Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mackosajt
addikt
Én is ma raktam be a bányászt a gépbe.
Hibrid működik.
Azt hittem, be sem kapcsolt a gép elsőre. -
MM
őstag
Szóval... lap (és platform, ha már...) csere megvolt, végre meg tudtam nyúzni a tápot rendesen.
Pro:
- ráengedtem a VEGA64 Nitro-t teljes étvággyal egy kis Furmarkkal, a táp meg sem nyikkan, semmi coil whine, vagy ilyesmi. A ventilátor egykedvűen teker minimum fordulatszámon Ezt vártam!Kontra:
- sajnos a Hybrid mode nem működik rendesen, mert (nyitott házzal is direkt letesztelve) 3 perc idle után már megy a ventilátor, ami kb 50W körüli folyamatos fogyasztás mellett szerintem problémás...
- ez még nem elég, a ventilátornak olyan durva csapágy hangja van, amit utoljára egy VX450-nél hallottam, aminél garanciában azonnal visszaadták az árát emiatt jó pár évvel ezelőtt (mert már nem forgalmazták)Nálatok is van hangja a ventilátornak, vagy csak kifogtam egy hibás darabot?
Az XFX SATA kábelek hibátlanok egyébként, 3 HDD is fütyül most róla...
-
_Atesz
addikt
Megjött a Sata kábel a bányász táphoz:
-
vpleft
tag
Köszi a választ!
4 pin to 8 pin kell, mert az Asrock P45DE alaplapom igényli.
Akkor veszek egy olyan harisnya nélküli duplázót. Csak nézegettem és van olyan ami egyrészt hosszabbítja a 4-pin-t, másrészt befog egy molex csatit és a kettőt összerakva csinál 8-pint, meg ilyesmi megoldásokat láttam még aliexpressen.Gondoltam megkérdem, van-e ennek valami plusz haszna a tápegység terhelése szempontjából, de akkor úgy látszik nincs. Köszi mégegyszer!
Kipróbálom majd
-
jeni
félisten
milyen alaplaphoz kell neked?
a régebbiek CPU 4 pin csatisok
ilyenre gondoltál 4 PIN to 8 PIN akkor ez jó neked,de van ami harisnyázott is,de az drágább, így az nem kell oda olyan,mert ha új géped lesz akkor a 4 pin toldó vagy a 4 pin 8 pin bővítőre már akkor az újnál nem lesz szükséged.
de neked inkább 4 pin hosszabbító kell neked.
a 4 pin to 8 pin ugyanaz csak a szálak duplázódnak benne a 8 pin csati felé.
HEXA 400W vinnie kell ha hibátlan akkor mehet oda.
terhelésre teszteld le,ha viszi akkor no para. -
vpleft
tag
Hali!
Remélem jó topikba írom ki a kérdést.Adott egy ősrégi, de viszonylag erős konfig. (Quad q6600 + gtx 660)
A jelenlegi noname táp megadta magát. Szerintetek egy FSP Hexa 400W (nem Hexa+, hanem a régebbi) jó lenne bele? A cpu konnektort meg kellene hosszabbítanom 4+4 pin-re, csak az a kérdés, elbírná-e stabilan.
Ja és milyen pin hosszabbítót vegyek?
Van olyan, ami a plusz 4 cpu pin-t párhuzamosan kötve adja és van, amelyik molex csatit fog be erre a célra, stb.. Szerintetek?
Köszi előre is, ha valaki tud segíteni! -
syberia
veterán
A lappal nagyon óvatosan kell bánni, sajnos néha a legnagyobb odafigyelés mellett is megadja magát. Én bő 10 éve egy sima RAM cserénél nyírtam ki az alaplapomat.
(#182) _Atesz: Egy időben két tápot tartottam: egy a gépben, egy a fiókban. A jelenlegi Super Flower Leadex Silver mellett nem érzem szükségét tartaléknak.
-
MM
őstag
Valószínűleg árammal nyírtam ki! ...
Akkor is érdemes Eleket keresni?
-
MM
őstag
Na kipróbáltam én is a Seasonic Prime Platinum Miner Edition tápot, először csak a gép mellé téve, 1 öreg HDD-vel, biztos ami biztos.
Hybrid mód működött, illetve az XFX SATA tápkábel is. (XFX850W Black ~ Seasonic S12 II beles, kábelről fotók pár hozzászólással ezelőtt!)
Sajnos jobban megnyúzni nem volt lehetőségem, mert az átszerelés közben valószínűleg kinyírtam a lapot, és ha szerencsém van, csak azt...
(#167) mackosajt:
Tápkábel SATA nélkül jött, kis zacskókban a kábelek, maga a táp vastag puha 2 részes csomagolásban.
A korábban említett 8 db-os csomagolás reális lehet, a SATA kábelek hiánya és a Hybrid mód működése a tápn lévő felirat ellenére rejtély... -
_Atesz
addikt
válasz
mackosajt #180 üzenetére
Műxik. Ha felfele fordítom, akkor nem indul be a venti, ha lefele áll, akkor időnként kifújja az összegyűlő meleg levegőt.
Nem kereskedni akarok, aki megveszi jól fog járni, tekintve még a félpasszív mód is üzemel.
Aztán ha a G-360 megy el, akkor az 1200-ast tartom meg, kb. mindegy. Két táp luxus. -
_Atesz
addikt
No, megvannak a nyers eredmények, majd ha nem leszek lusta, írok egy kis logout bejegyzést, addig is:
Mértem HD Graphics-al, a következő eredmények születtek:
Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition:
Desktop nyugalmi állapot: 42W
Furmark: 79W
Prime95 + Furmark: 117WSeasonic G-360:
Desktop nyugalmi állapot: 39W
Furmark: 77W
Prime95 + Furmark: 116WMSI Gaming X 1060 6GB-tal:
Seasonic Prime Ultra Platinum 1200 W 80+ Platinum Miner Edition:
Desktop nyugalmi állapot: 45W
Furmark: 209W
Prime95 + Furmark: 267WG-360-al:
Desktop nyugalmi állapot: 41W
Furmark: 215W
Prime95 + Furmark: 275WIgen érdekes, hogy kb. 100W-os fogyasztás felett elkezd exponenciálisan elhúzni az 1200-as..
Persze be lehet tudni annak is, hogy egy fokkal jobb a hatékonysága, de ez akkor is meglepő számomra. -
Ciccuka
veterán
-
mghltm
addikt
nem csak a terhelest figyeli, hanem a levego / belso komponensek homersekletet is, igy kapcsolhat elobb / kesobb
25 celsius fokra irjak a 30%-ot
-
mackosajt
addikt
Hányan vagyunk platina 1200-as akciós táp vásárlók itt?
Kinek milyen csomagolásban érkezett?
Mindenkinek megvan a hibrid kapcsoló? (Nekem igen)
Nekem egy nagy zacskóban van az összes kábel.
Hálózati kábel nincs a csomagban. Vagy az nem is volt felsorolva? -
jeni
félisten
Akit érdekel harisnyázott molex -4x sata átalakító az gyorsan írjon rám.
1730Ft/db -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Nálam be vannak kötve aszerint ahogy lerajzoltam!
Mennek a HDD-k és a ODD-k! Akkor most hol vannak rosszul bekötve?
Az alapján ami van neked, a tiedet rádugod az már a te felelősséged és bánatod lesz!
a macixx mérte be nekem a Seasonic Prime táp alapján,ha elkötötte volna akkor gondolom az ODD-k és a HDD-k már kakukk lennének nekem!
a gyári Seasonic Prime Platina kábeleiken sehol sincsen szín jelölések!
a molex kábelnél a két ellentétes lyukak vannak kihagyva,vagyis ami a sata kábelnél van az alatt és átlósan a felső szélső van kihagyva. lévén a molex csak 4 szálas bekötésű!
-
MM
őstag
Mihez képest?
A te általad linkelthez képest, illetve mghltm-hez képest nem, azok egyeznek, és szerintem ez is azokkal a piros / narancs tekintetében. (nálam felül van a csatlakozó!)
A tiédhez képest a különbség a sárga (12V) másik oldali bekötése, de mghltm fotója alapján az mindegy, mert 2x ugyanolyan 12V csatlakozó van rajta, ahogy 2x GND is - remélem
- egyezik!
-
jeni
félisten
a sárga kábel nincs jó helyen! épen annak kell üresnek lennie ahol a sárga van nálad bekötve!
de mi van a fekete mellett a piros felett (alatta-fordított a dugó elhelyezése az asztalon)? ÜRES az a pont gondolom.
ahogy nézzem a két fekete jó helyen vannak egymás felett vagy alatta középen.
a sata dugón jó a bekötés, igaz narancs helyett nálad rózsaszín van.
-
jeni
félisten
Amit leírtam,rajzoltam azok kizárólag a sata kábelekre VONATKOZIK!
Az is kizárólagosan az IDE/SATA/MOLEX porton való elhelyezésére érvényes.
PCIe ,CPU, ATX ,Molex oldalát nem is firtattuk az oldalon!
logikusan a sata dugón csak 5 szál van!
a tápegységbe sem megy 6 szál!
oda is 5 szál van vagyis ahogy lerajzoltam!a felső bal sarokban a sárga pötty az üresen marad.
molexnél másképp mennek a bekötések.
Aki nem akar hinni nekem az vegye meg a neten,rendelje meg máshonnét vagy vigye el Csepelre a sráchoz legyártatni!
-
MM
őstag
Köszi!
Mint írtam, a korábban linkelt - elvileg - km3 beles Seasonicokhoz való tápkábel hez képest itt nincs kavar, maximum a két középső föld (gnd) lehet felcserélve. Ezt is meg tudom nézni, ha felbontom a harisnyát, ha kell, a két tűt át tudom benne cserélni.
A gond ott van, hihetünk-e az Aliexpresses árusnak, és tényleg az a jó kábel ehhez a táphoz?
Esetleg van valakinek ilyen tápja, aminek a kabeleit le lehetne fotózni? Neked már elkészült és kipróbáltad?
-
mghltm
addikt
ss 1200 banyasz, sokadik felvonas. aki mar unja, attol elnezest kerek!
25e-ert adnak 3 ev magyar kisker garis uj tapot + 2 ev gyartoi, par pelda apron mi akad kilowatt felett:
- hasznalt 1250 ocx gold 0 gari - 40e
- uj 1000 evga gold 5 ev gyartoival - 25e
- uj 1250 chieftec gold - 40e
- 1050 cougar gold 1 het gar - 30e
- hasznalt 1200 corsair gold 0 gari - 40e
- hasznalt kolink 1200 platina fel ev gar - 35e
- erosen hasznalt corsair 1200 ax 1 ho gar kabelek nelkul - 25e
ha az ss ad ra 5 ev gyartoit 7/24-es 80% koruli csakanyozasra, az normal felhasznalasnal ~10 ev vagy meg tobb...
-
jeni
félisten
-
syberia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- sziku69: Szólánc.
- eBay
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest