-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
A tápban - ha egyáltalán van beleépített hőmérséklet-szabályozó - akkor azt többnyire nem a ventilátor oldja meg, hanem van rá egy külön kis elektronika.
(A ventinek csak 2 tűs a tápdugója és mezei alap-ventilátor)
Szedtem én már széjjel egyszer egy komolyabbnak is mondható - de csak AT-s tápot (DELL), ám abban egy külön kis nyákon volt a hőkapcsoló-szabályozó-áramkör, a hűtőbordán meg a hozzá való hőérzékelő.
De hogy az a venti hány voltról indul el, az engem nem kimondottan foglalkoztatott.
Mivel nem igazán a fordulatszám változtatással operált, hanem egyszerűen ki-be kapcsolásos alapon.
Illetve - rosszul mondom - volt neki egy lassúbb alap-, meg egy automatikusan gyorsabb fokozata.Teljesen más megoldás az, amikor a procihűtő ventilátorát egy folyamatosan szabályozó rendszer képes vezérelni. Nekem is olyan van a gépemben - a hűtőbordán egy nagy 80x80-as venti. Ha az érzékelőjére rámelegítek a pákával, mindjárt felpörög vagy 4 ezerre. Aztán ha hagyom szépen kihűlni, lemegy úgy 1500-1800-ra.
Nemrégiben találtam egy teljesen hasonló tipusú és márkájú ventilátort (a hűtőbordájával együtt), ám az még P3-as processzorokhoz készült. Örültem is neki, mert csak egy termisztort kellett a folyamatos, (vagy egy potmétert a kézi szabályozásához) rákötni a csatlakozójára. Ám már kissé zajosan fut, mert golyóscsapágyakat kéne benne cserélni ...
valami CoolLink márka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Noctua ventik 6db
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged