- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Nwis86 #15517 üzenetére
Az enyém C725 és detto ugyanez a probléma. Ráadásul, én is pont a Wakanda Forever alatt sokalltam be a minőségre. (Ugyanez az éjszakai jelenet volt a tesztanyag, egy HDR10 egy HDR10+ IQ és Dolby Vision)
Az érdekes az, hogy DoVi anyag esetében jók voltak az éjszakai jelentek is, de a HDR10 egyszerűen pocsék.
Ez után a jelenet után van, hogy kopasz Walking Deados csajszi megérkezik a repcsijével Wakandába, ott elég szép képek vannak. Napfelkelte, miegymás. Azon teszteltem asszonnyal, aki nem hozzáértő, de egyből látta, mennyivel jobb a DoVi anyag a HDR-nél.Az már csak hab a tortán, hogy a HDR10-hez, és a 10+ hoz nincs külön beállítási lehetőség, ugyanakkor nem is azonos a képminőség.
Egyszer már jeleztem ezt, akkor Vhiktor beállításait vettem át. (Youtuben fent van erre a tipusra)
Elsőre jónak tűnt, de aztán mára világossá vált, hogy egyszerűen ennek a TV-nek vacak a HDR megjelenítése. Ha lehet, használj Dolby Vision anyagot, azzal nem lesz gondod. HDR-t egyszerűen képtelenség jól belőni.Egyébként a dynamic contrast highre tétele jelentősen javította az éjszakai megjelenítést, de ezzel is vannak gondok, igaz más jellegűek. Nézd meg a Vengeance c film első 5 percét, és rájössz, miről beszélek. A film elején váltakozik a scene, és a készítők nevének kijelzése, ami fekete alapon fehér betűkkel történik.
Ezek váltakozásakor idegesítően kimutatkozik a fényerő direkt váltakozása, egyszerűen pocsék. Viszont minden egyebet próbáltam, eléggé kizártnak tartom, hogy HDR-en lehet még bármit javítani, igaz, szemre állítottam, de itt nem is színhelyességről van szó.A 20-as Kodi tudja a DoVi-t, igaz néhány DoVi anyagot HDR-ként akar megjeleníteni. Azt hiszem, valami verzió kavarás van itt is, de ezt nem vágom pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drón topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest