatás, DTS, nincs AC-s wifi, 5GHz-es "n"-es wifi, és nincs CI+ fogadója azaz előfizetői dekóder kártyát nem lehet belerakni. -
tomp
félisten
Nálam Shield->TV->Soundbar
Soudbaron nekem csak HDMI bemenet van. TV-n pedig a "HDMI jel továbbküldés" módon van az ARC.
TV-n van még egy "Automatikus" ARC mód is de akkor minden hangot Dolby-n küld tovább. Még a PCM jelet is. HDMI továbbküldésen viszont azt küldi amit kap.
Dolby esetében Dolby-t, Atmosnál Atmost, DTS-nél DTS-t. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4854 üzenetére
Our Planet Shield-en mégjobb!
De azt NE felejtsük el, hogy HDR10 és Dolby Vision között óriási a különbség!
Szerintem mikor a HDR fényerőről írnak akkor a HDR10 fényerejére gondolnak mivel Dolby Vision sokkal nagyobb fényerővel megy ha a tartalom megköveteli.
példa
HDR10-ben és DV-ben is megvan a Mátrix. HDR10-ben simán lehet nézni ezt a jelenetet (is). Ellenben DV-ben mintha egy reflektor menne. -
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4841 üzenetére
Ez egy kicsit bonyolult. De a legegyszerűbben: szedd szét a gyári BD m2ts fájlt és ha a 2. videósáv több GB akkor az FEL. Ha ezt Single Track Dual Layer módban összemuxolod majd a TV-re telepített Plexel elindítod akkor bár a TV-n meg fog jelenni a DV logó de a kép beállításba belépve már HDR-t fog írni. A TV nem tudja a FEL-t feldolgozni. A Plex maga tudja de a TV fw nem.
Shield viszont tudja így ott tökéletes DV-t kapsz. -
tomp
félisten
válasz
Botika89 #4839 üzenetére
Igen azért a TV saját lejátszója nem a tökéletes képre van hegyezve. A Shield igen.
A TV-ben lévő SoC inkább a HDMI-ről érkező DV tökéletes megjelenítésére van állítva.
Shield már tudja a FEL Dolby Visiont, Tidal appban megy az Atmos is. Nekem nem kell több. Igaz cserélhetem le az eddigi DV táramat mert azokat átkonvertáltam MEL-re a FEL to MEL script segítségével. -
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4822 üzenetére
Azért nem látsz felhősödést mert az szoftveres bug.
Nekem sincs csíkozódás ha Shielden Dolby Visiont nézek.
Play Movies-on a Ready Player One-nál az elején látszik de ott az elején eleve nem 100-as a DV mert elég csúnyán feltolja már a feketénél is a fényerőt...
Nálam a HDR10+ hiánya nem zavar mert a DV jobb minőséget ad. Max ha annyira nagyon szeretnék nézni HDR10+ képet akkor bedugom az SSD-t a TV-be. -
tomp
félisten
Fényerő téma:
A First Man-t eddig MEL típusú Dolby Visionben néztem.
Lejátszó cserének köszönhetően most már FEL-ben tudom nézni. Nos! FEL-ben nagyobb fényerőt tol a TV mint MEL-ben. -
tomp
félisten
2féle bemenetet is kiírhat a TV.
Ha szimplán a HDMI-re megyünk akkor HDMI 1-2-3 alatta pedig az általunk beírt nevet írja ki.
Ha viszont van CEC akkor a HDMI lista felett megjelenik a médiaeszköz neve. Ha arra megyek akkor már nem "HDMI 1-2-3-at" ír hanem szimplán "SHIELD"Botika89
Illetve akkor lehet, hogy a TV ára +50ezer lenne.TCL-en ha frissítem a Play Movies appot akkor többé nem indul el rajta semmi. Ha Shielden frissítem akkor többé már nem lesz Dolby Vision képes az app. 4K SDR lesz. Szóval itt is és ott is csak a gyárilag fent lévő Play Movies app a stabil.
-
tomp
félisten
Azt én se értem, hogy az USB-t miért oda rakták. Az egy hot swap csati. A HDMI még rendben van mert azt NEM cserélgetjük bekapcsolva, de kikapcsolva se olyan sűrűn.
Gondolom az alaplap kialakításánál erre nem figyeltek. Pedig a másik oldalra is rakhatták volna a CI+ olvasót. Akkor pont felül lenne. -
tomp
félisten
válasz
tothjani81 #4657 üzenetére
Akkor már 2-en is meg tudjuk erősíteni, hogy a TCL szervize a Videoton, nagyon jó!
-
tomp
félisten
válasz
tothjani81 #4653 üzenetére
ohh sajnálom, hogy így jártál!
Akkor a részedről egy 10-es skálán milyen volt a szerviz?
Nálam 10-es!C715-nek kevesled a fényerejét? Milyen üzemmódban? Dolby Vision-ben is?
DV-ben elég brutál fényerőt tud ha a film is olyan. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
fojtviki #4625 üzenetére
Fire 4K stick-el nagyon ritkán áll meg bufferelni wifin. Csak a nagy méretű 4K DV filmeknél fordult eddig elő. Egy USB-LAN adapterrel viszont soha! Azon stabil!
Viszont nálam csúszik a Dolby hang a sticken. Ha sztereóra állítom a Fire sticket akkor már nem csúszik.
Van még egy Zidoo Z9X is. Azzal nem csúszik a hang. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #4388 üzenetére
Lehet mégis fw bug a Netflix DV akadozás? 606-al mintha javítottak volna rajta. 2filmet néztem meg. Egyik alig akadt egy minimális ideig, a másik viszont teljesen akadás mentes volt.
Viszont a Play Movies-t továbbra is tilos frissíteni mert akkor nem fog elindulni a vásárolt/kölcsönzött film. -
tomp
félisten
válasz
belashx #4335 üzenetére
Nekem fent van az ExoPlayer.
MEL alapú DV megy vele. Akár mkv-ból is!
FEL típusú bár Dolby Vision logóval indul, de ha belépünk a kép beállításokba ott már HDR-t ír és nem Dolby Vision-t.
Igaz én csak HDR10+ miatt használom a TV saját lejátszóját. DV-re ott a külső médialejátszó. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #4184 üzenetére
Ez a fényerő dolog számomra továbbra is érdekes. Milyen módban mérik a fényerőt? A maximális fényerő értéke eltérő SDR, HDR10, HDR10+ és Dolby Vision módban. Dolby Visionben tolja a legdurvábban! Angel has Fallen és A Mátrix olyan fényerővel rendelkezik ami brutális. M:I Fallout viszont hiába DV, akkor is sötét.
-
tomp
félisten
DDP hangot valóban kiküldi a Plex!
Viszont nálam a Plex szenved mert 5mp-ként megáll bufferelni...
Pedig AC-s wifi kapcsolaton van a TV. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #4122 üzenetére
Este én is felraktam. Hibát nem tapasztaltam.
Play Movies appot tilos frissíteni mert akkor nem fognak elindulni a filmek de ez a korábbi fw verziókkal is így volt.
Kipróbálom majd a Google TV appot is.(Movies csak új névvel). Az a korábbi fw-el elindult de hiába váltottam magyar hangra, maradt angolon. -
tomp
félisten
válasz
hardwareguru #4074 üzenetére
Köszi!
Már meg is rendeltem, holnap átveszem. -
tomp
félisten
Nem tudom ki használja rajtam kívül a Play Movies-t de a friss verzióval nem indul el a kölcsönzött/vásárolt film!
Törölni kell a frissítést és máris indul a film!
Ready Player One Dolby Vision+magyar DD 5.1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest