Új hozzászólás Aktív témák

• Midway

senior tag

Látom nem nagyon aktív a topic.

Leírom az én esetem .
    Cooler master 500w silent modularis táp.
    Benne 135 mm 0,24A venti. Young lin dsf135512 típusú, Ilyet nehéz talalni. Hangos volt csere érett.
    Vettem bele egy 140 mmes pure wings 2 ventilátort. 1000rpm Ezt javasolták itt a fórumban. Csendes , jó minőségű.
    Előtte megmértem, hogy belefér a régi helyére. Kényelmesen belefér csak a felfogás más.
    A luk távolság kisebb 5mm el. Ezt fúrás helyett pákával alakítottam át. A lukakat oválisan tágítottam.
    Remekül megfogta a nagy menetes csavar .
    A vezetéket csatlakozóval levágtam a régi ventilátorról ez 2 eres.
    Az új venti harom eres azt is levágtam. A pár hozzászólás előtti képek alapján forrasztottam össze + - szálakat.
    A harmadik szálat nem kötöttem be. Nincs is hova. Az egészre zsugor csövét húztam.
    Kész. 1 óra volt kb.
    Alaphelyzet, szoba hőmérsékleten nem indul el az új ventilátor a gép bekapcsolólásnál. Ha kézzel megindítottam akkor ment ,de pont a küszöb határon van alapból.
    Ez más tápegység esetén nem biztos , hogy előfordul!

Ez nem gond, mert ha megy a gép és kicsit melegedik a táp utána magától is beindítja az új ventilátort egy minimális feszültség emelkedéssel. Leteszteltem. A terheléstől függően ez 5-15 perc után következik be.
    Utána folyamatosan és csendesen teszi a dolgát.

120 mm-es ventilátor esetén könnyebb a csere , mert a lukakat nem kell alakitani.
    1000rpm alatti ventilátor nem javasolt, mert.kevés lehet a hűtő teljesítménye.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés